כי כל בית ספר בוחר יצירות שונות ונושאי גג שונים. אצלנו בכל אופן, החלק הראשון הוא על ספרות עולם [מותו של איואן איליץ', אודיסאה, 5 שירים, הגילגול] ופרק שני התבגרות- שאלה של 50 נק', על האי של ארתורו, 5 שירי התבגרות, אמבר מובער, קולנוכ , מאחורי הגדר.
יש את חלק א שזה יצירות עולם-שם יש את הנובלות, שירה,מחזה. איך הולכת כאן הבחירה ? החלק השני הוא גבריות ונשיות. כאן יש מדרשים,מיתולוגיה (אודיסאה),סיפור קצר,נובלה,רומאן,מחזה ושירה. איך כאן הולכת הבחירה ?
ה חלק הראשון הוא אכן ספרות עולם- הגילגול ומותו של איואן איליץ' הם חלק אחד בחלק הזה שעליו את צריכה לענות על שאלה אחת מתוך שתיים ששווה בערך 26 נקודות. אנחנו צריכיםללמוד חמש שרים: סונט 130, אנבל לי, פרידה, אש וקרח ועוד אחד ששכחתי, את צריכה לענות על שתי שאלות שכל אחת מהן שווה 12 נקודות או על שאלה אחת מתוך האודיסאה ושיר. החלק השני אצלנו מתייחס לבגרות בראי הספרות, כי את היחידה השלישית עשינו על המיגדר. יש
בפרק א' (שירים), באמת צריך ללמוד את כ-ל השירים האלה: שירת ימי הביניים- כותנת פסים הים ביני לבינך אמנון אני חולה שירת ביאליק- לבדי לא זכיתי באור מן ההפקר על השחיטה ואם ישאל המלאך משוררים נוספים משירת המאה ה-20- שאול טשרניחובסקי- ראי אדמה רחל- רק על עצמי לאה גולדברג- שיר הבן האובד יהודה עמיחי- אבי בחירה פתוחה- ביטון- שיר קנייה בדיזינגוף רביקוביץ'- כף יד רשעה זוהרה אלפסיה עמיחי- גשם בשדה הקרב רחל- ספרי שיר פגיס- כתוב בעיפרון
אם זה כל מה שלמתם והמרוה אמרה לכם לא להמר אז כן. זה תלוי מה המור אומרת כי הם יודעות כל נושא איזה שיירם זה שייך ומה יכולים לשאול בכל נושא בערך. בקיצר תסתמכי על המורה
פרק ראשון - שירה: (כלולים בו שירת ימי הביניים; שירת ביאליק ושירת המאה ה – 20) שירת ימה"ב: ירדו ולא ייכללו בבחינה: שחר אבקשך; יחידה שחרי האל; ישנה בחיק ילדות; לבי במזרח; יפה נוף; כל אלה ירדו! נשאר ללמוד: שיר אחד מכל קבוצה - סה"כ שלושה שירים! אחד מקבוצה ג': כתנות פסים; או עבי שחקים; או הפשט הזמן. (אחד- ממה שנלמד בכיתה) אחד מקבוצה ד': הים ביני ובינך; או מה תפחדי נפשי; או מליצתי בדאגתי. (אחד מהם - ממה שנלמד בכיתה) אחד מקבוצה ה': אמנון אני חולה; או התקבצו כי הזמן תמים; או קח מצביה. (אחד מהם- ממה שנלמד בכיתה) שירת ביאליק: ירדו ולא ייכללו בבחינה: הכניסיני תחת כנפך; הקיץ גווע; אייך; ציפורת; גבעולי אשתקד וכן הפואמות (שירות) של יל"ג! ושל ביאליק! - כל אלה ירדו! נשאר ללמוד: ארבעה שירים משירת ביאליק (הפואמות ירדו כאמור) שיר אחד מהקבוצות: א' ג' ד' ו': שיר אחד מכל קבוצה. הקבוצות שיש ללמוד מהן משירת ביאליק. שיר אחד מכל קבוצה: א': צנח לו זלזל; או לבדי (אחד מהם - ממה שנלמד בכיתה) ג': על השחיטה; או והיה כי יארכו הימים; או אכן גם זה מוסר אלוהים. (אחד מהם - ממה שנלמד בכיתה) ד': ואם ישאל המלאך; או לפני ארון הספרים; (אחד מהם: ממה שנלמד בכיתה) ו': לא זכיתי באור; או חוזה לך ברח; או והיה כי תמצאו (אחד מהם - ממה שנלמד בכיתה)
אני חיייב נואשות את הסיפור "שפרה" של דבורה בארון. חיפשתי אותו בכל האינטרנט ולא מצאתי. מי שיכול לתת לי לינק,סריקה או כל דבר אחר שאני יוכל לקרוא את הסיפור הזה. תודה רבה רבה לכל הנענים.
היה לי היום מגן בספרות ונתנו שיר שלא נלמד משהו עם כדורגל שמסופר בו על ילד שלאבא שלו לא היה זמן לשחק איתו בכדור משהו כזה והיום הם רואים יחד משחקים בטלויזיה ..ואני ממש חייבת למצוא תשיר הזה..
כדורגל / שי דותן/ מתוך "על קצה המותר" אבי לא מצא זמן למשחקים. הכדור בו התמסרנו התכווץ עד שנעלם. שנים בעטנו מילים זה לזה בלי כתובת. היום, כשאני בא לבקר, הוא מפציר בי שאשאר לצפות במשחק. במחצית הוא נרדם על הספה. אני מכסה אותו בפיקה וצופה עד הסוף, רושם בזכרון מי כבש ובאילו דקות, להתלהב בטלפון יחד איתו.
1. האם יש יותר מדי שירים אצלי ברשימה בחלק של שירה (פרק א')? איפה אפשר להפחית בכמות בחלק של השירה? 2. האם זה בסדר שבסיפור קצר (פרק ב') בקבוצה א', לדעת רק 2 סיפורים? לא למדתי את "פנים אחרות" 3. האם זה בסדר שבסיפור קצר (פרק ב') בקבוצה ב', לדעת רק 2 סיפורים? לא למדתי את "סובבתהו בכחש". 4. האם זה בסדר בפרק ג' לדעת רק רומן אחד? לא למדתי את חסות. 5. האם זה בסדר בפרק ד' לדעת רק דרמה אחת? לא למדתי את מקבת.
1. אצלנו המורה אמרה בכלל לא ללמוד את הבחירה הפתוחה. 2+3. זה כבר הימור שלך. מה שיהיה זאת שאלה בטוחה על שפרה ועוד שאלה שבטח ישאלו על אמצעי אמנותי כלשהו או משהו בסגנון ותצטרכי לתת דוגמא מסיפור שאת מכירה, ואז אם רק בסיפורים שויתרת עליהם יהיה אותו אמצעי אמנותי נדפקת.. 4. לא. אמנם יהיו שתי שאלות וצטרכי לבחור אחת, אבל יש סיכוי שישאלו בשאלה אחת על שתי הדרמות יחד, ואז אם לא למדת אחת מהן לא תוכלי לענות על השאלה. 5. את צריכה ללמוד שניים מהפרקים א', ב', ג'. ככה שתבחרי אם להוריד לעצמך את כל השירה, כל הסיפורים הקצרים או כל הדרמה. שיהיה בהצלחה