הסוס נדפק לי לחלוטין.. :\../images/Emo80.gif
פעם אחרונה שרכבתי היה ביום שלישי, וכרגיל יצאתי לשדות, אבל הפעם לבד ובמטרה להכניס אותו טיפה למסגרת. מצאתי לי שדה עם אדמה טובה וישרה, והתחלתיבהליכה של מעגלים. כל פעם שהוא היה עם הראש לכיוון הבית, הוא התחיל למשוך ולקח לי זמן להסביר לו שלא הולכים לשם. בסוף הוא הבין, ועשה את זה הרבה פחות. עבדתי איתו במעגל לשני הכיוונים בקאנטר ובטרוט ועם דגש על מעבר בין טרוט לקאנטר וההפך, בגלל שהוא עושה את זה בדרך כלל בצורה מזעזעת. וסה"כ הוא עבד מצויין, בהתחשב בנסיבות. למה עשיתי את האימון..? בזמן האחרון [חודש אחרון ככה] הוא פשוט ה-ת-ח-ר-פ-ן. וזה לא שהוא היה רגוע לפני, הוא תמיד היה לחוץ ופחדן, אבל לא ברמה מטורפת כזאת. ועכשיו הקטע החדש שלו זה כל איזה 10 דקות להתחיל להתנגד לי ולהסתובב לכיוון הבית ולנסות לפרוץ. הוא עושה את זה תוך כדי הרבה עמידות על שתיים, באקינג וקפיצות מטורפות לכל כיוון.... והוא אף פעם לא היה כזה מטורף... הדרך היחידה שאני מצליחה להחזיר אותו לשביל שאני רוצה זה בעזרת המושכות שאני מחזיקה בידיים [אני רוכבת עם ציוד ווסטרן...], וכל פעם שהוא מתחיל להראות התנגדות אני מרימה אותן טיפה והוא מבין את הרעיון. יוצא לי גם כמה פעמים לתת לו איזו הצלפה קטנה. ובגלל זה אני גם צריכה להחזיק אותו יותר קצר מבדרך כלל... ואני שונאת את זה, אני אוהבת אותו על מושכות ארוכות-ארוכות ובלי הצלפות... אבל אין לי כ"כ מה לעשות, הוא כמעט משתלט עליי, בגלל שהוא סוס חזק מאוד עם עקשנות של פרד. אז כל הטיולים שלנו, שפעם היו ממש נעימים ושקטים חוץ מכמה פעמים שהוא נבהל מטרקטור או כלב, נהפכו לסיוט ומלחמה בלתי פוסקת.. מה יכולות להיות הסיבות להתנהגות כזאת? הוא לא יוצא לרכיבות יותר מדיי, ויש פעמים שהוא כל השבוע עומד במגרש עם הסוסה השניה, ויוצא רק בסופ"ש.. אז זאת יכולה להיות גם הסיבה... למרות שזה תמיד היה ככה, ולא הגיוני שעכשיו דווקא הוא מגזים. אם הייתי יכולה להיום שם לפחות כל יומיים, הייתי פותרת את הבעיה הזאת בצ'ק.. אבל אני שם בקושי פעם בשבוע... :\\