שאלה..

../images/Emo18.gifשאלה..

שבוע הבא אני אמור לקבל חיילים חדשים. ברשימה השמית ראיתי שם מוכר, ולא הצלחתי לזכור מאיפה... עד שזה בא - הוא היה שכבה אחת פחות ממני בישיבה. שמעתי שהוא חזר בשאלה... אבל לא דברתי איתו - הוא היה אחד כזה ממש חזק באמונה, עם "משפחה טובה"... מה אתם חושבים - יש יותר חוזרים בשאלה או חוזרים בתשובה??

BatHell

New member
נראה לי שעל כל

חילוני שחוזר בתשובה, יש דתי\חרדי שיוצא בשאלה. מבחוץ זה נראה שיש יותר חוזרים בתשובה, אבל אם נחשיב שיש המון יוצאים בשאלה\מבולבלים שלא הכריזו על יציאתם ושומרים את זה בשקט... אז כביכול לא ניתן לדעת. אבל לפי דעתי, זה שווה.

לי נראה שיש יותר חוזרים בתשובה.

כל הערים מוצפות בזבל של פרסומות "ערב התעוררות" של אמנון יצחק ושאר ירקות

יותר חוזרים בתשובה

מכמה סיבות קודם כל יש הרבה יותר חילונים ומסורתים (שהם בעלי פוטנציאל לחזור בתשובה) מאשר דתיים וחרדים (בעלי פוטנציאל לחזב"ש) עוד סיבה לדעתי היא שהחינוך החילוני נגד דת - אם יש כזה, הוא שולי יחסית לשטיפת המוח של החינוך הדתי\חרדי\עצמאי\וצפונה... עוד, ש"לחזור בתשובה" יכול להיות שינוי קטן מאוד, דוגמה ? בנאדם שגם ככה לא נוסע בשבת, ומחליט "להתחזק", שם כיפה על הראש, בשביל ההרגשה... או בגלל החבר'ה שהתחזקו, או המשפחה... הרי הוא לא נהיה "דתי".... רק אימץ עוד סממן. לעומתו חוזב"ש מפסיק הכל, משנה הכל, נוטש. אם לא הכל, לפחות את הרוב. - מה שמביא לתוצאה של מלאנ'תלפים חצאי דוסים , או שמיניות דוסים , או רבעי דתיים, ומעט יוצאים. ובל נשכח שיש תעשיית "ערכים" שמתוקצבת על ידנו
ומפעילה פס ייצור לדת, בכל רחבי העולם... זוכר כשהייתי ילד ולמדתי שדי בשבת אחת שישמרו כל ישראל ומיד יבוא המשיח, שאלתי את אמא שלי למה שערכים לא יחלקו מצלמות מתנה לכל עם ישראל תמורת שמירת שבת, רק אחת. ולמה מצלמות? שאם הם יחללו שבת זה יצלם אותם...

Le Fay

New member
כן, אפילו אני מכירה חוזב"ש

שהתקדם יפה מאד בשנתיים האחרונות בכפרת עוונותיו (עכשיו הוא יוצא רק עם שלוש בנות במקביל ולא חמש!).

butterfiy

New member
מחפשים להשתיק את המצפון...

שלהם, כי רוב החוזרים בתשובה הם אסירים ורוצחים או מסטולים שחזרו מהודו, אבל מעט מאוד "ראו את האור".

almog4

New member
העניין הוא לא כמה

העניין הוא לא רק כמה חוזרים בתשובה אני מסכים איתך שבגודל - הם משיגים אותנו - ויש למנגנוני הדת מערכות שלמות מכוונות למטרה (ומתוקצבות היטב) של החְזרה בתשובה אבל באיכות? ברור שאנחנו. רק תסתכל מי (בהכללה) החוזרים בתשובה, בהכוונת עובדיה יוסף ואמנון יצחק, לעומת מי (בהכללה) החוזרים בשאלה. כי אולי במין - הגודל קובע. לעומת זאת, ביציאה בשאלה - (...טוב, אולי גם הגודל, אבל גם) האיכות
דני

אני חושב שזו הפעם הראשונה

שמצטטים את רונית שחר. מאיר אריאל, בוודאי אהוד בנאי, סבבה ג'ון לנון, מה השאלה. אבל רונית שחר? אני חושב שצריך לשלוח לה פרחים לכבוד זה.

אסירים ורוצחים או מסטולים...

נראה לי קצת מוגזם... לא? אישית יצא לי להכיר הרבה חוזבתים, הייתי אומר יותר ממאה,באמת. אפילו אחד מהם לא היה עבריין... (3 טייסי קרב, רופאים, עו"דים, ועוד הרבה מהפרולטריון...) יש הבדל בין המתחזקים של אמנון יצחק, שהם יותר "עמך", לבין חוזרי ערכים , שרואים בעצמם אליטות - גם בתור חילונים. לא כולם כמובן, אבל האליטות הולכים לחזור בתשובה במלונות, עם הרבה אינטיליגנציה מסביב,בחדרי ישיבות ואולמי הרצאות, עם מרנים וטכנולוגיה והוכחות ומדע. - ל"אמנוניסטים" יתאים יותר יד אליהו או היכל התרבות, משהו המוני יותר, יותר משולהב ולועג, לא מחוכם מידי...

barr1969

New member
הדשא של השכן

מן הסתם אלו שכותבים על סמך עובדות ,אין טעם לחלוק עליהם.אין לי שום קנה מידה לדעת מה יש יותר-חוזרים או יוצאים.אני רק מנסה לנתח למה זה קורה והסבירות הגבוהה היא שאנשים פשוט מואסים בחיי שגרה וחושבים שבזמן שהם מנהלים חברת היי טק ומגדלים ילד ,יש כאלו שממש,אבל ממש נהנים מהחיים. תשאלו אישה חרדית שלא יוצאת לעבוד מה היא היתה רוצה לעשות,ברור שהיא היתה שמחה לצאת ולפגוש אנשים בעבודה שמתאימה לכישורים שלה.אחרת שעובדת רק מקנאה בשכנה עקרת הבית שלה שלא צריכה לקום בחמש ולשלוח ילדים ולהתארגן בעצמה לצאת. אנחנו, שגדלנו במשפחות חרדיות אבל הפעלנו קצת מחשבה ויצירתיות- מצאנו את עצמינו מחפשים להתקרב לאותו עולם שאין בו גבולות ואיסורים וסייגים וגדרות.אחרים שחיים עם כפית של כסף או בעוני ונחשלות,כל אחד מסיבותיו חושב שהיהדות יוסיף לאישיות שלו או לחייו החומרניים יותר,אילו יתחיל להניח תפילין וישלח את בנו לאל המעיין. אתם יודעים? גם בדוגמנית צמרת יש מי שמואס.בזמן שאחרים מריירים על תמונתה,זה שיכול לפגוש את גופה מרגיש שעמום.לא כל שכן בעניינים שברוח?

almog4

New member
רק תיקון פמיסטי קטן:

גם אישה שעובדת כעקרת בית - בד"כ קמה מוקדם בבוקר, ומלבישה את הילדים ונותנת להם אוכל ושולחת אותם לגן ולבית הספר. יש חוק חינוך חובה כידוע. בשאר הדברים - אני מסכים איתך.
דני

barr1969

New member
כמובן כמובן

אבל היא יכולה לחזור לישון? היא יכולה להכין ארוחת צהרים כשהם לא בבית? היא יכולה לקום חצי שעה לפני ההסעות ולא שעה וחצי? היא לא צריכה לבדוק מבחנים ולהכין מערכים בבוקר,אחרי שינה קצרה? בענייני פינמינזם אני מבינה יותר מחלי גונזלס ואימרו אמן

סליחה??????????

אני מסטול שחזר מהודו ועדיין מסטול ואני לא חוזר בתשובה. ואני גם רואה את האור כמו רבים מחברי המסטולים, כמעט כל יום. אני גם אסיר ורוצח אבל את זה אני אומר רק פה כי אף אחד לעולם לא יצליח לזהות מי אני. בא לך להפגש איתי לכוס קפה? (אל תקראי את השורה הקודמת)

homo sapiens

New member
ואל תשכח שהדתיים והחרדים הם מיעוט

כך שצריכים לחשב את מספר היוצאים בשאלה והחוזרים בתשובה כאחוז יחסי מהאוכלוסיה שממנה הם הגיעו.

מישהו קרא לי? נתונים על הנושא

פעם בחצי שנה בערך עולה השאלה ואני נוהג להשיב עליה לפי המידע החלקי שיש בידי. מכיוון שהכותבים בפורום זה מתחלפים בקצב מהיר, הרי שתשובתי תשעמם רק את חלקכם. חוזרים בתשובה: על פי הנתונים של עיתונאי הארץ שחר אילן, המומחה לעינייני חרדים מדובר על כ - 2,000 בשנה שהלכו לישיבות אשכנזיות. אם נוסיף את אלה שהלכו למסגרות ספרדיות, נראה שנגיע לכ - 4,000 בשנה שהם כ - 5% מתוך מחזור גיל ממוצע בגילאי 20 עד 40 של חילונים ומסורתיים שמסתכם בכ- 80,000 . לעומת זאת מדברים על כ - 25% מהצעירים הדתיים לאומיים שיוצאים לשאלה, דהיינו כ - 3,000 בשנה . לאף אחד אין מושג כמה יוצאים מהעולם החרדי, אבל ההערכה המקסימלית שלי היא מקסימום 5% שהם כ - 500 בשנה. מסקנה א' - ככל הנראה מס' היוצאים פחות או יותר זהה למס' החוזרים. מסקנה ב' - אחוז היוצאים, לפחות מהמחנה הדתי לאומי גבוה בהרבה מאחוז החוזרים מקרב החילונים.

אז אנחנו לא בסכנת הכחדה?

נרגעתי. החילונים לא עומדים להיכחד. ולא נהיה חייבים ללכת עם פיאות (שני המינים) בשנים הקרובות. (נשימה עמוקה)

../images/Emo45.gifאוקיי..

אז אותו דבר... אבל אותי זה מפחיד לחשוב שהבן שלי אולי יחזור בתשובה, או מי שתהיה אשתי... זה מה שעושה לי לראות את כל הפליירים של שופר, ערכים, ושאר מריעין בישין.

למעלה