משפטים שמשפיעים

../images/Emo20.gif משפטים שמשפיעים

בימים האחרונים כיכבו כאן כמה משפטים ממש מוצלחים. חזקים כאלה. תובנות חכמות. אז חשבתי שנעשה אוסף
אילו משפטים הולכים איתכם בדרככם? אילו מילים תפסו והשפיעו על חייכם?

הו... יש לי כמה נפלאים ../images/Emo9.gif

היה מי שאתה ולא מה שהאחרים רוצים שתהיה.
אהוב את עצמך לפני שתחפש אהבה עם האחר.
דע את חברייך והתרחק מאוייבך.

hayapollak

New member
הנה אחד שהוא

לא שלי, אבל אינני יודעת מי כתב. *האושר אינו ברובו תענוג האושר הינו ברובו נצחון.

ביפו

New member
בשביל גבר בוגר שגר/חי במקום

"מרובה נשות צוות" - האישה תמיד אומרת את המילה האחרונה- זה משפט-מחץ שלי בסיום בדיחה "חמה". (כן - אוהב לספר לנשים בדיחות כאלו - ולראות או לשמוע את הצחוק בעיניהן). Ni rabota= NI diengy - מתאים לעולות חדשות מאירופה המזרחית. פירושו "(אם)אין עבודה - אין כסף". על אותו המשקל של "הראה לי ת'כסף" של הסרט ההוליוודי על שחקן הפוטבול האמריקאי השחור וסוכנו... ובאינטליגנטיות אני לפעמים עונה על "שטויות" ב"תן לכסף לדבר - כי המילים הן זבל". ומשפט מחץ שהעתקתי מנשיא דגול: אינך יכול לרמות את כל האנשים - כל הזמן,אך אתה יכול לרמותם אחד-אחד (הנשיא המפורסם אייברהם לינקולן) ומשפט המחץ "הכי חזק" בא גם הוא מנשיא אמריקאי: אין בעולם נשק קטלני יותר ממחשבה חופשית של בני-אדם חופשיים(הנשיא רוני ריגאן - בעת הכתרתו הראשונה - כאיום על הסובייטים). ונסתפק באלו - בינתיים.

magenta73

New member
זה יותר ממשפט,

זה נאום... (כנראה) או מכתב... - הפחד העמוק ביותר שלנו הוא לא שמא אנחנו חלשים מידי. הפחד העמוק ביותר שלנו הוא שאנחנו בעלי עוצמה שמעל לכל שיעור. זה האור שבנו - לא האפלה שבתוכנו-שמפחיד אותנו יותר מכל... אנחנו שואלים את עצמנו - איזו זכות יש לי להיות מבריק, יפיפה, מוכשר ואהוב? למען האמת - איזו זכות יש לנו לא להיות? אין שום דבר נאור בלהצטמק כדי שאחרים לא ירגישו חסרי בטחון. ככל שניתן לברק שלנו להאיר, אנחנו מעניקים, בלי מודע, רשות לאחרים לעשות כמונו. ככל שנשתחרר מהפחדים שלנו, נוכחותנו תשחרר אחרים מפחד. >>>נלסון מנדלה.

BellA עלמה

New member
של לי כמה

אתה נמצא במקום בו נמצאות מחשבותיך. ודא שמחשבותיך נמצאות במקום בו אתה רוצה להיות" אם אתה מאמין שאפשר לקלקל, תאמין שאפשר לתקן "מוטב שניכשל באהבת חינם מאשר בשינאת חינם" רב נחמן מברסלב מי שמאריך בשיחתו - יקוצו בני אדם בדברו"רבי שלמה אבן גבירול , מתוך "מבחר הפנינים", שער המידות כל מילותינו פירורים שנפלו משולחן מחשבותינו ג'ובראן חליל ג'ובראן אתמול הוא רק הזיכרון של היום, ומחר הוא החלום של היום ג'ובראן חליל ג'ובראן מעט ידע שמלווה במעשה שווה הרבה יותר מהרבה ידע שמלווה בבטלה ג'ובראן חליל ג'ובראן ילדיכם אינם ילדיכם, כי פרי געגועי החיים אל עצמם. באים המה דרככם אך לא מכם, חיים עמכם אך אינם שייכים לכם (את זה אני הכי אוהבת משלו)

*

כל דבר בזמן שלו {=סבלנות...} / לכל דבר יש סיבה {=גם הדברים הקשים נועדו בסופו של דבר ללמד אותנו...}
יש בנו {ברצון שלנו, בהתמדה שלנו} הרבה יותר כח ממה שנראה לנו לפעמים..
כשרע, זה בד"כ כדי שאח"כ יהיה טוב יותר
במקום להדחיק דברים {רגשות, כאבים} קשים ולדחוף אותו הצידה, כדאי לתת להם את המרווח להיות. ככה הם עוברים הרבה יותר בקלות... טוב, אלה לא בדיוק משפטים מפורסמים או משהו. אבל זה גיבוב של רעיונות שאני משתדלת לחיות לפיהם...

ביפו

New member
עוד משפטים של שיכנוע-

לגבי אחת האמרות שלך, ירגזי - אמי לימדה אותי לומר מעט אחרת: יום נעצמאות תמיד מתחיל עם סיום יום הזיכרון.(אפשר לתת כמה פירושים) שלח לחמך על פני המים- וברבות הימים ישוב אליך - רטוב(המילה האחרונה - שלי). זה תלוי - ומה שתלוי, מתייבש - ונופל... ושלוש אימרות של רבי נחמן מברדיצ'ב " הווה רץ למצווה קלה (-שאינך יודע מהי מצווה חשובה יותר בעיני הבורא). לא הדיבורים עיקר - אלא המעשים עיקר. שכר מצווה - מצווה. הסנדלר- הולך יחף./ אין הנחתום מעיד על עיסתו / מי שאוכל לבד(או מעשן לבד)-מת לבד. ולמדתי מבני בכורי: אם אינך מוצא לזה פתרון- אין זו בעיה. הנח לזה. למדתי מבני הצעיר: כשמציעים לך לבחור בין הא לדא - המטמטיקה מאפשרת לבחור "גם וגם". סוף מעשה- במחשבה תחילה. מענה רך - ישיב חימה.

sunshine2004

New member
מאוד אוהבת...

בזמנו היתה לי על הדלת את המדבקה הזאת :) מסכימה עם המילים...

ניאו30

New member
אהההה,אני אוהב ציטוטים/אמרות/משפטים

יש שרואים בהם סתם מילים ללא משמעות,של חברה מתפלספים מההיסטוריה,אבל בשבילי הם תמיד היו,ועדיין,המסגרת המוסרית שלי,הדברים שאני הייתי רוצה ללכת על פיהם,החיים שאני מבקש בשביל עצמי. יש את הציטוטים האהובים עליי מהסרטים.יש 2 מהם בכרטיס האישי שלי,יש את החתימה שלי,ויש כמובן עוד הרבה...הנה כמה מה(מעט)ציטוטים האהובים עליי: *העולם-הוא מה שאנחנו עושים ממנו(reality is what we make of it) *הפחד הגדול ביותר-מפני הפחד עצמו. *רק כשאנחנו שוכחים כל אשר ידענו-אז אנחנו מתחילים לדעת. *זה שאין לו שאיפה להיות מאושר יותר-הוא המאושר באדם. *מי ששואל הוא טיפש לחמש דקות,מי שלא שואל,נשאר טיפש לנצח. *חיוך לא עולה כלום,אבל שווה הרבה. *רקוד כאילו אף אחד לא מסתכל,תשיר כאילו אף אחד לא שומע,אהוב כאילו לא נפגעת,וחיה כאילו זה גן עדן עלי אדמות. *מטרתם היחידה של החיים היא להיות מי שאנחנו ולהיעשות מי שאנחנו מסוגלים להיעשות. *דמיון חשוב יותר מידע-ידע הוא מוגבל.דמיון יכול להפליג סביב העולם. *ניסיון הוא השם שכל אחד נותן לטעויותיו. *בחיים עדיף להתחרט על הדברים שעשינו מאשר על הדברים שלא עשינו. *אילו שרוקדים, נחשבים משוגעים על ידי אילו שלא יכולים לשמוע את המוזיקה. *תמיד השעה החשוכה ביותר ביממה היא השעה שלפני עלות השחר. *יש בנו אהבה והיא תנצח. *שעת המשבר היא המגלה את אפיו האמיתי של האדם. *כל זמן שאדם חי הוא יכול להשתנות. *רק דגים מתים שוחים עם הזרם. *כשאדם רעב מבקש ממך אוכל אל תיתן לו דג, למד אותו לדוג. *איזהו גיבור-הכובש את יצרו. *מה שאינו הורג אותי-מחשל אותי. *צירוף מקרים הוא הדרך של אלוהים להישאר אנונימי. *במקום שיש רצון-ישנה גם דרך. *לטעות זה אנושי,לסלוח זה אלוהי. *הדרך הטובה ביותר לחזות את העתיד היא להמציא אותו. *הכלא הגרוע ביותר הוא לב סגור. *החופש נמצא אך ורק בתוך הלב-שם קיים אותו מרחב חופשי מלא שלום וגדוש באהבה. *לאהוב מישהו הוא לראות נס שסמוי מאחרים. ולסיום,ציטוט מסרט נהדר קלאסי,שתמיד שומר אצלי את התקווה: After all,tomorrow is another day ועוד לסיום משהו משלי...אמממ... *כשאתה קובע לעצמך מטרה-אל תשכח את הדרך בדרך,שכן הרבה פעמים את חלומותינו ואת עצמנו אנחנו מגלים בדרך לאותן מטרות,ולא במטרות עצמן.

Silence angelic

New member
קטע שמלווה אותי..

"כשעולים על דרך חדשה, לא תמיד יודעים לאן היא תוביל ולפעמים אין שום ברירה, צריך ללכת על השביל לכן גם אם לא יודעים לאן נגיע ולהיכן הדרך מושכת יש לזכור מה גרם לנו לצאת ולמה בכלל התחלנו ללכת"

למעלה