../images/Emo203.gif

היי..
גם אני צריכה עצה.
אז ככה- יש לי חברה, דנה [שם בדוי
]. שתינו בכיתה ט' עכשיו. הכרנו בתחילת כיתה ח' ותוך שנייה נהיינו best friends. היינו שונות לגמרי, היא השקיעה בחברות [מבחינת לקבוע, ליזום, להתקשר, להכין מושמושים..] פי אלף יותר ממני. כי לי אף פעם לא הייתה חברות כזאת..מושקעת ומשותפת. אבל הייתי באמת חברה טובה מבחינה נפשית. עודדתי כל הזמן, פירגנתי, הכל. למרות שלא השקעתי בצד החומרי, זאת היא שהייתה בקטע החומרי יותר.. לאט לאט קלטתי שהיא פשוט לא מפרגנת. מזלזלת אפילו. יש לה המון דברים, מפוצצת בחוגים, במשפחה שלוקחת אותה לאן שהיא רוצה. ואצלי פחות ככה, המצב הכלכלי שלנו קצת יותר רעוע.. כל דבר טוב שקרה לה, כל דבר שהיה לה רע, אפילו קצת, ישר ניחמתי, עזרתי לה, הייתי חברה. אבל כשלי קרו דברים טובים [ואני לא מספרת הרבה, אז לא היו הרבה כאלה], היא זילזלה, היא לא פירגנה. הוציאה "טחח" כזה, שגרם לי להרגיש רע. לקחתי את זה מאוד אישי בהתחלה. ואז אחותי עזרה לי להבין שזאת רכושנות. אם אני משתנה קצת [לטובה מבחינתי], היא מיד פוסלת את זה, כי קשה לה להבין שאני לא החברה שהיא אוהבת. קשה לה כשלי קורים דברים טובים, כי היא רוצה אולי להיות טובה יותר. איכשהוא במהלך הדרך התחלתי לעצור את עצמי, לגרום לעצמי להיות פחות טובה. זה טיפשי, אני יודעת, אבל זה מושרש באופי שלי.. והשנה משהו פשוט השתנה, נהיה קיצוני יותר. השנה זאת נהפכה לתחרות רעה. למי יש יותר חברים, מי הכי מגניבה, הלו"ז של מי הכי מפוצץ. ואני לא פרנואידית כשאני אומרת שהיא לגמרי מנצחת. אני מפגרת שאני נסחפת למשחק הטיפשי הזה, אבל זה מה שקורה. ומצד שני, אנחנו עדיין נשארות חברות. מתחבקות ויוצאות לפעמים [אפילו שאני מנסה להתרחק כמה שיותר]. אבל זה פשוט נהיה רע בשבילי. גם כשאני מנסה להתרחק, פשוט יש לי קול פנימי שלה שתמיד מבקר אותי ואומר לי כמה שאני בעע. איך פותרים דבר כזה? וואי, יצא ארוך :0 קבלו ח"ח אם קראתם עד לפה

mirit111

New member
פשוט אל תתיחסי אליה באופן שבו

בס"ד היא תלמד שאת פראיירית שלה. זה לא אומר שאתן צריכות להפסיק לצאת, להיות חברות או משהו כזה אבל גם את לא חייבת לפרגן לה. חבל שתהיה ביניכן תחרותיות. זה גורם רק לסכסוך.

אתה צודק,../images/Emo203.gif

וגם עשיתי את זה. הפסקתי לפרגן לה, אבל זה רק מגדיל את המתח ואת ה"רוע".. וכל פעם שאנחנו מבלות ביחד אני מרגישה רע עם עצמי מקסימום חמש דקות אחרי זה.

עוד משהו שנראה לי שלא הזכרתי.../images/Emo203.gif

אני מקנאה בה כמו מטורפת. כל פעם שאני משתלבת חברתית, היא באה ומשתלבת פי אלף ממני. היא יותר דומיננטית, היא משיגה מה שהיא רוצה, והיא חברה פשוט של כולם. שאני אמשיך?.. תודה מראש על העזרה

mirit111

New member
איפה הבטחון העצמי שלך?!

בס"ד בכל אדם יש את את הצדדים החיוביים שבו ואת הצדדים השליליים. חבל שאת לא מעריכה את עצמך כמו שצריך וחוץ מזה שהחברה תקלוט את מי שהיא באמת. חוץ מזה שכתבת שהריב שלכן מציק לך מקסימום חמש דקות. זה לא נראה לי מטריד במיוחד.... תעריכי את עצמך יותר וכך גם אנשים אחרים יעריכו אותך. דרך אגב- אני בת...

sh53

New member
התחלת ברגל ימין, אבל נסחפת

התחלת ברגל ימין - אם את רואה שלאנשים לא כיף לראות אותך שמחה, זה הזמן לעצור לרגע, לחשוב הי מה קורה פה? להסיק את המסקנות הנכונות ולראות מה לעשות ומה לשנות בחייך כדי שיהיה לך טוב. עשית דברים לא כדי שיהיה לך טוב, אלא נכנסת לתוך מערבולת של תחרות ואז כבר לא נהנית מהתוצאה שהשגת, אלא היית במרדף אחרי להשיג את הדברים ושכחת קצת להנות מהדברים שיש "בדרך" - "למי יש יותר חברים, מי הכי מגניבה, הלו"ז של מי הכי מפוצץ)." אז כבר לא עשית את זה כדי להשיג את הדברים ולהנות מהם, אלא כדי לנצח בתחרות ביניכן.

תגובה

יש אנשים שלא יודעים ליזום ולתת. אם אתן נהנות ביחד כדאי שתשארו. כשאינה מצדדת נסי לפתוח אותה, שאלי מה דעתה ורגשותיה כלפי מה שספרת וכולי. זה לא נצול, עליך לתת מתוך אהבה ורצון פנימי ולא כדי לקבל בחזרה.

למעלה