דיון!!!

../images/Emo19.gifדיון!!!../images/Emo19.gif

צעד קצר וצעד ארוך. הפעם אני שואלת אותכם, מה אתם מעדיפים- טרוט- צעד קצר או צעד ארוך? קאנטר- צעד קצר או ארוך? טרוט- צעד כבד או קליל? קאנטר- צעד כבד או קליל? והסבר למה!

i love INDIANA

New member
../images/Emo12.gifמה הכוונה??

מה הכוונה קליל כבד וצעד ארוך קצר??? טוב שיהיה זה תלוי באיזה סוס..... יש סוסים עם טרוט נוח (אינדווש) ויש סוסים עם טרוט לא נוח.... יש סוסים עם קאנטר נוח (אינדוששש) ויש סוסים עם קאנטר לא נוח (ניקו)....

../images/Emo148.gifדעתי...

אוקיי אני לא יודעת בידיוק אם צעד קצר הוא המקפיץ או שזה הארוך (מישהו,הסבר...). בקשר לכבד ולקליל- בטרוט אני אוהבת את הטרוט הנוח של הסוסים "הקרים" אלה שלא מקפיצים אותך לשמיים. נראה לי שזה הכבד... בקאנטר אני אוהבת גם את האיטי הנוח, שאתה עוד שניה נרדם ... נראה לי שזה גם הכבד... אבל לפעמים יש לי מצב רוח לסוס מקפיץ אז בקשר לקאנטר זה די לפי מצב הרוח שלי... אבל אם אני אצתרך לבחור סוס אז ברור שאבחר את הנוח. מיקו ה-
מיקו ה-
מיקו ה-נשמה....

קצת הסבר על צעדים.

צעד קצר- צעד קצר הוא צעד בו מחליף הסוס את הרגליים במהירות. לדוגמא- בטרוט, 1..2..1..2..1..2..1..2 בקאנטר, 1..2..3..1..2..3..1..2..3 צעד ארוך- צעד ארוך הוא צעד בו הסוס מחליף את הרגלים באיטיות. לדוגמא בטרוט, 1....2....1....2....1....2....1 בקאנטר, 1....2....3....1....2....3....1....2....3 צעד קליל- צעד קליל הוא צעד בו הסוס מנתר באויר. צעד כבד- צעב בו הסוס שוקע באדמה, ונוחת בכבדות. לכל גזע סוסים יש צעד אופיני לו. לסוס הערבי למשל יש צעד קליל ומהיר יחסית. לסוס שייר יש צעד כבד וארוך. אך אל תתנו לגודל הסוס להטעות! לסוסי פוני, פלאבלה למשל יש צעדים קטנים, מהירים, אך כבדים.
מקווה שזה מסביר מעט על הצעדים...!

Bagit

New member
אני../images/Emo26.gif ../images/Emo15.gif

טרוט- צער קצר קנטר- ארוך טרוט- כבד קנטר- קליל... טוב נווווו, אני מוזרה...

אני...../images/Emo8.gif

טרוט- צעד קצר בינוני. קאנטר- צעד קצר!!! כמו גאלופ! טרוט- תלוי איזה סוס, ומהירות... בעיקרות אני אוהבת טרוט כבד. קאנטר- קליל. ואלוני... אם את מוזרה... אז גם אני!

i love INDIANA

New member
אה.. אז...

בעיקרון קצר ומהיר אבל שיהיה לא מאוד קופצני אלא רק קצת....

בואו נתחיל להסביר!

אני- טרוט, צעד קצר- כי אני תמיד קמה נורא גבוה אז אני צריכה צעד ארוך וזה באמת מה שאני דורשת מהסוס אבל אני אוהבת צעד קצר כי זה בעצם מלמד אותי איך לקום קדימה ולא למעלה. קאנטר, צעק קצר- הסברתי- מרגישים כמו בגאלופ. טרוט- כבד, כי זה נורא כיפי! וגם קל לשבת בטרוט כבד, טרוט קליל קצת יותר קשה לי.... קאנטר- קליל, זה נורא כיף כזה קאנטר משוחרר!

dearanita

New member
מה זאת אומרת???

איכות הצעד ואורכו הם דברים המתבקשים על ידי הרוכב וכל סוס יכול להאריך ולקצר את צעדיו ובקשר לתנועה - תמיד רצוי שתהיה קלילה ולא כבדה ומסורבלת...

dearanita

New member
מה זאת אומרת???

איכות הצעד ואורכו הם דברים המתבקשים על ידי הרוכב וכל סוס יכול להאריך ולקצר את צעדיו ובקשר לתנועה - תמיד רצוי שתהיה קלילה ולא כבדה ומסורבלת...

dearanita

New member
אם ככה אז ברור שצעד גבוה בגלל

שצעד מאורך הרבה יותר קשה לשבת

i love INDIANA

New member
../images/Emo32.gifהסורק הדפוק שלי התקלקל....

דווקא כשהכנתי מלאהסברים ורציתי לסרוק ולשים באתר שלי.... תירגמתי את מבנה הסוס בעצמות, שרירים ובאיברים פנימיים.... אבל אני לא יכולה לסרוק את זה! חרא! שונאת את הסורק הז!!! הו תמיד מתקלקל כשאני צכה אותו!

למעלה