אצות הנורי בהן עוטפים את המאקי
אינן מצטיינות בתכולות גבוהות במיוחד של מינרלים או תוספי תזונה חשובים (מעבר לסיבים מהן הן מורכבות), מה שטוב בהן בעיקר היא התכולה הקלורית הנמוכה יחסית. אצות שכן מכילות חומרים מועילים (יוד, ברזל, אנטי אוקסידנטים וכיוב') הן וואקמה (הסוג העבה/בשרניבעל צבע ירוק כהה), ו/או היג'יקי שנראות כמו חוטים קצרים דקים, להיג'יקי צבע שחור. וודאי תסכימי עימי שאכילה במידה היא עניין סובייקטיבי, בשנות העשרים שלי, כששהיתי ארוכות ביפן, הייתי אוכל סושי באופן יומיומי, וכמוני עשו זאת מיליוני יפנים. אורז עצמו, כפי שהסברתי קודם אינו בריא, נקודה. ממש כמו שמי ששומר על בריאותו ימנע מלדחוף לפיו בגט צרפתי מהביל מרוח בחמאה ודבש... גם זה טעים לא ?