../images/Emo20.gif

ובכן..אני חיילת כבת 20,קרובה ליום שיחרורי מצה"ל. הוריי התגרשו לפני יותר מ 10 שנים. את הסיבה האמיתית אני טרם יודעת. אבא שלי אף פעם לא היה מעורב בחיי. את כל הילדות שלי איתו אני לא זוכרת.הוא היה אבא בשלט רחוק.מתקשר פעם בשבועיים או אפילו חודש.הוא סיפר לי כשהייתי באה אליו לאחר הגירושים הוא תמיד היה מחזיר אותי עם חום גבוה שלעיתים היה מגיע ל 41 מעלות.לפני כשנה וחצי לא דיברנו כ עשרה חודשים בערך.אשתו תמיד היתה מקניטה את אחי הקטן ואימי ואני לא יכולתי לסבול את זה.החלטתי שלא אדבר איתו עד שהוא יתקשר ואם יציע שניפגש אז אסרב שנבלה בחברתה.הייתי בוכה ימים שלמים שהוא לא אוהב אותי כי הוא לא מתקשר. הרגשתי דקירות בלב יומיום. אף פעם לא ידעתי מה זה אבא אמיתי. אימי נשואה בשנית, ובעלה משמש לי כאבא, אבל אני לא רוצה בזה. אני רוצה את האבא שלי. אני אוהבת את בעלה, אבל אני רוצה את אבא שלי. אבא לא נמצא לידי. מתקשר פעם בחודש שואל לשלומי,איך בצבא ובזה נגמר תפקיד האבא. במקום מסויים גם אני אשמה. כי כמו שאני מצפה ממנו שהוא יתקשר, כך הוא מצפה ממני. אבל אני הבת שלו,אני זקוקה לאהבתו.יש לו ילדים שממלאים את החלל הריק שאחרי הגירושים. ילדים שלו. לי יש את בעלה של אימי שמנסה למלא את החלל הריק שהוא הותיר בי,אבל הוא לא האבא שלי.הם הילדים שלו. אם הוא אף פעם לא שימש לי כאבא איך זה שיש לי כאב כה עמוק? איך אני זקוקה למשהו שאף פעם לא היה לי? בזמן האחרון הוא מנסה להתקרב אליי, משתף אותי, מתקשר לעיתים יותר קרובות. תמיד אחרי ניתוק השיחה אני אומרת בלב שאני אוהבת אותו, אבל במקום מסוים הוא הפסיד אותי. יש לי עוד 2 אחים. הקטן מביניהם קורא לבעלה של אימי- אבא. מצד אחד אני מבינה אותו. זה האבא היחידי שהוא מכיר, מגיל שנה וחצי הוא האבא שגידל אותו. מצד שני, זה כואב לי. יש לנו רק אבא אחד, אם הוא נמצא איתנו או לא. הכאב כל כך עמוק שהתמקדתי בזה מאשר הדבר שמטריד אותי באמת. אמשיך מאוחר יותר. עד אז, שבת שלום. אין לכם מושג כמה קשה הפעולה -"שלח"

ת י א ה

New member
חמודה את ../images/Emo141.gif

קראתי. חשתי את הכאב. הוא יודע שהוא הפסיד אותך במידה מסויימת, ועכשיו הוא מנסה לפצות. אנשים עושים טעויות (קשות) הוא עשה טעות ומנסה לכפר עליה במידה מסויימת עדיף מאוחר מאשר לעולם לא. לא ? רק טוב, תיאה

שלגיה 13

New member
את כל הכאב הגדול הזה...

את צריכה להניח בצד כי זה שייך לעבר. כרגע את חיה בהווה וכדאי שתחשבי מה את יכולה לעשות כדי לשפר את המצב ביניכם. את יכולה להשפיע עליו על ידי כך שתפעלי לשיפור המיוחל ששניכם כה רוצים בו. אולי כשיראה שאת מתקדמת לעברו, הוא יעשה אותו דבר. ניראה לי ששניכם רוצים את אותו דבר, וחבל לפספס את ההווה. בהצלחה, חמודה.

תימניה

New member
אבא - בת

קוראת אותך ומרגישה שאני נכנסת לנפש של הבת שלי. קוראת את הכאב....ויש הרבה כאב, למרות שמנסים להפגין אדישות. נזכרת כשהבת שלי הייתה בצבא ועשתה הכל כדי להתקרב לאבא שלה. זה החזיק מעמד פרק זמן קצר. בסוף מתחת לחופה, היא עמדה לבד וגם בברית של הבן שלה....ובכלל עד היום, הם כמו שני זרים. למרות האדישות שהיא מפגינה כלפיו, אני יודעת שעמוק בלב, ישאר פצע שלא יבריא. ולי כאמא....זה כואב. מנסה לכתוב מילת עידוד, ולא עולה לי כלום לראש להגיד שהוא מפסיד....לא יתן לך נחמה. יכולה רק לאחל לך, מה שאני מאחלת לבת שלי. כשתקימי משפחה משלך, שתהיי מוקפת בהרבה אהבה, שהמשקעים של הילדות לא ישפיעו על החיים שלך, אלא, להפך יעשו אותך יותר חזקה ואוהבת. שבת שלום

../images/Emo142.gif

אין לי ילדות.. את הילדות שלי הנפש מדחיקה מאז ומתמיד. נפש מדחיקה ארוע טראומתי בחיים. אני חושבת שהארוע הטראומתי הוא קשר ישיר לגירושיי הוריי. אינני זוכרת דבר וזה הכי כואב. זה אבא שלי,אני לא רוצה לוותר עליו. אני רוצה שהוא יהיה חלק ממני. תמיד אני אומרת לעצמי.. אוקיי, זה אבא שלי,אדיש,לא מראה אהבה ואני צריכה להתמודד עם זה. למה? כי אני אוהבת אותו.

שחף333

New member
ליאונרדו יקרה ../images/Emo24.gif

מעולם לא כתבתי בפורום הזה אבל מישהו מכאן הפנה אותי לפוסט שלך וחשתי צורך עז להגיב לך. הסיפור שלך נשמע מאוד דומה לסיפור של הבת שלי שצעירה ממך בשנים אחדות, אבל גם אביה של בתי, שממנו התגרשתי לפני 11 שנים, שומר איתה על קשר זהה לקשר שאביך שומר/לא שומר... איתך. גם אני נישאתי מחדש וגם בעלי לא מהווה תחליף-אב עבור הבת הבכורה שלי. בתי "מכחישנית" ו"מדחיקנית" גדולה. הצער שלה מופנה לאגרסיביות כלפיי וכלפי בעלי, יותר מאשר שיתוף בתחושות האמיתיות שלה. שיחות-נפש איתה על הסיטואציה הקשה שלה עם אביה, הן נדירות ביותר וכשהן מתקיימות, היא באמת מצליחה להשתחרר קצת מהמועקה, אבל שומרת לו אמונים והמון אהבה למרות החסך העצום שהוא מותיר בה. אני מעודדת כל קשר שלו איתה ומברכת על כל פעם שהוא מתקשר, למרות שהכעס שלי עליו, על האבהות המפוספסת שלו ועל הצער שהוא גורם לה - עצום. מזמן כבר הבנתי שאין לי שום יכולת לשנות אותו אבל אני לפחות מנסה לנתב אותה להסתגלות לכל מצב שהחיים מזמנים לה, ולא להילחם בתנאים המשתנים של חיינו, כי אנחנו צריכים להתרגל לחיים ולא ההפך. נסי לקבל כל קשר אפשרי. נסי לפתח שיחה עמוקה על הרגשות שלך עם אבא שלך. העובדה שהוא מנסה להתקרב יותר, מעידה על שינוי מסוים אצלו והאהבה שיש לך בלב אליו, אמיתית. אל תילחמי בזה, תפַתְחי את זה. ככל שתתירי את הקשר הסבוך והכואב הזה, ההקלה בוא-תבוא ויחד איתה ההתפייסות עם הקשר ביניכם. קחי מזה את מה שרק תוכלי. החיים עוד ארוכים והפכפכים ואבא יש רק אחד. אם הוא מנסה לאותת לך על התקרבות, קחי את זה בשתי ידייך ותפתחי את הלב ובעיקר את הפה כדי להגיד כל מה שאת מרגישה. מאחלת לך רק טוב
שחף

ל י M ו ר

New member
לקרוא אותך

ולראות שם את עצמי למעט העובדה שלי לא היתה שום דמות אבא נוספת בתמונה כן יש לך רק אבא אחד אבל אבא לפעמים נשאר רק תורם הזרע היה לי קשה לקרוא אותך קשה לי בכל פעם להבין איך אבא מוותר על חלק ממנו איך הוא יכול להסתכל על עצמו במראה. רק דבר אחד לומר לך, את לא אשמה ילד לעולם לא אשם ואל תחשבי כך לרגע. מקווה עבורך שתלמדי לחיות לצד הכאב שזר לא יבין, לחיות עם החסר שאולי לעולם לא ייתמלא. אבל הוא מלמד אותנו מהי אהבה, ומהי הורות, ומהם החיים. שולחת לך חיבוק כי הוירטואלי לא מאפשר לחבק באמת.

...

תורם זרע זו מילה קשה מדי. הוא לא מבין שהוא ויתר על חלק ממנו. כי ככה זה הוא,אדיש. ואני לא מאשימה אותו על כך. אהבה זה לא הצד החזק שלו.

ל י M ו ר

New member
זה בסדר

לא להאשים אותו לא כולם יודעים לאהוב. אבל גם אל תאשימי את עצמך

המשך,,,

המלצה שלי : תנסי דרך גורם שלישי שינסו להשפיע אליו לתת לכם יותר תשומת לב כמו שאני ביקשתי מהאקס , למרות שזה משימתה של אמך,אצלי זה עובד אבל אם היד על הדופק מכיוון שהם (לא כולם) לא עיקבים . אגב האם אפשר לדבר איתך דרך המסרים ?

N D R

New member
יש לי מושג כמה קשה הפעולה הזו

אבל יש לי רק קצהו של מושג כמה היה לך קשה עד עכשיו. מאחל לך שגם אם יש הפסד, הוא יתגמד לעומת רווח רגשי שעדיין אפשרי. החיים ממשיכים ותאורטית, אפשר להספיק כמעט הכל. מעשית, תחושת ההחמצה היא האוייב הגדול ביותר שלכם היום.

Gefen

New member
מנסיון אישי שלי

אני מציעה לך לקחת את קצה החוט שאבא שלך מציע לך עכשיו ולמשוך ולמשוך.. ואז לגלגל וליצור כדור רך ואיכותי שיעשה לשניכם טוב. הייתי באותו מצב ולא חידשתי את הקשר עם אבא שלי, הוא לא גידל אותנו, נעלם מחיינו, לא היה שם בשבילנו. כשהייתי חיילת ראיתי אותו בפעם האחרונה, היום אני בת 37 ומאוחר מדיי. אחרי כמעט עשרים שנה קיבלנו טלפון שאבא נפטר, הנה תקראי איך הרגשתי בהלוויה שלו. את עוד צעירה, אל תחכי עשרים שנה לטלפון הזה ותנסי לפחות לתת לו צ'אנס וגם לך, לחדש את הקשר ולהעמיק אותו. כולכם תרוויחו מזה, אני מקווה. עד כאן שני הסנט שלי בהצלחה לך

../images/Emo24.gif

מבינה אותך לחלוטין בתור אמא לשני בנות , מצטערת לשמוע שיש עוד אבות כאלו ,,,,,,,

אלה43

New member
מכירה את התחושה עד היום

גם אבא שלי לא היה אבא בשבילי. אחרי שהוריי התגרשו הוא פשוט נעלם. 3 שנים לא שמענו ממנו. ואז לפתע הגיח וגם לעיתים רחוקות. אימי נישאה לאחר שנים רבות, כך שלא היה לי "אבא במקום" ולא יודעת איך זה מרגיש. מה שרוצה לאמר זה שזה כאב גדול להתגעגע למשהו שמעולם לא היה לך. לכאורה זה נשמע טיפשי, אבל...אותו האדם שהיה אמור לאהוב אותי אהבה ללא תנאי, להיות שם בשבילי, להושיט לי יד...בחר שלא להיות. זה כאב שבאמת זר לא יבין. כאב שלא עובר. אני חידשתי את הקשר עם אבי כדי שלפחות ילדיי יהנו מסבא שלהם. אך הקשר אף פעם לא יודע מרגוע. המטענים עמוקים ובכל פעם משהו צץ וגורם לנו להתרחק לכמה חודשים. היום איני מרגישה שמחפשת בו אבא. הוא כבר החליט שלא ישמש לי אב. היום מנסה להניח את העבר מאחור ולראות את האדם שבו ולא לצפות למה שלא יקרה. נסי להתקרב אליו. אני אמרתי לאבי בתחילה שעבורי הוא אדם זר שאני מכירה ורוצה בחברתו, לא אבא. למרות הכאב הגדול במילים, הסתכלות זו עזרה לי להתקרב קצת ולהפגע פחות. מחבקת ומחזקת. העלת כאב שיושב אצלי בלב שנים רבות. יודעת שנידרש לכך לא מעט אומץ. תודה ששיתפת ובהצלחה הכי גדולה. אלה

לאו יקרה , אחד הדברים הכי המפחידים

אותי זה שמא תגיעה גם ביתי לתחושות ולתסכול הזה , זאת למרות שהיא רק בת שנתיים וחצי ואני שואל ברצינות למה כתבת דוקא לנו על כך

..

כי התשובות שקיבלתי מצד ההורים לא מספקות,לא כולן נכונות, וזאת בשביל שלא אפגע. לכם אין סיבה לא להיות אמיתיים,חלק היו באותה סיטואציה,חלק נוכח בה כעת,ועוד חלק שפוחד להגיע למצב כזה. יש לכם את הידע. ואולי באותה מידה שאתם עזרתם לי,אני הצלחתי לעזור (אפילו אם זה קצת). ויש לי עוד מלא שאלות,אבל חסכתי :) שבוע טוב :)

תוכלי לקרא פה המון על הבעיות

שמביאות את האבות פה ליאוש ונטישה של הילדיהם התחושה בכללית היא שהאבות נלחמים מסביב בכולם , הרווחה לא ממהרים כל כך להלחם על זכות הילדים לראות את אביהם בתי המשפט משאירים לרוב את העבודה לרווחה הגרושות ואני לא מכליל , אבל רובן , לא עושות חיים קלים לאבות בהסדרי הראיה . בכלל בגיל צעיר קיים גם אפקט הפחד והמפגש עם הילדים מה לעשות איתם איך לטפל בהם אפקט שגדל עם הזמן ככול שהמפגשים רחוקים יותר הפחד הזה קיים גם לגבי חידוש הקשר איך הילד יתיחס אלי אם הוא עוד אוהב אותי , אם הוא צריך אותי , תחושת ההורות בהסדרי ראיה של האבות הולכת ונעלמת מהר מאוד , שהרי כל ההחלטות , או רובן נעשות על ידי האם , החינוך ברובו נעשה גם כן על ידי האם וההשפעה של האב במפגשים הצפופים מזערית ביותר , כך שכל אב שרוצה להטביע את חותמו על ילדיו למעשה לא יכול לעשות כן בנסיבות הנ"ל ואם הוא לא מספיק חזק באופיו הוא יבחר באופציה הקלה והקרובה לו ילדיו הצמודים האחרים

"זקוקה למשהו שאף פעם לא היה"../images/Emo141.gif

רבים מאיתנו מרגישים שחסר להם משהו שאף פעם לא היה, גם כאלה שגדלו עם שני הוריהם הביולוגיים. וזה תמיד קשור לאיזה צורך אלמנטרי שלא סופק בילדות המוקדמת: צורך בקרבה, צורך בביטחון, צורך באהבה. אני חושב שהעצה של אלה43 היא עצה טובה, אבל מתרשם שאת עוד לא נמצאת במקום שאת יכולה ליישם אותה. אני מתרשם שעוד לא לקחת מנהיגות על החיים שלך, שאת עוד עסוקה ב"מדוע" ולא ב"מה עושים עכשיו". אבל אולי זו התרשמות מוטעית.

למעלה