צבע החטא

../images/Emo203.gifצבע החטא ../images/Emo203.gif

יום כיפור הוא גם יום שמביא בפנינו הזדמנות לחשוב על החטאים שעשינו במהלך השנה ולבקש סליחה גם מאלוהים. אישית לא מאמינה בלבקש סליחה מאלוהים, מאמינה בלהתנהג טוב ויפה במהלך כל השנה ולא לחטוא ואז ביום אחד הכל מתנקה, אבל איש איש באמונתו יחיה
. מה נחשב כחטא בעינכם
האם אתם מאמינים שביום כיפור החטאים מתנקים וסליחות שמתבקשות- מתקבלות ונפתח דף חדש
אילו "חטאים" עשיתם השנה ואיך תכפרו עליהם

BellA עלמה

New member
אני חושבת

שיום כיפור הוא לבקש סליחה מעצמך והבורא עולם. יום של חשבון נפש ואפשרות לפתוח דף חדש עם עצמך.

200611

New member
אני לא מאמין בחטאים

המושג הזה לא קיים אצלי. אומרים שאת הנעשה אין להשיב. לכן משתדל לפעול הכי בסדר שאני יכול. לבקש סליחה אח"כ זה בס"ה מילים. חטאים ועונשים זה מושגים של מי שמאמין. פתיחת "דף" חדש תלויה באדם עצמו בלבד. גם לא ביום כיפור אפשר לפתוח "דף" חדש.

dafnasalan

New member
את הנעשה אין להשיב -לא בכל מקרה!

אני מאמינה ש"את הנעשה אין להשיב" לא בכל מקרה.למשל יחסים עם אנשים קרובים ובעיקר עם בני משפחה אפשר להשיב! אני חושבת שמה שחשוב הוא שלא נבכה על העבר ואולי לזה התכוונת כשאמרת:את הנעשה אין להשיב. מה שכן אפשר לעשות ואני משתדלת כיוון שהחלטתי להיות:"אדם אומר-עושה" הוא ללמוד מהעבר ולעשות דברים אחרת ו/או בנוסף כדי לשפר את העתיד. זו הנקודה החשובה : לא להישאר תקוע בעבר אלא ללמוד מהעבר כדי ליצור עתיד טוב יותר ! גמר חתימה טובה

נאוה שפ

New member
היתה לי חברה בלימודים

שהיתה צמה פעם בשבועיים כדי להתנקות ולעשות חשבון נפש. כל הכבוד לה, אני אוהבת את הרעיון אבל לא עומדת בזה אפילו כשיש רק יום אחד כזה בשנה.... ולגבי הברכות: גמר חתימה טובה? צום מועיל? אולי לדיאטה..... שנה טובה.

רינוש123

New member
אם כל יום היה בבחינת יום כיפור

העולם היה נראה אחרת,חשבון נפש הוא לא רק מושג שנשלף ביום כיפור,אלו היינו עורכים חשבון נפש עם עצמנו מדי יום,יודעים לבקש סליחה ומחילה ולתקן את העוולות שאנו עושים בחיי היום יום אז אולי היה שלום בעולם

למעלה