aymanzt

New member
מה זה בנאדם נאור? האם אתה לא נמנה

עליהם? אני מאמין אמונה שלמה (ואין בזה טיפה של ציניות) שהדת היהודית , כמו דת האיסלאם (והנצרות לצורך העניין) היא דת שפוסלת גזענות... האם אתה מגדיר עצמך כיהודי מאמין? והאם מתוקף הגדרה זו (אני יוצא מנקודת הנחה שאתה יהודי מאמין בהסתמכי על שם המשתמש אשר בחרת לעצמך.. האם אתה מסכים עם ההגדרה של אותם אנשים 'נאורים' כפי שכינית אותם? ואם כן האם אינך חושב שעליך (כמו כל בנאדם אחר) לנסות ולתקן את דרכיך? כי התיקון בא מתוכנו, הרי.. ואם אתה חושב שהגזענות היא לגיטימית.. אזי מה מבדיל אותך מניו-נאצי.. או מפלסטיני ששונא אותך רק מעצם היותך ישראלי או יהודי?

כהניסט

New member
לא ישנתי כל הלילה אז תתחשב

אני מאמין שאנחנו העם הנבחר. זה הופך אותנו לטובים משאר העמים? בעיניי כן. זה מה שהופך אותי לגזען בעיניים נאורות. אני מסכים שלפי המילון (הנוצרי) שלהם אני אכן גזען. מכיוון שאני לא טיפוס עדרי, אני מסתמך על המקורות היהודים, שם מפצירים בי לחשוב שאנחנו טובים מהשאר. ישנו הבדל עיקרי שמבדיל ביני לבין הניאו-נאצים ימ"ש: אני לא בעד להשמיד את מי שאני מאמין בעליונות עליו. אני גם לא שונא את הפלסטיני מעצם היותו פלסטיני או מוסלמי. אני שונא אותו מעצם היותו אויב שלי.

aymanzt

New member
ואני כמוסלמי גם מאמין שאנחנו העם או

הדת הנבחרת.... זה כוחה של דת... זו שיטת השיווק של הדתות.. אני מאמין שאתה מספיק חכם כדי להבין זאת.. אחרי הכל אנחנו כבני אדם עלינו להפעיל את ההגיון.. תתפלא בהרבה מקרים יש לנו אויב משותף.. טרוריסטים משני הצדדים (או מכל צד שהוא) הם אויבנו המשותף... גזענים מכל מין וסוג הם גם אויב משותף (ונראה לי שאתה לא כזה גזען.. נראה לי שאתה אוהב וגאה בהיותך יהודי כמו שאני אוהב וגאה על היותי מוסלמי).. תקן אותי אם אני טועה... תודה, איימן

כהניסט

New member
יש הבדל ענק בינינו: הדת שלך שקרית

ושלי לא. בניגוד אליך, אני גם לא מתייחס לדת שלי כאילו היא איזושהי מאפרה שזקוקה לשיווק על מנת להימכר. זה לא לכבודה. האויב שלי הוא כל מי שמפריע לי לכבוש וליישב את כל ארץ ישראל, היא ארץ היהודים. אויביי יכולים להיות יהודים, מוסלמים או נוצרים. מקווה שלא איכזבתי אותך.

aymanzt

New member
לא איכזבת אותי .כי לא היו לי ציפיות

כלשהן... על איזה בסיס אתה קובע שהדת שלי היא שקרית? מתי חקרת את האיסלאם? אבל זה לא הויכוח שלנו... אני יכול לטעון נגד היהדות מליון טענות... אבל זה טיבה (וגם הרע שבה) של אמונה.. היא גורמת לך לחשוב שאתה מיוחד .. שאתה הכי טוב.. חחחחהצחקת אותי.. הדת שלך לא זקוקה שיווק?? אתה בטוח? אז איך אתה קורא לכל הכנסים של "המתחזקים"? ןה"מחזקים"? ולכל עושי ההוקוס פוקוס.. ? והנשים שהולכות לזרוק רנות בקבר של איזה "באבא" ע"מ למצוא שידוך? אני לא כופר בזכותם של היהודים למדינה.. שתהיה להם מקלט. שתהיה להם בסיס.. אבל אני גם לא כופר בזכותם של הפלסטינים למדינה.. ואני חושב שיש מקום לשני העמים... גם לכם היהודים וגם לפלסטינאים... הבעייה, ידידי, היא לא טיריטוריאלית.. היא גם לא דתית.. הבעייה נעוצה בגזענות, אותה מנחילים לנו מינקות... אנחנו יונקים גזענות.. (אנחנו ז"א כל מי שחי במדינה הזאת) אם אתה חולם על ארץ ישראל השלמה אז אני מבטיח לך שזה יישאר ציור קטן על המטבע של ה-10 אג'...

ערב רב

New member
אתה בסה"כ דתי פחות ממנו

או ליתר דיוק, הרבה פחות מאמין והרבה יותר ספקן, וזה כלל לא קשור לדת אליה אתה 'משתייך'. אבל 2 אנשים דתיים 'באמת' לא יוכלו למצוא שום שפה משותפת (זה כולל, אגב, גם דתות 'חילוניות' כמו הומניזם, ליברליזם וקומוניזם). אבל, ככלות הכל, ותקן אותי אם אני טועה, החברה הערבית בישראל יותר אדוקה מהיהודית, כך שהדיאלוג ה-'דתי' הטיפוסי בין יהודי לערבי יהיה דומה לזה שניהלתם כאן - רק בחילופי תפקידים.

zoole

New member
מטבע של 10 אגורות

איימן, אל תגיד לי שקנית את היציאה המגוחכת של ערפאת על המטבע. זו היתה יציאה שהוא התבייש בה זמן רב ושמה אותו ללעג. לידיעתך, המטבע הוא העתק של מטבע עברי קדום (ששוכב במוזיאון הארץ לדעתי), שערפאת פתאום הבחין שהשוליים שלו מזכירים את מפת ישראל השלמה... בקיצור בדיחה על חשבון הארכיאולוגיה.

היהדות, הנצרות וגם האיסלאם

רחוקות מלפסול גזענות. אמנם המושג לא היה קיים כשהן קמו - אבל רבים מחוקי ההלכות של הדתות הללו יתפרשו בימינו כגזעניים להחריד.

לא יכולה להיות סתירה גדולה מזו

אם לדעתך הדרך בה בחר (שמטרתה להביא לתוצאה שנתקבלה - כלומר הרג ערבים) היא הדרך הנכונה - לא ייתכן שלא תהיה מרוצה מכך שנהרגו ערבים אך תמשיך לחשוב שזוהי הדרך הנכונה.

כהניסט

New member
אני תומך בדרך אבל לא שמח מהתוצאה

הדרך בה הוא בחר מקובלת עליי. המטרה - מניעת פיגוע נגד יהודים בחברון - גם מקובלת עליי. התוצאה - 29 הרוגים ערבים - מקובלת אבל לא גורמת לי לצהול ברחובות. הבנת?

ערב רב

New member
ההיסטוריוגרפיה הימנית קובעת

שהוא לא פעל "סתם כך" אלא משום שחשש לפיגוע בפורים ויצא למעין "פעולת מנע".

מה זה "פעולת מנע"...

כמו שבגלל שיקבלו הרתעה על רצון לפגוע בכותל, ילכו ויפוצצו את כל הר-הבית... הוא היה רוצח מתועב ולא יעזרו כל המילים המהללות אותו, הוא יושב לו באותה שורה קידמית עם כל אותם מחבלים מתאבדים ומשלחיהם.

הMפצח

New member
כמה עובדות.........

יהדות, הדת המונו טאיסטית הראשונה שהיתה קיימת על פני האדמה. דת שמימנה צמחה הנצרות והאיסלם, בקיצור הדת המקורית והאמת היחידה. (כול השאר זה טלפון שבור)

הMפצח

New member
אז מי כן ?

בקיצור, היהדות זאת הדת האמיתית, בנצרות הוסיפו כמה תוספות (שאם הם נכונות או לא זה לא משנה לצורך העיניין) והאיסלם הוריד את הדת לזנות ורצח. קשה לישמוע את האמת ? !!!

למעלה