דיון

fliperit

New member
רגליים קדימה?

לא, זה מסמן לסוס לעצור. הארכובות יותר ארוכות, ובגלל זה הרגליים יותר רחוקות מהסוס...אבל זה ממש לא משנה את הדברים שאמרתי...בכל מקרה, העבודה גם בווסטרן וגם באינגליש (תקני אותי אם אני טועה) אמורה לבוא מהשוק- גם כשיש דורבן..ולכן דורבנות מתצאימים רק לרוכבים מנוסים..אבל גם תחויות מתאימות רק לרוכבים מנוסים. בכל מקרה- כל מאמן יכול לעשות את השיקולים שלו....ולהחליט אם הרוכב טוב או לא טוב מספיק בשביל זה

../images/Emo45.gifצודקת...

גם באינגליש וגם בווסטרן הרגל של הרוכב צריכה להיות במצב כזה שהברך כאילו מסתירה את כף הרגל והעבודה צריכה לבוא מהשוק. לפי מה ששמתי לב בווסטרן יותר מקפידים על זה מאשר באינגליש...וזה עצוב. אין מה להגיד...בווסטרן המדריכים לרוב הרבה יותר משקיעים בתלמידים. אין כזה דבר שילד לא יודע לרכב טוב יתחרה. באינגליש זה קורה המון..אני מרגישה שזה גם נכון לגבי כל העניין אבל...

popi199

New member
הא???

נשמע לי משפט הזוי בגלל שדווקא בווסטרן במקצועות האולאראונד יש מלא ילדים מתחרים שבקושי יושבים על אוכף. כשבדראסז' גם בקדם א'1 יש ילדים שרוכבים יותר טוב מהם... בווסטרן זה לא ענין של השקעה, המדריכים מלמדים את התלמידים שלהם לרכב תמיד עם דורבנות בגלל שהדורבנות זה חלק מהתלבושת ומהשואו הכללי. דוגמא קטנה, בקורס שעשיתי הבנות של הווסטרן תמיד היו עם דורבנות, באופן קבוע למרות שהן בקושי רכבו על הסוסים ואם הן כבר עלו על הסוס בשביל השיעור שלהן הן היו צריכות להוריד את הדורבנות כי הן רכבו על אוכפי אינגליש. אני מורידה את הדורבנות כשאני יורדת מהסוס, הן מורידות את הדורבנות בבית לפני המקלחת. ואני בהחלט לא חושבת שזה חובה לרכב על כל סוס עם דורבנות, אם את עולה מראש על סוס שאת יודעת שהוא סוס שמגיב יופי לרגל אז בשביל מה צריך דורבן? בשביל השואו.

לא ממש מסכימה...

בווסטרן לוקח הרבה יותר זמן להוציא לתחרויות מאשר באינגליש (לרוב, לא תמיד). זה מאוד נכון שיש בווסטרן הרבה "שואו"...זה חלק מהעניין. אצלנו (קפיצות) בתחרויות באים קופצים והולכים הביתה. וגם בדרסאז' זה דיי ככה. לא איכפת לרוכבים של ה130 משום דבר חוץ מהמקצה שלהם ומעצמם. כנ"ל בשאר המקצים. אם אין לרוכב ילדים להדריך הוא פשוט "מעמיס" ת'סוס וחוזר הביתה. (כמובן שהקצנתי הכל..). לרוב רוכבים האינגליש יש נטייה להפוך את התחרות לתחרות בלבד. ואז מן הסתם לא נהנים בזה. בווסטרן אנשים באים ליום שלם של הופעות ושואים למיניהם. ואז הם אשכרה נהנים כל היום. זה ממש מין סוג של יום גיבוש התחרויות בווסטרן. וכמובן שגם את זה קצת הקצנתי. בארה"ב ומדינות אחרות בהן ספורט הרכיבה מפותח לתחרויות לא קוראים תחרות אלא שואו (show)...מה שבארץ אנחנו רואים בעיקר בווסטרן לפי דעתי. אגב אני רוכבת אינגליש גאה...ככה שאין צורך להעלב ולהפגע ממה שאמרתי..חח אה ובקשר למשפט האחרות על הדורבנות אני הכי מסכימה איתך... אני עכשיו עומדת במן צומת כזאת של לרכב עם דורבנות או לא...ואני בניגוד להרבה מתכוונת להתייעץ עם המדריך שלי ברצינות. כי אני בניגוד לאחרים לא מעוניינת בנצחון אלא ברכיבה טובה. ואם הדורבנות יביאו לי מקום ראשון אבל לא נהנתי מזה והרגשתי שהסוס עובד יותר מתוך צורך מאשר מתוך רצון אני מעדיפה כבר להפסל בלי דורבנות.

popi199

New member
בקפיצות

אני ממש לא מתמצאת אבל בדראסז' לוקח הרבה מאוד זמן עד ששווה להוציא ילד לתחרות, ברור שיש את אלה שגרים במרכז וקל להם לבוא לתחרות בשבת וללכת בלי הרבה מאמץ אבל את זה יש בכל מקום ובכל סגנון. לגבי זה שהתחרויות בדראסז' (ואולי גם בקפיצות) מעפנות וכולם רק מסתכלים מי נפל ולמי הלך קקה וחושבים רק על עצמם ועל חברים/אנשים מהחווה שלהם ולא מפרגנים בשיט זה ידוע. וזה ממש חבל כי הקטנוניות של אנשים לא עושה חשק לבוא ולהתחרות. וזה שאין שום דבר מסביב ושאף אחד לא מתאמץ לעשות מזה יום כייף זה גם ממש חבל כי הקהל זה משפחה/חברים של הרוכבים במקום שהמקום יהיה מפוצץ ושמח וזה ישתלם לכולם. עם זה אני לגמרי מסכימה. בתחרויות שהייתי הרגשתי כמו בספרייה וזה לא עושה חשק לא להתחרות ולא לבוא לראות, אז נכון אפשר להגיד 'מי שלא מעניין אותו שלא יבוא' אבל תכלס אם יש קהל ויש עניין של אנשים זה מביא יותר כסף למקום ויותר משתלם לעשות עוד אירועים. אין שום דבר רע בלשים דורבנות וזה יכול גם רק לעזור לסוס להבין יותר טוב מה את רוצה מתי שאת רוצה אבל אני חושבת שזה מיותר לשים דורבן כחלק מתלבושת על סוס שבמילא את יודעת מראש שלא תשתמשי בהן.

שירלי317

New member
../images/Emo45.gif

מסכימה איתך ועם פליפרית המדריך הוא זה שצריך להיות מספיק אחראי ולקבוע בצורה הגיונית ומקצועית אם התלמיד שלו צריך דורבנות על סוס מסוים או לא ואם הוא בכלל רוכב מספיק טוב ונכון על מנת לדעת לשלוט ברגל שלו ולהשתמש בדורבן בצורה נכונה. אני אישית עם דורבנות עדינות מפלסטיק רק כדי לחדד את הבקשות ובגלל שרב הסוסים שאני רוכבת עליהם, כמו הסוסה שלי.. הם צעירים מאוד ועדיין לא פיתחו שרירים, כך שהם חלשים יחסית וצריך לדחוף אותם הרבה יותר בגלל שקשה להם כרגע.. לאט לאט הסוס מפתח שרירים ונכנס לכושר ואפשר להשתמש פחות ופחות בדורבנות, כנ''ל שוט. התופעה הזו של רוכבים צעירים מאודדדדדד במקצי תחרויות נמוכים עם דורבנות או של רוכבים צעירים מאודדד שרוכבים ברמות שלא מתאימות להן בהרבה היא תופעה שמקורה במדריכים, לצערנו יש מדריכים שמחפפים ולא מקצועיים במיוחד, וזה לפי דעתי כתוצאה מהמגוון הרחב מאוד של קורסי מדריכים שגורר גם ירידה ברמה של הקורסים וברמת אלה העוברים את הקורסים בהצלחה ומקבלים תעודת מדריך, אני סבורה שהכל בגלל עניין כספי.. אז מה שאולי באמת יעזור זה לדאוג שהמדריכים יהיו מספיק רציניים ויהיו מודעים לזה שגם אם הסוס מסוגל הרוכב צריך להיות מסוגל, ולהביא לדוגמא סוס מיובא שבחו''ל התחרה ברמה מאוד גבוהה ולשים עליו ילד קטן ברמה שגדולה עליו פי 3 זה לא עסק הגיוני, מקצועי ופשוט לא מתקבל על הדעת לפי דעתי, וזו תופעה נפוצה מדייייייי בארצנו הקטנטונת.

ווינגז

New member
../images/Emo202.gif../images/Emo210.gifדווקא בגלל שהיא צעירה

והשרירים שלה לא מפותחים, את צריכה לעבוד יותר "קשה" קצת ולהרגיל אותה להגיב לרגל, לדעתי.

שירלי317

New member
אממ

זה בערך מה שהתכוונתי, פשוט כדי שהיא תגיב יותר לרגל, בגלל שכרגע יש לה די הרבה בעיות משמעת, אז אני נעזרת בעזרים לחידוד ביניהם דורבנות (בהמלצת המדריכה שלי כמובן, שאני מאוד סומכת עליה בעניין...) פשוט בגלל שבלי דורבנות אני הייתי מתעלפת אחרי רבע שעה עליה, המדריכה שלי יצאה מרכיבה עליה בלי דורבנות סחוטה לגמרי, היא פשוט ממש קשה לה, אז כדי לחזק לה את השרירים שתהיה מסוגלת להגיב לרגל בצורה יותר טובה אנחנו מחזקים אותה עם עבודה בין השאר ברכיבה עם דורבנות על מנת באמת להזיז אותה.. ומדי פעם עם גרמניות כדי לחזק לה את הגב.. לפעמים זה נחוץ..

ווינגז

New member
../images/Emo202.gif../images/Emo204.gifלטעמי...

במיוחד בעבודה על סוס צעיר באילוף, העבודה עם דורבנות היא פסולה ושגוייה. את טוענת שהדורבן עוזר לה לחזק את השרירים, אבל העובדה היא שזה בדיוק הפוך. סוסים שעובדים איתם עם דורבנות ואז עוברים לרכב בלי דורבנות, מפתחים הרבה פעמים אדישות לרגל - תחשבי על זה ככה - היא בורחת מהדורבנות, וברגע שהן לא נמצאות, אין לה כביכול סיבה לזוז. אמרת שבשביל שקימי תגיב לרגל בצורה יותר נכונה את צריכה לרכב עם דורבנות, אבל גם זה לטעמי שגוי. אין קשר בין הדורבנות לבין תגובה לרגל. התפקיד העיקרי [והמקורי] של הדורבנות הוא לחדד פקודות שבאות משפת הגוף של הרוכב (ומהשוקיים, כמו שכבר אמרו פה בשרשור), ולא להזיז את הסוס קדימה. כל עוד הסוס (והרוכב) לא ברמה מספיק גבוהה בשביל להשתמש בדורבנות בתור כלי לחידוד בלבד, לדעתי הדבר הוא מיותר.

stary1

New member
../images/Emo55.gif../images/Emo45.gif

דווקא העובדה שקשה לרכב עליה בלי דורבנות מצריכה את הרכיבה הזו. באופן העבודה שלך עוד כמה חודשים את בכלל לא תוכלי לחשוב על לעלות עליה בלי דורבנות.

fliperit

New member
"תגוב לרגל"

כוללת גם תנועות הצידה ולא רק תנועה קדימה. בכל מקרה...את צודקת- כשעובדים עם כלי חריף (דורבנות), יותר קשה אח"כ לחזור כי פחות חריף (בלי דורבנות). זאת אומרת..אם יש רכיבה 1 שבה רוצים לעבוד יותר באגרסיביות על חלק בעייתי, ואח"כ חוזרים לרכב בלי דורבנות, זה בסדר, אבל כשרוכבים קבוע עם דוברנות מאוד קשה אח"כ לרכב על אותו סוס בלעדיהם.

popi199

New member
בעקרון את צודקת

ולא רצוי להשתמש בדורבנות על סוסים ירוקים, גם לי יש סוס צעיר ועצלן ואני לא שמה דורבנות למרות שקשה להזיז אותו, אבל מצד שני אם הסוסה לא שמה עליה ולא שמה על הרגל שלה ועושה מה שבראש שלה חייבים קודם כל להסביר לה שמעל הכל היא חייבת להקשיב לרוכב שלה אם זה בעזרת דורבן או שוט זה לא משנה, היא סוסה צעירה ואם יש לה בעיות התנהגות דבר ראשון צריך לפתור אותן. אבל גם בעיני אם הדורבן משמש רק בשביל להזיז את הסוסה ולא בשביל חינוך עדיף לוותר עליו ולעבוד עם שוט או לעבוד קשה. מה שעוד אפשר לעשות שהיא לא תהפוך להיות תלויה בדורבן זה לרכב תקופה עם דורבנות ותקופה בלי.

שירלי317

New member
אני מסכימה איתך

אני פשוט באמת צריכה קודם לחנך אותה, זה ממש תחילת העבודה איתה, והעניין הוא שאני עובדת מאוד בעדינות עם הדורבן, ומדי פעם מצבים באמת מייאשים אני מאלטרת שוט מאיזה ענף בסביבה ורק הנוחכות שלו עוזרת פשוט הסוסה עקרונית מאוד חמה וזריזה, כך שלאחר שיהיה לה יותר קל מבחינת העבודה הקשה ולעבוד כמו שצריך בלי להעיף אותי כמובן.. אז אני אצמצם את העבודה עם הדורבנות.. יש אנשים שרוכבים עם דורבנות וכל הזמן מציקים לסוס והסוס באמת מפתח אדישות לרגל אבל אם עובדים מאוד בעדינות עם הדורבן (בעיקר כדי לגרום שהסוס יקשיב לרגל (כי זאת הבעיה, שהיא לא ממושמעת) אז הסוס לא אמור לפתח אדישות, הכל תלוי בעבודה נכונה עם הדורבן, ולא מוגזמת.. אני הלכתי לחדר כושר, מחר בי''ס איזה פיכס!

גם אני חושבת שזה שיקול של המדריך

לא אמרתי שלא... בעיקרון אני מסכימה איתך על הכל... חוץ מהנקודה שיעל העלתה ששם אני מסכימה איתה.

לא יודע לאן לשרשר....

בשביל למנוע את המקרים שאת מדברת עליהם (נראה לי- אין לי כוח לקרוא הכל) החליטו ב- F.E.I על חוק מאוד פשוט: עד רמה X אסור לרכב עם דורבנות, מ-X ועד לרמה Y מותר לרכב עם דורבנות אבל יש הגבלה (עד 1.5 ס"מ) ומרמה Z חובה לרכב עם דורבנות (בגלל הדרישות מהסוס)! בישראל כמו בישראל ....... (תשלימו לבד)

Blue Eyessss

New member
רון קטןןןןן../images/Emo47.gif

איזה סוס מדהים יואווו... בסוף הסוס הזה ינצח את כולכם..גם את הג'אמפרים וגם את הדרסז'ניקים אולי =P חח ובישראל כומ בשיראל כל אחד עושה מה שבראש שלו ואף אחד לא מקשיב לחוקים פחות או יותר..אלא אם כן הם נדפקים ואז הם פונים לחוקים שיצילו אותם

למעלה