Fire-Poison Mage

P o o f i

New member
../images/Emo205.gif../images/Emo181.gif Fire-Poison Mage

המדריך הוא מדריך כללי לקוסם אש-רעל+עבודה שלישית. בחלק מהמדריך נעזרתי באתרים באנגלית, שקטעים מתוכם תרגמתי לעברית.
חילקתי את המדריך לקטעים שונים.
הקדמה: קוסם אש-רעל נחשב לעבודה הכי פחות פופולארית מבין כל הקוסמים. הוא לא חלש, להיפך, הוא נחשב לקוסם הכי חזק אך משום מה כמעט ולא רואים קוסמים כאלה. כמו שמו, בעבודה השנייה קוסם אש-רעל נלחם בעיקר עם חץ אש ועם רעל (לרוב הוא יותר נלחם עם חץ האש). בעבודה שלישית הקוסם יכול לפזר ענן רעל או לעשות פיצוץ אש של כמה שניות. כמו כל עבודה, גם לקוסם האש-רעל יש חסרונות וכמובן שיש יתרונות. האש של הקוסמים חזקה במיוחד על מפלצות קרח (כמו למשל בעיר El Nath) והרעל חזק על מפלצות אש מסויימות (כמו הCellions בOrbis Party Quest) ועל מפלצות מים (כמו המפלצות שבאקווה).

P o o f i

New member
../images/Emo205.gif../images/Emo181.gif יתרונות-חסרונות ../images/Emo40.gif

יתרונות
-כפי שצויין בהקדמה, קוסם אש-רעל נחשב לקוסם הכי חזק, הנזק שלו הכי גבוה. -לקוסמי האש-רעל יש עיר שלמה שהיא כולה עיר קרח, מה שאומר שהDMG של קוסמים כאלה יהיה גבוה יותר על המפלצות שם. חוץ מזה שלקוסמים האלה יש גם מפות מסויימות בכל למיני מקומות, לדוגמא באמוריה יש את המפות עם חזירי הקרח. -קוסמי אש-רעל יכולים להרעיל מפלצות לזמן מסויים וכל כמה שניות יירד למפלצות כמו חיים מסויימת.
חסרונות
-קוסם אש-רעל זקוק לכמות רבה של שיקויים (גם לMP וגם לHP). -בעבודה שנייה הוא לא יכול להתקיף כמה מפלצות ביחד (למרות שבעבודה שלישית יהיו לו 2 קסמים כאלה). -הוא חלש נגד מפלצות אש כשהוא משתמש בחץ האש שלו.

P o o f i

New member
../images/Emo205.gif../images/Emo181.gif סקילים- עבודה שנייה ../images/Emo63.gif

לקוסמים יש כמה סקילים משותפים (שיש לכל סוגי העבודות) וכמה סקילים ייחודיים: MP Eater (אכלן מנה- רמת מאסטר- 20). הקסם חוסך המון MP, בזמן תקיפת המפלצות, הוא לוקח מהם MP וממלא לכם. כל הוספת נקודות לסקיל הזה לוקחת יותר MP מהמפלצות. אם הMP מגיע ל0, הסקיל לא עובד יותר עד שתמלאו אותו עם השיקויים. Meditation (מדיטציה- רמת מאסטר- 20) הקסם מעלה את הMagic Attack לזמן מסויים. ככל שתעלו בקסם הזה, זה יעלה לכם יותר וזה יהיה לזמן ממושך יותר. Slow (האטה- רמת מאסטר- 20) הקסם מאט את המפלצות לזמן קצר, יכול לפעול רק על 6 מפלצות בכל התקפה. Teleport (שיגור- רמת מאסטר- 20) הקסם משגר אתכם ממקום למקום, אך לא למרחק גדול. ככל שתעלו בו יותר נקודות הוא יוריד את כמות הMP שהוא לוקח. מרמה 10 עד רמה 20 בסקיל, המרחק יתחיל לגדול. Fire Arrow (חץ אש- רמת מאסטר- 30) הקסם יורה חץ אש, הנזק יהיה גבוה במיוחד על מפלצות קרח, הנזק יהיה רגיל על מפלצות שלא חלשות ולא חזקות לאש. הנזק יהיה נמוך על מפלצות אש. Poison Breath (נשימת רעל/משב רוח רעיל- רמת מאסטר- 30) הקסם יורה רעל לעבר מפלצת מסויימת. במידה ותצליחו להרעיל את המפלצת, כל כמה שניות יירד ממנה כמות חיים מסויימת. לפעמים הרעל יפגע במפלצת ויוריד לה חיים, אך לא ימשיך להרעיל אותה.

P o o f i

New member
../images/Emo205.gif../images/Emo181.gif העלת סקילים ../images/Emo38.gif

העלת הסקילים של הקוסם תלויה ברצונו של השחקן. יש שחקן שירצה למקסס את הרעל, ויש שחקן שירצה למקסס את האש, ואף יש שחקנים שיעדיפו לוותר על מיקסוס סקילים שונים ולמקסס את שניהם.
סה"כ יש לכם 121 נקודות (כולל הנקודה שמקבלים אחרי שהופכים לקוסם). לפניכם הצעה של מיקסוס הסקילים שנראית לי הכי הגיוניות, אך כל אחד מוזמן לבחור את הדרך שבה הוא רוצה למקסס:
אחרי שתהפכו לקוסם אש-רעל, תקבלו נקודה אחת שאותה תוכלו להשקיע בסקיל שמוצא חן בעיניכם, אני הייתי ממליצה להשקיע את הנקודה בטלפורט-שיגור. אחרי כן שתתחילו לעלות רמות (סה"כ 10 רמות), תמקססו את החץ אש/רעל (בדרך כלל אנשים לא מעלים ברעל בהתחלה, אלא מעלים בחץ אש), סה"כ 30 נקודות למקסוס התקפה אחת. אחרי כן, תמקססו את המדיטציה (7 רמות, ותשאר לכם עוד נקודה אחת שאותה תוכלו להשקיע באכלן מנה) בשביל להגדיל את ההתקפה שלכם. תעברו למקסוס הMP Eater כדי לחסוך בשיקויים-כסף (שוב פעם, 7 רמות אבל יישארו לכם עוד 2 נקודות) אחרי כן כדאי לכם למקסס את הטלפורט, זה חוסך כמות משמעותית של הMP ואחרי רמה 10 בסקיל, זה יתחיל להוסיף לכם מרחק. בדרך כלל הרעל של העבודה שלישית, הולך מעולה עם הSlow של עבודה שנייה, לכן אני ממליצה למקסס את הSlow אך בשלב הזה אתם יכולים לבחור בין למקסס את הרעל (למרות שלדעתי הוא יהיה פחות שימושי) לבין למקסס את הSlow. במידה והחלטתם למקסס את הSlow, אחרי שתסיימו תוכלו להוסיף את מה שיישאר לכם לרעל.

P o o f i

New member
../images/Emo205.gif../images/Emo181.gif עבודה שלישית ../images/Emo152.gif

כדי להפוך לקוסם בעבודה שלישית, עלייך ללכת לEl Nath ולדבר עם Robeira. אחרי שדיברתם איתה אתם צריכים לחזור לVictoria Island ולדבר עם הזה שהפך אתכם לעבודה ראשונה ושנייה. אחרי כן תחפשו במפה "Forest Evil II". תלכו לשם, ותדברו עם חתך כזה במפה, הוא יכניס אתכם למקום מסויים. תשתגרו עד הסוף, ותלחמו נגד זה שהפך אתכם לקוסמים, אחרי שתהרגו אותו ייפול ממנו חפץ שנקרא "Black Charm" את החפץ אתם צריכים לתת לזה שהפך אתכם לקוסם. אחרי שתתנו לו את זה הוא ייתן לכם את מחרוזת הכוח, אותה תצטרכו לתת לRobeira בEl Nath. אחר כך תלכו למפה שנקראת לSharf Cliff II ושם תדברו עם מגדל שעון גדול. לפני כן תצטרכו להכין קריסטל שחור מיוחד. כשתענו על 5 השאלות, הוא ייקח מכם את הקריסטל ואם תטעו בשאלה תצטרכו להביא קריסטל חדש. כדאי לכם להיעזר בשאלות והתשובות כאן- http://www.basilmarket.com/show/guide/476/0/3rd_Jo%20b_Questions.html אחרי שתענו נכון על כל 5 השאלות, תקבלו שרשרת חדשה שאותה תצטרכו להביא שוב פעם ל Robeira.

P o o f i

New member
../images/Emo205.gif../images/Emo181.gif סקילים- עבודה שלישית ../images/Emo106.gif

כמו בעבודה ראשונה ושנייה, כמובן שיש גם סקילים לעבודה שלישית. בדרך כלל, הסדר שאתה מעלה אותם איננו חשוב, אבל מומלץ לחשוב קודם כל מה אתה מעדיף למקסס קודם, לדוגמא אם אתם רוצים להשתמש יותר באש, עדיף שתמקססו קודם כל את האש ואז את הרעל או כל דבר אחר. הסקילים הם: Partial Resistance (התנגדות חלקית- רמת מאסטר- 20) גורם לך לקבל הגנה נוספת מפני קסמים של מפלצות אש ורעל. Element Amplification (הגברת יסוד- רמת מאסטר- 30) מוריד מהMP ומעלה את ההתקפה. Explosion (פיצוץ- רמת מאסטר- 30) גורם לך ליצור פיצוץ אש גדול סביב הדמות, אתה יכול לפגוע בכמה מפלצות בבאת אחת. Poison Mist (ערפל רעיל- רמת מאסטר 30) גורם לך ליצור ענן של רעל סביב הדמות, הענן פוגע במפלצות ומרעיל אותן. Seal (חותמת- רמת מאסטר- 20) מסמן את המפלצות שבסביבה, ומרגע שהן מסומנות הן לא יכולות להשתמש בקסמים נגדך. הקסם לא עובד על מפלצות בוס. Magic Booster (תומך קסם- רמת מאסטר-20) הקסם מוריד מהHP ומהMP ומוסיף לך מהירות לקסמים, כלומר כל פעם שתשתמש בקסמי התקפה, תתקוף את המפלצות במהירות יותר גבוהה. Magic Composition (הרכב קסם- רמת מאסטר- 30) הקסם משתמש ברעל ובאש ביחד, הנזק יהיה גבוה על מפלצות שחלשות לרעל ולאש, הנזק יהיה רגיל על מפלצות שלא חזקות לרעל ואש אך גם לא חלשות, הנזק יהיה נמוך על מפלצות שחזקות לרעל ואש. יש סיכויים שתצליחו גם להרעיל את המפלצת.

P o o f i

New member
../images/Emo205.gif../images/Emo181.gif Blood Mage ../images/Emo77.gif

Blood Mage, הוא בעצם סוג של קוסם שמקדיש את רוב נקודות הסטאטים או את חלקם לHP. אם תעלו באופן קבוע בHP תוכלו לחסוך בהמון שיקויים ולהלחם במפלצות שמורידות הרבה. היתרון של קוסמים שמעלים בHP, חוץ מהחיסכון בשיקויים, שלפעמים יש כאלה ששוכחים לשים את הקסם Magic Guard (קסם שגורם לכך שכשמפלצות יתקפו אתכם, רוב הנקודות ירדו בMP והרבה פעמים זה יציל אתכם ממוות) או שיש כאלה שאין להם את הסקיל הזה בכלל, העלאת הנקודות יכולה להציל אתכם ממוות פתאומי. ההחלטה של כמה נקודות להקדיש לHP וכמה נקודות להקדיש לInt ולLuk תלוייה בכם.

P o o f i

New member
../images/Emo205.gif../images/Emo181.gif זהו ../images/Emo13.gif

מקווה שזה יעזור לכם.
תגובות יתקבלו בברכה. D:

miss_t

New member
../images/Emo203.gifרוזי סחטיין על ההשקעה../images/Emo70.gif../images/Emo140.gif

ואיי יפה! תביאי גם תמונות של הסקילים אם את יכולה
וכמה דברים קטנים- 1- הblood mage והעבודה השלישית - זה תופס לכל הקוסמים ולא רק לקוסם אש, אבל סבבה. כתבת על הblood mage- שההחלטה על כמה HP לשים היא החלטה שלנו, אבל יש פה משהו קטן שמכשיל- הלבוש מצריך int ו-luk, כך שממולץ לבדוק מה הבגד הבא שצריך ללבוש ולהתאים לפי זה את כמות הHP שמעלים. 2- "אחרי כן, תמקססו את המדיטציה (7 רמות, ותשאר לכם עוד נקודה אחת שאותה תוכלו להשקיע באכלן מנה) בשביל להגדיל את ההתקפה שלכם."
לקח לי כמה רגעים להבין את המשפט הזה, לא עדיף לכתוב אותו ככה
"אחרי כן, תמקססו את המדיטציה בשביל להגדיל את ההתקפה שלכם (7 רמות) ותשאר לכם עוד נקודה אחת שאותה תוכלו להשקיע באכלן מנה." 3- בהעלאת סקילים עבודה שנייה- אני רגילה לקרוא את העלאת הסקילים בצורה כזו שכתוב הרמה- ולידה כמה להעלות באיזה רמה, עניין של נוחות... אולי כדאי לכתוב את זה בשתי הצורות- ההסבר ומתחת לזה הצורה של רמה מול סקיל? הנה slow- אני כל כך אוהבת את החלזון הזה

P o o f i

New member
../images/Emo205.gif../images/Emo181.gif אני יודעת שהBlood Mage

שייך לכל העבודות, אבל כמה ביקשו ממני לכתוב על זה ולא ממש היה לי מה לכתוב חוץ מזה שצריך לעלות לו נקודות HP. ופה ושם היו לי כמה בעיות של ניסוח
וכמו שהרוב יודעים, אני לא מאלה שאוהבים להגיד איך להעלות את הסקילים כי אני אישית שונאת את זה ולדעתי זה הורס את השחקן ועושה אותו משעמם, אבל זאת כבר דעתי.

RoRiL

New member
Fire poison ../images/Emo99.gif

היתה לי דרך ארוכה עם המייג' שלי
(כרגע 76) סתם חשבתי להוסיף תמונה :D אני מניחה שמהדריך שלך יעזור :D אחלה מדריך :p תמונה ישנה, אבל לא נורא..

נושיfay

New member
../images/Emo48.gif../images/Emo210.gifאחלה מאמר..=0

עשית לי חשק לעשות קוסם כזה..><

RoRiL

New member
היא אמרה שבעיקר אל -נאס.

ואני מוסיפה- עד 45 בערך- Jr. Grupins 50+ - Jr yettis\ Yetis 60-70 - fog עם פרטי. 70+ - DT 80+ Squids או נתון להחלטה

P o o f i

New member
../images/Emo205.gif../images/Emo181.gif אני לא יכולה לקבוע לאנשים

מקומות אימון שכשאני בעצמי כמעט ולא מתאמנת אלא יותר בPQ's. וכן כמו שזאת שמעלי אמרה שציינתי כמה מקומות, וגם היא הוסיפה מקומות מסויימים.

למעלה