מים עמוקים !

• פותח הנושא xflil
  • פורסם בתאריך

xflil

New member
../images/Emo18.gif מים עמוקים !

הכיצד חיים בעומקים של (ונלך בקטן פה) 600 מטר יצורים? הרגע ראיתי תוכנית שבא נאמר שהלחץ על הצוללת הקטנה הפרטית של המרואין הוא כמה טונות על כל אשנב. האשנבים עשויים ממתכת, ומתחת ל-600 מטר אין ביכולתם להתמודד עם לחצים שכאלו, אז איך סרטן שעשוי משיריון שהינני יכול לרסק בדריכה של כף רגל, מסוגל לחיות בתנאים כאלו? תודה, מתן..

אחמס1

New member
לחץ

מה שמטעה אותך זה השימוש הקלוקל ב"טון" לתיאור לחץ. טון היא יחידת מסה בכלל, כאשר לחץ הוא למעשה כוח ליחידת שטח. הכוונה שאומרים שעל אשנב הצוללת "יש לחץ של טון" היא כנראה שהכוח שמפעילים המים באופן אחיד על דופן, שווה לכוח שהייה מפעילה משקולת של טון אם היו מניחים אותה על האשנב. אבל מה שמשנה זה לא הלחץ, כמו הפרש הלחצים. בתוך הצוללת הלחץ הוא כ-100 קילובאר, או 1 אטמוספירה. מחוץ לצוללת הלחץ גדול יותר (די קל לחשב בדיוק כמה כתלות בעומק). בגלל הפרש לחצים זה המים מתנהגים כמו מדחס ורוצים למעוך את הצוללת מכל הכיוונים. אבל דג שחי במעמקים שומר כנראה על לחץ פנימי ששווה פחות או יותר ללחץ החיצוני בעומק שהוא נמצא בו. הפרש הלחצים הוא אפס, ולכן הוא חי עם זה טוב מאוד.

xflil

New member
וכמובן ש.....

הדג התפתח בצורה כזאת שתאפשר לו לחיות בתנאים כאלו, נכון? אם ניקח דג מעומק של 600 מטר, ונעלה אותו בצורה מבוקרת למים רדודים, הכל יהיה בסיידר איתו?

אחמס1

New member
אני לא חושב שזה קורה (ההתפוצצות)

ראיתי כמה פעמים שמעלים יצורים כאלה מן המעמקים במיכלים לא-אטומים, כלומר הלחץ המיכל ירד עם עליית הצוללת עד לפני המים. אולי (?) הם מתו, אבל לא התפוצצו. אני מניח שהגוף שלהם הוא פשוט ספוגי כזה, כך שהלחץ בפנים מתאים את עצמו ללחץ בחוץ (אבל זה לא אומר שהם ישרדו בכל לחץ). ד"א - אני די בטוח שהדבר (לגבי לחץ פנימי שווה ללחץ החיצוני) לא נכון לגבי יכל היצורים. אני חושב שלפחות היונקים הימיים פשוט קשיחים מספיק בשביל לעמוד בלחצים האלה, ולדגים שעוברים בין לחץ של פני המים ללחץ של מים עמוקים (כמו כמה מיני כרישים) צריך להיות איזשהו מנגנון להתאמת הלחצים הפנימי והחיצוני. אין ספק שבפורום ביולוגיה יודעים יותר טוב.

טל ר

New member
למה שהם יתפוצצו?

האם מים הפכו להיות דחיסים בלי שסיפרו לי? הרי לרבים מהדגים אין אויר בגוף (לחלקם יש - שלפוחית שחיה). טל.

moran f

New member
אולי אם תגיד להם שזה אמור

הם יחליטו להתפוצץ בכל זאת.

עריסטו

Active member
גם על הגוף שלך יש לחץ

של 20 טון ואתה לא נמעך, כי יש מבפנים אותו לחץ.

למעלה