שאלה...

leeseg

New member
../images/Emo20.gifשאלה...

הייי מה המצב? יש לי פעולה מחר,ואין לי כל כך רעיונות מה לעשות. זה ילדים בכיתה ד והם קצת קופצנים, הם חייבים להיות בתזוזה. אז למשהו יש רעיונות? תודה מראש. מדמ"ים- קבוצה 22-הכי טובה באסיה....

NKstuff

New member
אולי תתחילי את עם השלד?

ואנחנו נעזור עם התכלס? תחליטי על נושא, מה המטרה שלך בפעולה (להזכירך - "כיף", זה לא מטרה. כל פעילות צריכה לכלול בתוכה אלמנט של כיף). ואני אשמח להכנס למסגרת שבנית ולעזור לך למלא אותה... אבל זה קשה, וכמעט בלתי אפשרי לעזור לך להתאים פעולה לקבוצה שלך - כשרק את מכירה אותם...

bobby6killer

New member
לרוב אם יש כיתה ד' קופצניים

מתחילים בפעילות גופנית שכזאת,משחק נחמד שיוציא אנרגיה ואז עוברים לתוכן עצמו. בן

את מוזמנת להכנס לאתר של חטבמ...

www.hatbam.co.il... שם יש כמה פעולות לכיתות ד-ו.. ותסתכלי שם גם בפעולת משחק שהכנסתי לשם.. עשיתי אותה בפעולה הקודמת.. לכיתות ד'.. בסביבות ה17 חניכים... יש שם כמה משחקים... עצה שלי - תנסי למצוא יותר משחקים שקשורים לכולם ולא של שני מתנדבים והשאר מסתכלים עליהם.. מניסיון - זה לא עובד... חח אז תעשי קצת מזה קצת מזה וזה יוצא ממש ממש מגניב... את יכולה תמיד לעשות להם חפש את המטמון.. סימני דרך.. פעולת ספורט פצצת זמן... זה יותר פעולת גיבוש כזאת.. זה את נגד הקבוצה.. הם צריכים לעשות כל מיני משימות בזמן נתון.. ואם הם מצליחים אז הם מקבלים ככה וככה... אפשר פעולת שוקולד שאת מחביאה את המצרכים במקומות שונים והם צריכים לעשות משימות ואז הם מקבלים רמזים שבעזרתם הם מגיעים מקומות של המצרכים.. ואפשר לשלב בתוך זה גם משחקים של שיתוף פעולה או משו כזה... ואלה רק חלק מהפעולות שאת יכולה לעשות להם.. זה פשוט מה שעלה לי עכשיו... תתפרעי!!
בהצלחה שיהיה לך
מוזמנת תמיד
עדי
אגב, ספרי קצת על עצמך.. מאיפה, בת כמה, שם וכו'.. ואם כבר אמרת את זה - אז אני מתנצלת מראש
יום של חורף = יומטוב!

נצל"ש באותו נושא בערך..

לפני שבוע לקחתי את המפתח למקלט שבו אני מתכוונת לעשות לחניכים שלי את הפעולות מעכשיו והלאה... עכשיו, אני רוצה בפעולה הקרובה שנסדר את המועדון הזה שיהיה שלנו.... אני צריכה כל מיני הפעלות בקשר לזה.. יש רעיונות? משו שאני יכולה לעשות להם נגיד אחרי שנסיים לסדר? או תוך כדי?!...

roikeman

New member
רעיונות:

פעולת צביעה, על דפים או על הקיר של המקלט. תנסי להשיג מיני דברים שיכולים לשמש כפינת ישיבה. (מזרונים וכריות) פעולות מים בזמן הניקיון, יכול להיות מצחיק! אבל את לוקחת סיכון שאת המים תורידי לבד. (שווה את זה) תאום ציפיות - מה לדעת החניכים צריך להיות במועדון ומה הוא בשבילם. רכבת שמות - בכל קרון שם ותאריך יום הולדת. תבקשי מכל חניך להביא פוסטר של משהו שהוא אוהב. יכול להיות יפה על הקירות! פרחים, שלטים, דגל! תתפרעי! לדעתי צריך להשקיע בקישוט של המקלט. מהניסיון שלי מקלטים הם מקום משעמם (ומסריח בחלק מהמקרים). אבל עם קצת רצון וקצת יכולת גם פיל יכול לזיין תרנגולת. אני קצת ממהר, אם זה לא יספק אותך, אני פה בשבילך!

על הצביעה חשבתי כבר..

ומחר אנחנו נסדר ת'מקלט.. ואחרי שאני אבדוק אם באמת אפשר לצבוע וכל זה (בכל זאת, מקלט של המושב =\) אז אני אגיד להם להביא גואש או משו כזה ונשתלט על זה... (:) פעולת מים? בחורף? לא נראה לי.. לא צריכה ילדים חולים והורים זועמים... מספיק יש גמככה...
תאום ציפיות - רעיון טוב מאוד וגם אני צריכה לעשות את זה... מתחילת הפעולות כל פעולה מתפוצצת.. מה אני צריכה לשאול אותם בקשר לזה? מה הם רוצים שיהיה בפעולות? "כדורגל" למה זה קורה - "הם מפריעים" אבל זה לא "הם".. זה כולם!.. ----- (אין תשובה
) רכבת שמות? יש לי כבר ת'שמות והימי הולדת... המממ בכל מקרה עלה לי לפני דקה רעיון והוא ברח
יש לאנשים פה עוד רעיונות...? אה! בסוף הפעולה אנחנו גם נסיים לבנות את ההמנון (כן כן , גם לזה בקושי הגענו...) אז אנחנו נסדר את המקלט ונארגן.. זה כבר יוצר שיתוף פעולה והרגשה של ביחד שכולם עושים משו ביחד בשבילם..
ואז אחרי זה אני אשב איתם ומשו כמו תיאום ציפיות... [קצת רקע - מה שקורה בפעולות שבהתחלה החניכים דיי מקשיבים וכל זה.. ואז לאט לאט נעלם הריכוז... חניכים לא רוצים להשתתף בפעולה אז הם הולכים הצידה וזה מוציא את הריכוז מהחניכים שנשארים איתי.. בערך על כל משחק שאני עושה להם הם לא מרוצים ולא רוצים. אם אני רוצה להוציא מילה אני צריכה או לחכות 7 דק' כדי לדבר.. או להגיע לרמה של צעקות ועצבים כדי שיהיה שקט.. עכשיו, בפעולה הזאת, אני רוצה להגיע רגועה וכל זה.. ולעשות את התאום ציפיות.. עכשיו בקטעים האלה אני לא יודעת מה לשאול אותם.. תעזרו לי בקטע הזה בבקשה...
] והדבר האחרון שאני אעשה איתם את הסיום של ההמנון... אגב, כאקט ראשון מה שאני עושה זה קיצרתי להם את הפעולה לשעה ככה.. כי אני שמה לב שאחרי איזה 45 דק' הם מאבדים ריכוז וכל זה.. ואז ילדים ממושב אחר שבאים בהסעה אני אחכה איתם עוד איזה חצי שעה.. זה כבר בקטנה.. ואז יוצא ככה שמי שרוצה יכול ללכת ומי שלא יכול להשאר.. ואז זו בחירה שלהם.. כי זה כבר מחוץ לפעולה.. ובזמן הזה אני גם אוכל לעשות שיחות אישיות נגיד עם ילדים שמפריעים קבוע וכל זה... אגב2 - ילד שמפריע - מה להגיד לו?! מה לשאול אותו? איך להתנהג איתו... ? אוף
אני באמת צריכה להגיע למצב שאני שואלת את השאלות האלה בתור מדריכה?!.. אלה לא דברים שהיו צריכים בקורס מדצים לתת לנו כלים להתמודד איתם..? בעע בכל מקרה יש דברים פה שחזרתי עליהם.. אם זה קרה - סליחה
תודה מראש.. וזה חשוב לי.. מאוד
אז.. זהו..
עדי...

טוב הדיסקלקוליה לא איפשרה לי לקרוא

את הכול אז קראתי חלק.. אז לגבי החניכים שמפריעים... מכות.. סתם! אם לי יש חניכה שממש שמה עלינו (המדריכות) זין כיאלו בצורה מטורפת אבל היא עושה את זה בטאקט מצדה כיאלו מין התגרויות ודיבור בחוצה שכזה מעצבנים אבל אי אפשר להתחיל לצעוק עליה בגלל זה! אז הייתה פעולה שהיא הגזימה אז לקחתי אותה הצידה ופשוט עשיתי לה שיחה ממש רצינית ושאלתי אותה אם אני מדברת אליה בכבוד? ושהיא אמרה שכן אז שאלתי אותה למה היא לא מדברת אלי בכבוד ושאני לא מצפה ממנה לטיפה אחת ל כבוד יותר מהכבוד אני נותנת לה בגלל שהיא בן אדם ושנראה לי שזה לא בקשה גדולה ואז היא אמרה שהיא כן נותנת לי כבוד אז אמרתי לה שזה לא כבוד ושתחשוב עם עצמה עד הפעולה הבאה אם היא חושבת שהיא יכולה להיות בפעולות בלי להפריע להתחצף ואת יכולה להוסיף את כל מה שהחניכים הבעייתים עושים לך! ושאם היא לא מסוגלת להיות בפעולות ולהקשיב לחוקים ולמדריכם ולהפסיק לעשות את כל הדברים הלא בסדר שהיא עושה שפשוט לא תבוא ושאני השמח לראות אותה פה בשבוע הבא עם התנהגות אחרת! את יכולה להוסיף שאת עושה את הפעולות בשבילם ואת לא חייבת לעשות את זה וחבל שהוא/היא הורסים לכל הקבוצה! רק מה שמאוד חשוב לא לאיים עליהם במשהו שאת לא יכולה לקיים כי הם ינסו אותך ולדאוג לידע את המד"ב ושוה איתן לך גיבוי ואם זה לא עוזר השיחה הזאת אז באמת להתחיל לחשוב על שיחה עם המד"ב ופתרונות קצת יותר רציניים ובמיקרים קיצונים אפילו הרחקה מהפעולות אבל אני בעד קודם כל שיחה ישירה עם החניך! בהצלחה!

roikeman

New member
תלוי

עד כמה הילד מפריע. אם הוא סתם מדבר עם חבר שלו, תנזפי בו קלות. זה מותר וזה חלק מהחינוך. אם הוא מגיע לרמה שהוא ממש מציק לחברים שלו, לדעתי את יכולה לגרש מהפעולה הספציפית. לדבר איתו ביחידות ולהגיד לו שזה חבל שהוא מפסיד את הפעולה, וזה זה לא נעים לך שאת עובדת קשה ואז הוא גרום לך להרגיש שעבדת סתם. אם זה ממשיך אפשר לדבר עם ההורים שלו. אף פעם אל תשפילי חניך, מותר לך לצעוק עליו הכי חזק בעולם(כשזה מגיע לו), אבל ברגע שתעליבי אותו, נגמר. את החבר'ה המפריעים תקחי לשיחה ותשאלי אותם מה לדעתם צריך להיות בפעולות. אצלנו אחרי כל פעולה נשארנו אני, השותפה שלי להדרכה, וחניך שבחרנו באקראי. ואיתו הסקנו מסקנות על הרכב הקבוצה. (מי מפריע, מי אוהב מה, רעיונות לשיפור) בהצלחה!!

mishmishi

New member
ווי... יש לי רעיון מצויין בשבילך

לפועולה!!!!!!!!! בעצם שניים... 1) פעולת השתקה עצמית (ו/או חלוקת תפקידים)- אוקיי.... דבר ראשון אומרים להם שהם צריכים לבחור 4 חברים שלהם בבחירות דמוקרטיות... חחח.... או במילים שמתאימות לילדים בכיתה א': "אנחנו לא בוחרים. אתם אלה שתבחרו ודיר בלאק- שיהיה מסודר ובשקט, ב-ה-צ-ב-ע-ה!!!" קיצור 4 התפקידים הם: *כותב מאכל אהוב *כותב מספר טלפון/פלאפון *שומר שיהיה שקט *שומר שילך מסודר עכשיו הטריק פה- הוא שהם לומדים מזה שני דברים. הראשון- עם רעש ובלאגן לא יוצא כלום והשני- אם הם פישלו במי שהם בחרו הם נידפקו. מוסר ההשכל: כל אחד והפאק שלו- אבל כולנו בסיידר! או במילים אחרות: פעם הבאהשאתם עושים חלוקת תפקידים תבדקו שמי שבחרתם גם מתאים לתפקיד. 2)פעולת כשורי שוקולד (שיתוף פעולה/חלוקת תפקידים): נותנים להם מתכון להכנת כדורי שוקולד. עכשיו- לכל ילד נותנים מגבלה (נכה, עיוור, חירש, אילם, קטוע יד (ימין, שמאל), ואחד נורמאלי).... עכשיו הם צריכים תוך 40 דקות להכין את הכדורי שוקולד למרות כל המגבלות. ובסוף הפעולה אוכלים את הכדורי שוקולד. וזאת אחלה פעולה בעולם כי דבר ראשון- זה ממש מצחיק ודבר שני- איך אפשר להכין כדורי שוקולד לא טעימים? אפילו חניכונים בכיתה ד' יכולים להצליח.... וזהו. אז שיהיה בהצלחה...

fate spinner

New member
החניכים שלנו הצליחו לעשות כדורי...

שוקולד מגעילים הם פשוט שפכו את כל הקוקוס לעיסה וזה יצא דוחה

Miss Understood

New member
חחחחחחח מניסיון אני יכולה להגיד לך

שדווקא בדר"כ זה לא יוצא טוב...עשיתי את זה עם חניכות מכיתה ד'..וזה יצא מבחיל! חחח ילדים קטנים לא יודעים להכין אוכל! חחח גם לא כדורי שוקולד:)

leeseg

New member
אהבתי את רעיון של הפעולת שוקולד אבל

החניכית שלי מעט שובבים וקופצנים. יש מצב, שאני אצליח להעביר להם את הפעולה הזאת?.. תודה מראש

למעלה