TOPIC

• פותח הנושא KEiN
  • פורסם בתאריך

KEiN

New member
../images/Emo18.gif TOPIC ../images/Emo18.gif ../images/Emo6.gif

חלימה וחלומות צלולים- קשר כלכך הדוק אבל עולמות כלכך נפרדים. לאחר עיון מתמשך ב´אומנות החלימה´ (שאגב ספר מדהים בצלילותו) של קרלוס קסטנדה- הבנתי מה היא חלימה בערך. החלימה חוץ מהחלומות הרגילים שלנו, יכולה להוות גשר בין יקומים שונים ומשונים הכולם בנויים מאנרגיה- מה ש´מוזר´ בספר זה שהוא לא מדבר על פנטזיות למינהן- אלא על חוויות ממשיות מעולמו של הסופר. -ישנה טענה האומרת כי אין דבר כזה יקומים שונים- אני אומר שזה בולשיט (הרי אין שום דבר ששולל את קיומם של יקומים שונים)- אז מה אתה אומרים? על חלימה ?? -ישנה טענה האומרת- אין דבר כזה אנרגיות... מה? מסתומרת? תסבירו לי.. חלימה צלולה היא הבסיס הבסיסי של הבסיס לחלימה (למרות שיש עוד דרכים)- מה אתה אומרים?

LucidGuess

New member
מילת המפתח היא "אומרים"

אז אומרים... גם אומרים שלשפנים אין מישקפיים ( כי הם אוכלים גזר ) , מאיפה אתה יודע? אתה בטוח שאין? ואולי הם פשוט מתחבאים במחילות ולכן אתה לא רואה אותם? אז אומרים...
אז יכול להיות שהספר של קסטנדה ממש מרתק, ויכול להיות שהוא כתוב בצורה מעולה, אך זה לא אומר שמה שהוא רשם באמת זה נכון, מה שהוא רשם זה מה שהוא מאמין בו, זוהי דעתו האישית, זה לא הופך זאת לדבר נכון. אולי יש עולמות מקבילים מי יודע, ואולי הם באמת בנויים מאנרגיה, אבל כל עוד זה לא הוכח אני לא רואה שום סיבה להאמין בזה, רק בגלל שמישהו אמר, אני אומר שהכל בראש שלך, הכל חלום הכל חלום, כל זמן שאין לך הוכחה למשהו אחר, לא תזיז אותי מדעתי. ובזאת תמה הודעה זו. Lucid

Blade2

New member
נתחיל...

אין גם שום דבר ששולל את קיומו של אללה, של אלוהים, של שיווא, ברהמה ווישנו. אז מה? אני אומר שיקומים שונים זה בולשיט (ואני מדגיש, אני לא מתכוון למודלים כגון יקומים מקבילים או דברים כאלה, למרות שלגבי חלקם אני גם חושב שהם בולשיט.) אני בפירוש מתכוון שיקומים שונים עם יצורים שאין להם גוף והדרך היחידה לעבור בינהם היא בזמן שינה --> בחלימה, זה בולשיט. כן אין דבר כזה אנרגיות במובן המיסטי/רוחני/whatever you wanna call it. הייתי מאוד שמח אם מישהו היה מסביר לי מה אלו האנרגיות האלו (הסבר מעבר לרמה של מן משהו ירוק שזורם מנקודה בבטן שלי אל שאר הגוף) ולמה, אבל למה קוראים להן אנרגיות? אין קשר בינן לבין אנרגיות פיזיקליות. תן לזה שם אחר, תגדיר מה זה, ואז אני אתווכח על הנושא. חלימה צלולה היא הבסיס לחלימה ---> עם זה אני מסכים, רק שאני לא מסכים עם כל הדברים שמייחסים לחלימה, סה"כ סוג של חלום צלול.

Get up kids

New member
אני אישית

מתייחס לחלומות צלולים ולחלומות בכלל כדבר מדעי ולא מיסטי. אני לא חושב שחלומות הם ´גישור´ למקומות אחרים. לעומת זאת אני חושב שכן יש מימדים מקבילים אך כרגע זה לא נתון להוכחה. GUK

דונלד

New member
בוא נתחיל-אנרגיות

בוא נעסוק באנרגיות. אני מתכוון לצד החוויתי שלהן. שהרי אוכל להסביר ולהרצות עד צאת נשמתי, וכל זאת לחינם. אני מאמין למה שאני רואה, או מרגיש, או מבין (כלומר שאינו סותר את עולם האמונות שלי). אני מאמין למה שאני חווה. אז בוא ונחווה אנרגיות. תרגיל חמוד ופשוט. תן למישהו שיחביא מטבע באחת משתי כפות ידיו הסגורות. נסה לגלות באיזה משתי ידיו נמצאת המטבע. הדרך לגלות את המטבע היא לשים את כף ידך הפתוחה (בטבעיות, לא באופן מאומץ), מעל יד אחת של חברך. אחר כך מעל השניה. שים לב האם יש הבדל כלשהו בין 2 כפות הידיים. חם קר סגור פתוח רפוי נוקשה מזמין דוחה או כל הבדל אחר שאתה חש בדרך כלל באופן טבעי המטבע תהיה ביד העוצרת ולא הזורמת. אם אתה מתקשה לחוש בהבדל, תעשה הכנה קטנה של הגברת הרגישות. שפשף את שתי כפות ידיך זו בזו כחצי דקה, ואז פתח אותן למרחק של כמטר זו מזו-כאשר הן פונות פתוחות אחת כלפי השניה. קרב אותן זו לזו בתנועות קצרות של סנטימטר או שניים (מתקרבות מתרחקות מתקרבות מתרחקות, בתנועת פימפום, אבל אט אט אתה מקרב אותן זו לזו). בשלב מסוים אפשר לחוש כאילו יש התנגדות עדינה להמשך ההתקרבות, שחק באזור הזה. אגב אם הידיים נמשכות זו לזו פירושו שחסרה לך אנרגיה, כמו שאני עכשיו עוד מעט נכנס לישון. באיחולי משחק מהנה דונלד

L i z a r d

New member
אין צורך לשפשף את הידיים,

וניתנו פה בעבר הרחוק כמה תרגילים טובים לעשות את הטריק הקטן הזה.

L i z a r d

New member
לא צריך לשפשף ידיים

בכדי לחוש אנרגיה... אז עדיף למחוק את הקטע עם הידיים, בגלל שזה יכול לגרום לחשמל סטטי ואז כל הקטע שבניסוי הפרטי יכול להשלל.

Blade2

New member
תרגיל נחמד, מאוד משעשע

אפשר לבלות ככה שעות (טוב, אז אולי לא), זה די מסביר את הכוונה שלך, אבל בשבילי זה לא מספיק, יש לך עוד כמה דברים כאלה? (את התרגיל הזה ניתן להסביר גם כעייפות או מתח שרירים, אבל לא משנה - בנושאים כאלה אני דווקא אוהב להתנסות בדברים האלו ואז להביע את דעתי בנושא ואם השתכנעתי או לא.) בלי קשר לגבי הקטע עם המטבע, זה מזכיר לי, כשאני משחק שח עם חבר שלי, כדי לקבוע מי יהיה לבן ויתחיל, חבר שלי לוקח חייל (pawn) בכל יד, אחד שחור ואחד לבן, וכמעט תמיד אני מצליח לנחש איפה זה (אני צריך למצוא את השחור כדי להיות המתחיל). מה שאני עושה זה להסתכל על הידיים שלו, לעצום עיניים, ואז כבר אני רואה כתם שחור במקום המתאים. זה התחיל כשפעם אחת מתוך סקרנות החלטתי לעצום את העיניים בקטע הזה ולדמיין את השכבות אצל חבר שלי, עור, שרירים, עצמות ואז הייתי "רואה" בין העצמות איפה השחור, אחר כך נפתרתי מהתהליך הזה ואני פשוט עוצם עיניים וכמעט תמיד צודק. - כמובן שזה יכול להיות מקריות או שנדמה לי שאני תמיד יודע איפה זה, אבל גם חבר שלי משוכנע שאני תמיד יודע איפה זה.

L i z a r d

New member
בקשר לתירוצי עייפות ומתח שרירים

זה נכון, אבל הוצאתי את זה מכלל אפשרות בניסויים שעשיתי. אני חושב שסיפרתי לך על זה, לא? אולי אכתוב את זה פה מחר

L i z a r d

New member
אוקיי, בקצרה

הייתי במצב שבו הורגש לחץ מאוד חזק בין שתי הידיים. הן היו במרחק של כחצי מטר אחת מן השניה (אפשרויות כגון חשמל סטטי או חום גוף פסולות). הנעתי את היד בתנועות מעגליות עדינות, והלחץ הושפע בהתאם ביד השניה, שנמצאת במרחק חצי מטר. נעתי בכיוונים שונים, חצאי מעגלים, רבעים, מהירויות שונות. כול תנועה הורגשה בבירור על היד השניה. כך היה גם כשהחלפתי ידיים. עשיתי את התרגיל הזה כמה פעמים ובהזדמנויות שונות. עשיתי את זה גם ברגע זה...

EshedI

New member
אז אולי...

אם הלחץ הזה שהרגשת באמת נגרם כתוצאה מהאנרגיות שלך, אז זה אומר שהאנרגיות משפיעות על החומר נכון? תנסה לקחת משקל (של ירקות או משהו) ולבדוק אם הדבר הזה עובד עליו... התוצאה מסקרנת אותי...

L i z a r d

New member
הלחץ לא היה על היד של עצמה

אלא זאת הייתה בעצם חישה אנרגטית.

EshedI

New member
חישה אנרגטית?

אז אולי לנסה "ללחוץ" על יד של מישהו אחר? בעקרון, כולנו יכולים לחוש את האנרגיה הזאת נכון? אז פשוט תעשה את הניסוי על מישהו ותשאל אותו מה הוא הרגיש. אל תגיד לו מה הוא אמור להרגיש, פשוט שאלה פשוטה: הרגשת משהו? אם כן, מה הרגשת?

EshedI

New member
אז בוא אני אגיד לך משהו...

למוח שלנו יש מנגנון כזה שהמטרה שלו לדעת איפה דברים נמצאים כדי שלא נתקל בהם. זה למה אתה יכול לגעת באף שלך כשהעיניים שלך עצומות, למרות שאתה לא רואה אותו. כשאתה מקריב יד אחת ליד השניה שלך, המוח שלך אומר לך "אל תתקרב יותר מדי, אחרת הידיים יפגשו. אבל אם אתה מרגיש שמשהו נוגע בך, אז תדע שזאת היד שלך ואל תבהל." אותו דבר הוא אומר לך כשמישהו מתקרב אליך, אבל רק אם אתה יכול לראות או לשמוע אותו. תנסה לעשות את הניסוי כשהחבר שלך עם עיניים עצומות ושהוא לא יודע שאתה הולך לעשות עליו ניסוי, ותראה שהוא לא מרגיש שום דבר. אתה גורם לעצמך ולחבר שלך להאמין שיש אנרגיה כזאת בין הידיים שלך, אבל בעצם זה רק המוח שלך שמזהיר אותך, פלוס האפקט של כוח המשיכה.

L i z a r d

New member
מצטער, זה הטיעון הכי נואש ששמעתי.

תראו, אין לי שום אינטרס לשכנע פה מישהו. לא ממש איכפת לי איך תסתכלו על הנושא. אבל עם כל הכבוד, מה זה הטיעונים האלו? כוח משיכה?! אני לא יודע מתי פתחת ספר פיסיקה לאחרונה, אבל אין כל משיכה בין כפות ידיים, או גופים בכלל על פני כדור הארץ. כדור הארץ הוא הגוף בעל המסה הכי גבוהה בעולמנו, לכן כל שאר הגופים רק נמשכים אליו. כשאנחנו נוגעים באף בעיניים עצומות זה לא פלא גדול. אנחנו חשים את האף כל הזמן, ויש לנו זיכרון מאוד מושרש ועמוק של איפה שהוא נמצא. כשאת הולכת (אם אתה בן אני מצטער, לא זוכר) לעבר קיר בעיניים עצומות - את תחושי כוח שלוחץ אותך? ואל תשכחי שב"ניסויים" שתיארתי הידיים היו במרחק של כחצי מטר אחת מן השניה. מצטער, אין לרעיון הזה שום הקבלה. המסקנה היחידה היא שקיים פה כוח כלשהו, שלא נודע למדע. הניסוי הזה אולי לא יכול לומר הרבה על הכוח, אבל הוא מאשר את קיומו בהחלט. הטיעון היחיד שיתקבל מצדך הוא שאני משקר. וזה בסדר, לכל אחד יש זכות לטעון כך. לא טענתי להוכחה אובייקטיבית. תסתכלי על זה, ותשימי לב שאת מחפשת תירוצים באופן נואש. מאיפה זה נובע?

MoonShield

New member
לידיעתך...

לכל גוף בעל מסה יש כוח משיכה... אנחנו פשוט לא מרגישים את זה בגלל כוח המשיכה של כדור הארץ... בקשר לניסוי עם הכפות ידיים... לא ממש הבנתי על מה הויכוח אז אני לא יתערב

למעלה