ארוך-מקרה פרטי(תרתי משמע)אך לא רק...

טאקית24

New member
תודה לך על השיתוף..

אצל אמא שלי רצפת האגן גם נפגעה מאוד והביאה אותה אחרי 3 לידות ממש למצב של דליפת שתן לקראת גיל 50 - הלידות שלה היו קיסרי, ואקום, ולידה רגילה בסוף. אמנם זה לא הגיע למצב כמו שלך, אבל זה מאוד הציק לה ובהמלצת הרופא היא עשתה ניתוח. היה לא קל, עם תפרים באזור, היא אמרה שהיא מרגישה כמו אחרי לידה עם תפרים והיום שנתיים אחרי היא בסדר. אני עברתי קיסרי ואני יודעת שרצפת האגן שלי נפגעה כי כשאני מתעטשת אם אני לא מכווצת היטב את האזור זה מוביל לבריחה. אני משתדלת לעשות הרבה כיווצים באזור כדי לחזק אבל כמו שזה נראה עוד כמה שנים גם אני אצטרך לעבור ניתוח כזה. טוב מאוד שאת מעלה את הנושא הזה למודעות כי אני חושבת שזה מאוד חשוב ואלמלא אמא שלי ששיתפה אותי לא הייתי מודעת בכלל לעובדה שיש לי איזושהי בעיה..

בוליפלג

New member
הכי חשוב לדבר על זה ולא להזניח את ה'פגיעה'

שכבר קיימת. אני לא חווה דליפות שתן, אך ללא ספק ה'חברים' לא במקומם... תודה ששתפת בעצמך..

טוב שאת לא שותקת ../images/Emo24.gif

נשמעת כמו התמודדות מאוד לא פשוטה, בגידתו של הגוף היא הבגידה הקשה מכולן. אני מקווה שהפיזיותרפיה והתרגילים באמת יביאו לפתרון מלא. אני מכירה נשים שהגיעו לשיקום מלא של רצפת האגן בעזרתה של יעל שוראקי - אם פיסת המידע הזו שימושית עבורך. כרגיל את מפליאה אותי ביכולותייך, בעוצמותייך ובפתיחותך - את פשוט מעוררת השראה! נשיקות וחיבוקים (ובלי דגדוגים כי אז בורח לי...
)

חמודבה

New member
../images/Emo24.gif

לא הכרתי את התופעה שסיפרת עליה, תודה על השיתוף
מקווה שבקרוב תוכלי להפנים ולהשלים עם חווית הלידה. אני יכולה להבין ולהזדהות עם חוסר היכולת להכיל את חווית הלידה, אני גם עדיין מתקשה בכך (שנה פלוס אחרי) ולכן גם אני לא כתבתי עוד את סיפור הלידה, אבל לאט לאט מחלחלת בי ההבנה שאולי דוקא הכתיבה שלו זה מה שישחרר את הצד הטראומטי של אותה חוויה אדירה. קבלי עוד

בוליפלג

New member
אני בטוחה שהכתיבה תשחרר - הנה ראי מה אני

עצמי עשיתי
אמנם לא אודות הלידה, אלא על תוצאותיה. ממתינה לקרוא את שלך

יהלום29

New member
תודה ששיתפת

גם אצלי יש נזקים מההריון. שונים משלך אמנם, אבל גורמים לי הרבה סבל. לי יש מה שנקרא "דיאסטיס רקטי" - שזה אומר שיש לי בעצם מן חור בבטן בן שרירי הבטן שלא נסגרו, ואני נראית בהריון תמידי. הבעיה אצלי זה שאין טיפול פשוט, הטיפול היחיד הוא ניתוח..

בוליפלג

New member
מצטערת לשמוע... מאחלת שאחת משתי האופציות

תתרחש - השלמה שלמה עם המצב או כניעה לפרוצדורה שבסופה חיוך גדול.
נזקי הגוף הנשי ככ משמעותיים בעקבות ההריונות הלידות- שותפות הגורל עשויה לסייע (לפחות כך אני מרגישה). (אגב, הפיזיותרפיסטית שלי אמרה שגן לי יש הפרדות קלה תחת הטבור...ואני אומרת, 'פרה-פרה'...קודם הרצפה, אחכ ה'קירות'
ונראית גם בחמישי לפחות..).

בעיני זו סיבה מספיק טובה

לא לעשות עוד ילדים. אני סובלתגם מצניחת האגן וגם מהיפרדות שרירי הבטן ויש לי כבר שני ילדים אז אני אומרת מספיק להתעלל בעצמי... הילדים שלי זקוקים לי בריאה.. מה דעתכן? האם ימנע ממכן ללדת שוב או לא???

בוליפלג

New member
גם עבורי, נכון לשלב זה

אך אם השיפור יהיה משמעותי מאד ואלמד כיצד ניתן ללדת 'נכון' מבלי לפגוע ברצפת האגן, אנהל עם עצמי שיחה נוספת. זה בהחלט נכנס למערכת השיקולים הנוגעת להרחבת המשפחה.

יהלום29

New member
לא

אני כבר די החלטתי שאני הולכת לניתוח כי אני לא מסוגלת לחיות עם עצמי ככה. אבל אני מאד רוצה עוד ילדים (יש לי כרגע תאומים) אז אני מתכננת עוד הריון אחד ואחר כך ניתוח. בנתיים אני סובלת בשקט..

IcNיה

New member
../images/Emo24.gifאת אישה אמיצה וחזקה

מאחלת לך החלמה מהירה, של הגוף ושל הנפש.

נ ת ו ש ה

New member
../images/Emo24.gif

תודה לך על הפתיחות ועל השיתוף, ואני רוצה לשבח אותך על האומץ לחשוף בפורום משהו כ"כ אישי- אני בטוחה שזה יעזור להרבה נשים אחרות. מאחלת לך בריאות ושתמשיכי להיות אישה חזקה!

בוליפלג

New member
זה כבר עוזר../images/Emo13.gif קבלתי פניות במסר. שמחה להיות

חלק מהסרת השתיקה על נושא ככ חשוב. חבל שנהיה כל אחת לבדה במערכה...(לאחר פגיעה) ועוד יותר חבל שלא נדע לשמור על עצמנו לפני...

UmaGuza

New member
../images/Emo24.gif ענק

כל הכבוד ותודה על השיתוף, מזל גדול שאת כל כך מודעת לגופך ועצרת את ההדרדרות בזמן. מפליא כמה נשים בכלל לא מודעות אפילו לקיומם וחשיבותם של אותם שרירי רצפת אגן, שלא לדבר על תופעות לוואי (לא נדירות בכלל) שנגרמות בלידה. נוכחתי בזה בקורס התעמלות להריוניות שעשיתי בזמנו בסטודיו C, עת המדריכה שאלה מי יודעת מה הם ולמה כל כך חשוב לחזק אותם לקראת לידה ואף אחת לא ידעה בכלל על מה היא מדברת (פרט לי כמובן). יש לא מעט תופעות ו"מתנות" נלוות שנשארות אחרי הלידה, אבל באמת שאף אחד לא מדבר על זה, לרוב סיפורי הלידה מסתיימים בשלב שבו נחתך חבל הטבור. אולי לא מספרים עליהם כי יש הרגשה שברגע שיוצא התינוק היולדת כבר לא באמת חשובה, אולי מתוך בושה, ואולי הצד השואל פשוט לא באמת רוצה לשמוע (בניגוד אגב לסיפורי קיסריות שבד"כ דווקא מתמקדים בתקופת ההחלמה, זו לפחות ההתרשמות שלי ואני יכולה גם לנחש את הסיבות לכך). בולי יקרה, זה לא חדש שאת אשה מופלאה ואמיצה, מאחלת שדרכך אל השגת המטרה תהיה מהירה וקלה

בוליפלג

New member
תודה על המילים החמות. אגב, מעניין אותי לדעת

מה היה שהביא אותך 'לדעת' אודות חשיבות רצפת האגן?

UmaGuza

New member
עונה

לפני כמה שנים עשיתי פילאטיס במשך תקופה ארוכה, שם שמעתי לראשונה על החשיבות שבחיזוק השרירים, כולל תרגול כמובן. לוץ מזה כשהייתי בהריון הייתי פריקית של מידע וסיפורים ושם התוודעתי (אולי) לכל הנזקים האפשריים בעקבות לידה (ברצפת האגן ובכלל).

למעלה