TOPIC

• פותח הנושא KEiN
  • פורסם בתאריך

EshedI

New member
בעעעע

אם לא הבנת, התכוונתי לכוח המשיכה של הידיים לכדה"א... אבל אם זה טיעון נואש, אז אני לא רוצה לדעת איך אתה קורא לטיעון של "אנרגיה מסתורית שאף אחד לא ראה, שמע, הריח או טעם ואפילו אין לה הוכחות וזה בכלל הכל בתוך הראש שלי."

EshedI

New member
ודרך אגב,

ההודעה היתה מכוונת ל Lizard, ואני בן, לא בת. ועוד משהו קטן, חומר קודם כל נמשך לעצמו, אחר-כך לכדה"א. זה למה אטומים לא מתפרקים מעצמם ונדבקים לכדה"א.

L i z a r d

New member
טוב, תחשוב מה שאת רוצה

אין לי רצון לשכנע אותך, אני חושב שזה מדבר בעד עצמו.

LucidGuess

New member
למה לחשוב כשאפשר ליבדוק ולדעת?

אם כבר העלת את הנושא, בו תהיה רציני ותמשיך עם זה עד הסוף, למה רק לחשוב, כשאפשר ליבדוק ולדעת? לא מסקרן אותך? למה שלא תשב יום אחד השבוע עם החבר שלך ותעשה את משחק הניחושים הזה 30-40 פעמים רצופות ( נו כמה זמן זה כבר יכול לקחת... ) ותחזור לכאן ותגיד לנו מתוך 30-40 הנסיונות כמה פעמים באמת ניחשת נכון! ואז יש חישוב מאד פשוט בסטטיסטיקה שאומר לך אם מספר הניחושים הנכונים שהיו לך הוא בתחום שהגיוני שיהיה באופן אקראי או שבאמת הפגנת כאן יכולת מופלאה יוצאת מהרגיל. נ.ב - ככל שמספר הנסיונות יהיה גדול יותר כך התוצאה של החישוב מדוייקת יותר. נו אז אתה נענה לאתגר או מה? Lucid

LucidGuess

New member
אז ככה

דבר ראשון בלי לשקר עם התוצאות, כי אני סומך על המילה שלך. דבר שני כמו שאמרתי, ככל שתעשה יותר נסיונות כך התוצאה תהיה מדוייקת יותר, אז אם אתה יכול, תעשו אפילו 50 נסיונות רצופים אחד אחרי השני, ככה זה יהיה הרבה יותר מדוייק, החישוב הסטטיסטי הוא חישוב של "רווח סמך" אם כבר למדת את זה בסטטיסטיקה, זה חישוב שאומר לך אם התוצאה שקיבלת היא בגבול ההגיוני של האקראיות או שבאמת יש לך יכולת גילוי מופלאה, אז תעשו הרבה ניסיונות, ותירשמו אחרי כל נסיון את התוצאה על דף נייר, בלי ליזכור בראש כי אז אפשר להתבלבל. ממתין לשמוע מה היו התוצאות, Lucid

MsPiggy

New member
אני עושה את אותם ניסויים עם קלפי

משחק. ורוב הזמן התוצאות שלי הם מעבר לאקראי

KEiN

New member
לוסיד! אתה עושה טעות חמורה

ואתה ממשיך לחזור עליה... אתה חושב שניסוי תמיד מדוייק, כלומר (בלי קשר לרוחניות ושיט..) אפילו אם תעשה את הניסוי בול לפי הספר\ אפילו אם תאפה את העוגה בדיוק (בול) לפי המתכון- בדקדקנות, יש אלף ואחד גורמים שמיחוץ לשליטתינו- וכל אלא משפיעים איך שהוא על תוצאות הניסוי. זה שתוצאות ניסוי אומרות משהו- זה לא בהכרח הדבר הנכון! למשל ניקח את דונלד- לאחר 15 ניחושים- הוא מתחיל להיות קצת עייף, חם בחדר, הוא אכל משהו לא טוב לפני כן, ואפילו פסיכולוגיה הפוכה! נגיד אתה עושה את זה עם חבר שלך- והרצון החזק שלך להוכיח שמשהו לא נכון פה- זה מה שיגרום לך לעשות בחירה שגוייה- או במקרה של דונלד- הלחץ שיש עליו להוכיח את התאוריה- יתערבב עם חוסר ביטחון- והופה! הניסוי שוב יצא לא נכון... אתה לא מכיר את חוק המרפי שאומר- ´ההצגה תיכשל ביום שהנשיא יבוא לראותה´?? בקיצר, זה לא עובד ככה!!! יש עוד אלף גורמים המשפיעים עלינו- וכמה שנראה לך שהחיים זה הכל סטטיסטיקות- אז לא! ליל"צ

Blade2

New member
למען האמת

אין לי כוונה להוכיח שזה נכון או לא נכון, הייתי רוצה שזה יהיה נכון, אבל הכוונה שלי היא רק לבדוק את זה. לגבי מה שאמתרת על הניסוי, זו בדיוק הסיבה שצריך להוכיח שזה חוזר בכמה ניסויים

KEiN

New member
לא רק ניסויים שונים

אלא גם אנשים שונים ובסיטואציות שונות...

LucidGuess

New member
אוף איזו גישה מעצבנת יש לך

יש לך גישה ממש מעצבנת שלפיה אי אפשר להוכיח שום דבר ואני צריך להאמין רק בגלל שככה אומרים... תסלח לי אבל אני לא מקבל שיטות כאלו של אמונה עיוורת, שיטות כאלה לא עובדות עלי. שמתי לב שכל פעם שמציעים איזה ניסוי שעלול במקרה להוכיח שכל מיני אמונות מוזרות שלך הן לא נכונות מיד אתה קופץ עם הסיסמא "עזבו אי אפשר! זה משהו שאי אפשר להוכיח!". אז אם אי אפשר להוכיח, אל תגיד לי להאמין, להאמין על סמך מה? על סמך איזה מישהו שאמר שאולי זה ככה? אז לפי הגישה הזאת אני צריך להאמין גם בגמדים קטנים שמסתובבים אצלי בבית כל לילה, אומרים שרק ילדים קטנים שלא איבדו את תמימותם יכולים לראות אותם, יש לך הוכחה שלא? נו באמת, אי אפשר להוכיח זו דרך באמת קלה לבריחה ממציאות. נו דיי, תאמין, אני לא רוצה לשבור לך את המילה. Lucid

KEiN

New member
פיספסת לגמרה את הנקודה שלי

אני לא מדבר עם רוחניות! אני מדבר על זה שיניסוי\ עוגה- לא תמיד יוצאים לפי הסטטיסטיקות...

LucidGuess

New member
שמע....

סטטיסטיקה זה לא דבר מדוייק, אבל ככל שעושים יותר ניסויים התוצאה מדוייקת יותר, אם תטיל רק מטבע 10 פעמים, והוא יפול 7 פעמים על צד "עץ" ו 3 פעמים על צד "פלי" אז זה לא יהיה חכם להגיד שיש סיכוי של 70 אחוז שמטבע שנופל יפול על "עץ", אבל מצד שני אם תבצע את הניסוי הזה 10000 פעמים, והמטבע יפול 5034 פעמים על צד אחד ו 4966 על הצד השני אז כבר אפשר להבין שהיחס האמיתי הולך למתקרב ל 50% , 50% לכל צד, ואם תעשה 1,000,000 ניסויים כאלו תקבל תוצאה עוד יותר מדוייקת ועוד יותר אמינה. לכן המציאו את הסטטיסטיקה, בדיוק כדי לפתור בעיות מהסוג הזה, סטטיסטיקה זה מדע שלם שנועד לדעת אם משהו קורה במקרה או לא במקרה, ומה הסיכוי שיש לכל אירוע להתרחש או לא להתרחש, ושוב - ככל שתעשה יותר ניסויים כך תקבל תוצאה מדוייקת יותר, שלא תוכל להגיד היא קרתה סתם במקרה, זו סטטיסטיקה. Lucid

KEiN

New member
אני לא יודע איך דונלד נראה

אבל אני מאד מקווה שהוא לא נראה כמו מטבע... כאשר מדובר בבני-אדם, יש סטטיסטיקות- אבל הבעיה היא שיש עירבוב של 10000 סטטיסטיקות-כאשר נראה לך שיש רק אחת- והיא הניחוש.. אבל יש אלפי גורמים המשפיעים על תוצאה ברגע נתון- ואל תגיד לי שמה שאני אומר זה לא מדעי- כי זה הכי מדעי, דיוק מתמטי יש רק על הדף, במציאות יש משוואה מסויימת- ובה מעורבים מליוני גומרים שונים! עובדה שהחזאי אף פעם לא מצליח לחזות את מזג האוויר- ולכך יש מליון סיבות שונות שמיחוץ לשליטתינו. פרפר בבנקוק יכול (מאד) להשפיע על סופה בניו-יורק (וזה רק פרפר אחד- תתאר לך טריליארדיי פרפרים ברחבי העולם)....

LucidGuess

New member
האמת שגם אני לא יודע איך הוא נראה

בהחלט יתכן שהוא נראה כמו מטבע
אבל באמת אל תיסחף, אם בן אדם טוען שהוא יכול להזיז כוס על השולחן בכוח המחשבה, אז הוא יוכל להזיז אותה גם אם מכוונים אליו מצלמה כדי לוודא שהוא לא מרמה, ואם מישהו טוען שהוא יכול לדעת באיזו יד מוחזק הכלי השחור אז זה לא אמור עד כדי כך לשנות לו אם אחרי כל נסיון הוא ירשום את התוצאה על דף נייר לצורך חישוב סטטיסטי, באופן תאורטי הדברים שאמרת יכולים באמת להשפיע במידה מסויימת, אבל באמת אל תגזים, תהיה קצת מציאותי, כי אחרת לפי התאוריה שלך צריכים ליפסול בערך 95% מהניסויים שנעשו עד היום בעולם בטענה שהם לא קבילים כי דברים מהסוג שהזכרת יכלו להשפיע על התוצאה, נו באמת תהייה רציני לשם שינוי. Lucid

דונלד

New member
איך אני נראה!

טוב, אני לא נראה כמו מטבע. וזאת מהסיבה שפשוט עוד לא הטביעו מטבע בעל ערך נקוב של מיליון דולר ..... לגבי הניסויים, אני רוצה לשאול עם אתה יכול לחצלל כשאני דורך לך על הרגל ? ואם היית קורא את היקום ההולוגרפי, היית יודע שניסויים עם קוואנטים נתנו תוצאות שונות כשבוצעו על ידי מדענים שונים ! או בזמנים שונים. אותם ניסויים-הכוונה. מתברר שהצופה משפיע על הניצפה ! וזה מדעי. מעבר לזה מאוד משעשעת אותי העובדה שכל מיני אנשים ש"חושבים מדעית ורק בהיגיון" אומרים שחצלולים הם אמיתיים. באמת ? ואני חשבתי לתומי שהם חלומות. ושהם דימיון. וגם אומרים שחצלולים מוכחים מדעית ! אולי תסבירו לי איך אפשר להוכיח מדעית משהו שקיים אצלי בתודעה או בדימיון. אז, קשוט עצמך ואחר כך קשוט אחרים... הגמל לא רואה את הדבשת של עצמו... מצידי, המדע יכול לקפוץ לי... זה לא שאני מבטל את ההישגים הטכנולוגים של המדע, זה פשוט שמדובר בעוד מערכת שהתגבשה ואינה פתוחה באמת לשינויים ומגנה על ההתגבשות שנוצרה דרך השמה ללעג וזילזול בכל מי שטוען אחרת. וזאת בלי להתייחס להרס האדיר והעצום של הפלנטה, ושלנו בני האדם, שנוצר על ידי ההתפתחויות המדעיות. בשבילי, אני המחליט מה נכון ומה לא !!! המחשבות שלי הרגשות האיטואיציה הרוח הידע הניסיון והחדש הם כולם מרכיבים את עולמי ואת החלטותי ואמונותי. ואינני מפקיר את עצמי בלעדית רק לאחד מהם.אפילו לא לרוח ! אז בברכת שנה טובה וחצלולה למי שחושב כמוני וגם למי שחושב אחרת ולכו_____לם דונלד

KEiN

New member
אני שווה 6 מליון דולר

כמו סטיב אוסטין הגבר... אני איתך באותה דעה דונלד... הטכולוגיה דיי דופקת לנו את החיים וכופה ריבועיות... אבל שמע, Lets face it... בלי המחשב הייתי אפס כלומניק, בור שלא מכיר אף-אחד... בטח שלא את הקסטנדה (שהאיר את עניי) ובטח שלא אנשים כמוך ועוד!

Blade2

New member
ובכן....

שנייה, אז מה שאתה אומר זה שאני צריך להאמין בכל דבר שאומרים לי? לא, את זה אתה לא אומר כי כל מה שאני אאמין בו זה כפייה של החברה, החינוך, ההשכלה התרבות שלי השפה שלי הכל! כפייה של החברה. אז כדי להיות חופשי מזה, יש רק דבר אחד שצריך לעשות, למצוא דרך למחוק את כל המידע שהמוח מכיל, וללכת לחיות לבד בסוואנות באפריקה.

KEiN

New member
או לחילופין

ללכת הליכה ללא דופי בדרך הלוחמים... וזה מה שלוחמים עושים- אם עכשיו זה ברור לך... אני לא אומר להאמין בכל שטות שאתה שומע- אני אומר לא לשלול כל דבר כי הוא ´שטותי´, ´מטופש´ או ´לא מציאותי\הגיוני´.

למעלה