מים מים בששון

• פותח הנושא jgut
  • פורסם בתאריך

jgut

New member
../images/Emo182.gif מים מים בששון

ולא מיי שתייה
איזה חוויות סוסיות יש לכם עם סוסים ומים? טיולי שלוליות? יצא לכם לרכב בים? להיכנס למים? לשחות? טיפולים במים (בריכה)? סיפורים מצחקים? שתפו אותנו

dixie chick

New member
שאלה ספציפית שקשורה- תרפיה במים?

שמעתי הרבה את המושג הזה בתחומי ריפוי ושיקום של מס' בעיות רגליים... הייתי רוצה לדעת קצת יותר בדיוק לאיזה בעיות זה משמש? איך מתבצעת התרפיה? באיזה מקרים מחליטים להשתמש בזה במקום בשיטות אחרות? האם יש מקומות\ וט' בארץ שנוקטים בשיטה?

eliya-l

New member
את מתכוונת להידרותרפיה

כשפרוש המילה הינו טיפול באמצעות מים (הידרו – מים, תרפיה – טיפול) למעשה ההידרותרפיה היא ה"ספא" העתיק ביותר - כל מרחצאות ומעיינות המרפא כמו ים המלח, מבוא חמה - בארץ ועוד המון מקומות בחו"ל שאנשים היו מגיעים אליהם לצורכי ריפוי שונים ומשונים החל מבעיות עור, עובר לבעיות פרקים, שיווי משקל, השמנה ועוד. בגדול כאשר מדברים היום על הידרותרפיה מדברים בעיקר על סוג של "פיזיוטרפיה" במים שמיועדת במיוחד אבל לא רק להקל על בעיות מפרקים שונות ומשונות. אל תשכחי שבמים המשקל אינו משחק תפקיד במיוחד ולכן "קל" ללכת במים לאחר תאונות, מתיחות שרירים, פגיעות בגידים וכו'. מכאן תוסיפי עוד חיזוק שרירים, שיפור תבניות הליכה, הגדלת טווח התנועה (לא בדקתי אך כך אומרים) שיפור מערכות לב ריאה ועוד ועוד ועוד. לגבי כלבים למשל יש לפחות שני מקומות שמשתמשים בהם בהידרותרפיה. שמעתי שיש גם וטרינרית באזור ישובי הר תבור או באזור שם שיש לה גם ברכת הידרותרפיה לסוסים אבל אולי אני טועה זה כבר היה לפני כמה שנים שסיפרו לי על כך אך אולי לא דובר על סוסים ורק נדמה לי (הגיל עושה את שלו) ובעת האחרונה שוב מישהו דיבר על כך ודווקא בהקשר עם סוסים אך אינני זוכרת עם דיברו על כך שכבר הוקמה בריכה באיזו חווה או שיש תוכנית לעשות זאת. בחו"ל כמובן שיש בריכות להידרותרפי לסוסים. לילה טוב

jgut

New member
החוויות שלי

טיולי שלוליות היו לי מלא, בדרך כלל היה כיף. אבל היה לי טיול אחד שזכור לי לרעה שהיינו צריכים לחצות נחל (בכמה מקומות) ורו פחד להיכנס למים (רו היה אז סייחון ממש צעיר). היו מקומות שהוא אצליח לקפוץ מעל הנחל (לפעמים נחתנו על סוסים אחרים וחטפנו בעיטות) אבל איפה שהיה רחב מידי כולם חצו ורק אני ורו נשארנו לבד מאחור כשרו גם נכנס ללחץ מזה שנישארנו לבד. ניסיתי לרדת ממנו ולחצות בהובלה והוא סירב. בסוף המאמן עלה עליו (אני חציתי ברגל) והוא קיפץ איתו את כל הנחל. אז נתנו לי סוס אחר ורוכב יותר מנוסה עלה על רו ונכנס איתו לכל מקור מים אפשרי (אים סוסים היו יכולים לבכות זה היה השלב שבו רו היה פורץ בבכי
). זה היה טיול קשה גם לי וגם לרו...
היה לנו טיול לים שבו רכבתי על דו. זה היה הטיול הראשון שלה (ושלי) והיא הייתה ממש חמודה. כשהגענו לים עצמו היא רחרחה את המים אבל לא כל כך התלהבה להיכנס אז לא התעקשתי איתה. שאר הסוסים נכנסו ברובם ולא ניראתה שיש להם בעיה עם זה.
שלולית אחרונה להיום: היה גם מקרה שאיזה שלולית טועה נכנסה לרו לתא. והיא החליטה להתמקם בינו לבין האבוס המלא שלו (וכזכור רו פוחד מהן). אני עמדתי בצד, ורו עשה לי פרצוף של "אוי יש לי שלולית בתא
" , והציץ לתאים האחרים וראה שלאחרים אין אורחים בתא, אז הוא התחיל לרחם על עצמו כי "הוא הסוס היחידי עם שלולית
". אחרי כמה דקות הרעב הציק לו, אז ניסה לאיים על השלולית
, אך היא בשלה! נשארה במקום (לא משנה שהוא עשה לה אוזניים, ורקע ברגליים לעברה). בשלב הזה ריחמתי עליו ונכנסתי לתא שלו ועמדתי באמצע השלולית כדי להראות לו שזה לא נורא , אבל אז הוא התחיל להישען עלי ("אמא - קחי אותי על הידיים!!!"), אז יצאתי מהתא כי זאת לא שיטה. בסוף הוא הצליח להעביר את הרגליים הקידמיות מעליה ולאכול (הוא בטח הרגיש נורא אמיץ עם עצמו
). אבל לכל סיפור יש סוף טוב - מהר מאוד הוא מצא במרעה שלולית ממש מסריחה והם נהיו חברים ממש טובים וקשים להפרדה

תםטםOHIO

New member
טיול ראשון לים

בערך בגיל 12, נדמה לי על ונוס מהגוקי קלאב ז"ל שהיתה טורובריידית חמודה ועקפה את כולם על החוף בקיסריה. לא הצלחתי לעצור ובנג'ו שהדריך את הטיול התחיל את ה"קנטר האסוף" במחשבה שהקיר בסוף הדרך יעצור אותנו אם כל דבר אחר לא. כמה מטרים לפני הבנתי שכמו שהקנטר האסוף לא עבד לאף אחד גם לא יעזור הקיר והסוסה פנתה בחדות למים, היא עדיין ניתרה מעל לכמה אבנים אדירות במים עד שנעצרה, מה שבטוח זאת היתה הנחיתה הכי רכה ומלוחה שלי, כשאחריי כל הקבוצה ממשיכה לתוך המים. הכי מצחיק שחזרנו לג'וקי וכולם הורידו מגפיים ועשו שלוליות לננסי שהיתה במשרד והתפוצצה מצחוק. אני חושבת שיש סוסים שממש אוהבים מים וכאלה שסולדים מהם ממש. אחד הזכרים אצלי עושה פרצוף והולך כמו ברלינה כדי להמנע משלולית הכי קטנה בטיול ואת השני צריך ממש לעצור כדי שלא יעשה בפנים אמבטיה. אה. ויש לי כלבה שכל תעלה מסריחה, שלולית ירוקה מלפני שבוע, בריכה של דגים או סתם משהו רטוב ומלוכלך, היא תהיה בפנים משכשכת בהנאה... טיפולים במים, עוזר מאד. התנועה אחרי, במקרים שניסיתי, השתפרה מאד. הסוסים אהבו את זה, שחו בכיף, עמדו לטיפול, ויצאו מכובסים :)

jgut

New member
ווידוי קטן

אחת הסיבות שפתחתי את השרשור הזה - כדי שתספרי לנו קצת על הטיפולים במים
אני מניחה שדיי ברור למה זה עוזר לסוסים (בדיוק כמו שחייה לבני אדם). מסקרן אותי איך הסוסים מגיבים בפעם הראשונה בכניסה שלהם לבריכה, האים יש כאלה שמתגנדים? איך משכנעים אותם בכל זאת? ואיך מוציאים את אלה שמתאהבים בבריכה? האים הכל נורא פשוט?

תםטםOHIO

New member
אוקיי

אז כמו שהסבירה אליה למעלה יותר, המעלה העיקרית מבחינתי לטיפול במים היתה פתיחה של התנועה במפרק של הכתף בלי התערבות של משקל מהקרקע או משקל של היד של הסוס. זה למקרה הספציפי בשבילו בניתי את הבריכה... מי שנכנס מהסוסים אח"כ היה בונוס. והיה די קל להכנס, קודם כל הסוסה שהיא סומכת עלי ואחריה הסייח עם קצת חששות, אחרי אמא שלו, צעד צעד. הדבר הראשון שלקחתי בחשבון כשבניתי את הבריכה היה האורך והרוחב, שיהיה מספיק רחב כדי להרגיש נח ואח"כ צר מספיק כדי להשען או לא להלחץ, מספיק שאפשר יהיה להסתובב אם צריך, והאורך - מאחר ובניתי מתחת לסככה שיהיה מספיק ארוך לשחייה הגונה וגם עצירה באמצע ושיראו את האור בצד השני, שלא יהיה חשוך מדי. אלה היו חלק מהשיקולים. ולדעתי זה עזר. בפעם הראשונה מילאתי רק חלק מהמים, בערך עד הכתף, באמצע. השיפוע מאד מדורג ויש מדרגות כמו בטריילר (רק יותר גבוה קצת) עד לאמצע משני הצדדים, זה מקל מאד ומונע החלקה. ואז הבאתי קערה מלאה בדברים שהם אהבים, סלק גזר קצת תפוחים ובעזרת תלמידה היא נכנסה עם הסוסה כשאני למעלה לפניהם ואח"כ הסייח התחיל להביע עניין ונכנסתי איתו כמו בהולכת סייח, חבל רך מסביבו ומתחת לזנב ואני בצידו,, לאט לאט. וכן, היה מאד קל להכנס, תוך דקה וחצי היינו בפנים, אני מדברת עם הסייח ומרגיעה אותו, בפעמים הבאות כבר נכנסנו בלי עזרה של אף אחד ובפעם שאחרי כבר מילאתי את הבריכה עד כמעט לסף, מה שנתן קטע ארוך יותר לשחות ומקום ספציפי לעמוד ולעשות קצת מסאג'. בהמשך הקיץ הייתי נכנסת עם הסוסה והסייח איתי כחלק מהסדר יום וממש בקלות. כמו שכתבתי הם היו מחכים בפרצוף נוזף אם הייתי מאחרת בדקה, עומדים ומחכים ליד השער. אז הכל נורא פשוט באמת, הם אהבו את זה, יש קצת עשב בקצוות והם היו עומדים בתוך המים. יש בחו"ל מתקנים של ספא לסוסים שבהם הסוס עומד במתקן סגור ומקבל זרמים ותערובת של מלחים בפנים כעיסוי, אז כשאין מתקן כזה, אפשר פשוט עם צינור בתוך המים, וכל דבר, לאט ובכיף, כשהם מרגישים שהגישה שאת מקרינה בטוחה וחיובית, לא צריך בכלל לשכנע. תודה על השאלה, אם יש עוד שאלות אני אשתדל לענות :)

fliperit

New member
ובחורף?

אני בטוחה שבקיץ זאת חוויה מדהימה, לסוסה ולך, אבל האם חודשי הקיץ מספיק ארוכים בשביל הטיפול, או שגם בחורף הייתה צריכה להיכנס איתה? (לא נראית לי חוויה נעימה כשקר..)

תםטםOHIO

New member
סגרתי את הבריכה בחורף

בערך בסוף אוקטובר כשהתחיל להיות קריר בערב, הקיץ אבל המשיך עוד קצת... ובכל אופן לא מילאתי שוב מים בינתיים, עשיתי טווינה והמשכתי את שאר הטיפולים מלבד בבריכה.

jgut

New member
תודה

באמת נשמע כמו חוויה כיפית לסוסים, אני סתם תוהה לעצמי איך סוס כמו רו היה מגיב לבריכה. אבל מתישהו נעשה טיול לים ונבדוק את זה.

תםטםOHIO

New member
ממ

בפעם הראשונה בטיול לים עם שני הסוסים שלי הם בהו מהופנטים לגמרי בכחול הגדול.
פעם היו יותר עירבובי טורוברד בבתי ספר לרכיבה ופחות סוסים רגועים, מה שיצר לפעמים הרבה באקים במגרש, ואיכשהו אני חושבת שזה עזר מאד לבטחון העצמי, לדעת לשבת לבאקים למינהם במגרש, ולהגיב עליהם בכל מיני סיטואצייות התרגשות אחרות במקומות אחרים. איך רו ואת בעניין הזה?

jgut

New member
רו לא כל כך אוהב לבקבק

יש לו באקים ממש קטנים ואותם אני מצליחה לשבת. אישית לא יצא לי לפול עדיין מבאקים, רק לעוף על צוואר הסוס ולחזור לאוכף איכשהו(מסוסים שאינם רו). אני מניחה שאים הוא יחליט לעשות באקים הצוואר שלו לא ישמש כמעצור כי הוא רץ עם הראש מאוד למטה ואז אני אמשיך קדימה. הוא מעדיף להתנער מהרוכב עם על הגוף, ורצוי במהירויות גבוהות - זה הסטייל שלו
.

תםטםOHIO

New member
תגידי,

בסגנון ווסטרן נהוג לרכב בלי ארכובות? או לפעמים רק לעמוד על הארכובות? אני חושבת ששני התרגילים האלה עוזרים ברמות להשאר על הסוס אח"כ.

למעלה