קורנל ווזנר

חוה3

Member
../images/Emo2.gif קורנל ווזנר

למה שהחיפוש יכול להוביל... קורנל ווזנר, בן דודה של סבתי, יליד דונסקה סטרדה בסלובקיה 1920. ע"פ דפי העד ניספה באושוויץ יומיים לאחר השחרור של המחנה, מיד כשהתחיל לאכול. כרגע מסתבר שהוא הגיע ישירות מבודפשט לבוכנוואלד בתאריך 25.12.44. אני צריכה להמשיך לחפש האם בכלל הגיע בסוף לאושוויץ.

מלר וכו' מתרגם גם צייר (אמנותי)

בגרמנית וביידיש משמש השם כשם מקצועי לאמן צייר. כך, למשל, במילון שימושי, מ.ד. גרוס, הוצאת יוסף שמעוני, ת"ש, 1940, תל-אביב, ארץ-ישראל: ציר [שם] = maler, ציר [פועל] = Malen, ציור = Malerei, ואילו: צבע = Faerbe, צבעי = Faerber. אבא של חנה גונן

חוה3

Member
תודה ../images/Emo20.gif אבל עכשיו אני מבולבלת

לא יודעת למה התכוונו כשכתבו שם את המקצוע. בכל אופן אביו, מיכאל חיים ווזנר היה סוחר תבואה, נספה יחד עם אמו של קורנל אסתר לבית שרייבר.

חוה3

Member
והנה הקובץ מיד ושם

בעזרת הקובץ נוסף לי תאריך לידתו המדוייק (אם אפשר לסמוך על זה).

ענתר

New member
חווה אנא הסבירי יותר

היכן קיבלת מידע חדש כלומר איך חיפשת שוב ביד ושם אולי החמצתי משהו כשלא הייתי כאן

חוה3

Member
המידע הוא מהאתר הנוסף של יד ושם

בקישור כאן. אני כרגע מחפשת לפי מחנות ועוברת קובץ קובץ על יהודי הונגריה. בין הקבצים על יהודי הונגריה ישנם גם עבורך שמות של יהודים מטרנסילבניה שהגיעו למחנות השונים. בחלק מן הרשימות ממחנה ברגן בלזן לדוגמא נתקלתי ברשימות מיון , תוניס, פולין ועוד. החיפוש שלי כרגע הוא ב- GENERAL SEARCH .... BUCHENWALD. חלק מן הרשימות כתובות בסדר ABC ולכן קל לחפש. חלק אחר צריך לעבור שם, שם משום שהרשימות לא מסודרות.

חוה3

Member
הבעיה בצורת החיפוש הזו שישנה הגבלה

למספר התוצאות שמתקבלות בחיפוש. מתקבלות רק מאתיים תוצאות ראשונות ועל מנת לראות את שאר התוצאות צריך להגביל את החיפוש. אני כרגע מסתפקת במאתיים התוצאות הראשונות.

שרי סילבר

Active member
אשריך שיש לך סבלנות לכך, חוה! במקרה גם אני התחלתי את החיפוש בבוכנוולד (אחרי שהחיפוש בטרזינשטאדט היה מאכזב. אין שם כמעט מידע.). הבעיה שכמו שציינת, לעיתים הרשימות לא מסודרות אלפאביתית, וגם איכשהו העסק מתנהל אצלי (ואולי בכלל) די לאט. אגב, אם סיימתי את החיפוש ברשימת-שמות אחת, ואני מעונינת לחזור לרשימות השונות ע"מ לבחור ברשימה נוספת, איך אני עושה זאת? סתם הקשה על כפתור back מביאה אותי לאותו דף, ולא לדף עם כל הרשימות הקיימות בהקשר של בוכנוולד, למשל. ביחס לתאריך-הלידה, גם זה משהו. אני משום מה סומכת יותר על התאריכים שאני מוצאת ברשימות הללו מאשר ב-"זכרון המשפחתי", אבל גם אם זה לא תאריך מדויק ב-100%, אני מניחה שזה בכל זאת קרוב לתאריך האמיתי, וזה גם משהו. אגב, ברשימות ארולסן, המתבססות על רישומי-הגסטפו, כרטיסיות ממחנות-העקורים וכו', התאריכים שמצאתי היו ממש זהים או קרובים ביותר (הפרשי ימים) לאלה שנמסרו לי ע"י בני-משפחה שניצלו. ושוב, להתקנא בך על הסבלנות וההתמדה! רק קשה לברך, כי דברים טובים לא ממש מוצאים כאן...

חוה3

Member
הי שרי, על מנת לחזור לרשימות

יש צורך ללחוץ על לחצן BACK באתר עצמו ו לא על לחצן BACK בדפדפן. אם לוחצים על זה ששייך לדפדפן, הוא לא מאפשר לחזור לרשימות החיפוש וצריך להתחיל את כל החיפוש מן ההתחלה.

שרי סילבר

Active member
תודה! לא שמתי לב שיש לחצן באתר עצמו. אנסה לחפש, כי זה באמת מנג'ס כל פעם להתחיל את החיפוש מההתחלה.

חוה3

Member
אולי חסמו את הקישור הישיר

כנס דרך האתר הראשי של יד ושם
מאגר רשימות מתקופת השואה (באנגלית). בהצלחה

חוה3

Member
יש לחץ כנראה על האתר בעקבות

המפגש המרגש של שני האחים. צריך לחכות שאנשים ירגעו ואז האתר יחזור לפעול כמו שצריך.

למעלה