אחסון תרופות

כי אין לתת אנטיביוטיקה ללא מרשם

רופא וידע וודאי שיש חיידקים ואני מאמינה שהיא התכוונה גם לאנטיביוטיקה נוזלית

Milochka1

New member
אההה, אנטיביוטיקה נוזלית זה סיפור

אחר
שם תאריך התפוגה הוא אכן משהו כמו 10 ימים לאחר הערבוב. חשבתי שהכוונה היא לכדורי אנטיביוטיקה. כמובן, שלא אשתמש בה ללא מרשם רופא, אבל מי הבטיח לי שבעוד חודשיים הרופא לא יתן שוב מרשם לאותה אנטיביוטיקה?
(טפו טפו טפו, חס וחלילה
)

maybesure

New member
אני פה כדי לענות

הכוונה שלי הייתה שאני זורקת את כל סוגי האנטיביוטיקה אם נשארה. גם כדורים וקפסולות. למה? כי בכל מקרה לפעם הבאה אם אזדקק -אצטרך לרכוש מנה עפ"י מרשם. השניים שלושה כדורים שנותרו יהיו שוב מיותרים. ואם נשארו יותר מ 2-3 כדורים משמע שהטיפול לא נעשה במלואו - וזה גרוע אפילו מלא לטפל כלל. טעות לחשוב שאם יש שיפור בהרגשה אז ניתן להפסיק טיפול אנטביוטי, אחת המטרות של טיפולים אנטיביוטים ואנטיבקטריאלים היא לתת גיבוי לגוף גם לאחר שמרגישים שיפור. מעין תמיכה מונעת - שלא תחזור המחלה. אם המחלה חוזרת לרוב החיידקים מחוזקים וחוטפים אותה חזק וכואב יותר. עקרונית לא אמורה להשאר כמות אנטיביוטיקה ששווה אפילו מנה יומית אחת - אז אם אין כמות כזו מה תועיל שמירה שלה?

לגבי זריקת תרופות

עדיף לתת את מה שנשאר חזרה לבית המרקחת והם כבר יפטרו מזה בצורה הנכונה. יש בעיה הולכת וגדלה של חדירת אנטיביוטיקה ותרופות אחרות למי התהום בגלל שאנשים זורקים אותם באופן עצמאי לפחים, ואז הם מגיעים לאתרי האשפה, לפעמים נשפכים וכו' ועם הגשמים מגיעים למי התהום (ומשם לפעמים גם למי השתיה שלנו...).

על אקמולי בחלק הלבן בדרך כלל רשום

EXP ומספרים זה אומר EXP אקספייר כלומר פג תוקף והמספרים את התאריך לדוגמא EXP06/2008 אז תאירך התפוגה זה יוני 2008

Milochka1

New member
תודה ../images/Emo39.gif אבל לא הבנת אותי

השאלה היא האם תאריך התפוגה לא משתנה לאחר הפתיחה. כלומר, במידה ואפתח את הבקבוקון היום, האם עדיין אוכל להשתמש בו בעוד שנה במידה והתאריך הוא 06/08?

ישנם חומרים באקמולי שמתפרקים עם

הקירור ונפרדים וכך היעילות פוחתת ( ראיתי את זה פעם בהסבר על תרופות ) תראי שגם בהוראות לא רשום לשמור בקירור

Milochka1

New member
וזה ה"אחרי" ../images/Emo39.gif

עשיתי הפרדה לשלוש סלסלות: 1. תרופות לשעת מחלה 2. עזרה ראשונה 3. ויטמינים ותוספי תזונה דווקא סידרתי את הכל די מהר. כל העסק לקח לי משהו כמו 15 דקות (כולל פינוי מדף בארון המטבח). מה שבטוח, ב-10 השנים הקרובות הקטנצ'יק לא יגיע לשם

נועם@בת

New member
אצלי זה מפוזר

אלה בשימוש נפוץ- משככי כאבים למיניהן נמצאים במגירה העליונה במטבח מאחורי סלסלת הסכום. המגירות מאובטחות כנגד ידה הארוכה של ניצן. יש כמה במקרר, והיתר בסלסלה במרפסת. מידי פעם אני מדללת אבל בעלי דוגל שלהאריך את הפג תוקף עד כמה שאפשר, ולדעתי הוא צודק.. בהחלט הגיע הזמן לעשות סדר מחודש, בעיקר אחרי שבשפעת המשפחתית האחרונה חידשנו את מלאי התרופות
. נועם

למעלה