תגידו אנשים

Philosopher

New member
ומסכימה עם כך ש..

הדת היא בעצם ביטוי לפרימיטיביות, כמו שאמר\ה L7

אני לא מבכים, לא לזה ולא לזה.

לדעתך כולנו פרימיטביים? אם כך, מה זה פרימיטיבי?

Philosopher

New member
לא הסכמתי עם כך שכ-ו-ל-ם..

פרימיטיביים. הסכמתי עם כך שהדת היא ביטוי לפרימיטיביות. היא מסמלת בשבילי בריחה מהמציאות. יכול להיות שאני טועה ויכול להיות שלא, אך בכל אופן זו דעתי בשלב זה של חיי.

Philosopher

New member
אמרתי כבר

לדעתי זו בריחה מהמציאות. כמו שפעם בני אדם היו בורים ולא ידעו להסביר את הקיום שלהם אז הם יצרו את אלוהים. אבל די , התקדמנו, אנחנו יודעים שזה לא ככה. אבל זה בכלל נושא אחר.. מה זה אלוהים בשבילך?

למבדה

New member
ציוויליזציה

בריחה מהמציאות זה פרימיטיבי? אני חשבתי שזה רק אנושי. רוב האנשים, אני חוששת, ששואלים את עצמם "למה אני חי?" לא יכולים להסתפק בתשובה "כי ככה,בטעות גמורה" שבה האתאיסטים מסתפקים. מה לעשות, יש כמה מאיתנו עם דרישות קצת יותר גבוהות לחיים, וכן- לפעמים המפלט של אותם אנשים היא הדת, והדת היא לאו דווקא קלה יותר והיא לאו דווקא מעלה פחות שאלות ותהיות לגבי החיים. אבל האמונה כן מספקת קרקע כלשהי לתמיכה. מהי המציאות בשבילך, אגב? ולמה לדעתך הדת גורמת לבריחה ממנה?

Lyosub

New member
המציאות

המציאות היא דבר מאוד סובייקטיבי. כל אדם חווה את המציאות בעזרת חמישה (או פחות) חושים. לכן המציאות היא מה שהחושים שלנו מספרים לנו. בתחילה האדם פיתח/המציא/גילה את הדת שתסביר לו את המציאות וגם כדי לחזק את הנורמות החברתיות. עם הזמן האנשים הבינו שיש דרך נוספת להבין את העולם וזה על ידי מחקר תצפית וניסוי. המדע הוא דרך אחרת להסביר את העולם שסביבנו ולדעתי נוצר על ידי אנשים שלא הסתפקו בתשובות שנתנה הדת. ככל שהמדע התפתח יותר אנשים ראו שהמדע נותן לנו אפשרות להשפיע על העולם בצורה נוחה יותר מאשר הדת (הפעלת מכונות לעומת תפילה או הקרבת קורבן). אני לא מסכים עם הקביעה שהדת היא בריחה מהמציאות אלא משמשת יותר כמעין מקלט רוחני אליו הנפש יכולה לברוח כאשר החיים מעיקים.

למבדה

New member
החיים הם קרקס ואני מקורקסת

אני לא מסכימה עם המשפט הבא שלך: "המדע הוא דרך אחרת להסביר את העולם שסביבנו ולדעתי נוצר על ידי אנשים שלא הסתפקו בתשובות שנתנה הדת". לטעמי, ההיפך הוא הנכון: הדת והאמונות השונות (טפלות ואחרות) נותנות בימינו מענה לאנשים שלא מסתפקים בתשובות שניתנות ע"י המדע. בעוד שהמדע עונה על תשובות כמו "מהי תוחלת החיים של האדם?" או "איך התפתחנו מהקוף?", האדם מחפש תשובות לשאלות מסוג אחר כמו "ל-מ-ה נוצרנו?" או "מה יש אחרי המוות?", והוא מחפש אותן בדת.

L7

New member
הדת מסבירה בצורה פשטנית ומעוותת

את המציאות. סוגיית בסיס מהו אלוהים וכיצד הוא פועל איננה מוסברת כלל. הדת מציעה שורת שקרים סדורה מצד אחד ואיסור על שאלות נוקבות מדי מצד שני. אין לאדם הדתי מושג למה נוצרנו למדע יש מושג ברור ביותר מה קורה לאחר המוות

זה שאתה לא מבין בדת

לא אומר שהדת פשטנית, מה שברור זה שאין קשר בין ידיעותיך בדת לבין מה שהדת באמת אומרת. דבריך נכונים לגבי הנצרות וחלקים מהאיסלאם אך לא ליהדות או, להבדיל, לבודהיזם וכדומה. לגבי אלוהים יש הסברים רבים, אכן לא את הכל אנו יודעים, כפי שבמתמטיקה מוכח שיש דברים שבאופן עקרוני אי אפשר להוכיח אותם. ביהדות, בניגוד לנצרות או איסלאם, לא רק שאין איסור על שאלות, אלא שיש חובה על כל מי שמסוגל לכך, לבחון את הדברים. למדע אין שום מושג בשאלה 'למה נוצרנו' או 'מה קורה לאחר המוות', הוא פשוט לא מתעסק בכך.

Lyosub

New member
הכל תלוי באדם

אם אני לא טועה פילוסופיה נכנסת תחת הקטגוריה של מדע ולכן המדע כן עוסק בשאלות הללו. כיוון שאין לנו אפשרות לאסוף נתונים על מה קורה לחלק הלא פיזי של אדם לאחר המוות רק הפילוסופיה יכולה לעסוק בזה ושאר ענפי המדע עוסקים רק במה קורה לגוף עצמו. לגבי השאלה למה נוצרנו זו שאלה שגם היא מעסיקה את הפילוסופיה כיוון שהיא רומזת שאם נוצרנו בכוונה אז יש איזשהי כוונה או רצון ביקום שמכוון אותו. עד כה למדע לא ידוע על כוח שכזה. הדת היהודית לדעתי היוותה אבן דרך בהתפתחות המדע כיוון שהיא תמיד הטיפה לסקרנות ולדיון (כל עוד לא מדובר בנושאים שהם טאבו). לגבי דתות אחרות, אני לא מכיר אותן כל-כך ולכן אני לא יכול להעיד עליהן.

Lyosub

New member
החלק הלא פיזי בגוף

זה אולי ניסוח לא נכון. אני מאמין שאדם מורכב משלושה חלקים: 1. החלק הפיזי - הגוף שלנו כמו שאנו מכירים אותו. 2. החלק המנטלי - ההגיון ויכולת ההבנה שלנו. 3. החלק הנפשי - רגשות מוסר ואתיקה, אותם חלקים אשר אינם מועילים להישרדות. זוהי דעתי שלי ואיני מצה מאף-אחד לקבל אותה כאמת. החלק הלא פיזי של הגוף הוא שני החלקים האחרונים שציינתי.

L7

New member
הכל פיזי. גם המנטלי הוא פיזי.

לא תמצא במיבנה גוף האדם אלמנטים שאינם-כימיים- ביולוגיים- פיזיים

למבדה

New member
מה שתלוי יתייבש וימות

אני חוששת שאתה טועה. לא בדקתי את ההגדרות אבל לפי מיטב ידיעתי פילוסופיה לא נחשבת לתחום של המדע. ובהקשר לעניין,יש את הרכבת הפילוסופית (של ראסל? לא זוכרת). שאומרת שהפילוסופיה מורכבת מהרבה קרונות, כל קרון- שאלה. וברגע שנתנית לשאלה תשובה, היא מפסיקה להיות פילוסופית ומתחילה להיות מדעית ואז הקרון מתנתק מהרכבת. ואם אכן הפילוסופיה לא מוגדרת כמדע, אז כל שאר התשובה לא רלוונטי. ובכל מקרה, בפילוסופיה עצמה קיימים זרמים שונים ואסכולות שונות כשכל אחת טוענת דבר אחר לגבי משמעות החיים וכו', וחלקן אכן חוזרות לאלוהים.

למבדה

New member
מה שתלוי מתייבש ומת

אני חוששת שאתה טועה. לא בדקתי את ההגדרות אבל לפי מיטב ידיעתי פילוסופיה לא נחשבת לתחום של המדע. ובהקשר לעניין,יש את הרכבת הפילוסופית (של ראסל? לא זוכרת). שאומרת שהפילוסופיה מורכבת מהרבה קרונות, כל קרון- שאלה. וברגע שנתנית לשאלה תשובה, היא מפסיקה להיות פילוסופית ומתחילה להיות מדעית ואז הקרון מתנתק מהרכבת. ואם אכן הפילוסופיה לא מוגדרת כמדע, אז כל שאר התשובה לא רלוונטי. ובכל מקרה, בפילוסופיה עצמה קיימים זרמים שונים ואסכולות שונות כשכל אחת טוענת דבר אחר לגבי משמעות החיים וכו', וחלקן אכן חוזרות לאלוהים

Philosopher

New member
אני רק רוצה לציין למבדה

שאני כן מחפשת תשובות לכל מיני שאלות, או יותר נכון פשוט שואלת הרבה שאלות. העניין הוא שלדעתי התשובה היא לא במדע ולא בדת אלא בפילוסופיה, וחוץ מזה אני אוהבת את זה שאין לי תשובות. זה כל הכיף- החיפוש. דת לדעתי מספקת תשובות ורוב התשובות אם לא כולן מסתיימות בקיום של אלוהים- הוא התשובה להכל. ומה לעשות, לי באמת יש דרישות יותר גבוהות, ותשובה של "אלוהים" לא עושה לי את זה.

למעלה