פר"ח

tuluse

New member
מממ...לא יודעת...

הבנתי שזה סוג של התנדבות אבל שכן מקבלים שכר או הקלות בשכר לימוד. לא?

tuluse

New member
אני באמת לא יודעת

בגלל זה אני שואלת
מי יודע? מי יושיע?

אני עדיין לא הבנתי במה מדובר

אם מדובר בלהיות חונך פר"ח - אז מקבלים מלגה בתשלומים במשך השנה. התשלום האחרון נראה לי נכנס ביולי. בזמני המלגה הייתה בערך 4500 שקלים (זה היה לפני כ-3 שנים). אם מדובר על רכז פר"ח, אז אין לי מושג איך זה הולך.

ChilD SouL

New member
כל כמה חודשים נכנס כסף.

כעיקרון, זה מצטבר ל4.5 אלפיות בשנה.

תשובה

זה האתר של פר"ח, יש שם את כל המידע גם לגבי מלגת פר"ח וגם לגבי לעבוד כרכזת פר"ח (שלא נראה לי שלזה התכוונת). ולידע כללי: בכל אוניברסיטה יושבים רכזי פר"ח (ניתן ליצור קשר דרך האתר, צריך לשלוח להם טופס הרשמה). הם מראיינים סטודנטים ובודקים איך את יכולה לתרום להם. אם את בסדר אז רוב הסיכויים שתהיי חונכת אישית לילד בגיל 10 בערך, תצטרכי להיפגש איתו פעמיים בשבוע בסביבת הבית שלו ולהיות מעין אחות גדולה - משחקים, שיעורים, תמיכה וכל מה שצריך. יש גם מסגרות אחרות כמו פר"ח כימיה / אמנות / איכות הסביבה, שזה אומר שאם יש לכם סוג של התמקצעות באחד מהם את יכולה להיות מעין מורה בביצפר ולהעביר פעילויות. חוץ מזה יש עוד כמה אופציות כמו לעזור לקבוצת ילדים עם שיעורים, מעין מורה פרטית, או לעבוד במרכז ההשערה. את צריכה לתת בסביבות 100-120 שעות כל השנה, 4 כל שבוע! אם עשית את כל השעות, תקבלי בסביבות 4500 ש"ח (בשלושה תשלומים במהלך השנה). אם עשית פחות אז לפי השעות שעשית, אבל בעקרון זה לא מקובל. את חותמת על חוזה ומתחייבת למספר מסויים של שעות. בקיצור מאד פרקטי ומאד משתלם... וגם יש כמה אלפי ילדים שנהנים מזה וזה הדבר החשוב!

אם אני משלמת על הלימודים מהפקדון

אז בעצם הכסף מפר"ח הוא אקסטרה? או שהוא יחליף את הפקדון? זה כסף שאפשר לנצל לכל דבר או רק לימודים?

זה כסף לכל דבר

נכנס לחשבון האישי שלך ואף אחד לא בודק מה עשית איתו. זה פשוט נקרא 'מלגה' למען הסדר הטוב... אבל גם אפשר לקרוא לו 4500 ש"ח שאת יכולה לעשות איתם מה שבא לך!

דיקלה21

New member
פר"ח ../images/Emo20.gif

טוב בהתחלה זה סיוט, זה יכול להימשך כסיוט לאורך כל השנה (אני מכירה כאלה) כמובן שזה תלוי בילד, כן..וגם במשפחה שלו, סה לה וי- זו עסקת חבילה, סה"כ עובר ממש מהר, הנה נשארו סה"כ חודשיים וחצי לחונכות זה ממש עף.... מבחינת לימודים זה מסתדר ,ממש לא סוף העולם, אממה- שנה הבאה אעדיף לעבוד מאשר לעשות פר"ח. אני בהתחלה הייתי חוזרת נורא עצבנית מהמפגשים עם הילד, והם עברו לי ממש לאט, כי הוא ממש קרציה, ומזלזל בכל פעילות שהבאתי לו...עכשיו אני די מעבירה את זה מהר, וזה לא תקוע כמו עצם בגרון...עובר, גם כי הפסקתי להביא פעילויות, מה שאני עושה זה או שיעורי בית או גן פר"ח, כי הוא לא שיתף פעולה עם דברים כיפיים, יש ילדים כאלה, אני חונכת משעממת
. בהתחלה הבאתי כל מיני תשבצים, ספרים, משחקים..אבל בינינו לחשוב על פעילות כל פעם זה מתיש. לדעתי אם אפשר עדיף לעבוד. שווה לנסות פעם אחת כדי לדעת שעדיף לעבוד. (ואגב די קשה לשלב עם זה עבודה אם לומדים 4-5 ימים בשבוע,אומרת מנסיון- עבודה+פר"ח= אתה מפוטר מהר)

למעלה