שלמה המלך.

Ich liebe T H

New member
../images/Emo203.gifשלמה המלך.

ה' נגלה לשמלה בחלום ושואל אותו מה הוא רוצה? עונה לו שלמה: שכל על מנת לשפוט את העם בצדק וביושר. הוא לא מבקש דבר בשביל עצמו- אלא בשביל הציבור עצמו. ה' מבטיח לשלמה הכול, למרות שלא ביקש. חוץ אריכות ימים אלא מעניק תנאי. אם שלמה ילך בדרכו, תינתן לו אריכות ימים. השאלה שלי היא כזאת : מדוע דווקא אריכות ימים ה' מתנה עם שלמה? (אמרתי אולי בגלל שמוות זה העונש הכי חמור שיכול להינתן לו בשל חוסר אמונתו, אבל שללו את התשובה, אז אולי מישהו פה יוכל להגיד לי
תודה)

Ich liebe T H

New member
../images/Emo203.gifבבקשה מישהו?

סליחה שאני מציפה אבל אני חייבת לדעת מה התשובה:/

Ich liebe T H

New member
../images/Emo203.gifלא ממש הבנתי

את מתכוונת לכך שהחשיבות של אריכות הימים זה כי מתייחס לכל השושלת של שלמה? תודה
אם למישהו יש משהו אחר להגיד אני אשמח לשמוע

השווה עם

``למען יאריך ימים על ממלכתו``! אף שבעיניי שלמה חזה מקסם שוא! שאם בטרם אותו חיזיון, עבר שלמה על איסור חתנות עם מצרית, ועל איסור הקרבה בבמות. ועל אילו חוקים הובטח לשלמה הבטחות שלעולם לא תתממשנה? ובמקום להוכיחו על פניו עוד הוסיף חטא על פשע.

shushu10

New member
אריכות ימים לפי התורה ניתנת כתמורה לאמונה בה'

מאחר ואריכות הימים מבטיחה, בדיעבד ובאפן טבעי, המשכיות הדור - מתנה ה' עם שלמה כי בנדה וימשיך את דרכי דוד אביו , תינתן לו אריכות ימים כדי להביא צאצאים ולחנך אותם לפי המסורת עליה גדל. להזכירך כי אריכות ימים מובטחת בעצם בדברה "כבד את אביך ואת אמך למען יאריכון ימיך על האדמה אשר יהוה אלהיך נתן לך". גם כאן מטרת "כיבוד" אב ואם אינה מתכוונת רק לקום בפניהם אלא להמשיך את מנהגם ללכת בדרכי ה'.

יוסי ר1

Active member
יפה, ואני רוצה להמשיך את דברייך

בוורט יפה ששמעתי היכנשהו, על אריכות ימים. (אולי כבר כתבתי את זה כאן פעם?) התורה מצווה אותנו "כבד את אביך ואת אמך למען יאריכון ימיך...." הוורט אומר, אם אדם הוא אנוכי, הוא רואה רק ות עצמו. אז מניין שנותיו הוא מרגע לידתו. אבל אם יש לו כבוד למסורת, והוא מחובר, מיד כששואלים אותו הוא אומר אני הבן של פלוני, הנכד של אלמוני. ובהרף עיין נוספים לו עוד כמה דורות של שורשים... אפשר אולי על הדרך הזו להגיד שאריכותל ימים שהובטחה לשלמה אינה רק של ימיו הוא על האדמה, אלא אריכות שושלתו וזרעו, המותנית בהליכה בדרך ד'.

פלגיה

New member
../images/Emo13.gif וורטים יש הרבה

יש שאומרים שמי שקם מוקדם בבוקר מקיים בעצמו "למען יאריכון ימיך" - כל יום ויום מחייך הוא ארוך.

shushu10

New member
ברגע שהובטחה אריכות ימים לשלמה

היא ניתנת אוטומטית לזרעו וכל זה ע"מ לקיים המשכיות לדרך ד' ותהילתו. זאת מטרתו של עם ישראל, ובהקשר אחר "לא המתים יהללוך יה ולא יורדי דומה...."

פלגיה

New member
אריכות ימים היא הגמול האולטימטיבי בתנ"ך

כבד את אביך ואת אימך - למען יאירכון ימיך, וכך במצוות רבות "והארכת ימים". זאת המתנה הגדולה ביותר שמבטיח האל בתנ"ך לברואיו שמקיימים את מצוותיו. אם אריכות הימים מותנית - בהכרח כל שאר הדברים מותנים, כי מה יועיל עושר ובנים וכל שאר הברכות לאדם שמת צעיר?

ואני חושבת..

מעבר למה שכתבו כאן, דוד אביו מת בגיל 70 בתקופה ההיא זה היה מעט, בשל החטא שלו עם בת שבע, אולי בשל העובדה הזו ה' אומר לו כי יאריך ימיו אם ילך בדרכו..

פלגיה

New member
תיקון

בתקופה ההיא זה לא היה מעט, אפשר לומר ששבעים היה אפילו יותר מתוחלת החיים הממוצעת בתקופתו של דוד המלך.

למעלה