תגידו אנשים

MadeByDarkness

New member
זויה פה. ../images/Emo13.gif

טוב... אז קודם כל התנצלות קטנטונת (פיייי איזו לא קשוחה אני, נו, מילא!): לא היה לי זמן לשוטט להאנתי בפורומים, מקווה שלא תפתחו חרדת נטישה.
אז ככה, אמונה בשטן ומה שאני חושבת עליה: יש 2 "אמונות בשטן" מה שנקרא:
האחת- שטניזם: רובם אתאיסטים. השטן רק מייצג את האמונות שלהם שבעצם יותר דומות לאנרכיה, משום ששם מותר לך לעשות בערך הכל. זתומרת- בסקס- דו וואט יו וואנט, בחיים- דו וואט יו וואנט, וכו'. אבל(
) אסור לך לפגוע בחיות (יש 2 סיבות לפגיעה בהן: הגנה עצמית, ולמאכל), בילדים ועוד חוקים מסויימים. בעצם, הבחירה היא שלך. זאת דרך החיים שלך, אבל החוקים מונעים ממך להסתבך בסתירת החוקים הקיימים בעולם. זאת הדרך שלי, למרות שאני לא לגמרי אתאיסטית. זו בעצם אידיאולוגיה.
השניה- היא עובדי האלילים שעובדים את השטן. לצערי אני לא יודעת הרבה על התנועה הזו, מה שכן, בישראל היא מוכרת כ"כת השטן" ובשם הרע שיצא לה, בעקבות כך שילדים (כן, גם אני ילדה, אבל אני לא אשתה דם של חתולה. אני צמחונית. ^_^) בלי הסבר מיוחד פנו לשם. הם לקחו כל מיני ספרים ופירשו אותם בדרכים משלהם, או לחילופין נתקלו בספרים פרימטיביים מאוד, שבעצם מצאו חן בעיניהים. וחבל. עובדי השטן האלו, בעצם תנועה די מרשימה (מההירשמות של כמה אנשים קרובים מאוד אליי). יש גם כאלה שמאמינים בלוציפר... וכו'. עכשיו, הדעה שלי על כת השטן רחוקה מלהיות חיובית... הסיבות שמורות במערכת... האמונה במשהו שסותר את אלוהים- את הכנסיה אפילו, היא דבר מובן. אחרי הכל, כמה כבר אפשר "להתקע" באמונה באל אחד, אל שספק קיים ספק לא...? הכנסיה גם כן, כפתה על אנשים במשך השנים את אמונותיהם בה, וכך הפסידה עכשיו יותר מכמה. הם משתייכים ל"כנסית השטן". ואם כבר מדברים על כנסית השטן, לחברה טובה שלי יצא להתקל ב"כומר" משם, שהשיא את חברה שלה. כבוד.
היא אמרה שהבן אדם נורא נחמד, והוא גם קצת דיבר איתה על שטניסטים... אם יצא לי לפגוש אותו, אני בהחלט אפרט. שאלות... מישהו

MadeByDarkness

New member
נ.ב.:

השטן מוכר כ"יצר" שקיים בכל אחד בין החיים, בשטניזם. זתומרת- בכל אחד מאיתנו קיים שטן קטן.

MadeByDarkness

New member
אוי גוועלד...../images/Emo5.gif

יש לי כאלה זכרונות רעים מההתקפות של החרגול בהכחשה או וואט וואר שזה לא יהיה... אידיוט, פשוט אידיוט.
להגיד שצמחונות זה עיוות... אוי גוועלד.. תגידו, מישהו יודע מה שלום Lu Tze? איך הולך ליקיר הפורום שלנו בצבא

MadeByDarkness

New member
לצערי לא שכחתי אותו.

פשוט לא יצא לי אף פעם להתקל באנשים כ"כ מרובעים וטיפשים.

RANDYme

New member
שטות

האדם היה זקוק לשטן ולכן המציא אותו, כמו שהיה זקוק לאלוהים, ואיזה פלא- המציא אותו.

לא חוכמה לומר "שטות". תוכיחי!

דווקא הגיוני מאוד להאמין בשטן, או ליתר דיוק בהרבה מאוד שטנים...

RANDYme

New member
דווקא זה כן חכם..

כי זו המילה הכי טובה שמצאתי לתאר את הדבר הפתטי הזה. אנית לא מאמינה השטן מאותה סיבה שאני לא מאמינה באלוהים. האדם המציא אותו כי הוא היה צריך אותו....כמו שהיה צריך את אלוהים. אם שטן בשבילך זה רוע- אז כן.. יש אנשים שטניים...אבל יישות...?לא נראה לי.. ואני עייפה ואחרי היום העלוב שעבר על כולנו אין לי זין להמשיך.

ככה מדברים אל

אתאיסט מוצהר?
ישות את אומרת? למה הכוונה: ישות חומרית, או רעיונית? אם מדובר בחומרית, אז הן 'אלוהים' והן 'השטן' אינם מתיימרים להיות חומריים. ואם אם מדובר ברעיון - אז קשה להטעון שהוא לא קיים!

Philosopher

New member
אני נוטה להסכים עם הרעיון הכללי

שאלוהים, השטן וכל ה"ישויות" הללו הומצאו עקב צורך אגואיסטי ותו לא. הבעיה היא עם בני אדם שהם לא מאמינם בעצמם מספיק. האמונה היא שמחזקת אותם. בלעדיה הם מרגישים חלשים. אני כזאת שמאמינה שצריך לבצע אקט מסוים, רק בתנאי שיש בו תועלת. אם אין תועלת, אז מה הטעם? ומה נותנת האמונה באלוהים או בשטן חוץ מביטחון עצמי לאנשים חלשים? אני לא מנסה לפגוע באף אחד..זו פשוט מחשבה..

אמונה זה סוג של ידיעה

אתה סובר שאנשים המציאו את האלוקים בשביל ביטחון עצמי אבל זה לא כך אלוקים באמת קיים הוא זה שיצר אותנו ותורת אמת נתן לנו "יסוד היסודות ועמוד החכמות, לידע שיש שם מצוי ראשון. והוא ממציא כל הנמצא; וכל הנמצאים מן שמיים וארץ ומה ביניהם, לא נמצאו אלא מאמיתת הימצאו. [ב] ואם יעלה על הדעת שהוא אינו מצוי, אין דבר אחר יכול להימצאות. [ג] ואם יעלה על הדעת שאין כל הנמצאים מלבדו מצויים, הוא לבדו יהיה מצוי ולא ייבטל הוא לביטולם: שכל הנמצאים צריכין לו; והוא ברוך הוא אינו צריך להם, ולא לאחד מהם. ב לפיכך אין אמיתתו כאמיתת אחד מהם. [ד] הוא שהנביא אומר "וה' אלוהים אמת" (ירמיהו י,י)--הוא לבדו האמת, ואין לאחר אמת כאמיתו. והוא שהתורה אומרת "אין עוד, מלבדו" (דברים ד,לה), כלומר אין שם מצוי אמת מלבדו כמותו. ג [ה] המצוי הזה--הוא אלוה העולם, אדון כל הארץ. והוא המנהיג הגלגל בכוח שאין לו קץ ותכלית, בכוח שאין לו הפסק, שהגלגל סובב תמיד, ואי אפשר שיסוב בלא מסבב; והוא ברוך הוא המסבב אותו, בלא יד ולא גוף. ד [ו] וידיעת דבר זה מצות עשה, שנאמר "אנוכי ה' אלוהיך" (שמות כ,ב; דברים ה,ו). וכל המעלה על דעתו שיש שם אלוה אחר, חוץ מזה--עובר בלא תעשה, שנאמר "לא יהיה לך אלוהים אחרים, על פניי" (שמות כ,ב; דברים ה,ו); וכפר בעיקר, שזה הוא העיקר הגדול שהכול תלוי בו. ה [ז] אלוה זה אחד הוא--אינו לא שניים ולא יתר על שניים, אלא אחד, שאין כייחודו אחד מן האחדים הנמצאים בעולם: לא אחד כמין שהוא כולל אחדים הרבה, ולא אחד כגוף שהוא נחלק למחלקות ולקצוות; אלא ייחוד שאין ייחוד אחר כמותו בעולם. ו אילו היו האלוהות הרבה--היו גופין וגווייות, מפני שאין הנמנין השווין במציאתן נפרדין זה מזה אלא במאורעין שיארעו הגופות והגווייות. ואילו היה היוצר גוף וגווייה--היה לו קץ ותכלית, שאי אפשר להיות גוף שאין לו קץ. וכל שיש לו קץ ותכלית, יש לכוחו קץ וסוף. ז ואלוהינו ברוך שמו, הואיל וכוחו אין לו קץ ואינו פוסק, שהרי הגלגל סובב תמיד, אין כוחו כוח גוף. והואיל ואינו גוף, לא יארעו מאורעות הגופות כדי שיהא נחלק ונפרד מאחר; לפיכך אי אפשר שיהיה אלא אחד. וידיעת דבר זה--מצות עשה, שנאמר "ה' אלוהינו, ה' אחד" (דברים ו,ד). ח הרי מפורש בתורה ובנביא, שאין הקדוש ברוך הוא גוף וגווייה: שנאמר "כי ה' אלוהיכם, הוא האלוהים בשמיים ממעל ועל הארץ מתחת" (ראה דברים ד,לט; יהושוע ב,יא), והגוף לא יהיה בשני מקומות. ונאמר "כי לא ראיתם, כל תמונה" (דברים ד,טו), ונאמר "ואל מי תדמיוני, ואשווה" (ישעיהו מ,כה); ואילו היה גוף, היה דומה לשאר גופים."

Philosopher

New member
מה שאתה נותן לי

אלו כמה ציטוטים מהתנ"ך..באמת..זה לא אומר הרבה..

למבדה

New member
אם אין תועלת, אז מה הטעם?..

צורך אגואיסטי? אנשים מקריבים את חייהם, את עושרם, את הנוחות בשביל אותן ישויות, איך זה אגואיסטי? ומהו הקשר בין האמונה של בני אדם בעצמם לאמונה של בני אדם באלוהים (או בשטן, לצורך העניין)? לפי הגישה שהצגת את תועלתנית- כדי שפעולה מסויימת שאת מבצעת תחשב לפעולה טובה, היא צריכה להיות בעלת תועלת לך. וכך, במחי יד, מחקנו את ההגדרה המקובלת של 'מוסר'- מערכת של ערכים שאדם פועל לפיהם ואינם קשורים לאינטרס שלו (לעיתים אפילו נוגדים את האינטרסים). מסכנים כל הזקנים במעברי החצייה שייתקעו שם, כי אף אחד לא משיג תועלת מנתינת עזרה.

Philosopher

New member
לא הבנת אותי נכון

לדעתי יש תועלת במתן עזרה לאנשים שצריכים אותה. אני אישית מפיקה מכך תועלת, ללא קשר אם המקרה כשלעצמו אמור לתת תועלת או לא. והקטע בהקרבה עצמית גם נובע מביטחון עצמי כי הם מתים ב"ידיעה" שמשהו טוב יקרה להם לאחר המוות. קח למשל את המחבלים שמתפוצצים לנו פה בארץ. מה לדעתך זה מעשה אלטרואיסטי? לא! הם מאמינים שהם מבצעים שליחות מסוימת שהם נועדו לה ושיהיו להם 70 בתולות בגן עדן...זה מה שמניע אותם ונותן להם כח ורצון.

למעלה