דיון

Edubite

New member
../images/Emo187.gif דיון../images/Emo187.gif

מריטה או גזירה? יתרונות/חסרונות כל כמה זמן? מה יותר יפה בעיניכם? האם אתם מספרים/מורטים לסוסים שלכם/בחווה שלכם? ועוד מה שבא לכם...

Vintage Queen

New member
מריטה הכי יפה...

כשיודעים לעשות את זה ולסוסים עם רעמה מלאה אבל אני למשל לא יכולה למרוט כי לסוסה שלי יש שיער מאודד דליל.. ואחרי מריטה היו נשארות לה 2-3 שערות... כל כמה זמן שרוצים/שנראה /שצריך!

S H I L G I

New member
גאדד תפוז מחק לי!!!

אני די גרועה בשניהם בגזירה יוצא לי לא סימטרי ובמריטה אני יכולה למרוט 3 שעות והוא סתם ייראה חולה
מריטה זה יותר טבעי זה מדלל את הרעמה גזירה סתם מסדר את האורך אבל לדעתי הכי יפה זה טבעי ככה שמריטה בא בחשבון פה

OHIO

New member
אממממ... ככה

מריטה זה בדיוק מה שזה נשמע. לוקחים מסרק ומורטים קבוצות שער מהרעמה של הסוס. זה מדלל את השער וגם מקצר אותו באותו זמן. סוסים עם שער דליל (כמו מיסי וזיילנד) לא מומלץ לדלל בגלל השער הדליל שלהם. גזירה זה גזירה. לוקחים מספרים וגוזרים. כמו במספרה שעושים לך.... גם במריטה צריך להשתמש במספרים. זה לא תמיד יוצא ישר רק ממריטה. מריטה פשוט מדללת את השער ויותר קל לעשות צמות וכאלה....

אף אחד../images/Emo182.gif

כל עוד זה לא גדל למימדים מפלצתיים זה יפה כמו שזה לדעתי. אבל אם כבר, אז גזירה. ואם כבר גזירה, אז קצר, כי זה מוזר שזה ארוך וגם ישר בקצה. ומריטה זה טוב רק לסוסים עם הרבה שיער. בעיקרון לרוב הסוסים אצלנו לא גוזרים, רק לחלק לפעמים, ומריטות בכלל לא.

פפפפפפ

אני מורטת לסוס שלי קודם ואחר כך מיישרת את הרעמה עם מספריים... זה יוצא ממש יפה... אממממ כל שבוע בערך צריך ליישר את הרעמה כי או שהיא מתארכת או שפתאום רואים קצת עקום זה אפילו אפשר כל יום.. למרות שאני לא ממש שמה לב לזה... אם תהייה תחרות אני יסדר תרעמה יום לפני.... בחווה שלנו מורטים לסוסים תרעמה ואחר כך מיישרים עם מספריים...

barakcastro

New member
כל שבוע זה לא קצצצצת מוגזם?????????

אצלנו יש סוסים שמסכימים למריטה אז מורטים להם.. ויש כאלה שלא אוהבים אז גוזרים להם, אהה ויש כאלה שבכלל זה מגולח! תאמינו לי הכי טוב מגולח! אין בעיות, לא צריך לסרק את זה, לא צריך צמות... חיים קלים.. חחח איזה עצלן אני!!

טוי בוי

New member
אבל זה מזעזע...

לפני שנה וחצי גילחו את טוי בוי כי הוא כל הזמן התגרד וזה לא היה יפה וזה כבר יה חלקים ארוך חלקים אין וחלקים שפשוט כמה שערות עומדות וזה היה ממש מגעיל תמיד היו מגלחים אותו...
ועכשיו יש לו רעמממההה!!! זה באמת נדיר!! וגם זנב!!! והכול בזכותי *
* ובאמת שיש לו זנב!! יש לו שערות על הזנב!! הזנב שלו יפה...והרעמה עוד יותר כי היא כזו עבה כזה כמו של פונים

S H I L G I

New member
מגולח זה יפה תלוי למי

יש סוסים שלא מסתדרים עם זה כמו שאמרת אבל מגולח זה נוח וקל וזה טוב לכאלה שאין להם זמן להתעסק עם הרעמה לכספר למשל, זה מאד יפה מגולח..

זה לא יפה לדעתי מגולח לפחות

לרוב הסוסים הסוס שלי יראה מזעזע עם מגולח... ולא כל שבוע אני מורטת אני אומרת שבאירופה ככה עושים כל יום מיישרים לסוס את הרעמה כי כל יום אתה רואה מקום אחד שזה קצת עקום.. אני כל כמה שבועות עושה משהו עם הרעמה... כבר חודש לא נגעתי בה... והכוונה שלי שלא כל שבוע מורטים אלה מיישרים עם מספריים ושהרעמה נהיית עבה אז מדללים-מורטים..

ווינגז

New member
../images/Emo57.gifעונה../images/Emo13.gif

מריטה או גזירה? לא זה ולא זה לדעתי-אני אוהבת שהשיער של הסוס טבעי 100% יתרונות/חסרונות לא טבעי... ויש כאלה שלא יודעים לעשות ואז זה לא יפה גם... אה כן וזה עושה את הסוס (לדעתי לפחות) להראות פחות כמו חיה-כי זה לא טבעי...
וכן אני יודעת שאני חוזרת על עצמי כל כמה זמן? בכלל לא
מה יותר יפה בעיניכם? אם כבר אז מריטה. האם אתם מספרים/מורטים לסוסים שלכם/בחווה שלכם? לא

charliebr

New member
../images/Emo3.gif

אז ככה.... כל סוס זה משו אחר... סוסים עם רעמה מפלצתית ועבה (רוזי
) צריכים שימרטו להם את הרעמה כי פשוט יותר נוח להתמודד איתה.... לעומת זאת סוסים עם רעמה דלילה (צ'ארלי) זה אממ לא ממש כדאי שימרטו להם את הרעמה כי פשוט לא תשאר רעמה.... יתרונות של מריטה שהיא מסדרת להם את הרעמה ומקלה על כל הסידור שלה חסרונות זה שלסוסים שאין להם רעמה עצומה זה לא מתאים וגם שזה קצת כואב להם גזירה יתרונות-יוצא ישר (בעצם תלוי מי גוזר) לא כואב להם חסרונות-הרעמה נוטה להתבלגן כל כמה זמן? מתי שצריך.... לשניהם בסוף יש אותה תוצאה אז זה אותו דבר בעיני כן....

talkk

New member
אז ככה ../images/Emo113.gif

אני בעיקרון לא אוהבת אף אחד מהם... אבל זה תלוי בסוס... כי זה נורא יפה שהרעמה שופעת וטבעית... אבל אם עושים, אז אני חושבת שלא צריך לעשות את זה ישר, אלא שייראה יותר כאילו פחות נגעו בו... למשל אלף (יש תמונה שלו פה בעמוד) אז בהתחלה חשבתי לעשות לו מריטה (למרות שאין לו רעמה ממש ממש עבה, אבל גם כל כך לא דלילה, אלא כאילו עשו לו שנייה לפני זה צמות ופירקו אותן...) אבל בסוף לא עשיתי, כי החלטתי שלא, ולראות איך זה יהיה ואז להחליט (באותו זן, הרעמה הייתה מחולקת לחצי, אחד בצד שמאל והשני בצד ימין)... ועד עכשיו לא נגעתי בה והיא מהממת, ואני גם לא רוצה לגזור אותה, כי היא ממש יפה! למרות שמצטבר שם הרבה לכלוך, וצריך כל יום לשפשף טוב טוב... ועדיין היא לא גדלה באופן מפלצתי...ז"א, היא די נוחה כרגע, ולא מפריעה לי ברכיבה.. אבל אם זה יגיע למצב כמו שהיה פעם לקפוצ'ינו (עד שגזרו אותה), ואי אפשר היה לבדוק רגל נכונה מרוב שהיא הייתה ארוכה, כי זה כיסה לו את הרגליים
אז אני אגזור... מה יותר יפה בעיניי? מריטה אבל זה נורא תלוי בסוס. למשל, לאפולו נורא מתאימה התספורת שלו, וגם למיסי זה יפה פחות או יותר (אני עוד לא סגורה על זה)... אבל את אלף אני לא יכולה לדמיין עם עם תספורת כזאתי (גזירה) בעעעעע ולגבי הסוסים בחווה: צ'אקרה - לא גזרנו, רעמה דלילה... רעם - לא גזרנו, רעמה באמצע כזאתי...לא מטופלת בכללל... אפאצ'י - גזורה, ישרה. קפוצ'ינו - גזורה ככה שזה עומד כמו קוצים, אבל זה לא סימטרי. אותלו - טבעית, דלילה... בלוז - אני חושבת שלא גזרנו, אבל לא זוכרת כל כך, והיא בלונדינית אמיתיייית ודלילה! ג'קסון - יש לו גרדת.... ויש לו רעמה פיצייית עומדת, וישרה. אין פוני. אבסולוט - עומדת הייתה ישרה, עכשיו לא סימטרית... וחצי מהגוף שלו בלי שיער כי הייתה לו אלרגיה ונשר לו כל השיער... בלאק - סטאר - ישרה. מרטו לו אותה, ואחרי זה יישרו עם מספריים. סער - דלילה מאוד, גזורה וישרה. סאטיים - דלילה מאוד, גזורה וישרה (כמו סער) רוקי - שחורה, טבעית, שלילה, לא נגעו בה. ואחרון - אלף - לא כך כך עבה, אבל ממש לא דלילה - לא נגענו בה, והיא די ישרה, אבל לא כמו עם מספריים. הקיצר, אני לא סגורה על עצמי והדעה שלי, תעזבו אותי בשקט חחח זהו! טל

מממ../images/Emo1.gif

ממממ קודם מריטה ואז גזירה.. הכי יפה.. כל חודש ככה להתחשב ברעמה וזה נחמד.. אצלינו בחווה מורטים וגוזרים משום מה..

serdonix

New member
../images/Emo163.gif

בעיקרון זה תלוי, לסוסים עם רעמה עבה בדר"כ מורטים ולסוסים עם רעמה דקה בדר"כ גוזרים... אני תמיד מבקשת מאנשים שיעשו את הרעמה של פיצי כי אני עקומה
חחח

למעלה