ש-ו-נ-ו-ת

ronitie

New member
רוצה לתרום אנציקלופדיה יבנה לנוער

במצב מצוין. כמו חדש. מישהו רוצה או יודע למי אפשר לתרום? בספרייה העירונית אמרו לי שאולי בבתי הספר ירצו אבל משום מה בבתי הספר שאליהם התקשרתי לא עונים לטלפון.

שערוריה בצופים? (שבט הדר)

נפתחה השבוע קבוצה בפייסבוק של חניכי השכבה הבוגרת (י"ב) שהושעו בחלקם משנת שרות, תוך פגיעה לכאורה גם בשרותם הצבאי, בשל מעשה קונדס שלטענתם נתנו עליו את הדין והתנצלו ואינו מצדיק את חומרת העונש. יש כבר כ- 500 חברים וחברות בקבוצה. כתובת הקבוצה: http://www.facebook.com/home.php?sk=group_208403579204134&ap=1 טקסט ה"אודות": מאבק השמיניסטים למען שנת שירות: אנחנו קבוצה של 13 חניכי השכבה הבוגרת של תנועת הצופים בשבט הדר שברעננה. חלקכם או רובכם מכירים אותנו כחברים לדרך בתנועת הצופים. היינו מיועדים לצאת הקיץ לשנת שירות ב-2 קומונות חברים בדרום תל-אביב. אנחנו חברים בתנועת הצופים מזה 9 שנים ומשמשים מדריכים בתנועה מזה 3 שנים וזכינו לשבחים על פעולתנו במסגרות השונות של התנועה, חלקנו אף נשלח להדריך בשבטים אחרים ואף לייצג את תנועת הצופים בחו"ל ולהדריך במחנות הקיץ בארה"ב. כולנו קיבלנו כבר דחיית שירות מהצבא, דחינו גיבושים לסיירות, יחידות מובחרות וטייס וסיימנו את סמינר ההכנה והכל כדי לצאת לשנת שירות איכותית ולתרום לקהילה כפי שחונכנו בתנועה. עשינו מעשה קונדס לפני מספר שבועות, בו חלקינו היה מעורב. יצאנו בערב לשבט אחר בהנהגה, נכנסנו לשבט שהיה פתוח והיו בו אנשים, מרחנו חרדל על מנעול שער החצר ולקחנו דגל שהיה תלוי בחצר השבט. זה המעשה ועל זה בלבד לקחנו אחריות. אנחנו לקחנו אחריות והם לא! במקרים של אירועים כאלה ואף חמורים מאלה ההנהגה לא עשתה דבר מאחר ולא מצאו במי מדובר ואולם אנחנו החלטנו כמעשה של בגרות ואחריות אישית לקחת אחריות ולהודות וזאת לאחר שהובטח לנו על ידי הנהגת השבט כי אם נודה נוענש על ידי הנהגת השבט והדבר מגובה על ידי ההנהגה האזורית. אנחנו גם יזמנו לצאת לשבט בו עשינו את המעשה ולבקש מהם סליחה במהלך המסדר. סליחתנו התקבלה על ידם בתשואות. לעומת זאת, ההנהגה החליטה להפוך אותנו למקרה לדוגמא ולהענישנו, כנראה על כל מעשה לא תקין שנעשה בהנהגה בשנים האחרונות, תוך שהם מאשימים אותנו בכל מיני דברים שלא היינו מעורבים בהם כלל!!! הם בחרו להעניש ולא לחנך! הם החליטו כי אנחנו "לא ראויים לשנת שירות" ולמנוע את יציאת חלקינו לשנת שירות ואת האחרים פיזרה במקומות שונים. העונש שניתן לנו היה בניגוד גמור להבטחה ספציפית שניתנה לנו על-ידי הנהגת השבט. העונש שניתן לנו הוא בניגוד גמור לדעת הנהגת השבט שלנו ומבלי שנשקלו חוות הדעת של אנשי המקצוע שליוו אותנו בהכשרתנו לשנת השירות. הם בחרו להרחיק ולא לקרב! התהליך שהם עשו לנו היה בעניננו משפיל, לא מידתי ולא חינוכי. מה גם שלענישה שלהם עלולות להיות משמעויות מרחיקות לכת מבחינת גיוסנו לצה"ל שהרי כבר דחינו את כל הזימונים לגיבושים כגון טייס, חובלים סיירות ועוד. ושלא נדבר על הקהילות שלא יזכו לקבל קבוצה גדולה של שין-שינים לקהילה שלהם והנזק שיכול להיגרם לחניכי שבט הדר היוצאים למחנה הקיץ. יחסה של ההנהגה אלינו היה מחפיר, התיחסו אלינו כמו אל פושעים, לקחו אותנו לשיחות אישיות ומשפילות בהן לא באו על מנת להקשיב לנו אלא על מנת לבשר לנו על ההחלטה. אף אחד לא הסכים לדבר איתנו כקבוצה ורק כאשר הורינו התערבו, הסכימו בקושי רב לפגוש אותם. גם אז במקום להקשיב להם הטיחו בהם האשמות על דברים שמעולם לא עשינו. מאותו רגע, התחילו לחפש סיבות להצדיק את החלטתם והאשימו אותנו בדברים שכלל לו נגעו לנו. האם כך אמורה להתנהל תנועת נוער? אנחנו רוצים להאמין שלא. תנועת הצופים היא תנועת נוער של הנוער ובשביל הנוער, כלומר שלנו ובשבילנו. אנחנו זקוקים לחברות שלכם ולתמיכתכם כדי שתחזור להיות כזו...... חזק ואמץ!

../images/Emo124.gifפיתחו ערוץ 10, גיא מרוז עם חולצה שלי,

בתוכנית הבוקר עד שעה 9.00, היום. ישששששששששששששששששששששש

אירוחים חשובים ב-../images/Emo43.gif

איך יודעים כשהקטנצ'יק אכל מספיק? מה עושים כשהוא מסרב? בין השעות 15:00-17:00 תתארח בפורום הורים לתינוקות רויטל הררי - מדריכת הנקה במועדון היולדות "מאמיליס" ותענה על כל שאלה בנושא הנקה: http://www.tapuz.co.il/Forums2008/ViewMsg.aspx?ForumId=747&MessageId=153088490
זכויות משפטיות: אירוח צוות עו"ד אחת לשבוע בשעה 16:00 יארח פורום הורים לילדים עם מחלות את צוות משרד עורכי דין ברג-רובין ושות', המתמחה בתביעות של נזקי גוף ורשלנות רפואית וכמו כן בתביעות נגד חברות ביטוח וביטוח לאומי. צוות המשרד יענה על שאלות של גולשים וייעץ בעניינים הקשורים לרשלנות רפואית, זכויות, עזרה במימוש זכויות, ביטוח לאומי, בעיות עם קופ"ח ועוד: http://www.tapuz.co.il/Forums2008/ViewMsg.aspx?ForumId=741&MessageId=153100278
אירוח בנושא מוכנות לכיתה א' המעבר ממסגרת של גן לביה"ס הינו משמעותי ומרגש עבור הילד וההורה. הילה ברמלי - מטפלת מוסמכת בשיטת אלבאום תסייע לכם לצלוח את המעבר באווירה בטוחה ורגועה יותר ותשיב הערב ב-20:00 בפורום עולים לכיתה א' על שאלותיכם בכל הקשור למוכנות לכיתה א' ע"פ גישת אלבאום: http://www.tapuz.co.il/Forums2008/ViewMsg.aspx?ForumId=1818&MessageId=153030844

מיכאל2009

New member
מורה לנהיגה טוב ומומלץ ברעננה - כ"ס

שלום לחברי הפורום, אני זקוק להמלצה על מורה נהיגה טוב לביתי (ילדה מקסימה ורגישה מאוד). חייב להיות מורה סבלני ורגוע אבל יחד עם זאת אחד שניתו להמליץ עליו בחום שאינו "מושך" שיעורים. תודה, מיכאל

BellA עלמה

New member
../images/Emo207.gif הריח הזה

נדמה לי שהוא נעלם או שאני פשוט התרגלתי? פתרו את בעיית הסירחון ?? מצאו מה המקור שלו?
אני באמת מקווה שנעלם ולא עשיתי עין הרע {
} אשמח לדעת מה היה הסירחון הזה שנשמתי

ארזS

New member
שאלה לי אליך מיכאל

ואני שואל בעקבות הסיפא של הודעתך. השאלה שלי: האם אתה מעוניין שהבת שלך תהיה נהגת טובה או בעלת רישיון? הבהרה: אני רציני ובכלל לא ציני בשאלה הזאת.

מיכאל2009

New member
ארז, תשובה אליך

אתחיל בכך שאומר שאני לא מאמין שלימוד נהיגה ע"י מורה למשך 30-40 שיעורים של 40 דק' יהפכו את ביתי לנהגת טובה, אני מודע לכשלים שבתוכנית הזו, לכן אענה על שאלתך שאני רוצה שהיא תהיה בעלת רשיון בשלב הראשון, בשלב השני אני מאמין שיש ביכולתי וביכולתה של אשתי להקנות לה תוך כדי לימוד הדרכה ואימון את מיומנויות הנהיגה ו"קריאת הכביש". אני מקווה שעניתי על שאלתך. מיכאל

ארזS

New member
אכן יש הרבה אמת בדברים שהגבת כאן.

אך אישית, כנהג במשך 35 שנה [מתוך זה כ-25 שנה כנהג מקצועי], וכאבא לשלושה נהגים, אני לא חושב ש"משיכת שיעורים" היא תמיד דבר שלילי. אני שולח לך במסר אישי פרטים של מורה לנהיגה מהאיזור שלימד עד לפני כשנה את בתי. ולדעתי הוא מורה מצויין. אני פשוט לא אוהב לפרסם פרטים כאלה בפורומים.

omer19675

New member
מורה הנהיגה שלי מלפני 22 שנה

שמו אילן פלציג מתגורר ברח בילו ברעננה , מצויין ,מקסים , אדיב נימוסי ובעל וותק ונסיון של 30 שנה .

omer19675

New member
מורה הנהיגה שלי מלפני 22 שנה

שמו אילן פלציג מתגורר ברח בילו ברעננה , מצויין ,מקסים , אדיב נימוסי ובעל וותק ונסיון של 30 שנה .

ארזS

New member
../images/Emo57.gif ...

אכן כבר כמה ימים שנושמים כמו בני אדם [אבל סובלים נורא מיתושים...].

avivab10

New member
כל שנה (זו השנה השניה לפחות) שהריח

מופיע ונעלם לאחר מספר ימים

ארזS

New member
מספר ימים???!!!

אנחנו סובלים [או ליתר דיוק סבלנו, בתקווה שזה לא יחזור
] מאז פסח ועד לפני כמה ימים.

avivab10

New member
גם 365 ימים זה כמה ימים