שבת שלום

yosef 30

New member
../images/Emo205.gif שבת שלום ../images/Emo205.gif

שבת שלום משפחה יקרה וסופ"ש נעים לכולם. אני מתאר לעצמי שרובנו מטיילים כרגע ברחובות תל אביב, נהנים משפע המופעים שיש ברחובות היום דיזינגוף ורחבת הסניטמק שאני בדרך אליה בזה הרגע. ועוד מזג אוויר נעים וטוב הולכת להיות שבת מצויינת.
. היום אצלי בבית יש חגיגה אחת גדלה, לחבר טוב יש יום הולדת ומאחר והוא חי על יאכטה אין לו מקום לארח את כל החברה אז עושים את ארוחת הערב בביתי. התכנון היה לצאת להפלגה אך בשל הרוחות והיום הגבוה זה נדחה ליום אחר. אחרי הפסטיבלים - נצא לאיזה פאב בצהריים ואז ניפגש שוב בערב -עם כל החמולה
. הולך להיות מצויין - הולך להיות הרבה אוכל שהחבר מבשל והוא מבשל סוף הדרך. אולי נצרף אותו לפינה קבועה בפורום בתוף השף השבועי
. מה איתכם איך אתם הולכים להעביר את השבת
יש תכנונים
מסיבות
דייט למישהו
מישהו נמצא בתחילתו של קשר, הכרות
אשמח לשמוע והעיקר שתהיה לכולנו ולעולם כולנו שבת של כל טוב. שבת שלום יוסף.

yos1976

New member
שבת מנוחה

אחרי שבוע עמוס עבודה ואחרי שאתמול הייתי בהופעה מצויינת של משינה ואהוד בנאי בקיסריה ועוד "זכיתי" לעבוד היום. השבת הזו היא שבת של שקט לגוף ולנפש לפני ששבוע נוסף מגיע. אני לא ממש יודע להכין אוכל (החביתה עלי)
ככה שפינת המתכונים באה בחשבון ב

yosef 30

New member
שבת נפלאה יוסף

למדתי שגם בהכנת חביתה אפשר ללמוד הרבה דברים כך שאתה מוזמן ללמד אותנו על החביתות המיוחדות שלך
אני לא מתכוון לוותר לך כלכך בקלות
הופעה של משינה ואהוד בנאי - סחטן עליך
בפעם הבאה אתה מוזמן להזמין
. שתהיה לך שבת נפלאה ורגועה איש ייקר. יוסף.

yos1976

New member
אכן אתמול הייתה ההופעה המשותפת. מומלץ לכל

חובב מוזיקה ישראלית אמיתית, ללכת לפחות להופעה אחת של אהוד בנאי. ואתמול זו הייתה הופעה משולבת (לא הופעת אורח לשיר וחצי) של 3 שעות...
לגבי חביתות, התכוונתי בעיקר לבסיסית שבהן

yosef 30

New member
../images/Emo197.gif פרשת השבוע - פרשת "בהר". ../images/Emo197.gif

פשת השבוע פותחת במילים "וידבר ה' אל משה בהר סיני" ומפרטת את מצוות "שמיטה" שלפיה בארץ ישראל אחרי 6 שנים של עבודת אדמה, אנו מחוייבים לנוח מעבודה, ולאפשר לאדמה לשבות (כבשנה זו תשס"ח). נשאלת שאלה מדוע דווקא בהר סיני, כשקיבלו את ה"חוקה" ואת עשרת הדיברות, מתמקדים המצוונ "טכנית" שקיומה יתאפשר רק כעבור שנים רבות כשישתקעו בארץ (ובלשון הידועה - "מה ענין שמיטה להר סיני")?! אלא שאמירה זו באה לענות על תיאוריה לפיה ישנם מצוות חשובות שחשוב לקיימן ובהידור, ויש אחרות שלא נורא לחטוא בהן". התורה מדגישה שכל התורה הינה מכלול אחד שניתן לעם ישראל בסיני, והאדם יכול וצריך לקיים באותה התלהבות גם מצוות גדולות וגם מצוות קטנות. שבת שלום לכולם. הדלקת נרות בת"א - 19:11 צאת שבת: 20:14 יוסף.

semi auto

New member
וכבר נאמר לפני המדרש

"הוי זהיר במצוה קלה כבחמורה". קבל חח"ח (חיזוק חיובי חם) על ההשקעה, אבל יש מצב שאתה מביא לנו מדרשים שסוחטים מהטקסטים העתיקים סמנטיקה קצת יותר מודרנית-פלורליסטית, וטיפה פחות פרושית-חרדית ?

yosef 30

New member
היי semi

ראשית אני שמח שאתה נהנה לקרוא את הפינה הזאת של פרשת השבוע. תודה רבה על הח"ח. אין ספק שהטקסט כמו שאתה אומר סחוט סחוט ממשהו רחב וגדול. את האמת אני מקבל את תמצית פרשת השבוע בכל יום שישי בפלאפון שלי מחבר של חבר
. ואני משתדל לרשום את ז לפני כנסית שבת - תלוי בזמן זה מגיע אלי. אני יותר מאשמח אם אתה תרצה לקחת חלק בפינה הזאת ולהביא לנו פרשנות והסבר רחב יותר. ואשמח אם תבחר להיות חלק מהמשפחה הנהדרת שקיימת כאן. מה אתה אומר
וסליחה שלקח לי זמן להתייחס להודעה שלך. אשלח לך גם מסר. שיהיה אחלה יום יוסף.

semi auto

New member
היי

היי יוסף, תראה אני בהחלט לא קובל על זה שהקטעים שאתה מביא הם תימצות של קטע ארוך יותר (אם לזה התכוונת), גם אני חושב שלא נחמד אם תלעיט את קוראיך בפרשנויות המשתרעות על פני שלושה עמודים. הנקודה שלי הייתה, שהקטעים שאתה מעלה נכתבים ברוח מאוד אורתודוכסית, וללא שמץ של אמירה שונה או פלורליסטית, והייתי מצפה שבפורום כזה, כשאני אפתח הודעה שכותרתה "פרשת השבוע", לא אמצא תוכן (בדרך כלל) שנשמע כמו דרשה מפי מטיף חרדי
. אם תהיה לי או שאני אמצא הברקה מעניינת, אני בהחלט מוכן לחלוק אותה עם המשפחה הנהדרת שקיימת כאן
אם אתה מעוניין באנטי תזה המוחלטת לגישה שלך אז זה גם אפשרי...

yosef 30

New member
מכל מלמדי השכלתי ../images/Emo197.gif

היי semi שמח לראות אותך כאן שוב
אני אשמח אם תעלה נקודות השקפה נוספות/שונות/ פתוחות יותר. יהיה מעניין לפי דעתי לקרוא צדדים נוספים לפרשת השבוע. אם אבא שלי היה קורא את התגובה שלך הוא היה שמח לשמוע שהבן שלו נשמע כמו מטיף חרדי
. שיהיה לך שבת שלום יוסף.

בופיק

New member
שבת שלום לכולנו...

יוסף, נשמע שאתה הולך להנות היום מכל האירועים והמסיבות .. תעשה רק כיף !!! יוס1976, אני הייתי באותה הופעה של בנאי ומשינה לפני חצי שנה כמעט בפרק תמנע באילת... זה היה משהו מדהים!!! מסביב לבמה הרי אילת, והופעה מצויין של משהו באמת כמו 3 שעות... אין ספק שהם יודעים לתת הופעה.... הסופ"ש לי אתחיל אתמול מקומזיץ יום הולדת של חברה, כל החברים התכנסו ליום הולדת של חברה, ליד הנחל בבניאס... היה ממש ממש כיף, אני החלטתי לגוון ולא להגיע ברכב אלא לקחת את האופניים שלי .. זאת הייתה חוויה יותר מדהימה מהיום הולדת עצמה, הכבישים בין הקיבוצים חשוכיםוכמובן רייקים ממכוניות כי נפש חייה חוץ ממני לא הייתה שם,בנוסף היתה רוח קרירה, ריח של לילה שאני לא יודעת להסביר אותו, אבל הוא מזכיר לי את הניווטים בצבא, והמוזיקה ששמעתי באוזנייות גרמה לי להרגיש שמכל פידול באופניים אני מרחפת באוויר, ממש עפה.... זאת הייתה חוויה... היום אחרי הצהרים אני וזוגתי הולכות לעשות מרתון אבודים 4 ומחר אני נוסעת לטייל ליד הכנרת בנחל עמוד תחתון עד טבריה עלית... בקיצור הולך להיות אחלה סופ"ש חיבוק ענק בופיק

sidoni

New member
נראה לי שהיה להם ....

חומר טוב שם בסיני............ממז חיו בהזיות קשות. שבת מקסימה לכולנו. בופיק התגעגתי אליך......

בופיק

New member
היי סידוני...

תכלס גם אני מתגעגעת... אבל ממש... חיבוק ענק ענק ענק ממני... בופיק

yosef 30

New member
סידוני אם תמצא מאיפה הם השיגו..

תודיע לי
שבת שלום כפרה

yosef 30

New member
בופיק כפרה מה את אוכלת בבוקר../images/Emo35.gif

נשמה כמה תנועה. אני כמו איריס התעייפתי כבר בתחילת העליה
. ואת ממשיכה ומרחפת... תשמעי אני רוצה לומר - סחטן עליך
כל עוד שזה עושה לך... תמשיכי אני מוכן לעודד מכאן
אני חזרתי מהופעה של הטרייבל דאנס ברחבת הסנימטק היה מעולה מלא אנשים טובים וחייכניים מלאי אושר מרוח על פנים. הייתה שמש
טובה. אחלה שבת נשמה יקרה ואבודים 4 אחלה עונה - אני בפרק תשע
. יוסף.

בופיק

New member
אז זהו שבבוקר זה רק קפה...

ולחשוב שהורדתי את הקופאין של הדיאט קולה, אז בכלל אני לא יודעת מאיפה האנרגיה הזאת...אולי בגלל העידוד שלך היא שם....
אני לא אגלה לך מה קורה, אבל אתה חייב להמשיך לראות... איזה סדרה גדולה
יש כבר עד פרק 12
איזה כיף לשמוע שנהנת בסינמטק... והשמש היום הייתה בהחלט טובה ונעימה.. אני מקווה שאתה נהנה עם החברים יאללה שבת נעימה, שימשית ומלאת אנרגיות בופיק

כנפיים ../images/Emo204.gif

בופיק
, איך את יודעת לחוות ולגעת בשמיים מכל מיני סיטואציות...
- זה מקסים. החיבור לטבע והפשטות...נשמע מצויין ! אפשר רק לנסות לדמיין את החוויה שאת עפה באוויר. אולי הבנת איך
עפות ?
. החופש המשולם.

בופיק

New member
היי משוטט יקר....

אני ממש אוהבת לקורא את התגובות שלך, הן מעוררת את הפדחת שלי לחשיבה
אני אכן מאוד מחוברת לטבע, הוא גורם לי להרגיש את עוצמת החיים אחרת, משהו בנוף ובאוויר הפתוח משחרר אותי גורם לי להרגשה טובה .... בשבת האחרונה שטיילתי עמדתי על הר הארבל אחרי טיפוס נחמד ופשוט עוצמת הטבע והמראות מלאו אותי אושר... אולי לא הבנתי איך ציפור עפה אבל אולי הבנתי את ההרגשה והתחושה של המעוף, של החופש והשיחרור. מאחלת לך יום נעים
בופיק

../images/Emo176.gifסופ"ש רגוע...../images/Emo176.gif

שבת שלום לכולם
לאחר שבוע נוסף של טיולים, בילויים, מסעדות, והופעה אחת של גידי גוב בזאפה, כוחותינו (כלומר אני) חזרו לסופ"ש של מנוחה, לפני שבוע נוסף של טיולים. מה אני אגיד לכם, החיים קשים, קשים..........
יוספי יקירי תהנה, נראה שלפניך סופ"ש עמוס במיוחד (ואני בכלל חשבתי שאתה באילת) יוס76 שמחה שנהנת בהופעה
בופיק, כמה אנרגיה?
אני התעייפתי רק מלקרוא, אבל אני יודעת שאותך רכיבה באופניים וספורט בכלל ממלאה אנרגיה, מהווה חלק בלתי נפרד מהחיים שלך ועושה לך טוב. תהני מחר
סופ"ש נפלא לכולם
איריס נ.ב. ראיתי את זה אתמול, הלוואי בקרוב אצלנו

בופיק

New member
היי זיקי...

כן האנרגיות שלי יכולת להרוג מישהו... לא קל לעמוד בקצב שלי, אבל אותי זה אכן ממלא, ממלא בהמון המון אנרגיה .... זה תמיד נותן לי הרגשה טוב... ומזל שלא כתבתי בהודעה הקודמת שבדיוק חזרתי מרכיבת אופניים באגמון עם חולה עם ידידי שלי.... טוב נו אז עכשיו את יודעת גם את זה.... בקיצור אפשר לכתוב ספר עלי ועל אופניים שלי.. אשכרה סיפור אהבה סופ"ש מדהים שיהיה זיקי... ותמשיכי לעשות חיים בהופעות... גם זה יכול למלא בהמון אנרגיה טובה... בופיק

למעלה