כמה קטנות

Eldad S

New member
../images/Emo26.gif שמות דרגות צבאיות

כאשר מופיעות באנגלית דרגות צבאיות, נגיד, major, lieutenant colonel וכו' - האם אתם נוהגים להשאיר אותן באותיות רגילות, ורק כאשר הדרגה מקדימה את שמו של הקצין - כותבים אותן באותיות רישיות?

jasonS

New member
אני נהגתי כך: כאשר הדרגה מקדימה

את שם הקצין - רישיות, כאשר מדובר על הדרגה עצמה - רישיות (the rank Lieutenant Colonel is...). בכל מקרה אחר - אותיות רגילות.

Eldad S

New member
רגע, בלבלתני :)

מה זאת אומרת "בכל מקרה אחר - אותיות רגילות" - מהם שאר המקרים? הרי בשניים הראשונים כיסית את כל המקרים האפשריים, לא? חשבתי שכאשר הדרגה מקדימה את נושא הדרגה, היא תיכתב באות רישית: Major X was invited for...q, אבל כאשר היא מופיעה "סתם" במשפט - היא תיכתב באות קטנה: when an officer of the rank of major wants to address...q לאור תשובתך, ולאור בדיקות נוספות שעשיתי בדקות האחרונות ברשת, נראה לי שעל פי רוב כותבים את הדרגות באותיות רישיות (בכלל).

jasonS

New member
אבל אם יש לך משפט כזה:

He was a major in the army אני לא חושב שיש צורך ברישית.

Eldad S

New member
../images/Emo26.gif מדור ב'

האם מוכר לכם הגוף מדור ב' במודיעין הישראלי (נגיד, בשנות החמישים או השישים)? אני מתרגם זאת Mador Bet, כי לא נראה לי שיש טעם לתרגם את המונח (ל-Section B או בצורה אחרת כלשהי). אודה על הערות, השגות או הארות כלשהן.

חן 1111

Active member
לדעתי לתעתק את זה זה חסר משמעות

לחלוטין למי שקורא את זה. הוא לא יבין אם זה שם של אדם, מקום או כל דבר אחר. תסתכל על זה בכיוון ההפוך: שמות של גופים דומים מחו"ל המתורגמים לעברית: המשרד השני בצרפת, הדיביזיה המוטסת ה-101, יש לזה משמעות מובנת גם למי שלא מכיר את הגוף עצמו. לעומת זאת זה יהיה סתום לגמרי אם נתעתק את זה לעברית.

Eldad S

New member
יכול להיות; ומצד שני,

אני לא בטוח עד כמה Section B הוא התרגום הנכון. למעשה, לא מדובר כאן על משהו עיקרי בעלילה, אלא על משפט שולי למדי, לעניות דעתי. מלבד זאת הטקסט מכיל עוד כמה תעתוקים של שמות בעברית לאנגלית, כמו, למשל, the Mossad le-Aliya Bet ומושגים נוספים ששמות עבריים משמשים בהם בערבוביה. אנסה בכל זאת להמשיך ולחפש מי מכיר את המונח, ואם יש לו תרגום מדויק לאנגלית. תודה, חן.

august west

New member
לא יודע אם זה עוזר או לא...

בספר שאני מתרגם, מתייחסים הרבה ל"אזור א'" ואני תרגמתי ל-Area A יכולתי לכתוב Area Alef או Area Aleph אבל זה לא נשמע לי טוב מה שכן, לתעתק את אזור ל-Ezor רק היה מבלבל, אז אני מסכים עם חן 1111

למעלה