שאלות על סיד

../images/Emo189.gif שאלות על סיד

אם יש לכם שאלות על סיד ושיריו, העלו אותן לכאן בבקשה, ונענה.

afcon11

New member
שאלה לא בנוגע לשיר

ואולי היא ממש לא במקום, אבל גם הראש שלי קצת לא במקום בשעות האחרונות -למה הוא לא נקבר מיד לאחר פטירתו? עברו 5 ימים מאז. זה דבר סטנדרטי?

maor1010

New member
סתם ניחוש

יכול להיות שהיה צורך לברר ממה בדיוק הוא נפטר וזה גרם לאיחור... עולות בראשי מחשבות קונספרטיביות אחרות, אבל אני אשמור אותן לעצמי...

חרטושה

New member
קבירת המת לא יאוחר מיום

לאחר פטירתו היא מנהג יהודי. היות והציווי הזה לא קיים בעבור הנוצרים, הם לוקחים את הזמן בתכנון סדורי ההלוויה וכל הפרטים הטכניים שמסביבה. זה לא חריג.

אומי5

New member
סביר להניח

שהמשפחה רוצה לסדר שכמה ממכריו יגיעו (אולי הפלויידים?) והם כמובן מפוזרים בעולם . חוץ מזה יש סיכוי סביר שמתכננים לו קבורה במקום מיוחד(בית קברות יוקרתי או משהו כזה) ואז צריך לסדר קצת יותר. כמובן שיכול להיות שבן משפחה כלשהו צריך להגיע ממדינה אחרת. אני משער שינסו לקבור או בדיסקרטיות ,באופן צנוע ,ושגם המפורסמים יבואו בשקט.

רק יהודים ומוסלמים קוברים מיד

נוצרים מחכים כמה ימים, בד"כ ע"מ לערוך טקס קבורה רב-רושם ומשתתפים. מן הסתם למשפחה היו סידורים. אנחנו גם לא יודעים מה הולך עם הפלוידים; מהדיווח ברויטרס עולה לכאורה שהמשפחה הודיעה לדייב גילמור תחילה. האם ישתתפו בלוויה? אני מניחה שכן. לשם כך גם כן צריך להתארגן. גם אם המשפחה רוצה לוויה "פרטית", היא לא תהיה כזו: התקשורת תגלה באיזו כנסיה הטקס, ותחכה שם בהמוניהם.

vegetable man

New member
אבל פחות גרוע

מלומר את זה לאדם שכותב בפורום, וזו לא הפעם ראשונה.

אומי5

New member
אפשר רשימה של יצירותיו?

איזה אלבומים איתו ואיזה בלי? (נראה לי שכל מה שיש לי שלו זה על תקליטים ,והפטיפון שלי דפוק...)

בבא1

New member
נדפק לך הפטיפון!?

אני יודע שזה לא זמן טוב לשמוח אבל עכשיו תבין מה זה לקח ממנו פטיפון כשאני רק בן 3!

itayab1

New member
מס' שאלות בנוגע להשפעה שלו על הלהקה

הרי למעשה סיד בארט היה שותף רק לאלבום אחד מלא של הלהקה, ואח"כ הגיע גילמור בשביל לתת גיבוי ולבסוף הוא החליף אותו. אז כמה גדולה כבר הייתה ההשפעה והתרומה של בנאדם אחד על להקה שלמעשה 98% מהזמן שלה בכלל לא עבדה איתו? אשמח למידע.

בשביל זה, איתי, צריך להכיר את פינק

פלויד ופועלם. רוחו של סיד שרתה על רוב מה שהם עשו, מאז עזב. אחרים יענו לך בפירוט, אבל אני ממליצה לך לצפות בקליפ שעשו לפני עשור, לשיר high hopes. השיר, שמסתכל בנוסטלגיה לאחרו, ומבכה את אובדן נעוריהם האופטימיים, רואים בשלב מסויים קבוצת אנשים הנושאים על גבם פסל ענק של בחור צעיר ומתולתל, לאורך השדה. קבוצת הנושאים הם הלהקה; הפסל הוא של סיד. ולהזכירך, מאז אמצע שנות השמונים, בכל הופעה של הפלויד, של ווטרס ושל גילמור, היתה מחווה לסיד.

RoieL

New member
הרבה מהשירים שכתבו הפלויד

בהמשך היוו קינות או תיאור דמותו והתנהגותו של סיד, ובכלל, רוחו שרתה מסביבם בכל פועלם.

foofam

New member
גם אני אשמח לדעת עוד...

עוד משהו חוץ מ-WYWH ושתי השורות האחרונות ב- Brain Damage?

למעלה