סלוניק

New member
ההגנה עסק הרבה פחות מהשאר בפגיעה

באוכלוסיה אזרחית וההשתתפות שלו בפעולות שכאלה הייתה שולית. לכן אינני מתייחס אליו. עם זאת האצ"ל והלח"י, על אף שהיוו אחוז קטן, הייתה להם השפעה על הכלל והתשלבו לאחר קום המדינה בפוליטיקה כמו גם באתוס הציוני. אני לא אתפלא אם החמאס מעוניין בסתר ליבו בטרור, גם אם איננו מיישם זאת כרגע (החמאס בחודשים האחרונים הוא שולי ביותר בטרור, על אף ההתעסקות התקשורתית בו), וגם לא אתפלא אם הפתח' והפלסטיני המצוי מייחלים בסתר ליבם לא"י השלמה מן המקבילה הפלסטינית. אבל יש הבדל בין רצוי למצוי. הפתח' כארגון חילוני לא נתלה בהבטחות לפתרונות קסם, ויש לו ראייה מפוכחת הרבה יותר של הדברים, גם אם היה רוצה לקבל לידיו את מלוא הארץ (בדומה מאוד אגב ליהודים השואפים לשליטה על כל א"י אך מעדיפים שתי מדינות לשני עמים מהבנה כי הדבר איננו פרקטי). אבו-מאזן תמיד היווה את הפן המתון באש"ף. הוא התנגד לאינתיפאדה והביע את התנגדותו לטרור לכל אורך הדרך. לו היה לו נוח להעלים עין מן הג'יהאד הוא לא היה מתעמת עם ארגוני הטרור כפי שהוא עושה כרגע - מתקופת שלטונו אירעו עימותים רבים בין אבו-מאזן לארגוני הטרור שכללו גם פיגועים כנגד אנשי המשטרה שהסתיימו לעיתים לא מעטות במוות. ישראל הייתה צריכה מההתחלה לעמוד לצידו של אבו-מאזן ולסייע לו ביטחונית וציבורית - ע"י קיום מחוות הומאניטריות על מנת להוכיח לפלסטינים כי שלטונו המתון נושא פרי. עד עתה ישראל לא עשתה זאת, ולהיפך - רק פגעה במעמדו וחיזקה את החמאס עד כדי כך שההשתתפות של החמאס בבחירות הינה כבר בלתי נמנעת (כבר לא ניתן לכפות בשלב כה מאוחר את מניעת ההשתתפות הזו של החמאס מבלי שהדבר יעבור בשתיקה כאילו לא קרה דבר). ההזדמנות האחרונה של ישראל היא לפחות לחזק את אבו-מאזן כעת כדי להטות לטובתו את הסיכויים, אולם גם ישראל נמצאת תחת בחירות, וסיכויים שמפלגות יבצעו צעד שאיננו פופוליסטי גרידא הינם נמוכים עד אפסיים.

עם כל הכבוד לאבו-מאזן

הוא פשוט לא עושה אף מהלך רציני למען התהליך המדיני. גם המאבקים הפנימיים, אותם התכתשויות עם ארגוני טרור, הם רובם כעיקרם חלק ממאבקי הכאוס הסורר ברשות כתוצאה מאי-יציבות השלטון שלו עקב חוסר היכולת שלו לקחת החלטות אמיצות בזמן עד שכבר נהיה מאוחר מידי והוא מרים ידיים בטענה ש'זה גדול מידי עליו'. פירוק החמאס מנשקו- גדול עליו. הסרת תשתית הרקטות- גדול עליו. מעצר מבוקשים של הג'יהאד- גדול עליו. השבת הסדר על כנו- גדול עליו... למה? כמובן שבאות הטענות הרגילות- ישראל לא תמכה, ישראל היססה, ישראל לא עמדה בהסכמים וכו... העובדות- אין לאבו-מאזן ביצים לקחת את החלטת ה'אלטלנה' הפלסטינית. הוא לא יעמוד בדרכם של אירגוני הטרור(כולל החמאס, כן, חודשיים של רגיעה לא אומרים כלום על כוונות האירגון להחזרת הרובים- ע"ע הודנא). הוא לא לוקח שום אחריות. הוא לא יעצור אותם כל עוד זה לא יפגע באינטרס הלאומי הפלסטיני. והאינטרס הזה לא כולל את ביטול הטרור.

nikkey

New member
שכחת פרט חשוב.

מאזן אינו יכול לפעול כרשות אינדיבידואלית בלי פרטנרים שילכו עם החלטותיו עד הסוף. אם הוא יפעל בנחישות, הוא ימצא את עצמו שני מטר מתחת לאדמה. הוא פוחד. רוב הפלסטינים מתנגדים לחלוקה. הם רוצים את ככככככככככל הארץ.

כן, הוא פחדן

ומנהיג פחדן שאין לו ביצים לבצע החלטות היסטוריות אז ראוי שיקח את עצמו לפנסיה וימסור את המפתחות למישהו שלא פוחד, עם כל הכבוד לזה שהוא מתון ושקול זה לא משנה את העובדה שהוא חסר יכולת, כבר עדיף את אבו-עלא שיהיה הרבה יותר לאומני ועקשן אבל שיוכיח שהוא לא מפחד לעמוד מול חמאס ושיבצע את החלטת ה'אלטלנה' הפלסטינית. בנושא הרצון הפלסטיני- לא משנה כל כך מה משאלות הלב הפלסטיניות, עובדה שאם היו יכולים היו גם רוב אזרחי ישראל לוחצים על הכפתור שהיה מעלים את הפלסטינים ומשאיר לנו את הארץ באופן בלעדי ללא כל גזרה על כך. *נכנס למצב חלי* אז נכון, שהפלסטינים רוב רובם רק רוצים שקט ושלווה ולשיר את מיטב להיטי אום-כולתום במקלחת... ונכון, שאבו מאזן הוא מנהיג מתון כל-כך שהוא מופיע בפתיח של 'משחק מכור'... ונכון, שהעולם כולו מסכים שהפלסטינים נהנים מהכיבוש כמו שאריק שרון מתענג מהדיאטה שאוסרת עליו לאכול את כל הסופגניות של חנוכה... קיציס: אני מריח כאן 'אבל' שמתקרב. שים לב אייל מדובר ב'אבל' עצבני ביותר כמו השור מחוות השיקמים שגילה שאריק אכל לו את כל החציר! הנה הוא נכנס! אבל! האם באמת יהיה לנו עם מי לעשות שלום במקרה והחמאס ינצח את הבחירות הפלסטיניות? לא ולא אייל! התהליך המדיני יהיה כמו לצאת לדייט עם האניטה פלאלי כשזו דורשת שבסוף הערב שהיא תהיה רשאית לפחלץ אותך ולקחת בעלות על כל נכסיך וגם תשים אותך בכניסה לבית לשמש כמתלה כובעים! *סוף מצב חלי* היה ובאמת ינצח החמאס את הבחירות תחת אותה מתכונת של ארגון טרור שמסרב להתפרק מנשקו ודורש את חזון פלסטין הגדולה אז באמת יהיה צורך להקפיא הכל ולא לנהל משא ומתן עם טרוריסטים, והחמאס הם בהחלט טרוריסטים ואם הפלסטינים בוחרים להעמיד טרוריסטים כמנהיגיהם אז שלא יצפו לבשורות טובות מישראל.

nikkey

New member
חשבת להיות חבר כנסת?

מתאים לך. המדינה משוועת לחכמים כמוך. הרגת אותי מצחוק עם אניטה פלאלי. אתה נותן תמונת מצד מאד ורודה,ושוכח שגם אנחנו פוחדים מדעת קהל עולמית. כן,הידיים שלנו קשורות,וזה עצוב כשלעצמו. אנחנו לא יכולים לבצע את מה שהיינו רוצים לעשות ממזמן. הפלסטינים מודעים לזה,והם מנצלים את זה בגדול. מה שכן יש לנו,ואינו תלוי דעת קהל זה להיות מאוחדים,וטובה שעה אחת קודם לפני שיהיה מאוחר.

חבר-כנסת?../images/Emo5.gif לא נראה לי...

כוח משחית, ואני לא רוצה לתת לשחיתות להשתלט עלי וזה דורש מאמצים אדירים שגורמים לפגיעה בבריאות... אני מעדיף לנצל את ההשפעה שלי בדרכים אחרות כמו ביחס לאנשים שסביבי, חינוך ועזרה למי שצריך. מה גם שחכם גדול אני לא- בקושי 3 יחידות מטמתיקה, ממוצע בגרויות של 73, עוד לא עשיתי פסיכומטרי. גם בתורה אני לא חכם גדול כשההישג הרציני ביותר שהיה לי בתחום הוא העליה לתורה בבר-מצווה... והאניטה פלאלי? היא תמיד דרמה קווין טובה להדגמת אושיות קיצוניות
'האניטה תעני, זאת אני!' דעת הקהל העולמית(נקצר לדק"ע) תמיד משחקת לידיים הפלסטיניות בעימות הנוכחי לא משנה מה נעשה, זה למה ידעתי שההתנתקות לא תחזיק לזמן רב את הדק"ע לטובתנו ונמצא את עצמנו שוב בעמדה שהאחריות לכל התהליך המדיני היא רק עלינו והפלסטינים רק מחכים למעידה הזו- החיסול הלא מוצלח, הפגז הטועה, הפנאט המפגע- וישר נהיה מחוייבים להתנתקות נוספת... אני לא רוצה שנגיע למצב בו אנו דנים על חזרה לגבולות תוכנית החלוקה של 47' אבל אני יודע שאם מדיניות ההתנתקויות תמשיך אנחנו עלולים להגיע למצב שכזה וזה למה חייבים למתוח את הקו האדום כאן- כניסת החמאס לשלטון מבלי שהארגון התפרק מנשקו או שינה את יעודו כארגון טרור היא הקו האדום הישראלי. לא מנהלים משא ומתן עם טרוריסטים. ואת אכן צודקת- האחדות שלנו היא העוצמה הכי גדולה שיש לעם היהודי ואני מוכן ורוצה שבאחדות המדינית נהיה מאוחדים לא רק היהודים אלא כל הישראלים, זו מעל הכל המדינה שלנו.

nikkey

New member
אוהבת ומסכימה עם

כל מילה ופיסקה מהנאמר. קצת\הרבה נדהמתי שלא היית בדיוק תלמיד מצטיין,כי כשקוראת אותך בהודעות,אני רואה אדם עם יכולות אינטלקטואליות ומאד אינטליגנטי. היסודי והתיכון הם אינם ערובה להצלחה או לכישלון באקדמיה,והיו דברים מעולם. אני בטוחה שתצליח בפסיכומטרי,ויותר מכך באוניברסיטה או כל מוסד אקדמי שתבחר. אגב: האם אתה מסורתי? כשתענה לי אומר לך למה שאלתי.

היי תודה

ככה אני וככה אני חי עם עצמי, מקווה להצליח בפסיכומטרי ובאקדמיה מעט יותר, בכל מקרה תודה לך. ולשאלתך- מסורתי? לא, אני מאוד מכבד מסורת ואנשים שהולכים דרכה מבלי לרמוס אחרים אבל אין לי מסורת שאותה אני שומר בקביעות. למה באמת השאלה?

nikkey

New member
למה שאלתי?

אתה משתמש במילים שרק מסורתי משתמש בהם. לדוגמא:" אוזנים ערלות". את שאר המילים לא מצליח לי להזכר כרגע. מהסיבה הזו הייתי בטוחה שאתה מסורתי. אני דווקא מסורתית,ולכן יכולתי לשים לב לשימושי הלשון שלך.

אני אוהב לשלב

מצד אחד תראי אותי מאנגלת עיברית- "קשה לחיות בפאקינג מדינה הזאת! אני מקבל כאן את הבעסה של הלייף."(אבי נימני: הוא מדבר את שתי השפות
) זה כיף, זה סבבה, זה אקטואלי וככה אני מדבר הרבה עם חברים. מצד שני אני אני עושה גם שימוש בשפה עברית מסורתית- "אני רק רוצה להגיע לנחלה של שקט מבלי שיעשקו אותי."(אבי נימני: נחלה? יעשקו?... וואי כואב לי הראש
) יש בזה הרבה חן נסתר, זה רהוט, זה עדין וככה אני לומד לדבר משיחות עם ותיקים אצלנו או משיחות שדיברתי עם חבר'ה ביינישים במהלך השירות הסדיר.

nikkey

New member
אהבתי לקרוא אותך.

חבל שהשפה העברית אינה מקבלת את הכבוד מהרבה צעירים כמוך. אם באמת חשובה לך השפה,אז הכי מתאים לקרוא את אלי עמיר,שי עגנון, ביאליק,ושם אתה יכול להעשיר את השפה הרבה יותר משיחה עם ותיקים,שזה לא רע בפני עצמו,אך פחות מעשיר מהספרים. נחמד לשלב מעת לעת גם סלנגים,ותרגום סימולטני משפה זרה בשיח עם מקרים,אבל לא על חשבון העברית. צחקתי מהדוגמאות של אבי נמני. אגב: למה אתה לא מגיב בפורום ?

לא מגיב?

אני לא מגיב? אני דווקא משתדל להגיב כל אימת שיש לי משהו טוב או חשוב לומר(וכמובן אם יש לי כוח ורצון לכך), בחלק מהדיונים אני לא מוצא דעה ברורה או עניין אבל הרבה מהדיונים כאן נסובו סביב התנגשויות בלתי פוסקות של צדדים קיצוניים משני הצדדים שלנסות להתחיל ולדבר איתם פשוט לא שווה את הטרחה. למה לי לכתוב שעה ולהשקיע בפוסט כשמי שעומד מולי נשאר אטום לגמרי למילותי? במקרים כאלה עדיף לי להתעלם ולפתוח בדיון עם אנשים כאן בפורום שאיתם הדיון שווה ומעמיק. בנושא השפה העברית אני מסכים שהסופרים הראשונים באמת מיצו את תואר השפה ואני בחיים לא אתמוך במהלך הקורא להוצאתם מתוכנית הלימודים בבתי הספר, אולי אלמד עליהם עוד קצת בלימודים אקדמיים.

sharonhaimov

New member
יש הבדל עצום בין חמאס לצה"ל.

צה"ל היא רשות הצבאית של מדינת ישראל, בנוסף יש את שב"כ- שירות ביטחון כללי, להאיזור הקרוב מאוד של ישראל ופנים ישראל. המוסד- שירותי ביון בחו"ל, ומשטרה ארגון שמירה על סדר ציבורי בתוך המדינה. ברשות הפלסתינית יש מצב של עשרות ארגונים! אין שום תפקיד מוגדר לכל ארגון, כמובן שאותם ארגונים פלסתינים עוברים על החוקים הבינלאומים בכל דרך אפשרית. מבחינת אירופה וארה"ב הם בחלקם נחשבים ארגוני טרור בלי זכות קיום. אירופה וארה"ב אינה דורשת פירוק של השב"כ, המוסד, משטרה או מג"ב. לעומת זאת הם דורשים פירוק של ארגוני הטרור הפלסתינים. צה"ל ומג"ב עוברים לפעמים על חוקים בינלאומים, אבל זה לא ממש רציני, יש מדינות שהמצב הוא גרוע יותר, כמו באפריקה, עיראק, חלק ממדינות ערב, מדינות מזרח אירופה, וחלק ממדינות מרכז אסיה. אין בכלל מקום להשוואה מבחינת אף אחד בין צה"ל לאירגונים הפלסתינים. חלק מהארגונים הפלסתינים הם בסדר גמור, כמובן יחסית. אבל אין מקום להשוואה, אתה הקיצוני היחיד, אפילו באירופה יחשבו שאתה אנטישמי או אנטי-ישראלי קיצוני במיוחד.

sela v

New member
אפילו באירופה?

מה יחשבו עלי ב-1/3 מהעולם שכולל את הודו וסין בלבד? שכחת שהם קיימים? העולם מורכב מאירופה ואמריקה? בכלל חשבתי שהאירופאים אנטישמים, לא?

sharonhaimov

New member
אירופה וארה"ב, הם הכלכלות השולטות

כרגע, גם סין נמצאת מקום 4, אבל סין בונה את עצמה, לא ממש בא לה להתערב בעיניינים ישראלים, מה שאנחנו גם מוכרים להם נשק, אז מה הם כבר יגידו, כנ"ל לגבי הודו. שאיתם בכלל יש לנו יחסים מעולים. מאיפה הגיע מהרעיון שהאירופאים אנטישמים. מצטער אבל אני כמו האירופאים לא ממש מחשיב את המוסלמים כאזרחים. הייתי קורא להם עובדים זרים בעיתיים במיוחד. האירופאים לא ממש אוהבים את המוסלמים, אין להם בעיה עם היהודים. האנטישמים היחידים באירופה הם המוסלמים עצמם. וכמה חבורות קטנות ניאו נאציות. לא משהו שאמור להטריד.

nikkey

New member
צודק. בעגה המשפטית הם

נחשבים כמשתפי"ם. דינם חד הוא.

למעלה