שאלות על סיד

The Albatross

New member
במאמרים

של הפורום נמצאת עבודה שכתבתי אי שם לפני 4 שנים בערך עם חבר, על בארט ועל הייצוג שלו בשירי הפלויד. 4 שנים אחרי, אני אולי לא מסכים עם חלק מהניתוחים שכתבנו, וכמובן שיכולנו להשקיע בזה יותר, אבל זה פחות או יותר נותן הצצה קטנה בנושאים הרלוונטיים.

RoieL

New member
כמובן

אפילו עוד דוגמא אחת. הדיסק, שבעיני רבים נחשב לטוב ביותר של פינק פלויד, "החומה" מספר על דמות בשם פינק. ווטרס סיפר, ואת הדמיון ניתן למצוא גם בסיטואציות שמתוארות בדיסק וקרו לסיד- הדמות הבוגרת של פינק, היא- היא סיד. גם במהלך כל DS הוזכרו סיטואציות שקרו לסיד כשעוסקים שם בשיגעון, ולהזכירך, הדיסק עוסק בדרכים דרכן יכול אדם להשתגע. ואני מניח שב- WYWH התכוונת לאלבום, כך שאין צורך להזכיר את SOYCD. יש עוד הרבה דוגמאות, ונכתב על כך המון. גם בכל הופעה של הפלוידס ושל ווטרס הוזכר סיד, ואם אני לא טועה גם גילמור ממשיך כך בטור שלו.

אני ממליצה, בתור התחלה,

לקרוא את ההספדים שהקישורים אליהם הועלו בשרשור ה"עדכונים", שכן ברבים מהם מוסברת בדיוק נקודה זו. לאחר מכן, נוכל לדון בכך בשרשור נפרד.

קמתי בבוקר עם שאלות :

1. האם לסיד היו צאצאים ? 2. האם לסיד היתה משפחה חוץ מזה ? (הורים?) 3. מה עם הנשים בחייו ? איך הן קיבלו , \ יקבלו את זה ? 4. והאם נישמע על זה בתיקשורת את כל זה ? עם מינימום עריכה ?

תשובות

1. לסיד לא היו ילדים. הוא מעולם לא נישא. 2. סיד היה הרביעי מתוך 5 ילדים. הוריו שניהם נפטרו מזמן. אביו נפטר כשסיד היה עוד נער, ויתכן שהארוע הזה השפיע עליו לרעה (ראי בביוגרפיה שלו, במאמרי הפורום). 3. היו לו שתי מערכות יחסים משמעותיות ידועות, כבוגר: עם לינסי קורנר, חברתו בשנת 1967, וכמה שנים מאוחר יותר עם גיילה פיניון, שהיתה ארוסתו. שתיהן סבלו מהשפעות מחלתו עליו. קורנר נשארה מגוננת כלפיו עד היום, וכך גם מי שהיתה חברתו בתיכון, ששמה פרח מזכרוני כרגע, ושהתראיינה לסרטו של ג'ון אדג'ינטון. במהלך היום, הביוגרפיה של סיד תועלה להודעה המנהלית בצד שמאל של עמוד הפורום.

אוי , קשה , קשה מאוד .

טוב , אז אולי אני אקח על עצמי את התפקיד של סיד , בזכות אלה : 1. לי לא היו ילדים , אני מעולם לא נשיאתי . 2 . השוותי את עצמי פעם לסיד ברט , של פורום עשרים פלוס . 3 . אני הבכור , מ5 ילדים , ומרגיש הכי קטן מביניהם . , אבל , יש לי 2 הורים . 4. היו לי באמת רק 2 מערכות יחסים , אם אפשר לקרוא לזה כך , 2 חברות , שבדיעבד היו לא רציניות . וזהו , בערך , (פרפל,הולך לקרוא את הביוגרפיה עכשיו,אלא אם כן השינה תשתלט עליו שוב)

אני בטוחה שיהיו מחוות רבות לזכרו

בשבועות והחודשים (והשנים) הבאים - אנו נדווח על זה בפורום, ונשתתף במידה ונוכל. כרגע, מה אנחנו יכולים לעשות עבורו? לשמור על זכרו ועל כבודו, לכתוב - כאן בפורום ובמקומות אחרים - על פועלו. לעניין אנשים אחרים במוסיקה שהיתה לו להציע. נכון שכל העיתונים הרציניים בעולם כותבים עליו הבוקר, בעמודים הראשיים, אבל רבים מעולם לא שמעו שירים שלו, גם אם ידעו מיהו. זו ההזדמנות לחשוף אותם לאוצר הקטן אך המופלא, שהשאיר מאחוריו.

RoieL

New member
ויש לך מידע על איחוד או הופעה

של שלושת הפלוידים בלוויה? אם זה קורה, אני שם.

RoieL

New member
גילמור, רייט ומייסון

ווטרס אינו פינק פלויד רשמי. וציף כדאי לעדכן את המאמר

אף אחד מהפלוידים לא יהיה בלוויה

המשפחה ביקשה שהלוויה תהיה פרטית, בחוג המשפחה בלבד, על מנת להמנע מ"קרקס תקשורתי". יש דיבורים על ארוע פומבי, בהמשך. דייויד פארקר דיווח על כך אתמול בערב, והעתונות המיינסטרימית הבריטית מדווחת על כך הבוקר. עצוב שהם לא נותנים לפלוידים להשתתף בלוויה. אני לא קונה את התירוץ של המנעות מהתקשורת, כיוון שזו ממילא מסקרת בענק את הסיפור, וכבר יש דיווחים על צוותי טלוויזיה ברחובות קיימברידג'. המשפחה פשוט לא רוצה שהפלוידים יהיו שם.

RoieL

New member
בטוח שהם נפגעו.

הם יכלו לתת לסיד יותר, הרבה יותר.

RoieL

New member
הכוונה היא כמובן

למשפחה הנפגעת, ולפלוידים שיכלו לתת יותר.

Anuerysm

New member
מה הקשר

גם בלייב8 הוא לא היה פינק פלויד רשמי ובכל זאת הוא לא הופיע בתור רוג'ר ווטרס אלא בתור הבאסיסט של פינק פלויד

RoieL

New member
זו הטעות שלך

המופע היה רוג'ר ווטרס ופינק פלויד באיחדו היסטורי.

MdA האחד

New member
ציףציף יש לי שאלה

מה הסיכויים שרוג'ר או גילמור יוציאו אלבום לזכר סיד?

האלבומים של פינק פלויד

הם רובם ככולם אלבומים לזכרו. החל מ-Cymbaline ב-More, וכלה ב-High Hopes ב-Division Bell. כל המוסיקה שהפינק פלויד עשו לאחר עזיבתו של בארט, ספוגה ברוחו, באישיותו, בהשפעתו המוסיקלית, ובגעגועים העזים של חבריו אליו. האזן לשירים האלו, בתור התחלה: If Brain Damage/Eclipse Wish You Were Here Shine On You Crazy Diamond Comfortably Numb סיד נמצא בכולם. הם נכתבו בחלקם עליו, ועבורו. שלושת אלבומיהם הגדולים - DSOTM, WYWH ו"החומה" נסבים על קונספטים שבצירם מצוי סיד. בכל הופעה של הפלויד, של ווטרס או של גילמור, ב-20 השנים האחרונות, יש מחווה לסיד, ולגילמור מקפיד לנגן גם שירים שלו בהופעות. אני מניחה שכעת, לאחר שסיד מת (וכמה קשה לי לכתוב את זה...) האפקט רק יתעצם. אני בטוחה שווטרס יכתוב עליו עוד שירים, וגילמור יאזכר אותו בכל הופעותיו.

למעלה