חידון

yaakii

New member
../images/Emo175.gif חידון../images/Emo175.gif

כמצופה, בפורום אנשים בעלי רמות שונות. לכן בחרתי הפעם לעשות 2 חידונים, כל אחד ברמה שונה. מי שרוצה להשתתף שיבחר חידון ברמה אחת ויענה רק עליו. בהצלחה! (כרגיל-כל תשובה 5 נקודות).
רמה א' 1. מתי מוזכר גיזת צמר וטל גם יחד? 2. פעמיים שבנ"י לא ידעו מה לעשות עם פושעים בעמ"י? 3.תנ"ך עיון (עם רש"י): סיפור שהמצאתי: מישהו גנב למישהו ארנק והוא צעק עליו שהוא עובר על "לא תגנוב" והגנב השיב: "לא עברתי על האיסור הזה!" האם הגנב צדק? 4. הקללה הפכה לברכה? 5. מי גנב מאימו ומי מאביה? 6. איפה רגלי ה' "מונחות"? 7. מלך יהודה ומלך ישראל שהתחבאו יחדיו במלחמה? רמה ב' 1. מי הפר הבטחתו? 2. פעמיים בתנ"ך שרואים שגיבורי תנ"ך שונים טעו לגבי מסלול כדור הארץ והשמש (קשה ביותר..)? 3. שני גויים שקיבלו נבואה? 4. עיר מסויימת שגר בה רק עם אחד ומסביבה- בשאר כל הארץ- יש עם אחר? 5. קיבלו נחלה מיוחדת. 3 מקרים. 6. שניים שאוימו שביתם יישרף באש? 7. 2 דברים שנצפו שיקרו בשנה הקרובה?

רוני13

New member
טוב נלך על הראשון...

1)כשגדעון רצה הוכחה שה' עימו. 2)כשראו חוטב עצים בשבת והיה את המקרה עם בנות צלופחד אבל זה לא שהם חטאו,הן רצו לברר מה הדין לאדם שאין לו בנים שיירשו אותו. 3)אני זוכר שלמדתי ש"לא תגנוב" בעשרת הדיברות מדובר על גנב נפש. 4)עם משלי בלעם-כשבלק ביקש שבלעם יקלל את ישראל ובסוף ה' הכניס בפיו רק ברכות.

yaakii

New member
17 וחצי נקודות. חן-חן

1.
2. חצי
3.
"לא תגנוב" על נפשות, "לא תגנובו" על ממון. 4.

chen97

New member
הצעה

אחרי כל חידון לפרסם את התשובות. כדי שכולנו נחכים...
*חדשה פה*

yaakii

New member
בשמחה אפרסם.../images/Emo13.gif אני גם נוהג כך, בדרך כלל

פשוט חיכיתי כמה ימים שאולי עוד יענו.. ברוכה הבאה לפורום!
אני יקי, בן 16. נשמח להכיר אותך..

LOLI152

New member
הראשון...

4. מגילת אסתר....? 5. רחל שגנבה מאביה לבן את הפסלוני אלילים. ו...אין לי מישהו שגנב מאימו :( ובכן, אני אלה, בת 16, חילונית מסורתית, אוהבת את הדת! :)

yaakii

New member
ובכן..

4.
-האמת שלא חשבתי בכיוון הזה (ראי את תשובתו של רוני), אבל זה נכון. -5 נקודות 5.
-רחל, נכון. אפרסם תשובות מלאות בהמשך. -2 נקודות וחצי. בסך-הכל: 7 נקודות וחצי יפה.
ברוכה הבאה לפורום! שמחים שהגעת!

yaakii

New member
../images/Emo106.gif הזוכה בחידון הוא רוני ../images/Emo152.gif

עם 17 נקודות וחצי! והתשובות לשאלות שלא נענו: 5. רחל מאביה, מיכה מאימו (הסיפור באיזור יפתח) 6. "...והארץ הדום רגלי" 7. יהושפט מלך יהודה ואחאב מלך ישראל. (* התבלבלתי: לא התחבאו אלא התחפשו..
) רמה ב' 1. יפתח 2. א. יהושע- הוא אמר "שמש
בגבון דום" מה שמראה שהוא חשב שהשמש היא זו שזזה.. ב. בקהלת-יש מקום המדבר על סיבוב השמש או משהו בסגנון..אני לא זוכר מקום מדויק. 3. בלעם 4. גושן, במצריים.. 5. בנות צלופחד, לווים, כלב. 6. שמשון, יפתח 7. הולדת יצחק לאברהם ושרה, חנניה בו עזור בספר ירמיהו אמר לכמה אנשים שימותו בנה הקרובה

nitram

New member
כנ"ל

לפי כל המפרשנויות,המדרשים, והמחקרים שאני מכיר הוא היה גוי. אשמח לשמוע את ההסבר שלך

yaakii

New member
מעניין. מעולם לא שמעתי על כך

זה נראה לי ממש מוזר להכניס לספר הספרים של העם היהודי ספר שלם העוסק בחיי אדם גוי. אִישׁ הָיָה בְאֶרֶץ עוּץ, אִיּוֹב שְׁמוֹ; וְהָיָה הָאִישׁ הַהוּא, תָּם וְיָשָׁר וִירֵא אֱלֹהִים--וְסָר מֵרָע. וכי יכול להיות גוי שהוא "תם" ו"ישר" ו"סר-מרע" והוא עדיין נחשב גוי??

gushnick

New member
איזו תפיסה!

אברהם היה גוי והיה צדיק. כך גם נח, והעיקרון מובן...

yaakii

New member
אבל אברהם ונוח חיו לפני מתן תורה..!

אז הם היו ישרים ושמעו לה' וזה כל מה שיכלו לעשות. אבל לאיוב יש אפשרות לקים מצוות אז אם הוא מוגר כ"ישר" ו"לא סר" וכו' חייבים לומר שהוא מקיים כל תרי"ג מצוות. (לא באמת "כל" -הכוונה מה שהוא יכול לקיים וכו')

gushnick

New member
זה פשוט לא נכון

קודם כל, ישנן לפחות 2 דעות בחז"ל הטוענות שזמנו של איוב הוא לפני מתן תורה (ימי אברהם או משה). ובנוסף, גם כיום יש דבר כזה שנקרא גוי שהוא צדיק תמים. אין מצוה על כל הגוים להתגייר, והיהדות אינה דת מסיונרית. לפי היהדות, עם ישראל מחויב בתרי"ג מצוות, והגוים חייבים ב-7 מצוות. גוי ששומר 7 מצוות בני נח מוגדר כחסיד אומות העולם, ועליו ניתן לומר את הפסוק ההוא. איוב לא צריך להתגייר כדי שזה ייאמר עליו.

yaakii

New member
טוב, מעניין. למדתי דברים חדשים. תודה../images/Emo13.gif

למעלה