שטויות!!!
הנחה לא נכונה. זה למעשה הסיבה העיקרית שאני מאמין בדת היהודית, אחת מתרומותיה העיקריות היא העברת המוקד ממה שטוב לי, לעצמי אל מה שטוב לזולת, כפי שאמר הלל הזקן:" מה ששנוי עליך אל תעשה לחברך- זאת התורה כולה" וכך ר' עקיבא: "ואהבת לרעך כמוך-זה כלל גדול בתורה", בניגוד לפילוסופים היווניים שהתאמצו להסביר גם את העזרה לזולת במונחי תועלת עצמית. עם כל הכבוד, כאשר אני קם בבוקר וצריך להתפלל, ייתכן שיש לי תחושה כלשהי (חלשה ביותר) של סיפוק, הנה קיימתי מצווה, אך הרגשתי העיקרית היא "איזה בעסה, חייבים לקום, אבל... נעשה את זה" וזה בטח לא רק אני, שהרי יש הרבה יותר שמזדרזים לברוח מהתפילה לפני סיומה מאשר כאלה שנשארים ומאריכים אותה. גם לשמור שבת לא כל כך כיף, מה נראה לך... אני לא הייתי רוצה ללכת לים? גם תשעה באב, למשל, זה לא תענוג כזה גדול... וכן הלאה. כמעט כל דתי שחוזר בשאלה, גם אלו שעשו זאת, לטענתם, ממניעים מחשבתיים, מזכירים את העול הכבד של המצוות. גם בקרב חוזרים בתשובה אחת הבעיות הקשות שמפריעות להם זה הקושי במצוות. הסיפוק ב'פולחן' (שאגב לי אין כל סיפוק ממנו, כבן לתרבות המערבית, בדרך כלל יש לי דחייה מסוימת ממנו) איננו מפצה על כך גם כאשר הוא גדול. זה אחד הדברים שלדעתי מוכיחים את היהדות- אף אדם שפוי, ואני חוזר- אף אדם שפוי לא היה נוטל על עצמו כל כך הרבה חיובים, כל כך הרבה איסורים, ולא משנה מה הנאתו מה'פולחן'. ולראיה- אין אף דת, מהטאואיזם ועד לנצרות שהטילה כל כך הרבה מצוות כמו היהדות. אמונה כזו, בניגוד לאמונה הנוצרית, קשה הרבה יותר מאי אמונה.