מים מים בששון

• פותח הנושא jgut
  • פורסם בתאריך

jgut

New member
כן בשיעורים בעיקר כדי לשפר

את הישיבה. עשיתי לא מעט שיעורים בלי ארכובות (או בעמידה) במטרה ללמד אותנו לשבת נכון, כמובן שבכל המקצבים. גם שיעורים ללא אוכף מידי פעם. עקרונית אני מצליחה לשרוד את רוב השטויות של רו. הבעיה העיקרית שלי שאני פחדנית... למרות שתמיד בסוף אני עושה, אבל זה עולה לי בפחדים. הפחד העיקרי שלי הוא לא ליפול, אלה שיקרה מצב ששוב הוא "יחטוף" אותי (שהוא נכנס לאמוק של ריצה בחוץ במהירויות גבוהות ושום דבר שאני עושה לא גורם לו לעצור). רק לא ברור לי איך זה קשור למים?

fliperit

New member
כן...

אני מאוד אוהבת לעשות שיעורים בלי ארכובות, אבל רק לתלמידים ברמה גבוהה. הרבה פעמים גם רק עומדים על הארכובות- לפני שמתחילים טרוט קימה, מתחילים מטרוט עמידה. ככה התלמידים לא קופצים לסוס על הגב, וגם יכולים להתרכז בכיוון הסוס ולא בקום-שב. אני לא יודעת איך יושבים על באקים עם אוכף אינגליש (נדמה לי שאמרו בפורום פעם שעומדים באוכף..), אבל בווסטרן נעשנים אחורה ורגליים קדימה...כמו בעצירה. זה הכי יעיל בשביל לא לעוף

NTL

New member
בקשר לבאקים

באינגליש עושים ישיבה קלה ככה הסוס יכול לעשות מה שבא לו בעצם והרוכב כמעט לא מרגיש את זה... ככל שמתנסים בבאקים יותר הישיבה הזו משתפרת.... אם תנסי לשבת אחורה עם רגליים קדימה באינגליש מה שיקרה זה שתקפצי קדימה ותתישבי לסוס בין האוכף לצוואר... אצלנו אין את הקרן מקדימה.... בכל אופן ברמות היותר גבוהות אצל הרוכבים המיומנים הרבה יותר ואצל סוסים שאוהבים לשחרר איזה באק במעבר לקאנטר צריך לשבת אחורה על מנת למנוע את הבאק... זה קצת יותר מסובך מזה אבל אי אפשר ללמד את הכל כאן. אבל בגדול בשביל לא לאכול באקים ולסבול מכאבי גב רצוי לעשות ישיבה קלה גם בווסטרן. דיברתי על זה עם אחד המאמנים בזמנו... הוא אמר שאת זה עושים הרוכבים היותר מיומנים בשביל לא לסבול מהבאק.. זה גם תלוי בסוס. יש סוסים שאם נשענים עליהם קדימה סתם ככה הם נותנים באק.

fliperit

New member
אל תעשי כזה "ב ס ד ר".

לרוכב ווסטרן טוב אין בעיה לשבת על באקים בלי להיעזר בקרן.

תםטםOHIO

New member
אה

תודה, פספסתי את התגובה הזאת קודם. לבאק יושבים, ותלוי באורך הארכובות גם עומדים בישיבה קלה. ז"א זה משתנה בהתאם למצב. בכל מקרה מנסים להגיע עם הסוס להגבהה של הראש והעברת המשקל אחורה.

fliperit

New member
ליפול במיים זה רע...

במיוחד אם לובשים ג'ינס וצריך להמשיך לטייל אח"כ כמה שעות... גם ליפול על החול העמוק של החוף זה לא הכי כיף..השפשות שא"חכ לא הכי נעימות

תםטםOHIO

New member
לגמרי,

משפשף, גם למכנסי רכיבה, בעיקר בתפרים. אבל עדיף ליפול בתוך מים מבחול, וכמה שהחול של הים כאילו רך, הוא בעצם הדוק מאד ומאד מאד מכאיב ליפול עליו, אין ספיגה... עדיף להשאר למעלה.

fliperit

New member
טיל בים זה הכי אחי!

הייתי באיזה 3 טיולים בים....לים עצמו אני לא אובת להיכנס כי אני מפחדת ממדוזות, אבל בבריכות של חוף ניצנים זה פשוט מדהים! אם מגיעים לקטעים העמוקים, הסוסים צריכים ממש לשחות, וזאתהרגשה משונה ונפלאה... טיולי שלוליות זה גם מעולה...בד"כ הם קצת פרועים, כי שלוליות יש אחרי גשם..ובגשם הסוסים לא יוצאים- ככה שמעניין ביותר בטיול...וגם מפחיד קצת.

jgut

New member
נורא מתחשק לי לעשות

טיול שבו הסוסים שוחים, אני אפילו לא מצליחה לדמיין את ההרגשה... בטח ממש כיפי

fliperit

New member
היה מצויין...

למרות שלקח לנו הרבה זמן של שיטוט בבריכות עד שמצאנו אזור עמוק מספיק. כשאחת הסוסות החלטיה לטבוע זה נהיה מפחיד...אבל היא בסוף הצליחה לשחות ולהרים את הראש

שירלי317

New member
גם לי ../images/Emo3.gif

מתחשק לי טיול בים (אף פעם לא יצא לי..) אבל נשמע לי נורא עבודה קשה לאחרי כך. בלטפל בציוד הרטוב. העור והמים לא חברים משו משו

fliperit

New member
אבל רוכבים בלי אוכף!

ככה צריך לטפל רק בראשיות. אגב..יותר ממה שהמים והעור לא חברים- המים והמלח לא חברים...

שירלי317

New member
אה, נכון../images/Emo122.gif

אבל מים וקים דווקא חברים מאוד טובים, כל עוד אין איזה כלב בסביבה שהיא עלולה לצוד או כבשה מפחידה
אנחנו בסדר :]

dixie chick

New member
גם אני ממש רוצה

קבענו כשאיפי תהיה שפויה? או שאני תמיד מוכנה לצאת על אפריל!!! שיא הפנאן!

למעלה