דיון

../images/Emo187.gifדיון../images/Emo187.gif

בעקבות התחרות אתמול וכמה שיחות עם אנשים, נושא הדיון הוא דורבנות. אבל לא סתם כמו בכל הדיונים - דורבנות כן או לא. אז כמו שאמרתי, בעקבות התחרות אתמול, שמתי לב לתופעה מסוימת: המון, אבל המון רוכבים במיקצי ה80 וה70 ס"מ בליגת בי"ס רוכבים עם דורבנות. מה דעתכם? מסלול של 70-80 ס"מ באמת מצריך דורבנות? הייתי אומרת כל מיקרה לגופו, אבל זו באמת הייתה תופעה שכיחה אתמול. רוכב ברמת בי"ס שקופץ מסלולים של 70-80 ס"מ באמת שולט מספיק ברגליים שלו? ובכלל, מה דעתכם על לרכב על סוסי בי"ס עם דורבנות? הרגל טוב או לא? ובכלל על מה לדעתכם התופעה הזו מעידה? רצון לנצח? חוסר ברירה? תענו ותוסיפו מה דעתכם

PinkHorse

New member
גם בדרסג' אתמול הייתה במקרה הזה

רוכבת ש"רכבה עם דורבונות" אם אפשר לקרוא לזה ככה?
קודם כל היא לא ברמה מספיק גבוה כדי לרכב איתן ושנית הן גדולות ממנה בהרבה מידות וזה שהיא שמה אותם והן נופלות כ"כ מוכיח על זה שהיא בכלל לא רוכבת איתם באופן קבוע וזה היה פתאומי בתחרות ספציפית זו.. אני חושבת שלפעמים השופטים יכולים להעיר/להוריד נקודות (במקרה דרסג') ובקפיצות פשוט להוציא חוק נגד..

מסכימה איתך פחות או יותר

אבל אי אפשר להוציא חוק כזה (במיוחד בקפיצות) כי אז מלא אנשים לא יתחרו...וההתאחדות לא תהיה מוכנה לקחת את זה על עצמה. ו"לא מצאתי ניק מקורי", אי אפשר לעבוד איש איש ולהגיד לו אם לרכב עם דורבן או לא...במיוחד שיש ימים יותר טובים ופחות טובים.

לפי דעתי

צריך שתהיה בדיקה של השופטים ודם שיחליטו אם הרוכב צריך דורבנות לסוס הספציפי שהוא רוכב עליו כי אחרי הכל צריך לדעת להשתמש בדורבנות ואם אתה לא מספיק מבחינת השופטים לרכב עם דורבנות אז זו בעיה שלך והסוס לא צריך לסבול מזה!

The Horse Lover

New member
אבל זה ממש לא בסדר ש...

שלחלק יאשרו ולחלק לא... השופטים לא יכולים לקבוע אם איזשהו רוכב צריך ואחר לא... זה לא פייר... או שכולם יכולים או שכולם לא... בגלל זה יש בחירה...

fliperit

New member
אבל כולם באותו מקצה

אז אי טפשר לאשר לחלק ולחלק לא. מה שכן אפשר- זה לבדוק שאין התעללות (למשל לבדוק שאין סימני דם)

../images/Emo45.gif סימון אתה לא יכול להגיד

ל-4 רוכבים נגיד ב-1.10 לא להתחרות עם דורבנות ולשאר כן לתת.. כי קודם כל זה יגרום לכך שההתאחדות תחליט על דעת עצמה מי רוכב טוב ולא טוב וזה דבר שדיי פוגע בשביל רוכב לדעת שהוא לא רוכב טוב אז הוא לא יכול לרכב עם דורבנות או שהוא רוכב פחות טוב מאחרים... המאמן הוא זה שצריך לראות אם התלמיד שלו מסוגל לרכב עם דורבנות בלי להפריע לסוס ולא ההתאחדות.. ההתאחדות התפקיד שלה לדאוג שהענף יתפקד ויתפתח ולארגן תחרויות ולא להגביל רוכבים ולגרום לויכוחים.. כי דבר כזה יכול להביא לבעיות..

aloniguy

New member
וואלה מסכים איתך!

אבל תסכימי איתי שאצלנו בארץ זה ממש לא קורה.... אפשר לראות רוכב שלא מתאים אפילו ל70 והוא מתחרה 100 ועוד עם דורבנות.... ויש המון מקרים כאלה אצלנו... השאלה היא מה עושים כאשר גם הרבה מאמנים לא שמים דגש מספיק חזק לעיניין של הדורבנות?

נכוון...

זה בגלל שהמאמנים דוחפים את התלמידים ליותר ממה שהם מסוגלים כרגע.. מצד אחד זה טוב כי זה גורם להם לשאוף גבוה יותר אבל מצד שני זה לפעמים מצחיק שרואים מישהו שנכנס למקצה כמו שאמרת נגיד מטר שהרמה שלו הרבה יותר נמוכה.. אבל שתדע שזה לא רק בארץ ככה.. שהייתי בהולנד בקיץ אז הלכנו לראות סתם תחרות אזורית והיה רוכב אחד שהיה ב-1.20 שם שפשוט לא ידע לרכב וכל כך הפריע לסוס שאין לך מושג כמה הוא מעל כל קפיצה ישב לו על הפה ולא היה יציב ויש עוד מלא רוכבים ככה.. אין מה לעשות כל כך זה עניין של המאמן ובאמת יש סוסים כמו שלידר אמרה שחייבים דורבנות עליהם.. חח כמו הסוס שלה שאני הייתי עליו ובהליכה צריכים רגליים מבטון עליו.. חח

aloniguy

New member
נכון

שמצד אחד זה טוב... אבל צריך להיות גבול! כאילו זה כבר ממש בהגזמה... ואם זה קורה גם בהולנד זה אומר שזה נכון? שככה זה צריך להיות? לא.... ובחלק השני מסכים איתך ב100 אחוז אחוז באמת יש סוסים שחייבים עליהם דורבנות! חח שונא לרכב על סוסים כאלה....

זה לא אומר שזה נכון...

אבל לך תסביר למאמנים מה נכון.. הם עושים מה שנראה להם או לדחוף את הילד כמה שיותר רחוק.. האמת כל הצבירת נסיון זה במקצים של 90-מטר.. כי ברגע שאתה כבר רואה מרחק ומרגיש תסוס ורוכב בגובה הזה אז ההתקדמות לגבהים גבוהים יותר היא הרבה יותר קלה.. אני נגיד הייתי שנתיים עם אפולו במקצים של 90-מטר וקצת 1.10 וזה בעיקר גם נבע מהמאמן הקודם חחח אבל לא חשוב זה כן נתן איכשהו נסיון ועברתי לוסילי ותוך שנה אני גם עם סוס אחר אבל בכל זאת עשיתי כבר מסלול של 1.30 מלא.. כי זה בעקרון הנסיון לומדים מהנמוך ואחרי זה שעולים זה לא משנה כי מטר רוכבים אותו דבר גם ל-1.30..

זה לא אומר שזה נכון...

אבל לך תסביר למאמנים מה נכון.. הם עושים מה שנראה להם או לדחוף את הילד כמה שיותר רחוק.. האמת כל הצבירת נסיון זה במקצים של 90-מטר.. כי ברגע שאתה כבר רואה מרחק ומרגיש תסוס ורוכב בגובה הזה אז ההתקדמות לגבהים גבוהים יותר היא הרבה יותר קלה.. אני נגיד הייתי שנתיים עם אפולו במקצים של 90-מטר וקצת 1.10 וזה בעיקר גם נבע מהמאמן הקודם חחח אבל לא חשוב זה כן נתן איכשהו נסיון ועברתי לוסילי ותוך שנה אני גם עם סוס אחר אבל בכל זאת עשיתי כבר מסלול של 1.30 מלא.. כי זה בעקרון הנסיון לומדים מהנמוך ואחרי זה שעולים זה לא משנה כי מטר רוכבים אותו דבר גם ל-1.30..

aloniguy

New member
באמת בעיה

שאי אפשר להגיד למאמנים מה נכון ומה לא.... ונכון שבתיאוריה אמורים לרכב 130 כמו שרוכבים 80.... אבל אז זה אומר שכל מי שרוכב מסלול טוב ונכון של 80 יכול ישר ללכת ל160... אבל יש הרבה מעבר לסתם לראות מרחק בגבהים הגבוהים יותר... ועוד הבדל בין ה80 ל130 הוא שאם אתה קצת מפספס את המרחק ב80 זה לא הכי נורא... אבל כזה מגיע ל130 ,ואני לא מדבר על סוס מיוחד שגם אם תפריע לו הוא יעבור את המכשול חלק, כל טעות קטנה גורמת לסוס לרסק את המכשול.... ואני מרגיש את זה עכשיו על בשרי עם הסוס שלי... וואלה יכול להיות לנו מסלול של 100 ממש מצויין! אם פספסתי קצת אז לא הכי נורא.... אבל כשיקי מעלה ושם אני מפספס פשוט חבל לסוס על הרגליים....

lidarush

New member
מסכימהאיתך לגמרי

חוץ מזה שבמקרה כמו שלי שעל הסוס שלי אי אפשר לרכבבלי דורבנות בלתי אפשרי.. ואם נגיד אני אמורה להיתחרות ב90 וימנעו ממני לרכב עם דורבנות יהיה מאוד קשה לרכב אם בכלל יהיה אפשרי..

GreenDay4Ever

New member
אני אישית בעד בדיקה של המדריך אם

הרוכב צריך את הדורבנות ולא מדרבן איתן כל הזמן. וזה נכון שכל מקרה לגופו, כי יש כאלה שהסוס שלהם לא זז ואין ברירה אלא עם דורבנות, יש כאלה שהסוס זז אבל לא מספיק כדי שתהיה אפשרות לנצח במקצה של מהירות ויש כאלה שיש להם דורבן קטן ע"מ לחדד את הדרבון שיהיה יותר ממוקד והסוס יבין אותו. וזה לא נכון שרוכבים בגובה של 70\80 כולם לא יכולים לשלוט ברגליים שלהם, זו הכללה מיותרת. יש רוכבים שקופצים בתחרויות 70\80 אבל בחווה קופצים מטר+ ופשוט לא עוברים כי לוקח זמן עד שהם צוברים את הנקודות. הרי לא כולם יכולים לנצח במקצה

fliperit

New member
בווסטרן כולם רוכבים עם דורבנות

בתחרויות...ומי שלא מספיק שולט ברגליים שלו- שלא יתחרה. אין דבר כזה "צריך דורבנות" בדורבנות משתמשיפם רק כשיש צורך- גם כשהן על הרגליים. העבודה היא מהשוקיים- ובמקרה הצורך מהדורבנות. אני לא מאמינה שקיים סוס שלעולם לא צריך את זה. מלבד זה- הדוברנות לא נועדו רק להזיז את הסוס קדימה, אלא לשלוט גם בישבן/כתפיים/צלעות שלו.

אבל זה לא נראה לי אותו דבר...

אני לא תוקפת שום דבר על הווסטרן חס וחלילה.. רק ממה שזה נראה לפחות.. באינגליש הרגל כל הזמן על הסוס וחייבת להיות שליטה מלאה על הרגל והיא צריכה להישאר במקום שלה ולכן החשיבות של שליטה ברגל היא גדולה כי אם יש דורבן אז בקלות דוקרים את הסוס ומציקים לו... בווסטרן את שולחת את הרגליים קדימה.. זה הישיבה שדרושה אצלכם.. ולכן הרגל פחות נוגעת בסוס אצלכם אז הדורבן הסיכויים שיגעו בסוס יותר נמוכים מבאינגליש שהם יגעו בסוס.. ואם אני טועה תתקני אותי אני כדי שאני יפנים את מה שנכון אצלכם..

למעלה