ספרות

rain18

New member
א. לגבי 5 התכוונתי לפרק ג'-דרמה

נניח שאני בוחרת בפרק ג', האם זה בסדר שאדע רק דרמה מודרנית? ב. נניח ואבחר פרק ב', אם מכל הרשימה הזו אני רק לא אלמד את "פנים אחרות" (כי לא הספקנו ללמוד) אז זה יספיק? הימור מסוכן? ג. למה לא ללמוד את הבחירה הפתוחה? מה המטרה שלה בכלל?כי זה נראה לי טונה שירים ללמוד
וכמה שירים צריך לדעת מרשימת ה"משוררים נוספים משירת המאה העשרים"? יש שם 5 ואם אבחר פחות זה יקל עליי... ד. בחלק השירה עדיף לא ללמוד בחירה פתוחה? כי מהבחירה הפתוחה אני יודעת טוב הכל ואילו שירת ימי הבינים לא יודעת טוב. המון תודה לך!!!

תות15

New member
כמה תשובות ../images/Emo13.gif

א. לא- כי יכולים לשאול אותך בשאלה אחת על "מקבת" ובשאלה השנייה לשלב גם על "מקבת וגם על "ביבר הזכוכית", ואז אם למדת רק על ביבר הזכוכית נדפקת.. ב. אין לי מושג- הדרך לדעת היא להסתכל על כלמיני אפיונים מיוחדים שיש לסיפור הזה ולבדוק אם יש אותם גם בסיפורים האחרים- אם כן אז סבבה, אם יש בסיפור איזה אפיון מיוחד.. לוידע מה.. נניח גיבור שמת ואין דבר כזה ביתר הסיפורים שאת לומדת אז זה כבר הופך להיות הימור. ג. צירפתי לך מה שאנחנו צריכים ללמוד מ"משוררים נוספים בלה בלה"
, אני יודע שראית אבל שיניתי את זה קצת.. ד. אני באמת לא יודע. המורה פשוט אמרה לנו לוותר על זה. אגב, אני בחרתי ללמוד את השירה ואת הדרמה.. כי פשוט אני יודע את אנטיגונה ממש טוב, ולא קראתי שום סיפור קצר מתחילת השנה...

rain18

New member
ד"א, ברשימה שלך ראיתי

ב"משוררים נוספים משירת המאה ה-20" יש לך 4 שירים ואצלי 5, אז אפשר להוריד אחד? ב"בחירה פתוחה" יש לך 6 שירים ואצלי 7, אז אפשר להוריד אחד? בפרק ב'- סיפור קצר: ראיתי יש לך בקבוצה ב', סיפורים עבריים מהמחצית הראשונה של המאה ה-20" רק 2 סיפורים ואצלי 3, אז אפשר להוריד אחד? בפרק ד'-רומנים ונובלות יש לך רק רומן אחד ואצלי יש 2, אז אפשר להוריד אחד? לי הרבה יותר כמות ללמוד

תות15

New member
טוב אממ..

המורה הורידה לנו את השירים ככה שלא יצא שנדפק.. אם את לומדת בדיוק לפי הרשימה שלי אז זה סבבה- אם אלה שירים או סיפורים (או מחזות או כל דבר אחר בעווולם) אחרים זה כבר משהו אחר.. ובקשר לפרק ד'- אי אפשר. כי לפי מה שהבנתי כל מורה בחר אם ללמד שני רומנים\נובלות ברמה בינונית או רומן אחד קשה יחסית. אנחנו למדנו את סיפור פשוט וזה נחשב רומן קשה. קיצררר.. אנחנו יכולים ללמוד רק אחד כי תהיה שאלה בטוחה על סיפור פשוט. וזהו נראהלי

rain18

New member
יש לי בעייה, בפרק ד' שהוא חובה

אנחנו צריכים ללמוד 2 רומנים. אבל -לא- למדתי רומן עברי (חסות), רק מודרני. והמתכונת שלי ביום ראשון ואני לא אספיק מחר לקחת ספר מספרייה וגם לקרוא אותו ולממוד אותו בנוסף לשאר החומר בספרות. אז מה אתה מציע לי לעשות?

תות15

New member
לקרוא סיכום של "חסות"..

או פשוט לקרוא סיכום של "סיפור פשוט".. ואז לוותר על שניהם הממ אני יכול להגיד לך גם מאיפה לקחת אם את רוצה.. הספר "עגנון ויצירתו" עמודים 105-119 ואת גם ממש לחוצה חח.. המגן שלי מחר

rain18

New member
סיכום חסות יש לי. את הסיפור השני

אני יודעת יודעת טוב (העוזר), אבל את חסות לא קראתי.. אני לחוצה כי יש לי גם מתכונת באזרחות ביום שלישי הקרוב. ד"א, מה דעתך, יש לי זכות לעשות מתכונת בספרות לא ביום ראשון הקרוב אלא יום שלישי הבא, כדאי?

תות15

New member
בטח שכדאי..

כי אז המתכונת תצא לך יותר קרוב לבגרות ויהיה לך יותר קל פשוט לחזור על החומר לקראת הבגרות..

rain18

New member
טוב אני לחוצה שוב שואלת

אפדר להוריד אחד מכל רשימה אצלי? נראה זה קריטי? ב"משוררים נוספים משירת המאה ה-20" אצלי 5, אפשר להוריד 1? ב"בחירה פתוחה" אצלי 7, אפשר להוריד 1? בפרק ב'- סיפור קצר: אצלי 3, אפשר להוריד 1? אני לא סתם מורידה אותם, יש 1 בכל אחת מהרשימות האלו שלא למדתי ולא מכירה.

למישהו יש את הסיפור "העיוורת"

של שטיינברג.. את הסיפור עצמו..לא סיכומים. תודה רבה! בהצלחה לכולם.

בעז 21

New member
האם השיר מופיע בנספחים?

לחברים שלום, רציתי לשאול האם בבחינת הבגרות בספרות 2 יחידות לימוד. כאשר יש שאלות על שירים מסויימים. אותם שירים מופיעים בנספחים? בברכה בעז.

תות15

New member
יש ויש

בפרק של השירה אתה מקבל 6 שאלות, מתוכן שאלות לגבי שירים ספיציפים ושאלות כלליות. כשיש לך שאלות לגביי שירים ספיציפיים מצורף איתם השיר..

shayred

New member
אוי ספרות...איך לעזאזל הולכת הבחינה

הזאת?? תעזרו לי..השאלות בספרות לפי מה שראיתי מהבגרויות האחרונות הם כלליות...אז למה ללמוד את כל השירים והסיפורים?? תעזרו לי לצמצםם.... בפרק של הדרמה אני למדתי אנטיגונה וביבר הזכוכית...יספיק לי לדעת אחד מהם? בפרק של הסיפור הקצר:אני ילמד על שיפרה...לגבי שירי עגנון יספיק לדעת נגיד רק האדונית והרוכל?צכוב למדתי על מועקה וכינורו של רוטשילד..צריך לדעת את שניהם או יספיק לי ללמוד רק אחד?...

L i R o N u S h

New member
../images/Emo41.gif../images/Emo41.gif../images/Emo41.gif עזרההההה../images/Emo41.gif../images/Emo41.gif../images/Emo41.gif

מישהו יכול להעלות לכאן רשימה של כל השירים שצריך לדעת לפי פרקים? (איזה שירים משירת ימי הביניים, שירת ביאליק) וגם שמות של סיפורים??

תות15

New member
בקשר לשירים..

כאן ויש בשרשור הזה את הרשימת סיפורים שלנו לדוגמא.. פשוט תסתכלי בה

העבד

מישהו יודע איפה אני יכולה למצוא סיכומים על העבד או שיש לו סיכומים על המחשב ויכול לשלוח לי?

DaRזה אני

New member
הטעם בלמידת ספרות.

אז סבבה צריך ללמוד קרמה קלאסית ומודרנית לפחות אחת. וגם רומן עברי ורומן מתורגם. אבל למה צריכים !3! סיפורים של עגנון. ולמה 2 סיפורים עבריים אחרים. למה 3 סיפורים מתורגמים. לא מספיק אחד מכל אחד? טחינה אחושרמוטה. מישהו יכול להסביר לי את ההיגיון בזה? למה לא עדיף להתמקד בפחות אלא ללמוד בלחץ עוד4-5 סיפורים לחינם

למעלה