שאלות על סיד

RoieL

New member
MORE?

לא מצאתי קשר, חוץ מהעובדה שהלהקה חוותה את העזיבה של סיד. ז"א, לא ראיתי קשר ברור לסיד שם, לפחות לא כזה שאפשר למצוא ב- IF מ- AHM או ב- CN וכד'. הא, וכרגע צחקתי קצת, קראתי שתרגמו את AHM לאמא לב אטום

קרא את הניתוחים ל-Cymbaline

זה שיר על אמן בריטי, בטור בחו"ל, שחווה התמוטטות עצבים ו/או טריפ רע במיוחד. Your manager and agent are both busy on the phone Selling coloured photographs to magazines back home זו היתה ההתייחסות הראשונה הישירה של ווטרס לסיטואציה.

RoieL

New member
וואלה

עכשיו אני נזכר שפעם חשבתי על זה אבל היום שמעתי כל הזמן את IF כי חשבתי שזה האזכור הראשון. אני גם שומע את SUMMER 68', משום מה השיר הזה מזכיר לי את סיד.

NOBLESSE99

New member
קשה לי.. נורא אבל אני שמח!

קשה לי באמת קשה,זה ישמע אולי מוזר אבל אני בטוח שעוד הרבה מרגישים כמוני הוא לא קרוב משפחה, הוא לא אח, הוא אפילו גם לא חבר,הוא כוכב יהלום זוהר שאנחנו מעריצים ומאתמול באמת לשמוע שוב ושוב את soycd ולדעת שהשיר אהבה הזה מוקדש לאדם כל כך מוכשר כל כך עילאי כל כך קשה להבנה כל כך ילדותי יפה תואר שלמעשה לא היה איתנו הרבה זמן וברבות השנים החולפות הוא למעשה היה "מת" אבל נתן לי רסיס זעיר של תקווה שעוד נשמע משהו נהנה מעוד יצירה ולו הקטנה ביותר. ואיך שלשמוע את השורה Nobody knows where you are, how near or how far. כבר מקבלת משמעות כבדה אחרת. לשמוע את פינק פלויד מהיום זה יהיה שונה המיסתוריות רק תגדל השמועות רק ירוצו החשדות רק יהיו כותרת בפורום אחד מוצלח..והסוד,והיהלום כבר לא יזרח יותר כאן, הוא יזרח אי שם.. במקום יותר טוב אולי בזהות חדשה אולי בתור חתול אולי בתור דחליל אולי הוא סתם מרחף לו בחלל ומדלג מכוכב לכוכב..ובעצם אולי עדיף לסגור את כל הסיפור ככה במוות טראגי בלי לשאול שאלות ולנסות לדעת יותר פינק פלויד שהייתה להקה מסתורית מההתחלה תשאר מעכשיו לנצח מסתורית וגם לא איחוד יצליחו לשפר את הרגשתי היום {אפילו שאני חוגג יומולדת ומישהי קרובה לליבי ילדה...}. קשה לי אבל אני שמח...אולי עכשיו יהיה לו יותר טוב..

flowerboy69

New member
רק הדיוידי 66-67

יש עוד כל מיני סרטים שנעשו עם כל מיני קטעים אבל לא משהו משמעותי בגרמניה יצא משהו שאינני יודע אם הוא רשמי אבל ראיתי אותו באמזון אז אולי כן...זה דיוידי עם קטעים מהופעות של הפלויד עד החומה ויש שם גם סיד ופלויד

Shakty

New member
וכמובן הקליפים של ארנולד ליין, אמילי וסקרקראו

לסקרקראו יש גם OUTTAKES די נרחבים. לא רשמים: וידאו שיש (לא רשמי) הוא הצילומים מחוץ לEMI אחרי חתימת החוזה. ויש כמובן גם את כל תוכניות הטלויזיה - LOOK OF THE WEEK,SCENE SPECIAL וAMERICAN BANDSTAND ו ג'אגבאנד בלוז שהתקלה לפני כמה שנים (עם אודיו מסונכרן כיוון שהאודיו המקורי נמחק)

הפלויד הפיקו כמה וכמה קליפים

שנקראו אז "פרומואים" במהלך 1967, והופיעו בתוכניות טלוויזיה בבריטניה וארה"ב. מרבית הקטעים האלו שרדו, גם אם באיכות נמוכה. הם לא הוצאו בוידאו או ב-DVD באופן רשמי, אבל, אלא 'מסתובבים' בין האוהדים וברשת. ב-youtube אפשר למצוא רבים מהם: ל"ארנולד ליין", scarecrow, jugband blues; "אסטרונומי דומינה" מתוך תכנית הטלוויזיה Look of the Week (צולם בהופעה) ועוד. בנוסף, הפלוידים השתתפו בסרט שצילם הבמאי פיטר ווייטהד, חבר של סיד, על הסצינה בלונדון. את הסרט אפשר להשיג כיום ב-DVD תחת הכותרת London 1966-1967. ההדפסה האחרונה מדגישה את חלקם של הפלויד בסרט - ובעצם משאיר רק אותם, כאשר שאר הקטעים בסרט מוגשים כ"אקסטרות". סיפור ארוך.

Speed King

New member
שאלה על סיד..

מה היא ההקלטה הכי מאוחרת הקיימת של סיד בארט?

Shakty

New member
איזה צרוף מקרים - בדיוק עכשיו אני מאזין לה

ביוני 1970 הוא ניסה לחזור שוב לבמה וקבע הופעה באולמיפיה בלונדון הוא הספיק לשיר 4 שירים עד שירד באמצע השיר הרביעי מהבמה לעד. איכות ההקלטה היא גרועה כיוון שנעשתה מהקהל ורק בשיר האחרון שומעים את הקול שלו מספיק ברור - הוא נשמע שבור וסדוק. זה הסטליסט : Terrapin Gigolo Aunt Effervescing Elephant Octopus

Shakty

New member
שכחתי את ה STARS - אבל אין הקלטות שלהם

הקלטות האולפן האחרונות שלו היו ב 13 לאוגוסט 74 - ארבעה ימים של הקלטות שרק חלקי קטעים יצאו מהם (יש לי את כולם)

יש הקלטה אחת שלו בהופעה

מתקופת Stars, כאשר השתתף במיני-מרתון של להקות ב-Corn Exchange, מתישהו ב-1972. דווח על זה ב"חשדות" לפני כמה חודשים. יש כוונה להוציא את ההקלטות של המרתון במלואן, באיזושהי צורה, בעתיד. Stars כנראה הוקלטו בהופעה, אך ההקלטות נעלמות בתהום הנשיה.

מה היה מצבו אחרי שעזב את PP?

האם הוא נשאר חולה נפש עד יום מותו? שמעתי שניסו לשקם אותו עד שהוא הרביץ לחברה שלו עם מנדולינה או משהו כזה, אבל האם זה עזר? עד מתי הוא היה משוגע?

RoieL

New member
לא היתה לו חברה,

אולי אחותו. אני לא חושב שזה נכון. בכל מקרה, היא סיפרה שלאחרונה ראה הפקה של ה- BBC עליו ועל הפלויד ונהנה לצפות בו.

סיד עבר התמוטטות עצבים ממנה

לא החלים. מצבו הנפשי השתפר עם השנים, אבל הוא לא חזר להיות כפי שהיה לפני התמוטטותו.

RoieL

New member
רציתי לדעת אם זה רק אני..

שמעתי הום, כמו בתחילת כל יום ממוצע אצלי, את IN THE FLESH. אבל אז, השורות: I got me some bad news for you, Sunshine. Pink isn't well, he stayed back at the hotel, And he sent us along as a surrugate band. We're gonna find out where you fans really stand. סיד הוא הוא פינק בשבילי. ופינק, פינק לא מרגיש טוב. גם השיר הזה נכנס לרפרטואר של השירים שנכתבו עליו, וגם השיר הזה יקבל, מהימים הללו, משמעות אחרת, קודרת יותר.

Lady Madonna

New member
שאלה על שירים של בארט

אני כמעט בטוחה שהשירים האלה הם של סיד, אני רק לא יודעת מאיזה אלבום הם ואיך קוראים להם, אז אני אשמח אם תוכלו לזהות אותם בשבילי
שיר 1: אי רילי לאב יו אנד אי מין יו דה סטורי אבאוט יו ... ..... ....... אי וודנט סי יו אנד אי לאב טו אי פלי אבאוב יו יס אי דו .. ..... ....... שיר 2: "ביקאוז אי אנדרסטנד דט יו אר דיפרנט פרום מי..." זו השורה היחידה שאני זוכרת מהשיר הזה...ועוד חצי שורה: "איטס נוט גוד טראינג טו..." שיר 3: "האני לאב יו, האני לאב יו, האני...." תודה לעוזרים.

Shakty

New member
אלו שירים מתוך אלבום הסולו הראשון שלו

MADCAP LAUGHS 1) TERRAPIN 2) NO GOOD TRYING 3)LOVE YOU והם נמצאים באותם מקומות ובאותו סדר כפי שציינת.

למעלה