להיות אסרטיבי

../images/Emo20.gif להיות אסרטיבי

מה זה אומר מבחינתכם? באילו תחומים אתם אסרטיבים, ובאילו לא? אני לא אדם כ"כ אסרטיבי. אולי זה נובע מכל מיני פיקפוקים עצמיים. כשאני דוקא כן מכריחה את עצמי, כמו למשל באיזה ויכוח על ימי חופש מול הבוס שלי, אז פתאום יש פירות. סה"כ, נראה לי שזה כלי ממש נחוץ לחיים, אבל בינתיים, רוב הזמן כשאני משתמשת ב"כלי" הזה, זה בעזרת משחק ולא מתוך הרגשה פנימית ש-יש לי את זה.

כנ"ל

כל הזדמנות לחופש אני טורפת כמה שאני יכולה.. מתווכחת ועושה הצגות. בתכלס אני לא אסרטיבית..בכלל לא. לרוב אני זורמת..עם מה שבא. לא אוהבת ויכוחים ותמיד נמנעת מהם לא משנה באיזה נושא וגם לא הכי משנה אם אני צודקת. אני דוגלת בשתיקה ובשקט יש בזה רווח טוב בסופו של דבר. [וגם לא כ"כ] =]

BellA עלמה

New member
אני מאמינה

שאם אדם לא קצת אסרטיבי אז אחרים מנצלים את זה. צריך גם לדעת לשים גבולות. אני? משתדלת להיות אסרטיבית שצריך למרות שזה לא קל לי

לירננה

New member
גם אני

מרגישה שאני צריכה להכריח את עצמי להשתמש בכלי הזה. אבל אני אומרת לעצמי: זה טוב. תתמודדי עם זה,זה חשוב,ככה את תלמדי וזו התנסות. קל לי יותר כשאני אומרת לעצמי שזהו התנסות. באופן כללי להתייחס לכל דבר כאל התנסות שאתה יכול להרוויח ממנה איזשהו לימוד זה עוזר מאוד להתמודד, ולא משנה מה יהיו התוצאות. למשל,הליכה לראיון עבודה,או אפילו טלפון לעבודה חדשה. ממש הרבה יותר קל כשלוקחים מראש את האפשרות להכשל ומתייחסים לזה כאל התנסות שאפשר למוד ממנה לפעמים הבאות. או בחנות,כשאני מתווכחת על מחיר או דורשת בדיוק את מה שאני רוצה, גם אז אניא ורמת לעצמי שזו התנסות. ושהתוצאות לא כל כך חשובות כמו הלימוד. אבל הרבה פעמים כל כך קשה לי להיות אסרטיבית שאני מוותרת לעצמי ועוזבת את זה. אבל כשאני עושה את זה,אני גאה בעצמי וזה מעודד אותי,בין אם הצלחתי ובין אם לאו.

לא אסרטיבית בד"כ...

אבל לפעמים זה לוקח אצלי זמן ואומץ ואז אני כן יכולה לעמוד על שלי ולדרוש דברים. למשל- אני תמיד לקחתי ממש מעט כמו פרייארית על בייביסיטרית, בזמן שאחרים לקחו 25-30 לשעה, אני לקחתי 20 והפעם אתמול דרשתי 25 והחלטתי כל הזמן שחיכיתי לאמא שאני לא מוותרת ועומדת על שלי- לשמחתי היא לא התווכחה בכלל ואפילו נתנה לי עשר שקל יותר.

למעלה