בלוקים

אהלן תפוס ../images/Emo26.gif

אני משתמשת גם בעברית במילה קנונית. עכשיו כשאני חושבת, באמת קשה לי למצוא משהו שיחליף אותה...
נראה מא יאמרו החברים.

tafustafus

New member
כם אני בד"כ משתמש במילה זו

סתם תהיתי אם יהיו רעיונות אחרים, אך כאמור, איני מצפה לרעיונות מפתיעים...

ihtiyar

New member
א-פרופו

חשבתם על הצירוף "הוצאה מהודרת"?
האם היא מקושטת בציצים ופרחים או שמישהו עמל וההדיר אותה עד קצו של יוד

Eldad S

New member
נראה לי שעדיף,

היות שמדובר בכל זאת במילה לועזית, לאיית זאת "קאנוני", "קאנונית". טוב, אתה כבר מכיר אותי, אני והאל"פים שלי. אבל, צחוק בצד, נראה לי שכאן זה מוצדק.

tafustafus

New member
תודה, אבל אני לא יכול

אני פשוט לא יכול להשתמש כך באלפים. אולי עלי לעבור פסיכואנליזה כדי לגלות מדוע הם כל כך מפריעים לי.

Y. Welis

New member
כדאי. הרבה עכבות שצריך לשחרר...

ובמקרים כמו שהוזכר לעיל (בית-המדרש), כשאין מושג עברי זמין - אלתר!

tafustafus

New member
../images/Emo133.gif סביב זמן

בניית מבנה התרחשה בזמן בלתי ידוע בדיוק, בתקופה שהחלה קצת לפני והסתיימה קצת אחרי שנה מסויימת. באנגלית כתוב שהוא נבנה around the year 1900. האם לא מוזר לומר שהוא נבנה "סביב השנה 1900"? והאם יש דרך אחרת לומר זאת?

tafustafus

New member
נשמע לי מוזר באותה המידה

אבל כנראה שאתה צודק וזו סתם בעיה שלי...

Eldad S

New member
../images/Emo32.gif לגבי "כנראה ש..."

זוהי שגיאה לשונית נפוצה אצלנו, הישראלים, או, בעצם, לשון הדיבור. הצורה התקנית (הנכונה) היא: נראה שהוא צודק. לחלופין: כנראה, הוא צודק. אין לי בעיה עם זה, אבל נראה לי שבספרים, כשלא מדובר בשפה דיבורית, עדיף להשתמש בצורה התקנית.

tafustafus

New member
נכון. אבל מה לגבי "כמובן"?

רבמילים אינו כותב לגבי אף אחת מן המילים האלה שהיא אינה תקנית, ופעם הוסבר לי ש"כמובן" דווקא נכון מסיבה כלשהי (אותה שכחתי).

Eldad S

New member
הוא הדין ב"כמובן":

כמובן, צדקת! לחלופין: מובן שצדקת! אין שום פסול ב"כמובן" כשלעצמה

Eldad S

New member
ההערה שלי, שלא הופנתה

דווקא אליך, אלא בכלל, בהיותנו גם פורום של עריכה, התייחסה ל-ש... שפותחת פסוקית לאחר "כנראה" או לאחר "כמובן". לאחר שתי המילים האלה אין צורך ב-ש' (לפחות לא בשפה התקנית). למותר לציין, שתי המילים עצמן נכונות לחלוטין.

למעלה