שאלה..

almog4

New member
אנחנו כן, אבל

זה ייקח איזה 300-400 שנה כבר חישבנו בפורום הזה (ואני חושב שגם זה היה בסיועו של בני ילד רע) שבקצב ילודה של 5.4 ילדים למשפחה חרדית, לעומת 2.3 למשפחה חילונית, ייקח כמה שייקח - אבל הם בסוף יוכלו - באופן דמוקרטי לגמרי - לחוקק בכנסת את חוק הסנהדרין ולהוציא להורג בסקילה את את מחללי השבת. כמובן - שהדמוגרפיה לא עוצרת כאן, וערביי ישראל (כיום מעל מליון) יגברו על כולנו, עם חומה או בלעדיה, אבל זה כבר נושא שלישי. אבל עדיין אתה יכול להרגע, אמנם בשנים הקרובות לא נצטרך ללכת עם פיאות (אהבתי את החידוד לגבי שני המינים)
דני

goylem

New member
מכאן האופטימיות

שהמוסלמים הפנאטים והיהודים הפנאטים ילחמו זה בזה מלחמת דת, ובסופו של תהליך מי שישאר בחיים זה אנחנו השפויים שננהל כאן סדר יום חדש, מערבי, מודרנדי ומתוקן...

goylem

New member
אני חוזר בי

יתמו חטאים ולא חוטאים.. בסוף כולם ישובו לדרך הישר ויעזבו את האמונות למיניהם ולכולנו יהיו חיים טובים, חמאסניקים לשעבר ינגבו חומוס יחד עם פייגלינים לשעבר, אמנוניצחקים לשעבר עם לייזרפלסניקים לשעבר יצעדו במצעד הגאווה שתעבור ליד הכותל המערבי, טומילפידניקים לשעבר עם עובדיהיוספים לשעבר ישחקו מטקות על חוף הים, כמש"כ: "לא ישא גוי אל גוי חרב ולא ילמדו עוד מלחמה" אמן נצח סלה ועד...

אהבתי את "החידוד"

שמתם לב שיש לנו שפה משלנו. תגיד חידוד לחילוני. אם לא עיפרון, אין סיכוי שהוא יבין מה התכוונת.

את לא חילונית

את "חוזרת" בשאלה. יש חוזרים בתשובה - חילונים שנהיו דתיים יש חוזרים בשאלה - דתיים שנהיו חילונים ויש "חוזרים" בשאלה - חילונים שנהיו חוזרים בשאלה (- כאילו חוזרים בחוזרים בשאלה כזה).

לא!

ועל מרדכי זליקוביץ' שמעת? ועל יצחק מנדלבוים שמעת? ועל רוברט מנדוזה שמעת? ועל שבתאי שמעת? (נראה לי שכן)

Le Fay

New member
על שבתאי ועל מנדוזה שמעתי

(העיר, לא רוברטו), על האחרים לא. גם הם כמו רייכמן התמלו בחידודי לשון?

ואני מראה לו את התחתונים

הרבה זמן לא שמענו ממך! לא מפקפק באמיתותיך, כי אתה מבוסס על שחר אילן. אני מפקפק באמיתותיו, במספרים ובהערכות. איך אתה יכול למדוד את כמות החרדים? את כמות הדתיים? (יש כוללים רשומים, וכוללים שלא, ואנשים שעובדים, ואנשים שלומדים, וישיבות שמפברקות שמות, וישיבות שלא רושמות את עצמן, ועוד הרבה ברדק. ת"תים הם המקום האחרון שבו אתה יכול לספור אותם (כמובן ב"הושיעה את עמך ולא במספרים חלילה) עכשיו, מעבר לזה, לפני שאנחנו שואלים מה יש יותר, צריך להגדיר מה זה יציאה ומה זה חזרה? התחזקות היא חזרה? או שמא רק לימודים במקום עבודה? או ... מה הפרמטר..? ומה היא יציאה...? אם לא שמרת כלום ורק כיפה לראשך (כי אתה יהודי, כי אתה גנדי, כי X מת, או כי ככה בא לך) ואתה מוריד את הסממן החיצוני הזה, זה יציאה? כשכתבתי את דעתי לגבי הכמות ולמה היחס הוא כזה, התכוונתי ל- כמה חוזרים להיות חרדים, וכמה יוצאים משם, מהחרדיות למיניה (ליטאים חסידים ספרדים וצפונה) אל החילוניות הגמורה. בעולם הדתי לאומי, (ובטח יתקנו אותי כי אני טועה,) הטראומה שבעזיבה היא פחותה, ויכולה להגיע בהדרגה ארוכה מאוד... ואני מסכים שמשם יוצאים הרבה יותר מאצל החרדים. יש המון דקויות והבדלים ואני בטוח שזה לא ניתן לכימות וספירה...

goylem

New member
זה אפשרי

אבל עם המון עבודה שלא נראה לי שמישו עשה או יעשה את זה במאה הנוכחית.

הכל שאלה של התיחסות

אני מדה שכתבתי בגישה אופטימית. אם מתייחסים רק לתנועה מהעולם החרדי ואליו המאזן אכן עגום. יתר על כן.הנתון לגבי הילודה שלהם הוא לא 5.4 ילדים כפי שכתב אלמוג, אלא 7.5 והמשמעות היא הכפלה תוך 16 שנה ומכאן שחצי מיליון החרדים (הערכה מינימלית) יהפכו תוך 50 שנה ל - 4 מיליון גם אם היציאה והחזרה יתאזנו. מצד שני אין לי ספק שתהליך המודרניצזיה שעובר העולם החרדי כבר החל. הנתון לגבי מס' הילדים מתייחס לשנת 95. אין לי ספק שבעוד 10 שנים הנתון הזה ירד לסביבות ה - 6 ילדים ומטה. החרדים יכולים המשיך בסיסמאות שלהם שביטול קצבאות הילדים המוגדלות לא ישפיע עליהם, אבל החיים יעשו את שלהם גם כאילוץ כלכלי וגם מתוך בחירה שי יותר ויותר חרדים מודרניים וביניהם הרבה אנוסים. אגב אם נתייחס לאנוסים ולשבבניקים נגיע לאחוז דומה לזה של הדתיים הלאומיים (כ - 25%) של אנשים שאינם וצים להיות חרדים. לגבי ההגדרה, אכן זה מאד מורכב. יש הבדל משמעותי בן החוזרים האשכנזים שבאיםבד"כ מבתים חילוניים ועושים תפנית קיצונית לחרדיות מלאה לביןבני עדות המזרח שרבים מביניהם עוברים ממסורתיות כזו או אחרת לדתיות עד חרדיות.

אל דאגה אחים.

החרדים יכולים להתקיים רק בתור מיעוט. רק בתור נרדפים. רק בתור מקופחים. וברגע שהם יהיו הרוב הם לא יהיו כבר חרדים. א . כי הם ילכו לצבא, שהרי זה ברור לכל המאמינים שהשם שומר עלינו בזכות התורה, רק אם יש את אותם חילים שמוסרים את נפשם לעזור לקב"ה. ב. הם ישלמו מיסים כי לא יהיו הפרירים שמשלמים. ג. הם ילכו לעבוד כי לא יהיה מי שיפרנס אותם. ד. הם יאמינו במדינה כי הם יהיו המדינה. ה. הם לא יביאו כל כך הרבה ילדים, כי הם יצטרכו לשלם על זה. ולכן אחים אינני רואה כל סיבה לדאגה. וחוץ מזה. חובה עלינו להאמין, ששבכל דור ודור עומדים עלינו לכלותינו והקדוש ברוך הוא מצילינו מידם. בברכת גאולה שלימה ציפור

קמפיין

צריך להתחיל כבר מהיום בקמפיין לגיוס המיעוט החילוני. אין צדק בכך שהחרדים בלבד יתגייסו להגנת המולדת, ולעומתם ישבו להם חילונים פרזיטים, וימיתו עצמם באהלה של אוניברסיטה.

למעלה