סוסים מהסרטים

הורסמאן

New member
נו באמת

גם אם את לא רוצה להסתמך על הנסיון שלי, הגברת למדה לעשות טרוט לפני מספר שבעות, היום היא כבר ברת סמכה על התעללות?

popi199

New member
גם

אם היא למדה אתמול טרוט לדעתי מגיע לה שיתיחסו אליה בצורה מכובדת, אפילו אם היא טעתה אתה יכול לומר לה למה במקום תגובה כזאת טיפשית שלא תורמת לאף אחד, אולי לך כי הרגשת מצחיק. אני בטוחה שבפורום יש יותר משתתפים מהנראה לעין, רק באמת רק 3 מהם פעילים...אותי אישית זה מבאס נורא כי פעם הפורום הזה היה פתוח לכולם ולא היה לוקח שבוע למלא דף.. כשאני נכנסת לפורום אני נכנסת בשביל לשוחח ולדבר עם אנשים שיש להם קשר כזה או אחר לסוסים, אבל בגלל שזה אותם אנשים ובגלל שאין מגוון הדיונים לא מגוונים ופשוט משעמם פה...פעם זה היה הפורום הראשון שהייתי נכנסת אליו, היום אני אבדוק לו דופק מדי פעם.

jgut

New member
מסכימה ולא מסכימה

אני מודה שההודעה של הורסמן הייתה בעייתית בעיניי ואכן שקלתי מה לעשות איתה. למחוק אותה לא הייתה לי סיבה מפורשת למרות שהיא עצבנה אותי כמו שקורה לי לא מעט איתו(הורסמן אני מקווה שאתה אכן קורא את ההודעה הזו ) כי לא הייתה פה עבירה מפורשת על גביי חוקי הפורום או תפוז. לכן חשבתי על ניסוח אחר לשאלה לאיך הגיע לאותה מסקנה. זה שהורסמן חושב שהוא אלוהים, זכותו לחשוב ככה, כל עוד אנחנו לא מושפעים ממנו אז זה נשאר כמחשבתו ותו לא.. . גם בדיון איתך הוא כתב הודעות שהיו מעט גבוליות בעיני גם כלפיי. ועדיין בחרתי להגיב לכך בהומור ולא להיכנס איתו לויכוח תאולוגי. ומציע לך ולאחרים לפעול בצורה דומה. להורסמן אין יכולת לסתום פיות כי דעתה של Bunny 8 מקובלת פה עם הסכמתוי של הורסמן או בלעדיה. והיא יכולה ואף מוזמנת להשתתף פה בהכל ולהתעלם ממי שלא ניראה לה או פונה בגסות רוח. מצד שני בעיני יש להורסמן תרומה לפורום, ולכן לא הייתי ממהרת למחוק או לחסום אותו. אני מקווה שיש פה מקום לכולם. ואני אבדוק מה אפשר לעשות כדי לשפר את המצב...

קניה 1

New member
מכירה הרבה אנשים

מקצועיים, מהטופ של הרכיבה בארץ, שכתבו פה והיום כבר לא כותבים, כי קיבלו תגובות מזלזלות ופוגעות. אני לא חושבת שצריך לחסום, ובטוחה שלהורסמן יש הרבה מה לתרום, אבל כדאי לל לשמור שיהיה לאנשים פה נעים, כי אחרת הם לא יהיו. בלי קשר לסתימת פיות או לא, אף אחד לא מעוניין שיעליבו אותו

Hunny Bun

New member
../images/Emo205.gif תסלחו לי רגע...

התלבטתי אם להתערב או לא... jgut לא מבינה למה שקלת אם למחוק את התגובה הראשונה... זה פורום שנותן במה לכל אחד בכל דעה, ובהודעה אין ירידה או העלבה אישית. יש דעה נוגדת. אכן היא לא מובעת יפה ולא משרתת מטרה. אבל זה אופי הכותב. כותבים שונים יוצרים פורום מגוון, פורה ואקטיבי. לפי דעתי, תפקיד המנהלת אינו כולל הגנה יתרה על רגשות הגולשים. כשיש דעה נגדית או ביקורת יש לשמוע אותה ולהתמודד איתה. וגם לא בהגדרת התפקיד לשנות את אופי הכותב (אי אפשר ללמד כלב זקן טריקים חדשים). אם הורסמן ישכיל לראות שתגובותיו רק גורמות להתנגדות והתבצרות בעמדה ולא מראות לכותב "את האור" - הוא ירוויח. עד אז, זה מה יש. לפחות הכלב רק נובח ולא נושך

jgut

New member
לא שקלתי למחוק

שקלתי איך להגיב אליה... בדיוק בגלל הסיבה שאין בה מעבר על חוקי הפורום... אבל כככל לכולם - אני אישית מעדיפה שיגיבו בעדינות יותר (כן גם אני רגישה) כי זה עדיף לכולם - למגיב, למוגב, לקוראים ואיפלו לנו המנהלים... אבל אני לא הולכת לכפות זאת, לפחות כל עוד זה לא עובר על כללי הפורום.

dixie chick

New member
../images/Emo45.gif

כל אחד צריך להיות מודע לתוצאות מעשיו, ולתצאות כתיבתו אין דבר בהודעה שמעיד על צורך במחיקה

fliperit

New member
מי סותם את הפה?

גם באני וגם הורסמן הם חברי פורום מן המניין, ולשניהם זכות להביע דעה. מותר גם להביע דעה על דעות של אחרים...

הורסמאן

New member
אף אחד לא סותם פיות

יש לפעמים כותבים שהיו מעדיפים שדברים מסויימים לא יכתבו, או יכתבו בצורה אחרת, וזאת זכותם. גם אני לפעמים לא רוצה לראות דברים מסויימים נכתבים, אבל אני נשאר ברצון. :) השורה התחתונה היא שמי שלא סובל את החום במטבח, לא צריך להדליק בו מדורות, אפשר גם לבשל על אש קטנה.

fliperit

New member
יש סרט יפה

על מאמן שנקרא מאריו לוראשי, שמאמן סוסים לסרטים. למרות שהוא רוכב אינגליש, ויש לי כמה דברים שאני לא מסכימה איתו, הוא אחד האנשים הראשונים שהייתי רוצה ללמוד אצלם. התקשורת בינו לבין הסוסים שלו מגיעה לרמות גבוהות מאוד, והוא בטח לא מתעלל בהם.

jgut

New member
ודעתי

על כל חיה בסרטים לאו דווקא סוסים. כל עוד בעל החיים מקבל את התנאים שהוא זקוק להם אז אין לי בעיה עם השתתפותו בסרטים. לגביי זה שרוכבים שלא יודעים לרכב - זה קורה כל יום בהמון ב"ס לרכיבה. ואים מישהו צריך להיות מודאג מכך זה הרוכב (לו נשקפת יותר סכנה מלסוס..) בכל מקרה זה בסדר שעושים סרטים עם סוסים ואפילו אלו הסרטים שאני אוהבת לראות...

Hunny Bun

New member
../images/Emo205.gif לי יש בעיה שונה...

הבעיה שלי היא עם הסרט עצמו ומה שהוא משדר לצופה שלא מכיר את עולם הסוסים. יש סרטים של מערבונים אקשן ועוד שמציגים את הסוס כאופנוע שדוהר יום שלם, לא עוצר להפסקות, לא אוכל ולא שותה. לא מציגים את הסוס כבעל חיים עם צרכים שדורש טיפול. צופה שלא מכיר סוסים יש חושב על איזה מגניב יהיה לדהור כל היום ופונה לחוות השכרה שעושה פתיחות על חוף הים... אני גם מאוד לא אוהבת לראות את הנפילות והאלימות שמוצגת בסינות מלחמה עם סוסים... בקשר לעבודה של חיות בתעשיית הסרטים, דווקא הבנתי שהתנאים טובים ומשלמים אחלה

הורסמאן

New member
אכן תופעה ידועה בארץ

היא של אנשים שבאים לרכב וכששואלים אותם אם הם רכבו כבר, מקבלים תשובה (לפעמים) של: "לא אבל ראיתי הרבה מערבונים אז אני אסתדר". משום מה אנשים לא מרגישים כך לגבי מטוסים או כל דבר אחר. :) יחד עם זאת, אם אנחנו רוצים לתקן את כל המעוות בעולם שלנו ואשר מוצג בסרטים כנורמליות מהשורה, אז יש עוד המון נקודות טעונות שיפור.

Hunny Bun

New member
../images/Emo205.gif בסרטים

יש גם נושאים שבאופן כללי יש אליהם יותר מודעות וידע כמו מטוסים ורובים. לעולם הסוסים והתנהגות וטיפול נכון יש פחות מודעות. וכמובן שגם האלימות בסרטים הקצינה מעבר לכל פרופורציה לא מבינה סרטים שכמעט כל תוכנם הוא אלימות מזוויעה ואנשים קוראים לזה אקשן...

גם לי יש דיעה../images/Emo13.gif

כל עוד הסוס מקבל את כל הצרכים שלו- זאת לא התעללות. אני מאוד אוהבת סרטי סוסים, חוץ מהסרטים שבהם יש מלחמה ומראים סוסים נפגעים ונופלים ומתים ופצועים וכל זה- מאוד לא נעים לי לראות את זה
. מה שכן מפריע לי כמו שמישהי כתבה (רח לי הכינוי) שמה שמפריע לה, וגם לי, זה דרך הצגת הסוס בסרטים. אני רואה מערבונים לכיף שבסרט, אבל לפעמים אני שואלת את עצמי מה חושב מישהו שלא מכיר את עולם הרכיבה שרואה סרט עם סוס והסוס לא אוכל, לא שותה, דוהר כל הזמן. איזה מושג הוא מקבל על עולם הרכיבה
. גם דרך התחלת הרכיבה- בגלל שרואים רוכבים שישר מושכים את המושכות הצידה ומדרבנים את הסוס והסוס דוהר, חושבים שזה מה שצריך לעשות כדי לרכב. או בשביל לעצור את הסס צריך לתת משיכה במושכות. גם כל העניין של ה"דיו" שבוודאי מוכר לכולם, מעניין מאיפה זה הגיע. סדרה שראיתי והייתה מאוד יפה שממש שיקפה את עולם הרכיבה (לעומת סדרות וסרטי טלוויזיה אחרות ואחרים) זה 'בנות מקלאוד'. באמת הראו את העניין של אוכל, מים, איכוף, הברשה. הסוס צריך לנוח, הסוס לא כל הזמן דוהר, הסוס זה בעל חיים שדורש טיפול וגם לו יש רגשות (פחד, התרגשות וכו')- בגלל זה מאוד מאוד אהבתי את הסדרה.
ועכשיו מסרטים לפירסומות. באמת מפריע לי לפעמים (אמנם אין הרבה, אבל מידי פעם צצה אחת) פרסומת של רוכב על סוס, הרוכב דוהר, היעד משוכה לאחור, הרגליים מדרבנות. לפעמים אני אומרת "מה אתה רוכב ככה יא אדיוט! מה עם הסוס?!". פשוט מעצבן אותי לראות אנשים כאלה
. לסיכום, כל עוד הסוסים מקבלים את צרכיהם, אז אפשר פשוט לומר אקשן!

jgut

New member
בתור חובבת בנות מקלאוד

מושבעת. היה להם גם פרקים שהם התייחסו לכל מיני צרכים של הסוסים, לסוסי בר... היה פרקים על התעללות בסוסים ופרקים שהוקדשו למקלטים לסוסים. גם כל ההתייחסות שלהם לטיפול, מחלות ובכלל היה מאוד מהימן. אני אחר כך בדקתי את מה ש"למדתי" בסידרה וגיליתי שהם עשו שיעורי בית ואכן למדתי באמת.

Hunny Bun

New member
../images/Emo205.gif בנות מקלאוד

זו דוגמה מצויינת לדרך מאוד טובה בה עולם הסוסים מועבר בנאמנות ובאמת שמו דגש בפרק ספציפי אחד על התעללות וזה מוזכר לפעמים בעוד פרקים ובכלל סדרה מעולה (אני גם מכורה)

lions queen

New member
../images/Emo118.gif../images/Emo45.gif../images/Emo45.gif../images/Emo45.gif

סידרה מעולה, אני צופה קבועה מהעונה הראשונה (אפילו נכחתי בפורום בהתחלה
)

למעלה