הודעה חשובה

סוג ב

New member
../images/Emo196.gifהודעה חשובה

לאחר מסרים זועמים על התנהלות הפורום והדיונים בה, מחברים שנשלחו (בצדק!) לי והופנו להנהלת הפורומים שמאוד הבינו לליבנו, הוחלט פה אחד: תזכורת לגבי הפורום ולמשתתפים בו- פורום לחרדים בעל כורחם ואנוסים, שמתאספים כאן ומוצאים כאן בית, משתתפים, נתמכים, נעזרים, מתייעצים, מוצאים חברים. אנשים נפתחים כאן, מוצאים אזן קשבת, מוצאים אנשים שעוברים חוויות דומות לשלהם, יוצרים קשרים. הודעות בנושאים של יש אלוהים או אין, כתוב בתורה או לא כתוב, מתי שפינוזה מת והיכן הוא קבור, שעוברים את הטעם הטוב ומתפתחים לדיונים שמתאימים לפורום חופש, יחמקו מעתה ומחברי ההודעות ייחסמו בהתאם. אנחנו לא רוצים לסטות ממטרות הפורום ולהוות פורום חופש 2. אין בעיה להתווכח, או להביא מקורות, אבל לא לעבור את גבול הטעם הטוב. לגבי ההתעסקות בתחתונים, שכמה אורחים כאן החליטו, שאלו דיונים שאני יותר מחשיבה ויותר אוהבת, אתם צודקים. אני אוהבת להתעסק בצבע תחתונים ובגידות. (נו, מה? שאני אגיד אחרת?) תהיו רציניים, אפאחד לא מדבר בפורום מתכונים, על סרטים שהוא ראה וחילונים לא נכנסים לפורומים של חרדים, להוכיח להם שבאנו מהקוף. (הודעות כאלו היו נמחקים מיד). מעכשיו, זה ככה גם אצלנו. תודה לחברי הפורום האכפתיים, שפנו אלי ולהנהלת תפוז. אני אסירת תודה. כולי תקוה, שמכאן רק נצמח, נתחזק ונתגבש לקהילה של ממש.

פופקס

New member
נשבע לך

שדוגמת הנושאים שציטתת גרמה לי סלידה ובאמת היו לי כוונות לנטוש. (גם כך אני בקרוב עובר לכשר כי אני בהתחזקות... כלכלית)

פופקס

New member
תארי לך שהיית בן,

היית מנועה מלהתבטא כך... סתם תחשבו עלזה.

כנרת2005

New member
התמקדת במה לא ידונו כאן

ובמה את כן מה מרשה להתדיין? מה זה אומר: ציטוט: "שמתאספים כאן ומוצאים כאן בית, משתתפים, נתמכים, נעזרים, מתייעצים, מוצאים חברים" אפשר פירוט? זה ייקל אם כולם ידעו מראש מה בדיוק אפשר...

סוג ב

New member
אנחנו מכירים?

אולי תציגי את עצמך? לא בטוח שההודעה רלוונטית לגביך..

כנרת2005

New member
סורי. הוקפצתי לביקור..

ניסיתי לתהות על קנקנו של הפורום קודם הצגתי...

יופי. וכל הכבוד למיסטר שהרים את הכפפה!

מעתה מי שילעיז על גולש או גולשת תשלחי אותו לפינה? ומחב"תים, כנ"ל...

גנדרן

New member
תשמעי סוגי וכלל החבר'ה כאן

אם את רוצה שלהודעה הזו תהיה משמעות, ולא רק הצהרות.... את צריכה להגדיר בדיוק כללי התנהגות אפשר לדעתי לדון בכל נושא, שמעניין את האנשים, למשל הדיון בשפינוזה חיו ומותו, כלל לא תוכנן על ידי, ולא היה לי מושג שהוא מעניין את מישהוא כאן.... למעשה הוא היה חלק משרשור שאת רובו ניתן לדעתי למחוק חבר'ה שלכאורה מעלים קושיא או תהיה לדברייך אבל מסתבר שכל מטרתם, היא ניגוח והשמצה בעלמא, אני השתדלתי לענות ולהגיב, למרות שחלק מהמגיבים כלל לא ידעו על מה מדובר.... שרשור כזה אמור להיות קצר ולעניין ולא לגלוש להיבטים אישיים אז את יכולה כל פעם להוסיף נושא היום שפינוזה, מחר מצב החסה בשטחים, השאלה מהו "טעם טוב", לא לכולם נהירה וגם מהם כללי התנהגות, ונימוס, כולל של בנות פה שמרשות לעצמן לדעתי להעליב מתוך הנחה שזה יצחיק מישהוא אז אולי תתני כללי התנהגות הולמים, איך פונים לאדם שאינך מכיר כיצד עונים, מה הנושאים , בקיצור גבולות גיזרה ולהתרכז באישו ולא באיש...

mister xy

New member
לפי דעתי אין לזה כללים ברורים

מי שנמצא כאן בפורום ומשתתף הרבה בדיונים שונים ומידי פעם מביע את דעתו על נושאים שנויים במחלוקת הוא לא מפריע לאף אחד. אבל מי שגורר כל הזמן לדיונים סופניים שלא מתאימים לפורום הזה וחוזר על דבריו שוב ושוב ישר והפוך הוא מהווה מטרד אמיתי שיש לסלקו בהקדם..

עץ שתול

New member
למי שמשויך לפורום באופן טבעי

ברורים ונהירים כללי הפורום. ודוקא לאלה שזרים ונטפלים לנוף מוטל ספק מה כן ומה לא...והדברים מדברים בעד עמם!!!

גנדרן

New member
יש כללים מאוד ברורים

שים לב כשננכסת לפורומים, היית צריך לאשר את חוקת הפורומים,, שם יש כללים מאוד ברורים. מנוסחים מצויין... כנראה לא שמת לב אליהם,, פשוט הייתי מציע להעתיק אותם לכאן... דעתך האישית מאוד מעניינת אבל, מה לעשות אינה חלק מחוקת הפורומים.... זה שאני סובלני מעבר לקיצון, כלפי ההשמצות שלך, ושל חבריך לא אומר שמה שאתה עושה תקין אתה לא נמצא בבית שלך, אתה נמצא באתר של תפוז ויש להם כללי התנהגות...

הנה זה מתחיל!

השאלה שלי אליך (או כלפיך) היא שאלה בסיסית ביותר: מה דעתך על אנשים, שבפועל נראים כאילו חרדים הם, אך מכל בחינה אחרת הם אינם כאלו. הם אנוסים, בידי חברה ובידי אלף ואחת סיבות אחרות, להיראות כחרדים - אבל ליבם בל עמם. כל אחד וציורו האישי - יש שנפשם כמהה לכך ויש שנפשם כמהה לכך, הצד השווה שבהם שאינם חפצים עוד באותה מסגרת נוקשה וכפייתית בה חיו עד היום. מה אתה סבור על אנשים אלו? ומה שייכותך אליהם? במה נקודת חיבורך אליהם, שבגינה אתה שוהה כל כך נמרץ וכל כך אובסיסי בזה הפורום? האם ליבך עמם, וכל כולך רגש של התמסרות למענם ולסייע בעדם בעצה טובה, בעידוד וחידוד דעה? האם גם חלקך עמהם? או שמא... בליבך דברים אחרים ומטרות אחרות? ובמתוטא מנייכו: אם אתה מתכוון לענות בדרך פתלתלה, בהטחת אישומים, במעברים לא הגיוניים לנושאים אחרים, באסוציאציות מופרכות לנושאים אחרים - ולא במתן תשובה ישרה ובהירה ופשוטה לשאלתי, ראה אותה כאילו לא נשאלה וכאילו לא הייתה.

mister xy

New member
שים לב ! זה פורום לחרדים בעל כורחם

ולא פורום לאנשים שלא מצאו פורום אחר.. אין ספק שבתקנון תפוז יש כללים ברורים לחלוטין אבל כאן יש כללים נוספים מעבר לתקנון הכללי. בגדול זה עובד ככה, מי שתורם לחברה ולפורום מוזמן להשאר ולהמשיך לתרום. ומי שלא, שילך קיבינימט. ברגע זה אני עוצר ולא ממשיך בדיון איתך.

למעלה