משמורת

כניראה המבטא ההונגרי של אמא שלי

אמר גוואלט או שהיא למדה באושוויץ אידיש לא נכונה.. לכי תדעי..ככה שמעתי ממנה. אני בחוש הומור. דרך אגב לפי השאלה הדחופה של ההיא ממלמעלה עוד פעם הבנת הניקרא שלי דווקא אמרה לי שהיא בתור משמרונית לא רוצה שהילדים ילכו. לכי תביני למה הבנתי ככה..ככה הבנתי. ושהבנתי ככה..חשבתי שבתור אבא..זה היה מרגיז אותי שהילדים לא איתי לפי ההסכם. מה לעשות..ככה הבנתי. את הבנת אחרת. אוקי שיהיה.

shemesh22

New member
למען האמת

פחות חשוב מה שאת או אני הבנו, הרבה יותר חשוב שפותחת ההודעה ובני משפחתה יגיעו להבנה. מקווה בשבילם... (יפה לך ההומור:))

shemesh22

New member
:) אחחח יידיש

ואינטואיציה הולכות יד ביד ובכלל סבתות ואינטואיציה לא חשוב באיזו שפה. אין עליהן באינטואיציה!

הבנת הניקרא.

קראתי שוב. נראה לי שהתא האפור שלי עובד בסדר [קוקו עוד הזדמנות לעשות צחוקים ממני זה בסדר..יבוא יום] לפי הבנתי אות לאות וצליל לצליל הילדים לא רוצים ללכת לאבא. [אתן לא יודעות למה נכון? אולי לה יש תוכניות?] אך יש הסכם שאבא מקבל את הילדים. היא רוצה לטרפד את הביקור של הילדים אצל אבא. אך יש הסכם שהיא חתומה עליו. היא שואלת איך היא יכולה לטרפד את הביקור כדי שהילדים ילכו לאן שהם או היא רוצה. היא הרי המשמרונית. לא? [עכשיו את יכולה לתרגם את השאלה איך שבא לך,אני ככה תרגמתי. עוד חשבתי לפי מה שהערת שאולי באמת לא קראתי טוב. קראתי מצויין לדעתי וגם את מה שמאחורי הדברים] לגבי הגוואלד, אוי ויי זמיר, גוואלט..זה כבר סמנטיקה. הצליל ההונגרי של אמא שלי אולי הפריע באוזן..לא יודעת. זה לא חשוב. אולי רק לקוקו..שאוהבת צחוקים על חשבון אחרים.

הכל בסדר מיכלי...

תנסי להרגיע... אני בכלל לא נכנסתי לתגובה שלך עם הגוואלט...בהתחלה...אפילו לא ראיתי שאת קיימת בשרשר הזה... הגבתי ישירות לאנדי... רק אחורי זה ראיתי שמדובר במילה שאת השתמשת. עכשיו... או שתקבלי את ההסבר שלי...או שתנהגי כומו ההיא שהלכה ואת הגעת במקומה. איי רילי דונט גיב א פקינג דאם

א פקינד דאם

זה כמו..פאק יו..או משו כזה? למה גם אני יכולה להתעצבן ולהתחיל לקלל בהונגרית.. זה פייר לומר דברים בשפה קלוקלת שכזו? לא שמת לב..יופי. אך אני שמה לב שבכל מקום שאני בו..את עושה צחוקים ממני. נמאס לי מזה..זה הכל. תחשבי על התגובות שלך בשירשורים שאני פתחתי או מתחתי..וניראה אולי תביני למה אני מבינה את זה ככה ולא אחרת.

מיכלי יקרה...

את יכולה מצידי לקלל ולרקוד בכל שפה מה בא לך... מעליי...מתחתיי...ומצדדיי... נמאס לך...זה שלך! או שתתעלמי...או שתמשיכי לקפץ לי פה על כל תגוביה שלי...זה גם לשיקולך... הכל בסדר מבחינתי. אני לא פה בשביל להבין אותך...וגם לא לנסות על כל תגוביה שלי לראות בעיניים של מיכלי... את זה אני עושה יום יום במקום עבודתי-ועבור תשלום. פה אני אוף דיוטי. אני פה בשביל עצמי...מי שרוצה מוזמן להצטרף אליי...מי שלא...טומפי פור לואי,בצרפתית צחה. לילטוב

למעלה