לאונרדו בת יקרה
אין שום פלא שזה כואב לך כל כך. איך לא יכאב? הרי זה אבא שלך. מצופה ממנו כאב לקחת אחריות, ולא לוותר עלייך ועל אחיך. את מצפה ממנו בצדק, שיאהב אותך, שלא ינטוש. שיוכיח עקביות ואבהיות כלפייך. זה התפקיד שלו להתקשר, לחזר אחרייך, לשמור איתך קשר. הוא המבוגר האחראי, גם היום כשאת בת 20. אין לי שום ספק שיש לו בעיה עם עצמו, ושהבעיה אצלו ולא אצלך. אין ספק שעברת משבר קשה כילדה, וזה שהיה מחזיר אותך עם חום גבוה זה לא סתם. היו דברים בקשר ביניכם שגרמו לך (ילדים קטנים מגיבים לרוב פיזית, הגוף נפש שלהם עדיין כרוכים זה בזה ללא הפרד). מה שהכי הייתי מציעה לך זה ללכת לטיפול, למען עצמך, כדי לעבד ולהעלות דברים אצל איש מקצוע כדי שתוכלי להניח אותם בתרמיל קטן למסע הזה של חייך, תרמיל שלא יעיק ויכביד מדי, כי מגיעים לך חיים טובים (כמו לכל בן אנוש). אם יתאפשר ויתאים לך, תוכלי בהמשך להזמין את אביך לכמה שיחות, כדי שאולי תוכלו לשקם את הקשר שלכם. זה בטח יישמע לך מוזר ומופרך, אבל אני יודעת שזה אפשרי. לי לא הייתה אימא מתפקדת, רוב חיי, וכשכן תפקדה יותר הזיקה. השנים של הטיפול עזרו לי ועוזרות לי. זה כדאי, כי בחיים יש גם צדדים יפים. בטח שבעלה של אימך תמיד יהיה אב חורג ולא אב אמיתי, אבל אני חושבת שאפשר גם להעריך את מה שיש ומה שניתן לך על ידו. זה לא האידיאלי, אבל את לא מחוייבת לשום דבר, קבלי את התמיכה שאולי הוא מסוגל לתת לך יותר טוב מאביך הביולוגי, לא כאבא, אבל אולי כחבר-בעלה של אימך, אדם מבוגר עם כוונות באמת טובות (כך זה נשמע). וזה שאחיך הקטן קורא לו אבא, כנראה שהוא מרגיש שהוא מהווה או מתפקד יותר כ"אבא" בשבילו לעומת אביו הביולוגי. מאחלת לך הרבה בהצלחה כמו שמאחלת גם לילדיי.