חורף

גילי 13

New member
../images/Emo182.gifחורף../images/Emo182.gif

הגיע החורף ומתחיל להיות קר ולרדת גשם. מה אתם עושים מבחינת הרכיבה? רוכבים בגשם? בקור? ומה עם הסוסים? הטיפול/היחס שלכם כלפיהם משתנה??

פפוניטה

New member
אמ......

ממשיכים לרכב-זה ברור.אם יש טפטוף קל רוכבים, ואם יורד ממש גשם מפסיקים לרכב אם רואים שאחרי 5-7 דקות הוא לא נרגע.אם רק קר בטח שרוכבים, ולפעמים מבטלים שיעור בגלל גשם ומשלימים ביום אחר.הטיפול בסוסים יותר יסודי-בייחוד הניקוי בגלל הבוץ!זו בעיה לשטוף אותם בגלל הקור.היחס משתנה בזה שמנסים פחות לשטוף אותם/להרטיב, בגלל הקור!

PinkHorse

New member
../images/Emo13.gif.

אממ יש לנו מכורה גדול
וכי שווה שיש
אז בענין הרכיבה אין בעיה. ומבחינת הטיפול פחות שוטפים ואם כן שוטפים אז עם מים קרים.

ה צ י ף

New member
אך מים חמים יש לכם דוד לחימום מים

בעמדת שתיפה? חחחחחחחח באמת אחרי רכיבה בבוץ וזה אך מנקים תסוסים?? ומה בקשר לציוד רכיבה הוא לא מיתקלק במים האוכף והראשיה וזה? ואך מנקים את הבוץ מהציוד?

TauraMan

New member
../images/Emo20.gif../images/Emo23.gif

יש הרבה חוות עם מים חמים במתקן שטיפה... הברשה טובה מספיקה בהרבה מקרים. שטיפה קלה עם ספוג ואחר כך כיסוי בשמיכה או קובן. ציוד רכיבה, אותו טיפול של סיבון ושימון כמו בקיץ. לא מכניסים עור למים אף פעם.

Vintage Queen

New member
../images/Emo127.gif

אני בדר"כ כשקר כבר אני מעבירה על מוסקי ספוג עם מים רותחים ואז שמה קובן פליז ואם היא לא הזיעה יותר מידי אז מברישה עם מגרדת גומי(!) כמו שצריך ונותנת לה להתייבש ואז מברישה שוב וכו.. אם מברישים ביסודיות אין סיבה שהיא לא תהיה נקייה חוצמיזה הטיפול לא משתנה יותר מידי חוץ מההתעסקות עם הקובנים.. וכנ"ל לגבי הציוד

אצלנו

לא שוטפים כמעט בכלל בחורף...רק בימים החמים שבין לבין אבל אם קר אז לא שוטפים לא משנה כמה קשה הסוס עבד...שוטפים רגלים ומיבשים ואז קושרים תסוס שיתייבש ואחרי זה מברישים אותו.. יש מקרים מיוחדים למשל שבי שונאת שמברישים אותה בין האחוריות אז אני שוטפת אותה שם כי זה מקום שמתמלא בהמווווווון חול

ומה אתם עושים אם...

אתם רוכבים אחרונים?! כאילו, השיעור שלכם הוא מ7 עד 8, השיעור האחרון בחווה. כולם לחוצים כבר לנעול וללכת. אתם מספיקים לשטוף רגליים, לעשות את הדבר הזה עם החציר בשביל לייבש את הסוס (איך אני אמורה לקורא לזה?!),לשים קובן,להכניס את הציוד והכל...אבל אין לכם יותר מדיי זמן בשביל להתעסק בסוס שעתיים
[ואם תתעכבו לא יהיה לכם איך לחזור הביתה
]

Vintage Queen

New member
חחח ~כמה טוב שיש לי מפתח לחווה~

אם אני רוצה להישאר עוד אני פשוט נועלת אחרי הכל... =]

גם אני יכולה לנעול בעצמי...../images/Emo3.gif

אבל לא יהיה לי איך לחזור הביתה
לפחות זה רק פעמיים בשבוע
(שיש לי שיעור מאוחר)

חחחח

בעקרון אין לי שעורים בשעות האלה אבל אם יוצא מצב שאני רוכבת בשעה כזאתי... אז שוטפים רגליים ומנגבים מיד אחריי שיהייו יבשות.. ובקשר למסאז' עם החציר חח אין זמן אז מברישים וישר שמים קובן ככה הגב לא חשוף יותר מדי לקור.. ויום אחרי זה באים יותר מוקדם ומטפלים בסוס פי2..

DiMi DiMa

New member
אטוב...אמממממ

אני בעיקרון רוכבת אותו דבר..
אבל נגיד אם עבדתי קשה ודימי שלי ממש מזיע אז אני לא שוטפת אני מברישה...
אם קר קצת אני שמה שמיכה ואם ממש קר אז קובן...
אממממ ואם יש טיפטוף אפשר לרכב...
ואם יורד מבול לא...חחחחחחחחחחחח
אממממממ זהו...

למעלה