מעב"ר

ממממ...

היה פשוט מושלם.. רכבתי על זיילנד והיה מעולה באמת... אממ.. ורוי יש לי מלאאא תמונות!! חח

S H I L G I

New member
הופה הופה...../images/Emo8.gif

לולי דוגמנית...
אממ אין לי כוח להרחיב הרבה אבל הייתי אמורה לקפוץ היום ובסוף לא קפצתי..אבל היה שיעור דרסאג' די טוב על אמיגו המדהים הזה..הוא פשוט פלסטלינה בפה זה מדהים לרכב עליו...ועשינו קצת לגילד וזה בהחלט מתחיל להשתפר..ובסוף השיעור כדי לרענן לי את הזיכרון אז עשיתי ישיבה קלה בקנטר בטרוט וממש כאב לי הגב מזה..מה לעשות נהייתי כבר דרסאג'ניקית קשה חח..3 שנים לא קפצתי ובשבוע הבא יש מצב שאני אתחיל לקפוץ קצת...חח צחוקים והיה לי ויכוח קטן עם משה על הלחם..אני לא ארחיב אבל הגעתי למסקנה שזה לא שווה את זה ואם מה שהוא אמר לי נכון שמאז שהוא התחיל להאכיל גם בלחם אז לסוסים אין קוליק כנראה שהוא צודק.. ושבוע הבא הם עושים מופע רכיבה אז אני אשתתף בדרסאג'..יהיה כיף

SupeRonny

New member
מה היה?

מה היה לגבי הלחם? איך הסוסים נראים בחווה הזאת?

S H I L G I

New member
הוא עבר איתי סוס-סוס בחווה

ושאל אותי אם לדעתי הוא רזה. ובאמת רוב הסוסים בחווה במצב בסדר גמור [חוץ מנגיד אחד שהוא "ממש זקן" לפי מה שהוא אומר, ועוד אחת שמניקה סייח-עופרה למי שמכיר], ויש איזה 2 סוסים ערביים שהמבנה שלהם לא אמור להיות הו-הא אבל עדיין לדעתי הם צריכים להשמין טיפה. קיצר דיברנו על זה איזה רבע שעה והמסקנה היחידה שיש לי זה שכנראה שזה לא כזה נורא, לא סוף העולם-יש יותר גרוע מזה. ואני לא יכולה לשנות את כל העולם...החלטתי שפשוט כשלי יהיה סוס אני אחליט איך לטפל בו ואין לי ממש זכות לשנות דרכים של אחרים.

SupeRonny

New member
נו אז זה בסדר

אם הסוסים נראים כמו שצריך..מה עוד מאכילים שם חוץ מלחם?

לודמיר

New member
לחם זה לא הדבר הכי בריא לסוסים....

אפשר לומר שממש לא בריא להם לאכול לחם..

cowgirl Ms

New member
הסוס נדפק לי לחלוטין.. :\../images/Emo80.gif

פעם אחרונה שרכבתי היה ביום שלישי, וכרגיל יצאתי לשדות, אבל הפעם לבד ובמטרה להכניס אותו טיפה למסגרת. מצאתי לי שדה עם אדמה טובה וישרה, והתחלתיבהליכה של מעגלים. כל פעם שהוא היה עם הראש לכיוון הבית, הוא התחיל למשוך ולקח לי זמן להסביר לו שלא הולכים לשם. בסוף הוא הבין, ועשה את זה הרבה פחות. עבדתי איתו במעגל לשני הכיוונים בקאנטר ובטרוט ועם דגש על מעבר בין טרוט לקאנטר וההפך, בגלל שהוא עושה את זה בדרך כלל בצורה מזעזעת. וסה"כ הוא עבד מצויין, בהתחשב בנסיבות. למה עשיתי את האימון..? בזמן האחרון [חודש אחרון ככה] הוא פשוט ה-ת-ח-ר-פ-ן. וזה לא שהוא היה רגוע לפני, הוא תמיד היה לחוץ ופחדן, אבל לא ברמה מטורפת כזאת. ועכשיו הקטע החדש שלו זה כל איזה 10 דקות להתחיל להתנגד לי ולהסתובב לכיוון הבית ולנסות לפרוץ. הוא עושה את זה תוך כדי הרבה עמידות על שתיים, באקינג וקפיצות מטורפות לכל כיוון.... והוא אף פעם לא היה כזה מטורף... הדרך היחידה שאני מצליחה להחזיר אותו לשביל שאני רוצה זה בעזרת המושכות שאני מחזיקה בידיים [אני רוכבת עם ציוד ווסטרן...], וכל פעם שהוא מתחיל להראות התנגדות אני מרימה אותן טיפה והוא מבין את הרעיון. יוצא לי גם כמה פעמים לתת לו איזו הצלפה קטנה. ובגלל זה אני גם צריכה להחזיק אותו יותר קצר מבדרך כלל... ואני שונאת את זה, אני אוהבת אותו על מושכות ארוכות-ארוכות ובלי הצלפות... אבל אין לי כ"כ מה לעשות, הוא כמעט משתלט עליי, בגלל שהוא סוס חזק מאוד עם עקשנות של פרד. אז כל הטיולים שלנו, שפעם היו ממש נעימים ושקטים חוץ מכמה פעמים שהוא נבהל מטרקטור או כלב, נהפכו לסיוט ומלחמה בלתי פוסקת.. מה יכולות להיות הסיבות להתנהגות כזאת? הוא לא יוצא לרכיבות יותר מדיי, ויש פעמים שהוא כל השבוע עומד במגרש עם הסוסה השניה, ויוצא רק בסופ"ש.. אז זאת יכולה להיות גם הסיבה... למרות שזה תמיד היה ככה, ולא הגיוני שעכשיו דווקא הוא מגזים. אם הייתי יכולה להיום שם לפחות כל יומיים, הייתי פותרת את הבעיה הזאת בצ'ק.. אבל אני שם בקושי פעם בשבוע... :\\

S H I L G I

New member
כנראה שלא עובדים איתו מספיק

אם הבנתי נכון עובדים איתו מעט פעמים בשבוע וזה משגע אותם לפעמים מבחינת האנרגיות שנשמרות וכו'

אמממ אני אנסה לעזור לך למרות

שנורא קשה להגיד בלי לראות מה בדיוק קורה כי את רוצה למצוא את הסיבה. אני לא מומחית גדולה אבל התמודדתי עם ההתנהגות שאת מדברת עליה, אז אני אנסה.
קודם כל, תנסי לזהות מאיפה ה"התחרפנות" הזאת מגיע, האם היא מתוך לחץ? או שאולי או רק רוצה לשחק בך. יש עוד אפשרות שהיא פשוט חוסר רצון לעבוד, זה כמובן תלוי בכמות העבודה, בגיל הסוס והבריאות שלו. לא נראה לי שזאת הסיבה פה בגלל שמדובר בטיולים, נכון? אני חושבת שאם מדובר בלחץ, כנראה שה"חוסר יציאה שלו", אולי כמות האוכל, וכנראה גם רמת הכושר שלו שהשתנתה (את מכירה את הסוס תנסי לחשוב למה זה יותר מתקרב), כנראה גורמית לפחדנות שלו להיות יותר קיצונית. כדאי לך במקרה כזה לא להשתמש בשוט, אפילו אסור לך, כי אז את מצדיקה את הלחץ שלו, זה רק תראומות את לא צריכה את זה... במקרה כזה תנסי להיות עדינה ולהרגיע אותו, להתעלם מההתנהגות הרעה. אם זה פשוט משחק, תצטרכי יותר להתרכז ברכיבה שלך, להעניש על התנגדויות ולתגמל!! (שזה הכי חשוב) על התנהגות טובה. זה קצת בעייתי שאת לא נמצאת הרבה זמן כי עבודה כזאת חייבת להיות עקבית כדי להביא לשינוי, אז מצטערת על החפירה, מקווה שהצלחתי לעזור ובהצלחה

שירלי317

New member
../images/Emo45.gif../images/Emo45.gif

אותו דבר אני עברתי ועוד עוברת מדי פעם עם קים רק שהיא פחות בהמתית מהסוס שלך אני מתארת לעצמי, והיא למזלי עוד לא למדה לעמוד על שתיים.. אבל מה שכן, זה יוצר לה הפשרות להיות מאוד כמו ארנבת ולגרום לי לצאת מהאוכף ביתר קלות.. מה שאני עשיתי זה קודם גם לפתור את זה מהקרקע, כי אצלי הבעיה הייתה שנכון שהיא נורא ספוקי, פחדנית וחמה.. ונכון שהיא החליטה שיש לה פוביה קשה מכבשים ונכון שהיא לא הייתה רגילה לעדר, וליותר מאמא ואבא שלה במשך 3 שנים.. אבל הבעיה הייתה חוסר כבוד לרוכב, היא מדי פעם הייתה שוכחת שאני עליה או לידה, הייתה מזלזלת בעובדה הזאת. חוסר כבוד של הסוס לרוכב (וגם של הרוכב לסוס) זו הדרך למטה (תרתי משמע) כך שראשית פתרתי את העבודה מהקרקע, הרבה הליכות אחורה כי זה דבר שהוא מעין השפלה בשבילם והרבה לונג'ים שלצערי כללו קצת מלחמות (אבל הנה, אחרי המון עבודה קשה, היום עשיתי לה לונג' והיא סופסוף יצאה למושכה ימין בלי יותר מדי מלחמות ושטויות של כמעט לדרוס אותי..) ואחר כך, ובמקביל לפתור את הבעיות מלמעלה, יש סוסים שהם באמת מאוד ספוקים, פחדנים נורא, ולפעמים הם מנצלים את העובדה שדברים כאלה גם מפחידים את הרוכב לפעמים או שדברים כאלה גורמים לרוכב לוותר לסוס כדי שלא יעשה יותר מדי שטויות.. אבל העניין הוא שכשאת על הסוס, הסוס צריך לראות בך את מנהיג העדר, ולבטוח בעובדה שברגע שיש סכנה את תדאגי להודיע לו על זה, הרי הסוס פחדן כי האינסטינקט הטבעי שלו הוא לפחד בערך מכל מה שזז ולא נמצא במקומו, כי כל דבר כזה יכול להיות טורף ולא כדאי להשאר ולברר אלא לברוח ואז להסתכל. אבל הסוס שלך מבוית, את מגנה עליו מהרב הגדול מאוד של הסכנות ואין כל סיבה שהוא יפחד מדברים שלא יעשו לו כלום.. דבר ראשון כמובן שצריך לשדר קרירות בכל מקרה ולא להראות לסוס שהשטויות שלו מרתיעות אותך, וגם צריך להעניש את הסוס כשהוא מפחד מדברים שאין צורך לפחד מהם, כמובן שקודם להרגיע, אבל במצב של עמידה על שתיים מגיע הזמן לעונשים. זה לא ילך בלי מלחמות, והעובדה שאת לא רוכבת עליו באופן קבוע מאוד מקשה.. אבל מסתדרים עם מה שיש... וכמובן שתגמול ברגע שהסוס מתמודד עם פחדיו ומכבד אותך יותר.. קצת מאוד חפרתי אבל אני פשוט מאוד מזדהה...

cowgirl Ms

New member
לונג', כ"כ נכון.../images/Emo80.gif

לפני שהתגייסתי, וכשהוא עמד באורווה בהוד השרון ששם היה לי מנז' ענק ונוח, עבדתי איתו המון גם מהקרקע, וגם בקטע של להסביר לו בתוך המגרש שאני השולטת.. ובמגרש הוא דיי מבין את זה, הוא סופר רגוע במנז' [אפילו שמתי עליו חברה שלא יודעת לרכב בכלל ושנורא פחדה, והוא היה ג'נטלמן מושלם ועשה כל מה שהיא ביקשה ממנו ומאוד בעדינות]. כשההתפרצות שלו היא מתוך רצון להשתלט עליי, הוא חוטף. אבל יש לי בעיה, שכשאני מגיעה איתו לאזורים שיש בהם כבישים, או נגיד שבילים בין בריכות דגים או כל דבר כזה שבמקרה שהוא מתחיל לקפוץ לכל הכיוונים הוא עלול לעוף לי לתוך איזו בריכה, או להיכנס במכונית, אני משתתקת מפחד ולא מצליחה לתפקד.. למזלי באזור שאני רוכבת יש לי רק כביש מעצבן אחד שאני צריכה לעבור כדי להגיע לאזורים הפתוחים, ומשם הכל חלק שם והוא מצידי יכול לרקוד פולקה שם.

שירלי317

New member
מכירה את הפחד

מספיק כבר פעם אחת שנפלתי איתה רק בגלל שהיא מעדה במנז' בכלל, ופעם אחת שבגלל כבשים (כאלה שעושות הרבה מאאאאא
) היא גם החליקה לי על הכביש וכמעט נפלנו.. במקרים כאלה יש לי שתי אפשרויות: אני מנסה לגרום לה לעצור, יורדת ממנה מיד, מרגיעה קצת ועושה הרבה הליכה אחורה (זה משפיל וגם חוסם לה את הדרך קדימה) ככה מדי פעם עד שהיא נרגעת ואז עולה חזרה. אבל הרבה יותר עדיף פשוט ברגע שהסוס מתחרפן, נבהל ממשהו, ממהר קדימה או השד יודע מה, לעשות הרבה מעגלונים קטנטנים, זה מפקס אותם קצת וגם חוסם להם את הקדימה.. כמה מעגלים ואז קצת קדימה כמה מעגלים וקדימה, ככה עד שהסוס נרגע פחות או יותר ובקטע של עלייה על 2 אז במקרים כאלה עדיף לדחוף את הסוס קדימה, כי זה עלול להביא לאסון, ואסור לפחד ממהירות וקדימה, להפך לעודד את זה.. במיוחד עם סוסים שיש להם מנהג מגונה לעלות על 2 כל פעם כשהם נבהלים או בורחים מעבודה.. בכל אופן, אני מתארת לעצמי לפי התגובות שלך שאת יודעת איך להתמודד איתו והבעיה שלך היא התקיפות והקביעות של העניין, התנאים.. וזה עניין בעייתי ובעיקר בגלל העובדה שהסוס שלך אז בכלל זו בעיה.. בכל אופן בהצלחה

cowgirl Ms

New member
תודה רבה על העצות :)../images/Emo80.gif

אני אשתמש בהן ברגע שאני לא אפחד מדיי לצאת לרכב [חדרה...] בשיטת המעגליםפ הקטנים השתמשתי לראשונה ברכיבה האחרונה שלי, וזה באמת עזר. וכן, בדרך כלל כשהוא מתחרפן במקומות מסוכנים אני יורדת [אם לא מצליחה להרגיע אותו] ומובילה אותו עד למקום לא מסוכן. אני בהחלט אבדוק את העניין עם ההולכה אחורה, נראה אם זה משפיע עליו. שוב, תודה

שירלי317

New member
בכיף!

הוא נשמע לי פשוט בדיוק טיפוס קימי כזה
וההולכת אחורה בטוח תעבוד, אחרי כמה פעמים הוא יקלוט שאת הבוס ויכנע.. הרבה הרבה הליכה אחורה והרב יסתדר.. בהצלחה!

למעלה