../images/Emo187.gif

היום בבוקר הגיע המנכ"ל למפעל שבו אני עובד, בלילה נפגע עובד במהלך העבודה והובילו אותו לבית חולים, כמנהגו הוא התחיל להשתולל ולקלל את העובדים וזה תמיד קורה בשעות הבוקר וגם במהלך היום, הפעם הוא עבר את הגבול והוציא כמה קללות מהלב, "ערבים מלוכלכים, אתם צריכים לעבוד רק עם פטיש,אין לכם שכל וכו'...",המפעל הזה התפתח ומתפתח רק בזכות העובדים הערבים שלו שקודחים יום ולילה ונותנים את הנשמה בעבודה, זוהי הכרת התודה שלו,העובדים ששמעו אותו כיבו את המכונות והלכו הבייתה (חוץ מכמה עובדים חלשי נפש" וכך שאר העובדים החלטנו לא להגיע לעבודה, הלכנו לעורך דין ומחר הוא שולח אליו התראה שבה הוא דורש התנצלות תוך 7 ימים ואם לא אז אנחנו נתבע אותו ונדרוש מכתבי פיטורים עם כל הפיצויים שמגיעים לנו, עד אז אנחנו נחכה להתנצלות שלו בעל פה וגם בכתב. לי אישית ההתנצלות הזו לא מספיקה, אך אני אומר לעצמי שכך רוב הישראלים חושבים על העם הערבי והוא בתור ישראלי ממוצע חושב כך, הבעייה שלו אני מקדיש את רוב זמני, זיעת אפי וכח זרועתי, ובסוף הוא החליט לירות לנו בלב וזה כואב וקשה, נמשיך להרים את הראש למרות הכל ושום כוח לא ישבור אותנו אנחנו בני האדם.

NorthernStar

New member
../images/Emo45.gif

ריגשת אותי, אקרא. אכן, רק התנגדות לגזענות ולאפליה היא הדרך, ולא קבלה או כניעות. כל הכבוד לשובתים!

עגבנייה רקובה אחת - וכל הארגז מסריח

אני מאד מקווה שלאחר שתירגע, תבין שלא כך חושב ומתנהג הישראלי הממוצע. בכל אופן, גם אני לא הייתי מסתפק בהתנצלות כדי לראות את העניין "סגור". קשה ובעצם בלתי נסבל לעבוד עם אדם אלים שמנהגו מדי בוקר הוא להשתולל ולקלל את העובדים. אחד כזה ימצא תמיד סיבות להכפיש כל אחד, כולל את ילדיו שלו כשהם "מעצבנים אותו". כשמדובר בערבים ואין לו שום טיעון ענייני - קל לו מאד לעבור לפסים גזעניים וסטראוטיפיים. אני בטוח שהוא היה עובר לפסים כאלה גם אם היה מדובר בנשים, מרוקאים, רוסים, סינים ובעצם כל דבר.

ערב רב

New member
ואם הוא היה מגדף אותם 'סתם'

זה יותר בסדר, או פחות בסדר? אני חושב שלא אזעזע כאן איש אם אחשוף את העובדה המדהימה שברוב מפעלי הלואו-טק בארץ הדרגים הניהוליים מקללים את העובדים בצורה זו או אחרת, זו הנורמה, ואינני חושב שקללות גזעניות חמורות יותר מקללות 'רגילות'. והעובדים, מיותר לציין, מסכימים למציאות זו. אני לא חושב שאפשר להוציא מלים כמו "הערבים" או "היהודים" אל מחוץ לחוק, ולשמחתי עוד אין משטרת מחשבות במדינה.

בדיוק מה שאני טוען - זה בלתי נסבל

אם זו הנורמה (אותי אגב מזעזע לשמוע את זה, בניגוד למה שאתה חושב) כנראה שיודע הכותב על מה הוא מדבר כשהוא טוען שכך מתנהג הישראלי הממוצע. קללות - כל סוג, גזעניות או "אחרות" - הן אלימות לכל דבר, וכולן בלתי נסבלות. אם זו הנורמה - צודקים השובתים שלפחות מנסים לשנות אותה.

ערב רב

New member
אבל לאקרא לא הפריעו הקללות כשלעצמן

אקרא הוא קצת 'לאומן' (כמובן, אין מה להשוות לידידתנו הקנדית) והעלבון שלו היה לאומי וכך גם המאבק שלו, להבנתי.

כהניסט

New member
בוא לא נייתמם.

הרוב היהודי בארץ הוא גזעני (אני לא נכנס כרגע לדברים שהובילו אותו לחשוב בצורה כזאת). ימין כסמול, מזרחי כאשכנזי, עשיר כעני, רובנו המוחלט הוא גזעני. לולא זה היה כך, תהיה בטוח שהמעסיק של אקרא לא היה מעז להתבטא בצורה כזאת. אתה חושב שהוא היה מתבטא כך אם הוא היה יודע שדבריו לא זוכים ללגיטימציה ברחוב, בספורט, בכנסת, בעיר ובקיבוץ, בבתי המשפט. אני מוכן להתערב איתך שאפילו הוא שמע פעם את המעסיק שלו אומר: "הערבושים האלה....". תפסיקו עם הצביעות.

מבחינתי אין לגיטימציה לאלימות

ודברים כאלה הם אלימות, וגם גזענות. אני מסכים שהרוב אכן מושפע ובעל דעות קדומות - לא תמיד זה קשור דווקא לגזענות. לדעתי מע' החינוך נלחמת ספציפית בדעות קדומות הנגועות בגזענות.

ערב רב

New member
אתה מה-זה מגזים

אתה מוזמן לקרוא את הכתבה של דני רובינשטיין שקישרתי אליה בשרשור "פתאום שמתי לב שרק לי אין שפם" שם מצוטטים כל הזמן ערבים בביטויים גזעניים על "היהודים" כתגובות רגשיות יום-יומיות, מה שלא יפריע להם להגיע בהמשך היום למקום העבודה שלהם ולעבוד לצד יהודים בניחותא. אתה יכול לקחת כדוגמא את האוהד הממוצע של בית"ר ירושלים, יהודי מזרחי המשכבות החלשות בעיר, שבערב שישי הוא מתנהג כדתי, בשבת הוא מחלל אותה וצודק "מוות לערבים" ביציעים, וביום ראשון מגיעב -8 בבוקר לעבודה היומיומית שלו במסחר ושירותים בעיר, עם ערבים רבים איתם הוא עובד, כספקים, לקוחות ועמיתים לעבודה. או רבבות המשתתפים בעצרת הקיצונית התקופתית של ראאד' ס'לאח, שלמחרת בבוקר קמים לחיים יומיומיים של דו-קיום עם יהודים כמעט בכל תחומי החיים. אין ספק, כמו שכבר אמרתי, שבליבם של כמעט כל בני האדם בעולם ישנה איזושהי נטיה 'גזענית' - מתן מעמד מוסרי שונה, ולו במידה מזערית, לאנשים מקבוצות אתניות שונות, ולכן כמעט כל בני האדם לא יפתרו את הדילמה "חיי יהודי או ערבי" בזריקת מטבע, אלא יכריעו בהתאם לנטיה 'גזענית' שכזו. אבל בין כך לבין חיי היום יום שלהם אין כמעט שום קשר, אני מבטיח לך שערבי או לא, גם מחר מנהל המפעל ירצה שתמשיך לעבוד איתו, ומן הסתם גם אתה עובד אצלו למרות שבוודאי היו לך אי אלו "אינדיקציות גזעניות" לגביו בעבר. לסיכום, הכלבים הגזענים נובחים, ושיירת החיים עוברת.

israel

New member
הלו הלו, תתנצל ומהר!

מה זה התאור הגועלי הזה לאוהד הממוצע של בית"ר ירושלים?! לידיעתך, אני וחברי הטובים השרופים על בית"ר אינם עונים על אף אחת מההגדרות שלך. והלואי ויחתימו שחקן ערבי בבית"ר! מבטיח לך שיקבל תמיכה אדירה.

ערב רב

New member
מה לא סביר בתיאור הזה?

רוב אוהדי בית"ר לא מזרחים, מסורתיים, קוראים קריאות גזעניות מתוך התלהבות במשחקים אבל כתושבי י-ם הם בעלי אינטראקציה נרחבת עם ערבים ביום-יום? לדעתי כן.

כהניסט

New member
רוב אוהדי בית"ר אינם קוראים קריאות

גזעניות. במקרה הרע לבית"ר יש 50,000 אוהדים. ל'טדי' נכנסים 18,000. נגיד שכל מי שנמצא באצטדיון קורא "מוות לערבים", זה עדיין לא הרוב.

ערב רב

New member
ברור. התכוונתי לאוהדים השרופים

ליציע המזרחי, לא למי שמסתכל בטלוויזיה במשחקים.

israel

New member
מיעוט קולני

קומץ המוציא שם רע לכל אוהדי בית"ר אשר רובם המכריע שונה מהתדמית אותה ציירת.

ערב רב

New member
אבל הם האוהדים הנאמנים ביותר

הם אלה שינדדו אחרי הקבוצה למגרשים נידחים בצפון או בחו"ל, הם אלה שיבואו לצפות באימונים בבית-וגן, והם כמובן רוב המנויים ורוכשי המרצ'נדייזינג - הם הגרעין הקשה של הקבוצה.

תחזקנה ידיכם

האדם הזה הוא חלאה וישראל צריכה להוקיע אנשים כאלו מקירבה. אני לא חושב שצריך להסתפק בהתנצלות. כדאי שתתיעצו אם ניתן לנרוט צעדים חריפים יותר. יחד עם זאת, אל תקחו את זה "אישית" - הקללות כוונו כלפי ערבים כי העובדים ערבים. אם העובדים היו עולות מרוסיה הוא היה מכנה אותן בשם כמו "זונות" וכנ"ל אם היו אלו עולים מאתיופיה. הישראלי המכוער הזה לא משקף את הדעה של הציבור היהודי כלפי הערבים.

תודה על התגובות

בינתיים אנחנו מחכים לתגובה שלו למכתב שישלח מחר מטעם העו"ד, ביני ובין עצמי אין לי חשק לעבוד אצלו יותר, מעדיף לקטוף זעתר ולמכור בצמתים אך לא לעבוד במקום כזה.

למעלה