גיל העולם!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

לבלב

New member
"גיל העולם"

כל התיאוריות האלו הן "היפותיזות" השערות והנחות, ועליהן בונים את כל המגדלים. לא סוד שלמדע תחומים שונים - רדיולוגיה, גיאולוגיה, חקר האוקיינוסים, וכו' וכו' וכל אחד נותן גיל אחר לעולם כאשר הגילאים השונים אף סותרים אחד את השני. נאמר נכון - אין שום בעייה לאלוהים לברוא את העולם "זקן", דרך אגב - למה גם היום לא "ייבראו" ו"ייווצרו" עולמות חדשים או בני אדם נוספים מקופים? להזכיר לכל ה"מדענים" כאן שאיינשטיין בעצמו בערוב ימיו הגיע למסקנה מכל המחקרים שלו שאכן יש אלוהים ובורא לעולם.

neko

New member
1. אנא הבחן בין השערה (היפוטזה)

לתאוריה, מדובר בשתי מחלקות שונות לחלוטין ברמתן. 2. התאוריות הללו קיבלו חיזוקים רבים, והתצפיות בינתיים תואמות להן. 3. ה"סתירות" בקשר לגיל העולם הן בין 10 מיליארד שנים ל18 מיליארד. ההערכות משתפרות ומתדייקות עם הזמן כאשר מתאפשרות מדידות נוספות (הבנתי שהמס' המקובל מאז תמונת הBABY UNIVERSE המדהימה שפורסמה לפני כשנה הוא 13 מיליארד וקצת). 4. אלוהים היה יכול גם לברוא את היקום לפני 5 דקות כך שנדמה לנו שאנו קיימים בו כבר עשרות שנים. אז מה? 5. איך אתה יודע כמה "עולמות" נוצרים בכל רגע? ולמה אתה חושב שהאבולוציה חדלה מלפעול? 6. איינשטיין מעולם לא היה מאמין, בוודאי שלא באל פרסונלי. 7. גם אם תמצא מדען גדול שהאמין, אז מה? 70% מהמדענים הבכירים אתאיסטים, בעוד סה"כ בעולם תמצא רק כ5% אתאיסטים.

לבלב

New member
אלו השערות בלבד

הן קיבלו גם חיזוקים אבל גם פקפוקים. זה בדיוק התשובה - אלוהים יכל לברוא בכל זמן נתון את גיל העולם כמו שההשערות עולות, כך שזה לא סותר. אינשטיין בהתחלה לא האמין ובהמשך הגיע למסקנה שכן, לא יודע מאיפוא הקביעה שרוב המדענים הבכירים אתיאיסטים, ובעולם הם מיעוט. בינתיים אנחנו רואים שחיים ייתכנו רק על פני כדור הארץ ולא בפלנטות אחרות, אז אם יש אבולוציה היא אמורה להיראות אצלנו דבר שכמובן לא קורה. אין למדע תשובה איך נוצרת "בריאה" ואיך נוצר כל הקוסמוס שלנו מנקודת ההתחלה.

neko

New member
שקר וכזב!

1. "תאוריית" הבריאה אינה תאוריה. המפץ הגדול והאבולוציה הן תאוריות, ועל כן אפשריות (בניגוד לפארסת ה"בריאה" שאינה מדעית בשום צורה). 2. רוב המדענים הבכירים אתאיסטים. 3. איינשטיין מעולם לא היה מאמין, אלו שקרים של אתרי החזרה בתשובה. 4. "אז אם יש אבולוציה היא אמורה להיראות אצלנו" - דברים סתומים לחלוטין. מה כוונתך? שאתה אמור ללכת ברחוב ולראות פתאום קוף עושה "פוף" גדול והופך לניאנדרתל? 5. אין למדע תשובה - יש למדע המון תשובות, וכמובן שגם המון שאלות. השאלות נענות באופן סידרתי אחת אחת עם הזמן ועם הפניית משאבים למחקר. האם אתה רוצה להיות חלק מהבעיה או חלק מהפתרון? 6. האם אתה מעוניין לחזור למערות, או שמא הגיע הזמן להתחיל להתקדם ולהבין את סביבתך יותר טוב במקום להנפיץ המצאות ולקרוא להן "האמת המוחלטת שיותר נכונה מכל מה שכולם יגידו"?

לבלב

New member
אין סתירה בין יהדות למדע!

אני לא מתעניין בחזרות בתשובה, כך שלי אף אחד לא יכניס סיפורים מעין אלו. אף אחד לא צריך לחזור לשום מערה, הובא הסבר מסודר על חיים שייתכנו רק בכדור הארץ ולא מעבר, כך שאם ייווצרו לפי תיאורית האבולוציה אנשים מקופים נוכל לראות אותם אצלנו, המפץ הגדול החליט ביום אחד לקרות? הוא ניפץ את עצמו? צריכים לזכור שליהדות אין כלום נגד מדע, להיפך, למדע הישגים חשובים לתועלת האנושות, הצלת חיים, בפרט בתחומי הרפואה. גם התנאים האקלימיים אינם אותו דבר בשלבי התפתחות העולם, לפי המדע, אז התנאים שינו את עצמם? שוב - המון שאלות, באופן הגיוני כשאני מסתכל על העולם המסודר שאני חי בו, לא נראה לי שאם אני אקח בקבוק של דיו ואשפוך אותו על הנייר תיווצר שם מעצמה תמונת אומן, (הרי הצייר צייר אותה).

neko

New member
אתה שקרן. העלת כבר שלושה טיעונים

של הרב נויגרשל, מחב"ת גדול וידוע, אז אל תטען לחפות בנושא. 1. ההסבר מתאים לכדוה"א כי איננו מכירים את התנאים במקום אחר. כאשר חוקרים ישבו שנה-שנתיים בכוכב אחר (או מספיק קרוב ע"מ לחקרו עם ציוד שטרם ניתן לייצרו), יוכלו לחזות את הנדרש ע"מ לאפשר שם חיים, וכנראה גם האם היו שם חיים או האם יתכן שיתפתחו. 2. אתה מאניש את היקום, אך טרם הוכחת לי שהיו בני אדם כאשר היה המפץ הגדול. 3. "אז התנאים שינו את עצמם?" - לא, כל פעם שהטמפרטורה יורדת בשתי מעלות ויורד גשם, זה בגלל שאלוהים עשה את זה, ולא (חס וחלילה, דברי הכפירה) כי זה קרה מעצמו בגלל מצב מזג האוויר הנוכחי, זרמים, שקעים ברומטריים או סיבוב כדוה"א. 4. משל הדיו של נויגרשל אינו דומה כלל לתאוריית האבולוציה. אנא לא לחזור עליו.

L7

New member
חשבתי שדתי מתחזה מופיע רק פעם

בשבועיים. טעיתי.

לבלב

New member
מי זה נויגרשל?

אני לא מתחזה ולא דתי, בסך הכל מעניין כאן, ואני אומר דברים שאני יודע ואם הם הופיעו בכל מיני מקומות אחרים שאתם כן יודעים אני ממש מופתע לשמוע. הובאו כאן שאלות על התיאוריות וכמו יהודים טובים עונים בשאלה, ההיגיון הפשוט והבריא לא מתחבר לזה. ישנן תופעות על טבעיות שאין להן הסבר, אני אומר בכנות שאני כן מאמין בכוח עליון. אני בהחלט מכבד אתכם בדרך שלכם, יש במדינתנו הקטנטונת יותר חילונים מדתיים, אבל רוב החילונים בהחלט מאמינים.

neko

New member
אני מוכן לקבל את הספק ולהניח

ששמעת את סיפור הדיו המופרך ממקומות אחרים. התאוריות הללו נגישות לכל אדם, ואפילו לביקורת של כל אדם - אם תמצא פרכה בתאוריה מדעית כגון האבולוציה, המפץ הגדול, הכבידה, או הייחסות, תזכה לכבוד ללא קץ. תמיד ישנן תופעות שלא יודעים להסביר - לשם כך חוקרים אותן, ולא מוציאים מהשרוול תשובות שלא תורמות דבר. מה ההבדל בין התשובה "כי אלוהים רוצה" לתשובה "לא יודע"? ההגיון הפשוט והבריא שלך מטומא בדעות קדומות (כמו כולם, אני מניח). כבר הוכח שההגיון האנושי הפשוט אינו מתאים כלל להבנה של דברים שמחוץ לתחום התפיסה הטבעי שלנו. תאוריית הכבידה זיעזעה את כולם - האם יתכן שדברים לא יפלו? שה"למטה" שאנחנו כ"כ רגילים אליו הוא אשליה, ולמעשה אין "למטה" בעולם? מכניקת הקוונטים כבר לקחו אותנו לרמה אחרת לגמרי.

Piren

New member
P.S

The condition for life on earth as you both seem to know it is a bit missguided people always think - hmm. .we need oxygen .. and water.. and a nice temperature Thats not really the truth... seeing as the orgen that populates most of the earth (living plants) doesnt really need oxygen (only at night.. which can be different for some species) There are types of plants and animals that live on Nytrogen .. rather oxygen ... ive read sevral articles about it in the past but cant remember most of it .. either way - it was believed that our ancesotrs.. were first breathing Nytrogen and only later moving to Oxygen You can also find living forms that live in very extreme conditions .. no light.. oxygen or decent temps ... Microbes and alikes that live on edges of underwater volcanos .. living on nytrogen aswell (and high temperatures) There are more than enough articles that deal with the possibility of life on other plantes that does not require the same conditions as we have on earth The conditions we have here.. just best suited for living creatures that use Oxygen

Piren

New member
heh

Evolution never said it can only happen on earth ... it can happen on any planet.. .earth has the IDLE conditions for life to sprout ... Please remember .. that the solar system isnt the only one .. the chances of atleast one other planet in the universe with life on it are great Beliving that you would see monkies around is just a mis-understanding of evolution ... out of sevral races that evolved from the apes (and yes.. there were sevral.. it isnt as if there was only a single one that we evolved from) the best one survived ... Every religion has something against sciense.. just look at this forum.. it's full of people claiming science is wrong and evil because it diverts your attention of god im sure that each of them also thinks that it would be better if we neglect science at all.. after all.. we'd do better if we pray to god more .. he will fix everything for us.. no? Yes.. Climic conditions changed.. you can even look at this today ... the earth is much hotter than it was 1000 years ago (and no.. you dont need scientific evidence to see that... you have written evidence aswell) .. and no.. while most like to blame the greenhouse effect... the temp earth is atm is perfectly normal... Every 26,000 years the earth completes an era when shifting from very cold to hot (ofcourse.. its the amount of time it takes Earth to return to it's polar axis angle ... the angle earth has on it's polar axis is NOT a constant ... it changes with time .. If the angle earth has creates the seasons ... it's obvious that if it changes.. the seasons would be more drastic (or less) according to the angle... )) באופן הגיוני כשאני מסתכל על העולם המסודר שאני חי בו, לא נראה לי שאם אני אקח בקבוק של דיו ואשפוך אותו על הנייר תיווצר שם מעצמה תמונת אומן, (הרי הצייר צייר אותה). I liked this example... first it shows the main problems with being able to stop believing.. you keep looking for meaning in the picture and for someone to create it ... if you are searching for god.. you already believe in it.. in order not to believe.. you shouldnt be searching Second.. it made me laugh a bit ... made me think about this whole thing.. you know what "Ink Stains" are? (those psycho stuff paintings... there's an ink stain on a paper and people are asked to tell what they see there) ... people ALWAYS see some kind of meaning in those picture.. your imagination always fills in the details.. even tho the picture was created by chaos .. you still see an order in it .. because your mind was looking for it ... it's the same with god ... you are looking at chaos.. random events that happend without any real reason.. and you are seeing the order... i manifest it as nature's laws... you see GOD The only difference between an Atheist and a Beliver in my mind.. is the fact you look for a meaning.. while the atheist .. already found it

Governor

New member
`לא סוד שלמדע תחומים שונים -

- רדיולוגיה, גיאולוגיה, חקר האוקיינוסים, וכו' וכו' וכל אחד נותן גיל אחר לעולם כאשר הגילאים השונים אף סותרים אחד את השני` לא נכון. היכן ראית זאת טפשוני? `נאמר נכון - אין שום בעייה לאלוהים לברוא את העולם "זקן"` יהוה הוא "חויה" אישית בלבד אצל מסוממים `דרך אגב - למה גם היום לא "ייבראו" ו"ייווצרו" עולמות חדשים או בני אדם נוספים מקופים?` יקומים מקביליים אינם נראים מתוך אחד היקומים. ה- horizon שלך עדיין מצוי בתוך היקום בו אתה מצוי. בני אדם לא נוצרו מקופים, קוף-אדם שכמוך. לאדם ולקופים יש אב קדמון משותף שאינו דומה לקוף בן ימינו `להזכיר לכל ה"מדענים" כאן שאיינשטיין בעצמו בערוב ימיו הגיע למסקנה מכל המחקרים שלו שאכן יש אלוהים ובורא לעולם` לא נכון. בא נתערב שלא תמצא זאת בשום מקום חוץ משופר/הידברות/מנוף/ערכים/נטעים/שבע-נט... ______________________________________________________________ 0284392570

באהבה1

New member
../images/Emo123.gifאתה לא רק תתרגם! אתה גם תסביר!!!

ואפילו תסכם!!! אלא!!! אם אתה רוצה ש-99% מהאנשים שצופים בפורום הזה לא יבינו אותך ואותי כן! ולכן יקבלו הסבר הגיוני בעד התורה ושום הסבר הגיוני בעד האותאיזם!!! אבל במחשבה שנייה! כנראה אין כזה!!!
באהבה עזה!!!

Piren

New member
heh

Seems like your whole life revolves around people telling you what the meaning of things are ... You dont understand the bible.. you need Rashi and Rabi's to tell you what it meant You dont understand Life.. you ask god to explain you what it means You dont understand Govenor.. and you expect him to explain to you or you wont listen? You sound like a childish brat to me ... Part of being a human being is to go out to the world, explore and understand it... You being a child.. rather stay at home and ask other's to tell you about their doings And you wonder why some call you a "taken baby" .. pcchh

באהבה1

New member
../images/Emo121.gifלך מפה!!! קישטה!!!

זה טפשי לבקש הסבר על התורה? כשאתה חולה אתה פותח ספר רפואה ומנסה להבין לבד? או שאתה הולך ל"מומחה" לרפואה? ולגבי Governor הוא צריך להסביר עצמו בתימצות כמו שאני עושה ולא שולח אותו לעזאזל לשבור ת'ראש!!!
אלא!!! אם אתם רוצים ש-99% מהאנשים שצופים בפורום הזה לא יבינו אותך ואותי כן! ולכן יקבלו הסבר הגיוני בעד התורה ושום הסבר הגיוני בעד האותאיזם!!! אבל במחשבה שנייה! כנראה אין כזה!!!

Piren

New member
heh

So you concider Govenor to be an expert ah? You dont explain yourself at all.. you claim facts.. the only thing you know how to do is to claim whatever you wish.. add 10 exclemation parts to each of those .. add a stupid irrelevant picture.. and a link P.S 99% of the forums does seem to understand govenor... seems to me you are the only one complaining about not understanding him Exactly how old are you? you have the mental capacity of a 5 year old ... Stop making a fuss and act as a grown man... Dont deny everything you see and THINK .. thats why you got a brain.. USE IT

למעלה