ארוך-מקרה פרטי(תרתי משמע)אך לא רק...

בוליפלג

New member
../images/Emo18.gifארוך-מקרה פרטי(תרתי משמע)אך לא רק...

התלבטתי ארוכות אם לכתוב, ואם כן, היכן. החלטתי ללכת עד הסוף...ולו בכדי שאף אחת אחרת לא תרגיש 'לבד', כשם שאני הרגשתי ולעיתים עודני. אומרים שבבית 'הכי בטוח' - ולכן - הנני. מזה חצי שנה שהמילים אינן יוצאות, יש בי צורך ורצון עז לכתוב את 'סיפור הלידה' כפי שהוא נהוג להיכתב, אך כיצד אכתוב על אירוע שטרם הסתיים?? אמנם הקטנה כבר בחוץ מזה 6 חודשים, אך עמה יצאו עוד אי אילו איברים - שנדדו ממקומם, נכון לרגע זה - לבלי שוב. עבור כל אותן נשים (כמוני), שמוצאות בעיקר חומר 'עיוני' על התופעה, החלטתי לספר בעיקר אודות החלק הפחות מדובר שלה. את הלידה של אוּרי סיימתי עם 'מתנה' - אולי יהיה מוגזם קמעה להוסיף 'ללא פתק החלפה' - אך נכון לחודשים הראשונים (גם ברגעים אלו), כך זה בהחלט מרגיש. רצפת האגן (שמספרים לנו כמה היא חשובה, אך אינני יודעת עד כמה אנחנו באמת מבינות זאת), ניזוקה עת קטנתי פלסה דרכה אל העולם. התרופפותה של זו הביאה לכך ששני איברים השוכנים במעלה האגן -מצאו עצמם בנ.צ אחר - לא להם - ובטח לא לי..
העגה המקצועית כינתה זאת "צניחת איברי האגן "- הלכה למעשה, שלפוחית השתן והחלחולת שוכנים כעת בנרתיק - הצפוף ממילא. כיצד זה מרגיש? תחילה כשק חול כבד - המאיים לפלס דרכו החוצה - במיוחד כשהעזתי לרדת במדרגות, ולאחר החלמה ספונטנית (כשלושה חודשים לאחר הלידה), כמו כדור טניס רך - שאיננו יוצא ואיננו נכנס - שם כדי להשאר - ולהציק. כאישה היודעת את גופה הבחנתי במישוש בגופים זרים במה שהיה קודם חלל ריק. הביקור אצל רופא הנשים אישר את שכבר חשדתי בו - עליי לסור בדחיפות לפיזיותרפיה המתמחה בשיקום רצפת האגן. אודות הפרטים הטכניים של התופעה, ניתן כאמור לקרוא ברשת, אך אודות התוכן הרגשי שנלווה אליה מילים מעטות, ריקות, משתקות. אני לא מן השותקות, בעיקר בנושאים הטורדים את מנוחתי, וזה, כאמור, טרד וטורד עד מאד. לכן, סיפרתי לכל מקורבותיי - חברות, בנות משפחה, שכנות, קרובות כרחוקות, ובכל זאת - נותרתי 'לבד'. עבור הרוב התופעה היתה חדשה, עבור חלק מוכרת אך רק מעדות שמיעה או קריאה, אלה שהעזו לשאול - שאלו כיצד זה מרגיש והאם זה פוגע ביחסי המין. זה לא אמור - אך זה כן. תחושת זרות מגופי שלי אחזה בי. מה לי ולתופעה כזו, השייכת לפלח בוגר הרבה יותר של אוכ' הנשים?! הדימוי הנשי נפגע ונפגם, בעיקר זה הדרוש כל כך לשם אינטימיות זוגית. מבחינה טכנית אין כל פגיעה ביחסי האישות, נהפוכהו, קיומם של אלה אף חיוני ונכון לחזק את האזור הפגוע. אך כיצד אתגבר על הבושה? על המום הזה שהוטל בי? רגישות מופלאה מצד בן הזוג הפשירה את הקפאון שאחז בי, בעיקר משהבנתי כי תחושת המום והבושה - שייכת רק לי ודמותי נותרה זהה בעיניו גם לאחר קרות המקרה. חיפושים קדחתניים הביאוני לטובה שבנשות המקצוע, שבאחת שמעה זעקתי והמציאה עבורי 'שעה'. למדתי 'סודות' שלרוב איננו יודעות אותם. למדתי היכן הם אותם שרירים רופסים, מה עליי לעשות כיצד לחזק, כמה פעמים, היכן ועד מתי. (=עד הסוף). אך בעיקר החזרתי לעצמי את תחושת השליטה שכמו הופקעה ממני. עם קבלת הדיאגנוזה גמרתי בלבי כי מפעל הילודה הקטן נסגר, כיום - 5 חודשים אחרי תחילת העבודה (התובענית - ללא ספק), כששיפור משמעותי מורגש ואף ניכר, אני יודעת כי אולי זה עוד עתיד להיפתח (בלי נדר). האיברים טרם שבו למקומם ומי יודע אם בכלל ישובו, אך התהליך השלילי נבלם ואלו הן חדשות טובות. אני עוד ממתינה לצאתן של אותן מילים, שיספרו אודות החוויה האדירה, המעצימה והמרגשת שהתרחשה אז בחדר הלידה, שלולא אותה דיאגנוזה ארורה, גם הייתה המושלמת בחיי עד כה. אני עדיין מחלימה מאותה לידה..גם חצי שנה אחרי. תודה על ההקשבה. היה לי חשוב לספר. (מוזמנות,לשאול, לספר, לחלוק, להגיב - רק לא לשתוק
)

../images/Emo24.gif

לא שותקת
נשמע, שטוב שפרקת גם כאן... (את כל יתר מה שיש לי להגיד, בטח לא בשעה הזו ואולי עדיף פנים אל פנים... רמז
)
נוסף כי מגיע לך!

נועם@בת

New member
מזדהה כמעט עם כל מילה

הלידה של ניצן פשוט חירבה לי את קומת הקרקע שצנחה למרתף. בהתחלה ניסיתי את שיטת פאולה לאימון השרירים הטבעתיים. זאת היתה חוויה נהדרת, אבל לא הזיז לרצפה שלי. אחר כך התחלתי עם ביופידבק. אבל אז הריתי את נועם הפסקתי לפני שהיו תוצאות משמעותיות. ההריון והלידה של נועם החמירה מעט את המצב. זה הפריע, זה הציק ובשלב מסוים זה כבר כאב. לא כאב שלוקחים בגללו משכך כאבים, אבל כאב עמום שנמצא שם כל הזמן. כל מאמץ קטן עייף אותי. התקשיתי להרים חפצים כבדים, לדחוף עגלה ועוד. גם הסקס כבר לא היה מדהים. ההרגשה היתה של עייפות גופנית מתמדת. אצלי היא גם התלוותה לעייפות נפשית שנבעה כנראה מסוג של דכאון אחרי לידה. ברקע חשבתי על ניתוח, אבל רעיון הניתוח הפחיד אותי לגמרי. למרב המזל פתחו אצלנו בקופת חולים מרכז לבריאות האשה. יום אחד הגעתי לבית המרקחת בקופה ונכנסה המזכירה של המרכז וחילקה פליירים. במקרה היה שם אורוגניקולוג ברשימה, ובמקרה הוא עבד באותו יום ובמקרה הוא גם היה פנוי. אז נכנסתי אליו והכל התגלגל מהר. מועד הניתוח נקבע תוך כמה ימים. אחרי חודשים עברתי את הניתוח שכלל כמה שבועות של החלמה (המנהל שלי תלש שערות ביאוש). למרות גילי, התעקשתי שישאירו את הרחם במקומו לא יסירו אותו, מה שחייב ניתוח ארוך יותר וזמן החלמה גדול יותר. מאז העסק כמעט כמו חדש. כמעט, כי הניתוח אני מפספסת את שיקום השרירים. יש עוד רפיון של השרירים אבל כל איבר מחובר ותפור למקומו. אין יותר אי נוחות, אין כאב. קיבלתי בחזרה את הגוף שלי. בתיה

בוליפלג

New member
../images/Emo24.gifלבי איתך..שמחה לשמוע שהפתרון הביא

לקבלה מחודשת של הגוף.. התחושה של חיים בתוך גוף זר היא כה קשה...
תודה ששתפת!!

וואו בולי נגעת לי ישר בקרביים

שנים אני מנסה לעורר מודעו בקרב קבוצות האימהות שאני מנחה. נדמה שזהו נושא שהבושה בו גדולה מאד. המקרה שלך קיצוני יחסית אבל רבות הנשים שהמקרים שלהן קלים יותר ורק " בורח להן פיפי כשהן קופצות, מתעטשות או צוחקות" מידע הזה שיש טיפול פיסיותרפי שעוזר לשיפור התופעה הוא לצערי מידע שלא מגיע לנשים רבות הלוואי שכחלק מחבילת הבריאות היתה כל אשה נשלחת לבדיקות מעקב והסבר אצל פיסיו' מומחית בשיקום רצפת אגן. לנשים שאין להן בעיה רצינית שמצריכה התערבות מקצועית של פיסיו' והן סתם רוצות להכיר את השרירים שם וללמוד איך לאמן אותן קצת אני ממליצה על ביצת האבן לבריאות האשה. עזבו את הביישנות ותתחילו להבין איך מזיזים את העניינים שם ואיך אפשר לשלוט על השרירים. לא תאמינו מה זה יעשה לכל החזקת הגוף שלכם בשום שיעור פילאטיס או סטודיו C לא תזכו לעשות כזו הכרה עם שרירי נרתיק שלכן. אל הביצה היגעתי אחרי שקראתי עליה בספר "גופה של אשה תבונתה של אשה" של רופאה גינקולוגית אמריקאית, בשם ד"ר כריסטיאן נורת'רופ... דר' נורתרופ ממליצה להגיע לפחות לחמש דקות החזקה של הביצה בעמידה בברכיים כפופות על מנת להגיע מצב ששרירי רצפת האגן נמצאים במצב סביר . מודעות מודעות מודעות ואת בולי עשית כאן צעד ענק ואמיץ שמי ייתן והוא יעזור לנשים נוספות תודה מיוחדת ממני שהעלית את המודעות לנושא החשוב הזה.

בוליפלג

New member
תודה ענת../images/Emo13.gif שמחה ככ שהגבת!

המקרה שלי התחיל בדיוק כפי שאת מתארת - פספוסים קלילים םה ושם, בעת עיטוש, צחוק גדול וכד' - לאחר הלידה של רוני (בכורתי). ההכחשה, הבושה והקושי להודות באמת גרמה לי להכניס את עצמי לשאננות: "אה...זה קורה להרבה נשים, אז לא נורא, יברח קצת... זה בטח יעבור". לא חשבתי כי המצב יכול להחמיר לאחר הלידה השנייה. חייבת להוסיף כי כבר בקורס ההכנה ללידה שעברתי טרם הלידה הראשונה הדגישו את חשיבות חיזוק רצפת האגן - אני, כמרבית הנשים שישבו בקורס, הנהנתי...אך למעשה כלל לא ידעתי על אילו שרירים מדובר.. לצערי אנחנו לא באמת מודעות לחשיבותם ותפקידם של השרירים הללו ביציבה, בתפקוד, בהיותם אלה שמחזיקים את כל האיברים הפנימיים במקומם, לרבות עמוד השדרה! (מסתבר שפריצות הדיסק וכאבי הגב התחתון האימתניים שחוויתי לאחר הלידה הראשונה היו קשורים בקשר הדוק לרצפת האגן - היום כשאני מפעילה את אלה ומחזקת, הכאבים פחותים משמעותית!). תודה על הקישורים (השני לא עובד לי משומה). מצטרפת אלייך לשליחות הגברת המודעות
לא הייתי רוצה שעוד אישה אחת תחווה את מכלול הנזקים האפשריים בתחום.

את חזקה מדהימה ואמיצה

צריך המון אומץ להלות את סיפור שלך ואני בטוחה שנשים רבות שקוראות מודות לך עכשיו בליבן.. הקישור השני נתח לי אז כנראה שהיה מדובר בתקלה זמנית . הספר שהמלצתי עליו הוא ספר מופלא שלרופאה גניקולוגית אמריקאית שמתבוננת על גוף האשה בצורה מאד הוליסטית ולכל מחלה או בעיה היא מחפשת מלבד הסיבות הפיסיולוגיות גם את הסיבות הרגשיות. ספר מרתק, מעצים ומחזק שמומלץ לכל אשה

בוליפלג

New member
../images/Emo140.gif../images/Emo13.gif

ה'מצחיק' הוא שאני לא מרגישה 'אמיצה'...הבושה היא שנראית לי היום 'מצחיקה'
וממש לא במקומה... תודה על המילים המרגשות ועל ההמלצה.

want a baby

New member
גרמת לי להזיל דמעה על הבוקר

אני לא ידעתי שקיימת תופעה כזאת אחרי הלידה ובאמת חשוב לדעת שזה קיים. אני זוכרת שכשילדתי את אריאל והייתי מאוד פעילה בפורום ועדיין לא העזתי לספר על תופעה מאוד קלה של בריחת פיפי בצחוק (אפילו הכי קל ועיטושים), ישבתי לבדי עם תופעה מאוווווד לא נעימה שאפילו לבעלי לא גיליתי, וניסיתי להבין האם זה לנצח. בזכות יכולת שלי לחפש מידע מצאתי שיש תרגילים - עשיתי תקופה די ארוכה וההופעה הלכה ופחתה עד שיום אחד נעלמה לחלוטין. מה שהכי מוזר - חשבתי שרק בלידות רגילות סובלים מהתופעה ולכן לא התייחסתי לזה בפורום (כי ילדתי בקיסרי) אך - הפתעה! כמובן שלאחר שזה עבר היה לי הרבה יותר קל לחלוק, גם עם בעלי וגם עם החברות שנכנסות בהריון ומקבלות הרצאה: לחזק לחזק לחזק! אני מקווה שהאיברים ימצאו את דרכם בחזרה ומחזיקה לך אצבעות לכך! תודה על השיתוף הכל כך תורם (אני אפילו חרגתי ממנהגי לאחרונה וכתבתי תגובה)

בוליפלג

New member
../images/Emo24.gifההיריון מהווה מעמסה גדולה מאד

על אזור רצפת האגן, ולכן לא רק הלידה היא זו שעלולה לגרום לנזקים... טוב שהתמודדת כפי שהתמודדת. בלבי עוד משאלה קטנה, כי עניין הבושה יוסר מן הנושא... אני מניחה שתקופה ארוכה חשת בדידות הקשורה לבעיה המציקה שפקדה אותך, קטנה ומינורית ככל שתהיה..
תודה שחלקת!

kmiki

New member
לא ידעתי שזה יכול להיות ככה

כל הכבוד על הפתיחות והנכונות לשתף האם את יודעת כיצד ניתן למנוע כזה דבר?

בוליפלג

New member
יש גם יש וחבל מאד שאין מודעות לכך, החשיבות

היא עצומה, במיוחד בשלב ההיריוני, בו ניתן כבר לחזק את האיזור לקראת הלידה, למנוע לחיצות בלתי יעילות במהלכה וכד'. ניתן למנוע נזקים לרצפת האגן על ידי התנהגות נכונה, חיזוק שרירי הרצפה ו'נעילה במאמץ' = איסוף שרירי רצפת האגן בעת שעושים פעולה מאומצת, כמו נשיאת משאות (תינוק, עגלה, סלקל, קניות וכד'...). תודה שהגבת

אדי30

New member
שאלה לי אליך

למה זה קורה בעצם? האם זה קשר וליולדת או למיילדת? כל הכבוד לך שאת מעלה את זה למודעות! אני כל הזמן חושבת כמה הגוף שלי "נדפק" בהריון/לידה - עודף משקל, שרירים רפויים, בריחת שתן, טחורים, עצירות.... לא חסר. פעם קודמת לקח לי איזה שנה וחצי לחזור לעצמי!

בוליפלג

New member
למה זה קורה? מספר גורמים מעורבים,

זה עלול לקרות גם ללא קשר ללידה, לעיתים 'רק' היריון מספיק. באופן עקרוני גם הגנטיקה מעורבת כאן ואחוזים רבים מכלל אוכ' הנשים יחוו התרופפות בשרירי רצפת האגן בגיל הבלות ואילך. לגבי ההיריון - בתקופה הזו ישנו עומס יתר על רצפת האגן, ומשאיננו יודעות כיצד לתחזק את האזור, הוא נתון תחת 'לחץ' ועלול להפגע. בעת הלידה, לחיצות בלתי נכונות+תנוחה שאיננה מתחשבת ברצפת האגן+לידה מהירה במיוחד או שלב לחיצות ארוך במיוחד - כל אלה הם פוטנציאלים לפגיעה ברצפת האגן. אגב, בריחת שתן, עצירות וטחורים עם חלק מן הנזקים שנגרמים באופן משני בעקבות נזק לרצפת האגן. בנות - כל אלה שמדווחות על בריחה 'קלה' פה ושם - זהו איתות לכך שיש נזק לרצפת האגן!

אדי30

New member
בהחלט נתת לי ניקודה למחשבה....

אני מאחלת לך התאוששות בהקדם האפשרי

נושא חשוב ביותר!

בתור בת לאמא שעברה ניתוח לתיקון של התופעה+כריתת רחם בגלל התופעה אני יודעת ממודעת לנושא. אחרי הלידה של עמית כשהרגשתי צניחה קטנה באזור רצתי לטפל בנושא. מאחלת הצלחה מלאה בטיפול הלא קל הזה והחלמה מהירה.

פנדה30

New member
../images/Emo24.gif מהממת. איזו אישה חזקה!

כל הכבוד על הפתיחות, ובעיקר- על ההתמודדות, שנשמעת לא פשוטה בכלל. אישית, אני עם ווגיניסימוס. שאמנם לא דומה כהוא זה למה שאת מתארת, אבל בכל זאת, התנסתי לא מעט בפיזיותרפיה של רצפת האגן (כולל ביופידבק) וחייבת לומר, שזה לא דבר טבעי. אשרייך שזכית בכזה בן זוג, אגב. נשמע תומך ואוהב.

בוליפלג

New member
תודה רבה../images/Emo24.gif

אני בטוחה שלולא זה היה לי ולנו הרבה יותר קשה!

למעלה