לחץ חברתי

../images/Emo18.gifלחץ חברתי ../images/Emo216.gif

רובנו,אם לא כולנו
,חווינו חוויה של לחץ חברתי-כלומר שניסו לשכנע אותנו לעשות משהו שברגיל לא היינו עושים,במחשבה שככה נתקבל לחברה מסוימת,נצא עם הבחור/ה הכי שווים בשכבה וכו',זה יכול להיות לחץ חברתי לעשן סיגריה
,או לחץ חברתי לשכב
,כי כולם עושים את זה כבר ממזמן. זה לא קל לעצור את הלחץ החברתי וללכת נגד הזרם,אבל בעיני צריך להוריד את הכובע בפני אלה שעושים זאת. אז איפה הלחץ החברתי פגש אותכם ואיך התמודדתם איתו

tch111

New member
לחץ חברתי, שכמעט השפיע גם עליי

לפני הרבה שנים הלכתי עם ה-X שלי לסרט בלויית מספר זוגות חברים, (איני זוכר את שמו) הביקורת היתה נלהבת במיוחד. בזמן הצפיה ניסיתי, וללא הצלחה, להבין מדוע הביקורת היתה כה נלהבת. בגמר ההקרנה, שתקתי, ולא הגבתי לסרט, חברי וגם ה X התלהבו מאוד מהסרט, חשבתי לעצמי או שאני מטומטם, או שהם שקרנים, גם אנשים סביבי התלהבו מהסרט. לחשתי, מבושה, ל X "בעצם לא הבנתי מה רצו ממני, ומדוע הביקורת היתה כה טובה". ה X נעצה בי עיניים ואמרה, בעצם גם אני לא הבנתי, אולם אמרה זאת בקול קצת יותר רם, לפתע השתנתה הדיעה של חברי שאמרו בגימגום, כן בעצם לא הבנתי כל כך את הסרט. המעניין הוא שגם אלה שהיו סביבנו בדוחק שלפני היציאה החלו להביע דעות ספקניות לגבי הסרט. לדעתי תגובתם החיובית של הצופים היתה מושפעת מהביקורת הנלהבת על הסרט, ולמעשה כולם הגיבו בחיוב בהשפעת לחץ חברתי. עד כמה שזכור לי לחץ חברתי לא השפיע עליי מעולם. כך בעצם לגבי שתיית אלכוהול, ישבתי עם חברים והרמתי כוסית לחיים עם כוס קפה למרות לחצם של החברים שכוסית אלכוהול לא מזיקה.

SleeplessBeauty

New member
האמת שנראה לי שאני בכלל לא מודעת לזה...

ברגע הראשון רציתי לכתוב שאני לא מושפעת מלחץ חברתי - אלא רק ממה שעושה לי טוב. אבל כשאני חושבת על זה שוב - לא נראה לי הגיוני... בטוח יש משהו. מה שאני כן מודעת אליו זה שלפעמים אני לא עושה דברים מסוימים כי "מה יגידו?" שזה סוג של לחץ חברתי בעיני...

לחץ חברתי מגיע לפעמים למחוזות הזויים

אני יכולה לספר על הקטע ההפוך, של אנשים שלא הבינו למה אני לא רוצה לעשות דברים מסוימים שאחרים עשו בגלל לחץ חברתי. "אבל כולם אוהבים את זה, איך זה שאת לא?".

למעלה