פר"ח

../images/Emo20.gifפר"ח../images/Emo141.gif../images/Emo142.gif

אני יודעת שזה לא משהו חברתי גרידא אבל זה מעניין אותי, מקוה שזה בסדר
מי שעושה פר"ח- מה בדיוק אתם עושים? אתם נהנים בזה? אתם שמחים שאתם עושים פר"ח? או הולכים בחוסר חשק? איך זה מסתדר לכם עם הלימודים? אתם תמשיכו בשנה הבאה? בקיצור כל דבר, אני אשמח לשמוע
תודה!

ChilD SouL

New member
הוׁ... פרח../images/Emo122.gif

מה בדיוק אתם עושים? זה תלוי. בגדול אני עוזרת לו בכמה מקצועות [לפעמים אני מרגישה כמו מורה פרטית כי הרמה שלו עד כדי כך נמוכה], עושים שיעורי בית, הולכים לשחק משחקי כדור, הולכים לפארק שעשועים, משחקים במחשב ואם הוא מתנהג סבבה - אז אני נותנת לו גלישה חופשית+לשחק לבד במה שבא לו.
אתם נהנים בזה? יום עסל, יום בסל.
אתם שמחים שאתם עושים פר"ח? או הולכים בחוסר חשק? שמחה זאת מילה גדולה, זה כסף - ובתור סטודנטית שלא עובדת זה נהדר, למרות שזה מגיע פעם ב... חוסר חשק
שוב, לפעמים כן ולפעמים לא. תלוי בהרבה דברים.
איך זה מסתדר לכם עם הלימודים? כעיקרון אני עושה את זה ביום חופש שלי וביום שישי - אז זה מסתדר נהדר.
אתם תמשיכו בשנה הבאה? מקווה שכן, רק אולי בתחום אחר. אולי יותר בכיוון הדרכת קבוצות או משהו כזה.

100vardit

New member
../images/Emo9.gif../images/Emo99.gifהו פרח...../images/Emo99.gif../images/Emo9.gif

אז זהו-שלא ! אני האמת לא דוגמא.השנה אני קצת שלילית לגבי
.. פשוט לפני שבועיים נפרדתי מהחניכה(לא באשמתי)..ואני כרגע עומדת בפני משהו חדש. אז-מה שעשיתי איתה זה בעיקר שיעורים וכיף...השתדלתי לחלק ת'זמן לחצי חצי...ופה ושם-מפגש כיפי. נהנתי? ממש לא.הייתי הולכת עם אנרגיות ומצב רוח וחוזרת בדיוק ההפך. זה הסתדר לי עם הלימודים-מאחר שיש לי מערכת גמישה(יום וחצי בשבוע) אתם תמשיכו בשנה הבאה?כרגע לא נראה לי.. אבל..אבל-שנה שעברה ממש נהנתי מהחונכות-המפגשים היו עוברים לי בטיל,ובכיף. יש כאלה שנהנים ויש כאלה שלא.. התשלום הוא סה"כ בסדר-אבל לוקח זמן עד שרואים
בתקופת מבחנים זה יכול להיות מעיק-אבל ככה זה עם כל עבודה,אז תקווי שבכל זאת יהיו איתך גמישים.

היי ../images/Emo20.gif

שנה שניה שאני עושה פר"ח.. פייר?כיף לי
שנה שעברה, לימדתי פעם בשבוע 4 שעות 7 תלמידים מכיתה ד' היה קשה ומספק! השנה אני במרכז העשרה, פעם בשבוע, 4 שעות. קצת בלאגן בגלל שיש בעיה עם המרכז עצמו אבל שטויות.. לפעמים אין לי כוח ללכת ולפעמים ממש נחמד. כמו בכל עבודה. מסתדר לי מאוד עם הלימודים. בסך הכל, 4 שעות
(אני גם עובדת בעבודה "אמיתית"
) שנה הבאה, אני ארצה לחזור ללמד בבי"ס
האמת שגם השנה רציתי אבל כבר לא נשארו מקומות
אני ממליצה לך ללכת על חונכות קבוצתית ולא אישית ..

הייבי

New member
שאלה קטנה

איך מגיעים לחנוך במרכז העשרה? איפה יש מרכזי העשרה? קשה להתקבל? אני השנה מלמדת בבי"ס וזה דיי מתיש (במיוחד כי אין בי"ס בסביבה שלי והנסיעות פשוט עושות את כל העסק לא שווה בכלל)

כמה דברים:

כשלימדתי, נסעתי כל בוקר שעה הלוך ושעה חזור . זה לא עשה את זה פחות משתלם- פשוט ישנתי באוטובוס
מרכז העשרה- נמצא תחת "חונכות קבוצתית" כשאת נרשמת באתר של פר"ח יש גם את האפשרות הזו. רק שתדעי שצריך לתת 150 שעות (ולא 120). יש כל מיני מקומות, אני לא יודעת בדיוק. שמות מרכזי העשרה מופיעים באתר כשרוצים להרשם.

ועוד משהו:

תהליך הקבלה: שלב 1: הרכזת פונה אליך בבקשה להכין מערך שיעור בנושא שתבחרי בו. את צריכה להציג מערך שיעור, יש דינמיקה קבוצתית, משחקי תפקידים וכו' (כמו במרכזי הערכה). אם את עוברת את השלב הזה שלב 2: את מוזמנת לפגישה אישית ואם את עוברת גם את השלב הזה- התקבלת!

הייבי

New member
תודה רבה על התשובות

וואו, 150 שעות זה הרבה יחסית.. (בקבוצתי בבי"ס עושים 96.. אבל כל אחת מהן נמשכת כמו 6... אבל אולי זה רק אצלי) אני מקנאה בך שלך הנסיעות השתלמו, אצלי הפר"ח הזה מתגלה כסיוט מתמשך אבל זה לא המקום לפרט (מפאת הכבוד לבי"ס). את יכולה לפרט קצת מה עושים במרכז העשרה?

בטח, בכיף ואני רק אתקן את עצמי

עושים 120 שעות "על הנייר" על סביב 150 שעות בגלל מסיבות והכנות למסיבות. מרכז העשרה כשמו כן הוא
מקום שפתוח כל יום אחה"צ. כל זוג אחראי על פעילויות ביום שלו. ילדי פר"ח (וביננו, גם ילדי השכונה) מגיעים עם החונכים שלהם ומשחקים(משחקי קופסא, מחשבים,יצירות וכו'). אנחנו שם כדי להציע להם מגוון אפשרויות ולפעמים, אפילו משחקים איתם יחד. אנחנו למשל עשינו במשך חודשיים פעילויות מאורגנות כמו: הכנת כדורי שוקולד, פעילויות ט"ו בשבט, יום המשפחה, בובות מגרביים ועוד.. דרך אג, מי אמר שבבית ספר עושים רק 96 שעות??? את בטוחה ?? שנה שעברה הייתי צריכה לעשות 120 שעות (לא הספקתי להשלים את כל ה 120 ...) למה נמשך כמו נצח? דווקא הזמן היה עובר ממש מהר ולפחות בבית הספר שאני חנכתי היה ממש נחמד (למרות שבתור סטודנטית לחינוך וספרות הבנתי שמורה-אני לא רוצה להיות
) ובעיקר גמיש! היה לי יום אחד קבוע אבל בעיקרון, הייתי יכולה לבוא כמעט בכל יום ותמיד קיבלו אותי בשמחה!

הייבי

New member
תודה על התיקון

אם "על הנייר" עושים 120 שעות אז זה בסדר, כי 150 שעות רשומות נשמע לי פתאום המון... כנראה אנחנו לא מדברות על אותה התנדבות בבי"ס, אני באה, מלמדת 4 כיתות, כל כיתה שעה פעם בשבוע, יום קבוע, אין אפשרות להזיז, אין שינויים.. וזה נמשך כמו נצח בגלל הבי"ס, הילדים ומיני בעיות שזה לא המקום לפרט.. אני מניחה שבדברים האלה צריך הרבה מאוד מזל.. דווקא מרכז העשרה נשמע לי כיף.. אבל עד שנה הבאה הרבה יכול לזוז..

אני עשיתי בתואר הראשון

מה בדיוק עושים? זה נורא תלוי בחניך ובסוג החונכות. אבל בד"כ את מקבלת חניך שיש לו איזושהי בעייה חברתית/לימודית ואת שם בשביל להיות חברה ולעזור לו להתמודד איתה. אתם נהנים בזה? אכן כן. בהתחלה בשבועות הראשונים זה נראה סיוט, אבל אחרי זה זה פשוט מגניב. אתם שמחים שאתם עושים פר"ח? מאד שמח שעשיתי. איך זה מסתדר לכם עם הלימודים? 4 שעות בשבוע עוד לא הרגו אף אחד
אתם תמשיכו בשנה הבאה? אני לא המשכתי בשנה הבאה מפאת קוצר זמן

אז ככה

אני עושה פר"ח כבר שנה שנייה. שנה שעברה התחלתי, עשיתי פר"ח במסגרת פר"ח איכות סביבה. קיבלתי שותפה ו-2 כיתות והיינו מעבירות שיעור / הפעלה כיתתית בימי שישי, 8:00-12:00. נהנתי מכל רגע! קודם כל כי הכרתי אחלה בחורה (השותפה) שמאז היא חברה ממש טובה שלי. דבר שני קיבלנו את כיתה א' עם הילדים הכי חמודים בעולם וכיתה ב' שהייתה כיתת מתקשים שזה היה תענוג לעזור להם, בביצפר אחד הטובים בעיר! עם הקטנטנים זה באמת כיף כי הם פשוט חמודים, הם ממש עדיין תינוקות.. והם מסתפקים בהפעלות פשוטות שלא דורשות הרבה הכנה (כי מה לעשות, אין זמן להכין) והם נותנים הרבה סיפוק אישי. גם היה לי כיף ללמד בביצפר כי פעם רציתי להיות מורה (היום לא!!!!!!!!!!!!!!!!!). אז השנה החלטתי שאני רוצה להמשיך, נשארתי עם השותפה הנהדרת שלי ויזמנו את אותו הפרוייקט בביצפר אחר בעיר, רק שהביצפר הזה הרבה יותר קשה, קיבלנו ילדים בכיתות ג'-ה' שזה ממש ממש לא בשבילי! כל יום שישי אני מוציאה את הגרון, מתבייכנת על זה שאני צריכה לקום כ"כ מוקדם ומקטרת על מערכת החינוך הדפוקה של ההורים בימינו (לא, לא של משרד החינוך, של ה-ה-ו-ר-י-ם, הם אשמים בהכל!) אבל, עם הכסף שאני מקבלת אני מתכוונת לנסוע להודו בקיץ
אז למי אכפת להתמרמר קצת כמה שעות ביום שישי.... וחוץ מזה כשהילדים נקשרים אליך ואתה רואה כמה אתה חשוב להם, אז אין הרגשה יותר טובה מזו!!! (זה הזמן לקולות של אווווווווווו). עזר לך במשהו הסיפור הארוך שלי?

אז זהו שלא ממש

בעקרון פר"ח עובדים עם חניכים בכיתות ד'-ה', אולי ג' לא יודעת... אבל לגבי הקטנים אי אפשר לעשות חונכות אישית. אנחנו קיבלנו אותם כי קודם כל זו כיתה וזה שונה, דבר שני זה מה שמנהלת הביצפר רצתה והיינו צריכים לקבל על זה אישור מיוחד מהנהלת פר"ח. גם השנה ביקשנו כיתות א'-ב' ודווקא הנהלת בית הספר החדש שלנו שמחה לשתף פעולה אבל זה לא הסתדר כי היו להם הרבה פעילויות... בעקרון בפר"ח את לא חייבת לעשות חונכות אישית, יש הרבה מסגרות ואת גם תמיד יכולה להציע וליזום לבד, כמו שאנחנו עשינו השנה. גם לא כל ביצפר מקבל בימי שישי, אני פשוט ממש התעקשתי כי זה היום היחיד שאני יכולה, הרכזת התקשרה לכמה בתי ספר עד שמצאה ביצפר שיהיה מוכן לקבל אותי

לא, התכוונתי לקבוצתית.. ואיך זה

הולך, נגיד ונרשמתי לפר"ח אבל זה מתנגש לי עם הלימודים, מותר לבטל? או שימצאו לי שיבוץ טוב יותר?

אמממ

מבחינתי הקבוצתית הייתה האופציה היחידה שבאה בחשבון כי לא היה לי זמן אחר, רק יום שישי (נו בגלל העבודה...). להרשמה עצמה לפר"ח אין משמעות, את עוד לא מתחייבת לכלום. רק בראיון האישי את אומרת לרכזת מתי מתאים לך ומה בדיוק את רוצה, והיא עושה את המקסימום כדי לעזור לך. אם לא מתאים לך אז פשוט לא מתחילים. זה לא שיבוצים בצבא שפשוט זורקים אותך איפשהו. אין לך מה לדאוג, את לא תעשי משהו שלא מתאים לך, בשביל זה יש לך פגישה עם הרכז/ת, שבודקים בדיוק מה את רוצה, איך, עם מי ומתי... ותמיד תמיד אפשר להתגמש! לא לכל הרכזים יש הקצאות לכיתה, אבל את פשוט צריכה לחפש את הרכזים שכן יש להם. בקיצור כשהם עושים לך ראיון, תעשי להם תחקיר קטן ותבדקי טוב את כל האופציות כי זו באמת מסגרת גמישה ותמיד יהיה מי שישמח לקבל אותך!

tuluse

New member
../images/Emo207.gif

איך מגיעים לעבוד בפר"ח? לאן פונים? מהו השכר פחות או יותר?

למעלה